29.11.05, 11:12
Czy któraś z was używała pampersów 5-majteczek? Jak się sprawdzają, czy nie
zsuwają się? I czy są odpowiednie dla 10-miesięczniaka, który dopiero uczy się
chodzić (ale bardzo często staje) czy dopiero dla starszych, już dobrze
chodzących, dzieci?
Obserwuj wątek
    • hanula Re: pampersy5 29.11.05, 11:16
      > Czy któraś z was używała pampersów 5-majteczek? Jak się sprawdzają, czy nie
      > zsuwają się?

Nie zsuwają się. Nie ma z nimi żadnych problemów.

> I czy są odpowiednie dla 10-miesięczniaka, który dopiero uczy się
      > chodzić (ale bardzo często staje) czy dopiero dla starszych, już dobrze
      > chodzących, dzieci?

Raczej dla starszych, głównie ze względu na łatwość zakładania - po co masz się
      męczyć? I czy one nie są droższe? Ja przeszłam na majteczki, gdy moje dziecko
      nauczyło się normalne pieluchy rozpinać przez ubranie.
      • mama_kotula Re: pampersy5 29.11.05, 11:17
        Jak dla mnie, to są mniej chłonne niż normalne, ale to pewnie moje subiektywne
        odczucie.
    • wielkimroz Re: pampersy5 29.11.05, 11:19
      Dziękuje za opinie. Mam jeszcze jedno pytanko, czy dziecko samo ich sobie nie
      może ściągnąć?
      • hanula Re: pampersy5 29.11.05, 12:12
        No wiesz, może, tak jak majtki czy spodnie. Na tym polega idea: one mają pomagać
        w uczeniu korzystania z toalety. Tylko że dla niemowlęcia samodzielne
        rozbieranie się zazwyczaj jest dość trudne. Trudniej w każdym razie pieluchę
        zsunąć niż rozpiąć.

A po uwadze Mamy Kotuli muszę częściowo wycofać poprzednie zapewnienie o
        niespadaniu: w moim odczuciu te pieluchy były bardzo chłonne i w rezultacie
        potrafiły osiągnąć taką wagę, że rzeczywiście zaczynały zsuwać się dziecku do
        kolan. Ale to już nie wina pieluch, tylko matki, co za rzadko przewija.
        • mama_kotula Re: pampersy5 29.11.05, 13:56
          No, Pani widzę jasnowidząca i trzecim okiem widzi, jak często przewijam dzieci.
          Skoro po godzinie pampers jest napompowany do granic możliwości, to nie uważam,
          aby był chłonny.
          BTW: jaka jest, wg Pani, optymalna częstotliwość przewijania?
          • unoewa Re: pampersy5 29.11.05, 14:29
            ja sobie chwale pampersy , używam lets go 5 i sprawdzają się świetnie , nawet
            na noc ...ale moje dziecko ma 2 latka
          • hanula Re: pampersy5 29.11.05, 22:01
            Bardzo cię przepraszam, jeśli cię uraziłam, widocznie nie wyraziłam się dość
            jasno. Nie pisałam o tobie, tylko o sobie: jak napisałaś o chłonności,
            przypomniało mi się, że jeśli zbyt długo dziecka nie przewijałam, to pielucha
            rzeczywiście się zsuwała, więc moje początkowe zapewnienia, że tak się nigdy nie
            dzieje, nie były zgodne z prawdą. Ty napisałaś dokładnie odwrotnie, że pieluchy
            nie były chłonne i musiałaś często przewijać, więc mój post nie miał nic
            wspólnego z tobą oprócz faktu, że przypomniałaś mi, jak to wyglądało u nas.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka