Dodaj do ulubionych

SUPER BUTY NA ZIMĘ!!! NIEDROGIE! POLECAM!

02.11.05, 20:31
Cześć!
Właśnie wróciłam z córką ze spaceru, na którym "niechcący" natrafiłyśmy na
prawdziwe SUPERBUTY na zimę (które oczywiście natychmiast nabyłam)!!
Moja córka ma teraz dwa lata z haczkiem i kupienie jej czegokolwiek nowego
graniczy z cudem - wyprawia takie cyrki w sklepie, że szkoda gadać... A mnie
od dwóch miechów dołowało widmo zakupu butów dla dziecka za 150 zł na jeden
sezon!! Niestety buty dla Ewy muszą być z atestem "Zdrowa stopa", bo mała ma
krzywą lewą nóżkę. Wobec tego "wypadało" kupić małej zbyt-drogie-jak-dla-
dziecka-buty Bartek, które wcale nie są takie wspaniałe...
Możecie sobie wyobrazić, jak bardzo ucieszył mnie widok butów za jedyne 89 zł
(!!!), na widok których moja córka orzekła "MAMO! TE CIEM!"
Buty są z bardzo mięciutkiej skóry, ładnie uszyte, wysokie, ocieplane, z
atestem CLPO!! Producent to ŁUKBUT - www.lukbut.com.pl

Polecam serdecznie!!
I dołączam się do bojkotu za drogich Bartków!! wink)))
Basia
Obserwuj wątek
    • anka1 Re: SUPER BUTY NA ZIMĘ!!! NIEDROGIE! POLECAM! 03.11.05, 08:35
      tez je bojkotuje.
      kupilismy z moim smykiem fajne butki follow me za jedyne 30 zl. wysokie,
      ocieplane, sznurowane, eleganckie.
      bartki niech sie w ... pocaluja, za 100 i wiecej zl to sobie buty kupie i bede
      je kilka lat nosic.
    • bbb21 Re: SUPER BUTY NA ZIMĘ!!! NIEDROGIE! POLECAM! 03.11.05, 09:11
      właśnie jestem przed wyborem butów zimowych pierwszych dla synka; i wcale także
      nie uśmiecha mi się kupować bartki; szukam innej alternatywy; dzięki za info
    • mama_kotula Re: SUPER BUTY NA ZIMĘ!!! NIEDROGIE! POLECAM! 03.11.05, 09:18
      Dodam jeszcze, że Bartki są - jak dla mnie - brzydkie, zwłaszcza te na wiosnę i lato. Ale to chyba kwestia gustu.
      Mimo, że stać mnie na Bartki, nie kupuję ich, wolę te pieniądze wydać np. na książki, kredki lub ciastolinę.
      Fajne są buciki Gufo. Zwłaszcza śniegowce. Estetyczne, i - co dla mnie szczególnie ważne - dość szerokie, z regulacją (większość Bartków jest za wąska na nóżki moich dzieci).
      • maewula Re: SUPER BUTY NA ZIMĘ!!! NIEDROGIE! POLECAM! 03.11.05, 09:58
        w Warszawie w carrefurze na bemowie w jednym ze sklepów z obuwiem
        buty ze strony www.worker.com.pl
        widziałam rozmiary 21-25 za 80 zł. super bordowe z czarnym na dwie rzepy
        • basiae Re: SUPER BUTY NA ZIMĘ!!! NIEDROGIE! POLECAM! 04.11.05, 17:26

• kubaskowa Re: SUPER BUTY NA ZIMĘ!!! NIEDROGIE! POLECAM! 05.11.05, 23:16
            Dziewczyny! Co wy się tak na te bartki uwziełyście! Przecież w sklepach można
            spotkać wiele fajnych bucików dla maluszków. Polecam firmę guffo - b. fajne -
            wygodne-ze skórki-z odpowiednią wkładką i na dodatek z ludzką ceną. Dla mojego
            szkraba na zimę kupiłam fajne ocieplane kozaczki za 100 firmy antylopa. Przede
            wszystkim wygodnie się je małemu zakłada i widać , że małemu dobrze się w nich
            chasa - oczywiście posiadają wszystkie niezbędne cechy dobrego obuwia. Poza
            tym, każdej firmie zależy na lepszej sprzedaży - w związku z tym musi się
            dostosować do potrzeb klenta - czy tylko firma BARTEK jest tego świadoma?????
            • kubaskowa Re: SUPER BUTY NA ZIMĘ!!! NIEDROGIE! POLECAM! 05.11.05, 23:25
              Przepraszam - troche mnie poniosło - ale w wielu wątkach przejawia się nazwa
              firmy BARTEK jakby w butach "NIEBARTKOWYCH" dziecku miały się stópki pokrzywić -
              ciekawe w jakich "bartkach" my chodziłyśmy jak byłysmy dziećmi...Dobrze, że
              wiele z Was nie podąża za modą- marką tylko za zdrowym rozsądkiem.
      • gawliki Re: SUPER BUTY NA ZIMĘ!!! NIEDROGIE! POLECAM! 09.11.05, 12:22

• monidelko Re: SUPER BUTY NA ZIMĘ!!! NIEDROGIE! POLECAM! 06.11.05, 08:51
      Tak dla przypomnienia bo chyba już gdzieś o tym było... nie wszystkie bartki
      mają atesty, a znaczek zdrowej stopy jest tylko na niektórych modelach. Patrzmy
      i na to a nie tylko na nazwę bo po części firma jedzie na opini... nie na
      faktach!

Dobrze że piszecie o innych firmach których butki kupujecie a
      dzieciaczki 'testują' - zaraz zajrzę na stronę łukbutu...
      • monidelko Re: SUPER BUTY NA ZIMĘ!!! NIEDROGIE! POLECAM! 06.11.05, 08:54
        A z grupy młodzieżowej to i mama by coś założyła ( podobały mi sie
        sandałki ... ale nie ten sezon teraz wink))
        • mamagurala Re: SUPER BUTY NA ZIMĘ!!! NIEDROGIE! POLECAM! 06.11.05, 13:13
          Witam,

Ja mojemu synkowi, to nawet gdybym chciała kupić Bartki, to nie mogę. Te buty
          są dla dzieci z bardzo szczupłymi stópkami!!!! Mój synek choć nie jest
          grubaskiem, w nie nie wchodzi.
          Ja kupiłam już fajne butki w deichmanie, DEI-TECH, za jedyne 49zł (roz 22).

Są ładne, porządnie zrobione i z nieprzemakalnego materiału.

Pozdrawiam,
          Dorota
    • marcel_i_mama Re: SUPER BUTY NA ZIMĘ!!! NIEDROGIE! POLECAM! 06.11.05, 21:16
      Ja też kupiłam w deichmanie butki z deitexu za 49 zł (pewnie te same) dla
      synka. Narazie są super, zobaczymy jak sie spiszą przy zimowej pogodzie.
      Ogólnie polecam buty z tego sklepu. Mały ma już czwartą parę i wszystkie do tej
      pory były ok. No i ceny mają ludzkie!
    • ada_zie Re: SUPER BUTY NA ZIMĘ!!! NIEDROGIE! POLECAM! 07.11.05, 08:26
      Hej,
      właśnie przed chwilą dzwoniłam do producenta - Łukbutu i ... bardzo mało
      zorientowany pan oznajmił, że on nie wie gdzie w W-wie czy okolicach Łukowa czy
      też samym Łukowie kupic ich buty!!
      Super marketing!!
      Nasuwa mi się wniosek, że w cenę Bartka wliczona jest fachowa obsługa, dobra
      reklama i dostępność tych bucików.
      • ala67 Re: SUPER BUTY NA ZIMĘ!!! NIEDROGIE! POLECAM! 07.11.05, 09:43
        Dziewczyny, jak jedna z Was pewnie słusznie zauważyła, Bartek jedzie na
        opinii...Jedzie, bo ją zdobył w czasach, nie tak znowu odległych, kiedy był
        chyba jedynym producentem porządnych bucików dla dzieci. Dla swojej starszej
        córki, lat temu 7, kupowałam wyłącznie bartki - po prostu alternatywą były albo
        brzydkie buciki ze sztucznych materiałów, albo naturino, które ceny mają w
        ogóle absurdalne. Choć Bartek też tani nie był, bynajmniej, ale te buciki
        nosiły się świetnie, nigdy się nic z nóżkami nie działo, ja byłam zawsze
        zadowolona bardzo. Kupowałam te buciki przez parę lat na wszystkie sezony, i
        raz tylko miałam problem, rzepy przestały trzymać - w tym roku, w świetnych
        poza tym sandałach. Rzepy wymieniono w ciągu 4 dni, bez problemu.
        A teraz na rynku pojawiło się sporo bucików tak samo dobrych, a tańszych
        rzeczywiście, i kupuję różne, bardzo fajne są z Mrugały, Antylopy, Guffo,
        Falcon, Kornecki, Eldam...Wreszcie jest w czym wybrać. Nadal jednak zdarza mi
        się kupić też bartki, w tym roku moje córki miały sandały z tej firmy - i były
        super.
        • kajoa Re: podajcie adresy sklepów proszę!! 07.11.05, 12:07
          Witam. Chętnie obejrzę i nawet kupię buciki firm o których piszecie - Łukbut,
          Gufo itd. tyle tylko że nie wiem gdzie ich szukaćsad Pewnie część z nich jest
          sprzedawana w sieciówkach? Dlatego proszę jeśli możecie podajcie adresy sklepów
          w W-wie lub chociaż nazwy sklepów sieciowych w których są dostępne.
    • galvaniza Re: SUPER BUTY NA ZIMĘ!!! NIEDROGIE! POLECAM! 07.11.05, 20:37
      a ja kupiłam w odziezy używanej - tak mi sie trafiło nowiusieńkie buciki na
      zimę ecco i zapłaciłam 7zł 88gr.
      kto mnie przebije? hihihi
      są nieużywane wogole
      w srodku skórka na zewnątrz tez cos ala traperki z tym ze leciutke i maja
      wkladke ortopedyczną, cos ala wkladka- sznurowane
      agata
      • leliwina Re: SUPER BUTY NA ZIMĘ!!! NIEDROGIE! POLECAM! 07.11.05, 23:22
        Hej, ja łukbuty kupiłam w DH Centrum (dawny Pedet) na stoisku o nazwie "Booty"
        (Wrocław). A Gufo, o ile wiem, sprzedaje CCC
        Pozdrawiam, Basia
    • taptap Re: SUPER BUTY NA ZIMĘ!!! NIEDROGIE! POLECAM! 08.11.05, 22:20
      to ja tez sie pochwale moja zdobycza kupilam malemu buty ze skorki z zewnatrz i
      wewnatrz za 30 zl nowe wyprzedaz Otment-u ,regulowane z tylu na rzep (co dla nas
      jest wazne bo maly ma szczuputka nozke) sznurowane i bardzo wysokie .Pozdrawiam
    • reniadt Re: SUPER BUTY NA ZIMĘ!!! NIEDROGIE! POLECAM! 09.11.05, 11:45
      Ja tez juz kupilam buty z Lukbut za 89 zl zimowe z atestami tak jak pisala
      leliwina. Akurat byla we wroclawiu (300 km ode mnie) w sklepie A-4 na bielanach
      i w jednym z butikow zobaczylam te buty. Oczywiscie po przeczytaniu reklamy
      leliwiny wyslalam mail do producenta, zeby podal gdzie najblizej mnie mozna je
      kupic, na szczescie trafilam sama. Szkoda ze producent dobrych butow tak slabo
      je reklamuje. Buty doskonale mieszcza nozki z wysokim podbiciem. Moj syn (2,5
      roku) ma koslawe stopy, dlatego zgodnei z zaleceniem ortopedy nie moge mu
      kupowac innych butow na zime niz sznurowane. Te sa z miekkiej skory, cieple i
      nie az takie drogie, a przede wszystki maja znak zdrowej stopy. Producent
      powinien odpalic leliwienie kilka groszy za dobra reklame hehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka