Dodaj do ulubionych

Buciki na zimę

27.10.05, 18:51
Jakie polecacie buciki na zimę dla 2-letniego dziecka? Oczywiście Bartki, ale
co jeszcze? Podobno są jakieś z GT-tex czy gore-tex? Czy to rzeczywiście
takie dobre, no i czy bardzo drogie i gdzie można kupić?
Obserwuj wątek
    • alisska Re: Buciki na zimę 27.10.05, 19:37
      Ja kupiłam buty z gt-texem firmy TAW. W Smyku zapłaciłam niecałe 140 zł.
      Wyglądają na solidne i bardzo ciepłe. Zobaczymy jak się będą sprawować smile.
    • driadea Re: Buciki na zimę 27.10.05, 20:38
      A dlaczego "oczywiście bartki"?
      • aniald1 Re: Buciki na zimę 27.10.05, 22:24
        Podpisuję się - dlaczego Bartki???? Nie ma innych?
        • aka10 Re: Buciki na zimę 27.10.05, 22:26
          ECCO polecam.Pozdrawiam.
          • aniald1 Re: Buciki na zimę 28.10.05, 08:59
            Zgadzam się, że ecco są super tylko te ceny!!!!!!!!!
        • mama_kotula Re: Buciki na zimę 27.10.05, 22:27
          Bartki są trendy, jazzy itp. A i tak większość kupuje zwykłe niefirmowe, a na
          forum się nie przyzna.
          Ja się przyznaję. Kupiłam dziecku buty za 40 zł w CCC. Proszę powstrzymać się
          od głosów potępiających wink
          • driadea Re: Buciki na zimę 27.10.05, 22:33
            Ja też kupuję w CCC, najbardziej lubimy Gufo, zwłaszcza rewelacyjne śniegowce
            za... 20 zł! Śliczne, ciepłe, nieprzemakalne.
            Ale nie, żebym "tępiła" bartkowców, po prostu mnie dziwi, że "oczywiście
            bartki", bo nie rozumiem. Dlatego prosze o wyjaśnienie wink
            Pozdrawiam.
            • mama_kotula Re: Buciki na zimę 28.10.05, 00:33
              Ja też nie tępię "bartkowców" (fajne określenie), ale dziwi mnie trochę, że niemalże każda dziewczyna na forum poleca Bartki, a tak naprawdę bardzo mało dzieci się widzi w butkach tej firmy.
              Ja też lubię Gufo, zwłaszcza, że mają dość szerokie buciki, co u moich dzieci ma znaczenie. I polecam kozaczki i śniegowce (właśnie te za 20).
              • anies75 Re: Buciki na zimę 28.10.05, 11:09
                pojde zobaczyc te sniegowce jak takie fajne
                dzieki
                • yenna_m Re: Buciki na zimę 28.10.05, 14:26
                  w ccc z serii melanie bodajze - kozaczki za ok. 80 złotych. Przy dwojce dzieci -
                  ok 160 zetów za buty na zimę, a myślę, że nie skonczy się na jednej parze
                  butów i trzeba będzie pomyśleć o zapasowej parze, w razie co (jakby mokrawo
                  było i buty dziecku przemokły)

kiedyś kupowałam buty firmowe (ale do tej pory kupuję dzieciom na lato np buty
                  postepu bo warto) - wlasnie Bartka. Ale przy dwojce dzieci kupienie po 2 pary
                  butów np na sezon letni dla jednego konkretnego dziecka (sandały i buty pełne
                  letnie) to juz wydatek ponad 200 zetow. Razy dwa zaś... No właśnie...
                  No i jednak Bartki cieżkie sa i wcale nie mają wysokiego podbicia oraz
                  szerokich nosków, jak to ortopedzi polecają dzieciom...

I sie zaprzyjażnilismy z ccc - i część zakupów obuwniczych tam własnie robimy.
                  • mama_kotula Re: Buciki na zimę 28.10.05, 14:28
                    A poza tym - jak dla mnie - większość Bartków jest niestety brzydka. I nie
                    piszę tego z zawiści, że mnie nie stać, bo akurat oszczędzać nie muszę.
      • majaa Re: Buciki na zimę 28.10.05, 20:55
        Chodziło mi o to, że to ogólnie znana i raczej dobra marka. A chciałam poradzić
        się Forumowiczów, co jeszcze mogą polecić dla malucha. Bo nie wszystko, co
        drogie musi być dobre, ani nie wszystko, co tańsze - złe.
    • flurcia Re: Buciki na zimę 28.10.05, 08:15
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=29943049&a=29943049
    • gogo2 Re: Buciki na zimę 28.10.05, 08:37
      Ja też kupiłam nieBartki za 38zł super ocieplane wysokie trapery HAKER.
      Jesteśmy zadowoloeni. Mam Bartki jesienne (syn dostał od cioci) żadna rewelacja-
      normalne, tylko,że drogie buty
      • ada_zie Re: Buciki na zimę 28.10.05, 08:49
        Bartek w tym roku przesadził z cenami butów zimowych. Zapłacić prawie 200zł za
        buty dla malucha to moim zdaniem przesada.
        Na jesień kupiłam mojemu 2,5 latkowi buciki w Bacie i prawdopodobnie zimowe też
        będą z tej sieci... Cena przystępna bo od 90 do 130zł.
        Z jesiennych jestem bardzo zadowolona - wyprofilowana wkładka, usztywniają
        kostkę co jest dla mnie b. ważne, ładny wygląd.
        Jednak sprawiedliwie musze przyznać, że Bartek ma bardzo ciekawe wzornictwo o
        ecco już nie wspomnę - dla mnie rewelacja.
        • vaniliaa1 Re: Buciki na zimę 28.10.05, 09:17
          a ja tez kupuje gufo i jest oksmile
        • nataliamackowiak Bartki... 28.10.05, 14:06
          Ja kupiłam Bartki zimowe na przecenie-ze 110 zł na 79 złsmile Są fajniutkie.
          Nataliasmile))
    • aleksandra245 Re: Buciki na zimę 28.10.05, 09:30
      Też kupiłam Gufo. Bartki - cenowa przesada.
      • talusia Re: Buciki na zimę 28.10.05, 09:47
        ja kupiłam sandały małej w ccc gufo i niestety po miesiącu musiłam kupić bartki
        bo nie mogła w nich chodzić, ale oczywiście może miałam pecha, w tym roku udało
        mi się kupić super kozaczki z goretexem w naturino na wyprzedaży za 150 zł,
        niestety moje koleżanki też miały złe doświadczenia z ccc, bilans zimy
        wychodził droższy niż np.: przy bartku, bo trzeba było kupić drugie buty, ale
        zgadzam się w 100%, że buty dla dzieci są bardzo drogie pozdrawiam
        • maja285 Re: Buciki na zimę 28.10.05, 09:58
          Ja kupilam na allegro buty Elefantena nowe za 65 zl. Butki rewelacja, sztywna
          piętka, gore-tex, super odszyte, produkcji portugalskiej. Sprzedawca zajmuje
          sie tylko tymi bucikami z ma je z likwidacji sklepu. Dodam że kiedys kupowalam
          nowe za 200 zł w sklepie
    • gogo2 a ile kosztują ECCO 28.10.05, 10:00
      tak mniej więcej??
      • maja285 Re: a ile kosztują ECCO 28.10.05, 10:01
        chyba z 250zł
        • corokia Re: a ile kosztują ECCO 28.10.05, 11:22
          O jeny!! kogo na to stać!???
    • e_r_i_n Re: Buciki na zimę 28.10.05, 10:18
      A ja polecam GEOXy.
      • ada_zie Re: Buciki na zimę 28.10.05, 10:29
        Erin - to też wyższa półka smile))))
        • pia_ Geoxy 28.10.05, 12:55
          Dzisiaj właśnie znajomy kupił mi Geoxy w sklepie firmowym na drugim końcu Polski
          za 139 zł (r. 25). Sa to buciki zimowe z goretexu z najnowszej kolekcji - cena
          tych samych bucików u mnie we Wrocławiu 219 zł! No i ja trochę pobronię Bartka -
          dotychczas prawie wszystkie buciki były tej firmy i byłam bardzo zadowolona
          (zimowe, wiosenne i letnie), zdradzam Bartka tylko dla sandałków Super Fit które
          są genialnie skonstruowane i chyba najwygodniejsze na świecie smile No i teraz na
          jesień skusiłam się i kupiłam córce jesienne Baty - ale nie jestem z nich
          zadowolona (złe wykończenie w środku i potrzebna była interwencja szewca).
    • ada_zie Pia 28.10.05, 14:04
      a gdzie ten sklep geoxa??
      • pia_ Re: Pia 28.10.05, 14:26
        W Chojnicach smile
        • ada_zie Re: Pia 28.10.05, 14:50
          To po drodze do Koszalina smile)) Nie wybieram się ale dziękuję za odpowiedź.
        • edytek1 buty 28.10.05, 14:56
          Bartki ok dobra jakość choc cena zimowych szok! Prawie 200 zł za buty ? W
          Quelcie kupiłam małej na zimę Ecco z zeszłorocznej kolekcji za 168 zł czyli
          lepsza cena ciut wyższa półka a jaka jakosć zobaczymy się na wiosnę. A buty
          jesienne kupiłam w daichmanie i jestem zaskoczona jakością na +. i ta cena co
          mi serce połechtała 80 zl Bartki ok dla maluszka i chłopca, ale dla dziewczynki
          był 1 jesienny wzór w dodatku nie było naszego rozmiaru. Testowalismy też
          melanie i mrugałę u nas do bani sad Ja z kolei ma wrażenie ,z e wszystkie
          dzieci tylko Bartki noszą u mojej córki w przedszkolu są same Bartki.
          • aka10 Re: buty 28.10.05, 15:40
            Nie ma mowy,zeby Ecco (Gore-tex) przemokly.Poza tym,to chyba jest na te buty 2
            lata gwarancji.Pozdrawiam.
    • alemorek Re: Buciki na zimę 28.10.05, 15:06
      a ja "odkryłam" ostatnio buty firmy Emel z Czestochowy, kupiłam je za 79zł. :-
      ))) Super buciki, ze skóry, cieplutkie, leciutkie z szerokimi czubkami (nie tak
      jak w sławnych bartkach), córcia nie chce ich wręcz zdejmowac smile)).
      Znalazłam też ich strone internetową (www.emel.com.pl) i widziałam, ze mają też
      fajne wzory na inne sezony, chyba (jeśli będą się dobrze sparwować zimowe)
      zostanę ich wierną klientką, bo i fason i wykonanie i ceny do zaakceptowania :-
      ))
      Ten Emel chyba produkuje też bucki pod nazą gufado, czy cos takiego, bo
      widziałam na jednym z pudełek.
      Mieliśmy tez buty Melania z CCC, ale teraz jakoś nie widziałam nic ciekawego
      dla dziewczynki.
    • majaa Re: Buciki na zimę 28.10.05, 20:58
      Dzięki wszystkim za rady. Wiedziałam, że można na Was polegaćsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka