Dodaj do ulubionych

drewniane kolejki - pytanie

31.10.05, 15:22
Witam

Czy ktoś orientuje się, czy kolejka firmy Krakpol:
www.leomark.pl/?mode=kategoria_full_root&recordId=21

pasuje do kolejki z Tesco, czy Brio?

Na allegro znalazłam też takie kolejki, które podobno pasują do Brio:

www.allegro.pl/search.php?string=kolejka&us_id=129200&country=1
Czy ktoś z Was ma taką kolejkę?

Pozdrawiam
K.
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: drewniane kolejki - pytanie 31.10.05, 20:21
      Mogę Ci odpisać, bo przerabiałam to w zeszłym roku. Te wszystkie kolejki do
      siebie pasują, mieliśmy starą kolejkę z Tesco, do której w zeszłym roku kupiłam
      właśnie w sklepie Leomark niektóre elementy kolejki Brio( tunel z dźwiękami i
      lokomotywę na baterie), i kupiłam też kolejkę z allegro, głównie ze względu na
      dużą ilosć torów w atrakcyjnej cenie. Wymiary torów są jednakowe, tak, że da
      się te wszystkie kolejki połączyć w jedną. Jeśli chodzi o wykonanie to elementy
      kolejki Brio są doskonałe, estetyczne, trwałe. Ta kolejka z allegro jest
      wykonana gorzej: gorsze drzewo, ( w kilku torach odłamały nam się te wystające
      części do łączenia z następnym torem, wagoniki są tandetne, ich kółeczka z
      cienkiego plastiku.) Wagoniki z kolejki z Tesco są wykonane super w porównaniu
      z tymi. Ale ogólnie powstała całkiem solidna kolej: tory mieszane, wagoniki z
      kolejki z Tesco, lokomotywy na baterie z Brio ( SUUUPER sprawa! Polecam-
      całkiem inna zabawa!!) no i inne elementy kolejki Brio, które dziadkowie
      dokupują powolutku w ciągu całego roku. Te rzeczy z Brio są świetne: tunel z
      dźwiękami, zwrotnice, dzwonki, które dzwonią podczas przejeżdżania pociągu,
      dworzec, aha i taki ważny element, na którym jest dźwigienka i można
      zatrzymywać pociąg lub "startowac". Myślę ( i mam cichą nadzieję) że w tym
      roku z okazji świąt dziadkowie znów dokupią jakis element, fajnie się potem
      razem z wnukami bawią....
    • iwek33 Re: drewniane kolejki - pytanie 31.10.05, 20:25
      Aha: bo rozpisałam się o Brio, a Ty pytałaś o Krakpol. Z tej mamy 1 element i
      też pasuje.
    • iwek33 Re: drewniane kolejki - pytanie 31.10.05, 20:34
      Wklejam linka z tym fajnym elementem do zatrzymywania pociągów, i lokomotywą na
      baterie, bardzo polecam do tej kolejki
      www.e-zamowienia.brio.com.pl/
      • iwek33 Re: drewniane kolejki - pytanie 31.10.05, 20:38
        Może teraz się uda:
        www.merlin.com.pl/frontend/towar/347623
        www.merlin.com.pl/frontend/towar/347565
    • iwek33 Re: drewniane kolejki - pytanie 31.10.05, 20:51
      I te zwrotnice mechaniczne są super
      www.merlin.com.pl/frontend/towar/347585
      Niestety, te elementy mechaniczne, z dźwiękami, światełkami produkuje tylko
      Brio, i są dość drogie, ale porządnie wykonane:zabawki na lata.
      • karolinka_23 Re: drewniane kolejki - pytanie 31.10.05, 22:57
        Pozdrawiamy entuzjastów kolejki Brio!! My również zbieramy to cudo i szczerze
        polecamy! Mamy już pokaźnej wielkości trasę, warto zainwestować w Brio bo jakość
        wykonania i różnorodność akcesorii stoją na najwyższym poziomie i nie ma sobie
        równych.
        • jogaj Re: drewniane kolejki - pytanie 01.11.05, 07:07
          My tez powoli dolaczamy do fanow kolejki drewnianej,laczymy elementy roznych
          firm,zeby bylo taniej,na pewno pasuja do siebie,bo przetestowane u nas
          Tesco,Ikea,Brio i z Leomarka,a jeszcze mamy jeden elemetn kupiony w Geant.
          Pozdrawiam-Jola
          • kasia-j Re: drewniane kolejki - pytanie 01.11.05, 14:33
            Dziękuję za szczegółowe informacje smile.
            Święta się zbliżają, więc czas zacząć kompletować kolejkę. Mamy co prawda już
            plastikową LEGO, ale jak ostatnio byliśmy u Kolegi Synka - posiadacza kolejki
            drewnianej, to nasze dziecię zapomniało o jedzeniu, spaniu....
            • kasia-j Re: drewniane kolejki - pytanie 05.11.05, 21:25
              To jeszcze jedno pytanie: a jak oceniacie kolejki eichhorn:

ezabawki.pl/cgi/easyshop.cgi?vid=mtlixgjrlhpavtlcosnhcuqerfmdgbnp&com=IT/7&katid=240

Mieliśmy kiedyś domino tej firmy, tanie było, ale jakość kiepska. Nie wiem, jak
              z kolejkami... Może ktoś ma? No i czy pasują do Brio?smile
            • kasia-j Re: drewniane kolejki - pytanie 07.11.05, 21:11
              Nikt nie zna tych kolejek? sad
              • eszulczewska Re: drewniane kolejki - pytanie 08.11.05, 08:50
                My mamy kolejke z Tesco i polecamy - tania, fajna a teraz mają wysyp różnych
                części (tory, kolejki, znaki, zwierzątka, mosty, etc.).
                Ewa
                • mikita10 Re: drewniane kolejki - pytanie 08.11.05, 10:59
                  A od jakiego wieku Wasze dzieci bawią się tymi kolejkami?
                  • karolinka_23 Re: drewniane kolejki - pytanie 08.11.05, 12:47
                    Mój synek dostał pierwszy zestaw Brio gdy miał nieco ponad półtora roku.
                    • katarzyna2222 Re: drewniane kolejki - pytanie 08.11.05, 13:06
                      mój synek dostał na 2-gie urodziny, moja córeczka jeszcze nie ma 1,5 roku i tez
                      bardzo lubi "ciuch ciuch" ale łaczyć torów nie potrafi, podróżuje kolejką po
                      rozłożonych przez brata torach smile

a teraz pytanie z innej beczki, czy ktoś w ostatnim czasie był w Tesco? czy
                      pojawiły się zestawy kolejki drewnianej + akcesoria firmowane przez tesco?
                      w ubiegłym roku przed świętami były super mosty!!!
                      w ciągu roku pytałam ale nie mieli nic, mówili, ze może coś przez świętami
                      będzie... oby było...
                      • monix123 Re: drewniane kolejki - pytanie 08.11.05, 14:00
                        Moja Martula ma 1,5 roku. W piątek, w spadku po znajomejsmile dostała kolejkę z
                        Tesco. Byłam pewna,że to jeszcze za wcześniej, ale od piątku "cuch ciuch" jest
                        hitem niesamowitymsmile Doszło do tego,że w niedzielę zrobiliśmy sobie wycieczkę
                        na dworzec pooglądać pociągi. A jak się tatuś wciągnął w zabawęsmile

A co do pytania katarzyny2222, to w zeszłym tygodniu widziałam całą górę
                        wszystkich części w Tesco. Wtedy jeszcze myślałam,ze Martula jeszcze na to za
                        małasmile A teraz myślę,że kupię jakieś dodatkowe tory,albo jakiś most i będzie
                        pod choinkęsmile
                        Pozdr.
                        • katarzyna2222 Re: drewniane kolejki - pytanie 08.11.05, 14:52
                          Monix, wielkie dzięki za super wieści!!!
                          • jogaj Re: drewniane kolejki - pytanie 08.11.05, 16:23
                            Moj synek dostal niedlugo przed 2 urodzinami i super przeboj.To jedna z
                            najlepszych zabawek.
                            W Gdyni w Tesco na Karwinach pojawily sie,ale raczej marny wybor.
                            Pozdrawiam-Jola
    • monix123 Re: drewniane kolejki - pytanie 08.11.05, 20:59
      Swieże wiadomości z dziś. Minął tydzień, a nawet ciut wiecej i muszę
      przyznać,ze wszystko przebrane straszliwie. W szoku byłam.Mało już dziś tego w
      techo. Czy wszyscy tak kochają te kolejkismile? Ponieważ my nie mamy prawie nic,
      tak więc coś tam dokupiliśmy i już schowane będzie czekać do świątsmilePozdr.
      • kasia-j Re: drewniane kolejki - pytanie 15.11.05, 21:28
        A ja jeszcze dodam, że w Tchibo są fajne drewniane kolejki:

www.systemtchibo.pl/?nodeid=1&aph_zawartosc_cmt_id=24

• malkoska Re: drewniane kolejki - pytanie 06.12.05, 08:55
      a co powiecie o kolejce z Ikei? czy ona tez jest kompatybilna z Brio?
      Malgosia
    • iwek33 Re: drewniane kolejki - pytanie 06.12.05, 16:09
      jest kompatybilna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka