socka2 22.10.05, 14:51 dziewczyny, jak oceniacie odziez tej firmy? podobaja sie Wam wzory, material, wykonanie? co myslicie o cenach? przystepne czy moze zbyt wysokie? ktore wg was sklepy sa konkurencyjne dla coccodrillo? Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anuska25 Re: odziez coccodrillo 22.10.05, 19:15 mieszkam w mieście producenta Naprawdę polecam te ubranka. Noszą się świetnie, nie spierają i co najważniejsze: są bardzo wygorna. Ja kupuje całe serie tych ubranek (na zimę już kupiłam kombinezon i sweter+ mnóstwo bluzeczek i spodenek.Dziecko wygląda uroczo. Ceny? W miarę przystępne, choć trzeba uważać na niektóre sklepy, bo sobie niezłe narzuty robią. Materiał w miare dobry, ja bynajmniej nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: odziez coccodrillo 22.10.05, 19:24 dzieki ))) moze jeszcze ktos sie wypowie? myslicie, ze ich odziez sprzedawalaby sie na rynku zachodnim? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: odziez coccodrillo 22.10.05, 22:15 A kto chce wiedzieć? Bo po doborze pytań, mam wrażenie, że jesteś przedstawicielką firmy, o którą pytasz? Jeśli tak, to mam kilka uwag. Firma ma fajną stronę internetową, ale brakuje mi tam możliwości zamówienia katalogu do domu (jak można to zrobić np. w Mariquicie czy Wójciku - nota bene, te firmy wydaje mi się, że są konkrencją dla Coccodrillo). No i przyznam, że jak dotąd miałam z tej firmy raptem 3 rzeczy (w tym 2 pary skarpetek - wzornictwo super, jakość trochę gorzej. Ale kupowałabym, gdyby były sklepy firmowe lub patronackie z dużą ilością ubrań. Tak, żeby można było skompletować zestaw pasujących do siebie ciuchów w jednym miejscu, bez jeżdżenia po całej wawie (z dwójką maluchów nie mam takiej mozliwości). aga Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: odziez coccodrillo 22.10.05, 23:28 no nie, nie jestem przedstawicielem tej firmy ale zamierzam robic cos w tym kierunku, stad moje pytania )) a o katalog sie postaralam, maja mi wyslac poczta - sprobuj napisac od nich maila z prosba, moze Tobie tez sie uda. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: odziez coccodrillo 23.10.05, 12:21 Mogę tylko powiedzieć, że jakość fatalna. Na trzy rzeczy które miałam z tej firmy jedynie body nie wyglądało jak szmata, kurtka i spodnie niestety tak. Tak więc nie polecam, juz Mariquita lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 Re: odziez coccodrillo 23.10.05, 12:33 najwyraźniej nie potrafisz prać, kochana Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: odziez coccodrillo 23.10.05, 12:47 A kto Ci powiedział, że to po praniu? przeczytałaś między wierszami? Kurtka syna np. poprzecierała się i to ochydnie, od zwykłego machania rękami przy chodzeniu. Miałam synowi ręce unieruchomić czy co? Złośliwa jesteś i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
werdzi Re: Fatalna 23.10.05, 13:03 Jakość kiepska. Dostawałam dużo rzeczy tej firmy w prezentach bo teściowa lubiła tam robić zakupy. No i wreszcie musiałam jej powiedzieć aby nie traciła tam pieniędzy. Niby na pierwszy rzut oka o.k. Ale juz od samego noszenia robi się taka że dziecko wyglada jakby miało to po conajmniej trójce innych dzieci. O wiele lepszy jest Wójcik, Cubus. Powinni to wprowadzić do supermarketów Tesco, Carrefour itp- tam jakość dla tych wyrobów była by w miarę dobra. Tam jest miejsce dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Fatalna 23.10.05, 13:16 Dokładnie, i szczerze mówiąc nasunęło mi się teraz porównanie. Jakość większości ubranek tej firmy można porównać ze swetrami męskimi z Reserved- beznadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 może inne cocodrillo kupujemy:) 23.10.05, 15:50 Jakoś moja Mała nosi te ubranka od urodzenia i nie zdarzyło mi się narzekac na żaden z ich produktów.Nowa kolekcja jest świetna a wszystkie body pirą się super , nie tak jak Marcinkowski. Sukienki wszystkie mam w doskonałym stanie mimo kilkukrotnego prania. Co do sweterków, są bardzo ładne i tez doskonale sie piorą. Marquita jest rzeczywiście lepsza, ale ceny ma nieporównywalnie wyższe. A tak na marginesie, to te obie są produkowane w tym samym miejscu pade, nie jestem złośliwa, tylko nie uważam, żeby przez zwykłe noszenie mogły się te ubranka zniszczyć. Widac od razu, że masz chłopca. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: może inne cocodrillo kupujemy:) 23.10.05, 17:21 Ale uwierz, zniszczyły się. Coś takiego wydarzyło się pierwszy raz od siedmiu lat. Nigdy mój synek nie zniszczył kurtki, ma przeznaczone na dwór i na wyjście, to samo z innymi ubrankami, a poza tym ja baaardzo, aż przesadnie dbam o ciuszki. Dlatego jestem uprzedzona, chciałam zaoszczędzić 20-30zł (tyle dołożyłabym do Mariquity)a trafił mi się taki bubel. Nie twierdzę, że wszystko co robią jest be, bo body jest świetne, ale juz spodnie córy zmechaciły się po pierwszym praniu. Każda firma produkuje rzeczy dobre i buble, po prostu za dużo bubli kupiłam w Coccodrilo i już nie chcę więcej tracić pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: może inne cocodrillo kupujemy:) 23.10.05, 17:27 I jeszcze jedno, moja córa bardziej się brudzi niż mój syn, a moje dzieci w ogóle nie niszczą ubrań, wszystkie ubranka po moich dzieciach sprzedaję i zawsze są one w bardzo dobrym stanie. A dzieje się tak dlatego, że wkładam mnóstwo energii w znalezienie czegoś oryginalnego i świetnego jakościowo dla moich dzieci. Niestety czasem trafiam na buble (np wspomniany wyżej Reserved), ale staram się uczyć na błędach) Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 Re: może inne cocodrillo kupujemy:) 23.10.05, 17:58 Eh, szkoda że generalnie wszystkie ubranka są takie drogie.Może przez to ciągle narzekamy.A dla dzieci powinno być w miare tanio, bo rzeczywiście:trudno jest upilnować, żeby czegoś nie zniszczyły. Wcześniej prowokowałam cię pade Mam nadzieję, że mi wybaczysz Generalnie to można ponażekac rownież na "bla bla"-okropne body-niszczą się w piorunującym tempie, na Marquitę ( raz założyłam Małej sweterek i cały kołnierz sie odpruł), na Reserved (spodnie wyglądaja jak znozone po 2 praniach)... Krótko mówiąc: nie ma firmy, której ubranka byłyby pewniakiem jakości Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: może inne cocodrillo kupujemy:) 23.10.05, 18:24 zauważyłam ale widzisz ja np kupuję bluzeczki i swetry synkowi i córce tylko w hm, bo zrobione są z rewelacyjnej bawełny (i właściwie najlepsze to mają tylko te bluzeczki), spodnie: córa hm i cubus bo mała, syn hm i quadrifoglio, krótki rękaw mariquita i hm (syn)itd. Kurtki: hm, cubus i mariquita (zimowe syna). Zara, Reserved mają moim zdaniem szmatki, C&A- zależy, ale nic mi się tam nie podoba, aha, zapomniałam o Cubusie i Kaphalu uwielbiam te firmy jakość- rewelacja, ale zakupy robię tylko na wyprzedaży Generalnie w każdym sklepie trafi się bubel, ale czasem nie warto "oszczędzać" i lepiej kupić coś porządnego i dobrej firmy, zwłaszcza jak dziecko już tak błyskawicznie nie rośnie Ale body coccodrillo robi fajne, to im trzeba przyznać, tylko trzeba pamiętać, że trochę się kurczy po pierwszym praniu, później już nie)) Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: może inne cocodrillo kupujemy:) 23.10.05, 23:09 > Marquita jest rzeczywiście lepsza, ale ceny ma nieporównywalnie wyższe. > A tak na marginesie, to te obie są produkowane w tym samym miejscu Czy mogłabyś napisać coś więcej na ten temat? Wiem, że Mariquitę produkuje Intermax w Poznaniu. Znalazłam nawet ich sklep/hurtownię na Truskawieckiej i zamierzam przy najbliższej okazji (nie mieszkam w Poznaniu) się tam wybrać. A może jest też w Poznaniu coś w rodzaju sklepu firmowego Coccodrillo? Czy to naprawdę ten sam producent? aga Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: może inne cocodrillo kupujemy:) 24.10.05, 09:04 chciałam tylko sprostować, ceny są porównywalne, Mariquita wcale nie jest dużo droższa, ani też dużo lepsza, no i producent nie jest ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: odziez coccodrillo 24.10.05, 10:08 Hmm, a ja na temat kurteczek... Kupiłam w tamtym roku córce niebiesko - zieloną kurteczkę (z Zyrafą) Coccodrillo i po pierwszym praniu kurtka wygląda fatalnie. Wygląda jakby na ortalionie porobiły sie okropne zacieki (jakby ortalion w niektórych miejscach skleił sie z ociepleniem). Cięzko to opisać ale na błękitnym tle są teraz plamy i plamki burego koloru. Żeby mi nie zarzucono, że "nie umiem" prać - wyjaśniam, że było to pierwsze pranie, prałam ręcznie, w letniej wodzie, bez wirowania, suszyłam kurtkę rozwieszoną na wieszaku. Kurtka wygląda jak szmata, zareklamowałabym, gdyby nie to, że nieopatrznie wyrzuciłam paragon (nie spodziewałam sie problemów z firmową kurtką za 120 zł). Z innych rzeczy - sweterek zielony (z serii z żyrafą) nosił sie super, niejednokrotnie prałam go w pralce i wygląda nadal bardzo ładnie), ale kremowo- niebieskie dresiki - dramat - po pierwszym praniu porozciągały sie i straciły fason (zrobiły sie szerokie i krótkie). aaaa, pierwszy kombinezon córki (spodnie z kurtką były ok, niedługo będzie je donaszał młodszy synek). Czyli podsumowując - jakość bardzo nierówna - można trafić na super rzecz, a można wyrzucić pieniądze w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: odziez coccodrillo 24.10.05, 10:41 pytam, bo sama mam nieco watpliwosci - u mnie tragedia to suwaki, a konkretnie to za co sie ciagnie,zeby zapiac zamek i zatrzaski. Co do kurtki z zyrafa, to jak kazda wrzucilam do pralki (mam kombinezon coccodrillo,2 kurtki, jakas drobnica typu body, bluzeczki) i nic sie jej nie stalo. Kombinezon corka 2 lata nosila, teraz w spadku przejdzie na mlodego - uwazam,ze jakosc super. Wszystko inne tez w porzadku, nawet po kilku(nastu) praniach. Co do koniczynki i marquity nie wypowiem sie, bo nic nie kupowalam od nich. pozdrawiam i dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: odziez coccodrillo 24.10.05, 11:08 Mamy kilka ciuszków z poprzednich kolekcji i bawełna była delikatnie mówiąc kiepska - strasznie się deformowała, ale kupowałam te ciuszki na wyprzedażach, więc jakoś szczególnie nie cierpiałam. Natomiast w tym roku kupiłam na zimę dwuczęściowy kombinezon Baby Girl, a ponieważ kosztował sporo to mam nadzieję, że przeżyje zimę, choć materiał jest bardzo delikatny. Natomiast jeśli chodzi o Koniczynkę czyli Quadri Foglio to jakość kurtek jesiennych, zimowych oraz tiszertów i dresików jest fenomenalna, ale ceny są okrutne - mówię tu o sklepie firmowym. Z Marquity niczego nie mieliśmy, natomiast Wójcik jest tez w porządku. Natomiast moim niesprawdzonym jeszcze odkryciem jest firma MMDadak z Bielska, wybieram się nawet w nieokreślonej blizej przyszłości do ich fabryki oraz składu, aby zobaczyć "na żywo" czy wszystko jest ok- jeśli tak będzie to będę chciała sprzedawać ich ciuszki w swoim sklepie internetowym. Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 Re: odziez coccodrillo 24.10.05, 20:47 Pia- kupiłam w tym roku ten sam kombinezon, co ty Zobaczymy, jak bedzie sie nosił. Co do produkcji Marquity i Cocodrillo- obie produkują chinole a intermax jest importerem Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: odziez coccodrillo 24.10.05, 22:43 Zrobiłam wielkie oczy czytając, że Coccorillo produkuje się w Polsce. Wiem na 100%, że importuje się je z Chin, a moze tylko niektóre partie, tak jak bieliznę Atlantic. Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: odziez coccodrillo 24.10.05, 22:47 na metkach jest wyraznie napisane, ze produkuja w Chinach. Zreszta na ich stronie www tez o tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
carminamama Re: odziez coccodrillo 25.10.05, 01:39 A ja srednio lubie ta firme, body mielismy kilka i te z prązkowanej bawełny ok. chociaz po miesiacu używania w jednym troche sie popruły przy szyi ale to jakos przezyje. Natomiast body z gładkiej bawełny to tragedia (takie z napisem firmowym i slimaczkiem) po kilku praniach (a wszystkie ubrania corki piore w max.40 stopniach) zrobiły sie jak szmaty, skrociły i rozciagneły w szerz,zaczeły miejscami pruc na szwach, okrpnie wygladałyzdecydowanie lepiej uzywa nam sie angielskich body nawet tych tanszych Early Days.Lub polskich UVA, D&D. Rewelacyjne tez mieslimy firmy TEX. i moje ulubione super niezniszczalne:- ))) Petit Bateau. Odpowiedz Link Zgłoś
akia_k Re: odziez coccodrillo 27.10.05, 16:24 My mieliśmy w tamtym roku zimowy komplecik spodnie i kurteczkę. Przyznaję drogie to było razem ok 180zł, ale tata poszalał i kupił bez mojej wiedzy ) My byliśmy bardzo zadowoleni, super się sprawdził chociaż głównie używaliśmy kurteczki. Odpowiedz Link Zgłoś