Dodaj do ulubionych

wózek Deltim

02.01.06, 18:54
Aktualnie jesteśmy na etapie wybierania wózka dla naszego maleństwa, którego
spodziewamy się w marcu. Zastanawiałam się nad wózkami firmy Deltim, a
konkretnie Premier i Fokus. Czy ktoś może ma któryś z tych modeli? Byłabym
ogromnie wdzięczna za pomoc i kilka słów oceny.

Pozdrwiam i wszystkiego dobrego w Nowym Roku
Obserwuj wątek
    • oskarolina Re: wózek Deltim 02.01.06, 19:11
      witam!mam synka 3,5 mies.Kupiliśmy mu wózek Deltim Fokus.Zależało mi na takim
      wózku w którym byłaby tradycyjna duża gondolka- i właśnie on taką posiada.Jest
      też możliwośc zakupienia do niej dodatkowych pasów i przewożenia dziecka przez
      pierwsze miesiące w samochodzie własnie w tej gondoli. Ale my dokupilismy
      fotelik. Oprocz tego jest on dośc lekki. Budka składa sie bardzo cicho. A kosz
      na zakupy jest pojemny i wygodny. Wózek łatwo sie też składa. Jestem zadowolona
      z tego wyboru. Jedyne co mogłabym w nim zmienic to chciałabym zeby miał skrętne
      kółka i przekładaną rączkę. Ale nie można miec wszystkiego za taką cenę.
    • jamile Re: wózek Deltim 02.01.06, 19:30
      Gondola Focusa może i duża ale kółka tak naprawdę mizerne (koszmar na śnieżnej
      brei), skrzypi okrutnie, i wygląda, jakby się miał zaraz rozlecieć. Skrętna
      przednia oś też by się przydała. Drugi raz nie kupiłabym.
      • zolezka Re: wózek Deltim 02.01.06, 20:27
        dołączam się do niepozytywnych opinii...
        trzeszczy skrzypi, z daleka słychać że jedzie deltim, ale faktycznie gondola
        duża i dobrze się buja. i uwaga na ciemne kolory, bo ja kupiłam z granatem i po
        jednym sezonie strasznie wypłowiał sad
    • baranek77 Re: wózek Deltim 02.01.06, 20:49
      To może ja z drugiej strony - jestem użytkowniczką Premiera - właściwie to moja
      córka wink)) i jestem bardzo zadowolona ze swojego wyboru. Gondolka duża i
      szeroka - dopiero teraz po 7 miesiącach zmieniłam na spacerówkę, oś skrętna
      przednia z możliwością blokady, kółka duże pompowane, i jak na razie - odpukać -
      nie skrzypi. Premier ma inne zawieszenie niż Focus, ma wachacze i nie jest
      taki sztywny. Polecam! Jak masz pytania to pisz...
      Magda
    • beatazet Re: wózek Deltim 02.01.06, 21:19
      A ja mam Deltima Fokusa i jestem zadowolona. Na skrzypienie wystarczy WD 40 (
      przez 5 miesięcy stosowałam może 3 razy). Świetnie się składa ( dużo jeździmy
      samochodem). Fotelik przypinany do stelaża dobra rzecz, ale skorzystałam tylko
      kilka razy. Gondola duża 5-cio miesięczna córka jeździ w grubym spiworze, a duża
      jest i pewnie pojeździ do wiosny ( jakies 7-8 miesięcy). Tyle , że nie jest taki
      znow lekki. Waga w porównaniu do innych podobnych może nie duża, ale wnieść na 2
      piętro można się zmachać. Chociaż wnosiłam nawet z 8 kilogramowym dzieckiem smile
      Często wracając ze spaceru najpierw wnoszę gadolę z dzieckiem a potem stelaż.
      Polecam
      • majan2 Re: wózek Deltim 02.01.06, 22:16
        Ja mam Deltima_focus i nie jestem z niego zadowolona, zwlaszcza teraz-przy tej
        brei. Bylam wczoraj na spacerze z moja znajoma, ktora ma Emaljunge (ten szwedzki
        wozek) i ona pchala go jedna reka, a ja moj dwoma i tak ledwo szlam.Ma za male
        kola i nie sa sketne. Dobre jest to, ze ma gleboko gondolke, ale jak rodzisz w
        marcu to juz ci sie tak bardoz nie przyda, a na przyszla zime to juz bedziesz
        uzywala spacerowki. Generalnie odradzam.
    • kasia.k-z Re: wózek Deltim 02.01.06, 21:38
      Fakt. Nasz Deltim(Voyager) na początku trochę skrzypiał. Ale mój mąż zdjął
      kółka i nasmarował półośki oliwą. Problem zniknął natychmiast. Może niech Wasi
      zrobią to samo. Racją jest natomiast to, że duże koła się przydają. Warto
      pomyśleć o wymianie na większe przy zakupie wózka. Obejrzyj sobie też inne
      Deltimy. My jak na razie jesteśmy ze swojego bardzo zadowoleni. Pazdrawlaju.
      • monismonis Re: wózek Deltim 02.01.06, 21:57
        ja mam Premiera i jestem bardzo zadowolona! Te skrętne kółka sto super sprawa,
        gondolka duża i kółka duze wygodne, a pozatym te wachacze to super sprawa jest
        idealny do bujania dzieci ma super zawieszenie. Wybrała bym go jeszcze raz!!!!!
    • olek141 Re: wózek Deltim 03.01.06, 00:42
      Ja mam deltima fokusa. Jest średni Moj Mały ma teraz 6 m-cy (72 cm) i mamy w
      wózku śpiworek wełniany to ledowo moj Mati się w gondolce mieści. Poza tym na
      śniegu (dzisiaj) to koszmar (nie wiem jak inne wózki, przeciez jak jest dużo
      śniegu to chyba wszystkim się idzie ciężko - tak myślę) Mało
      pozytywne=praktyczne jest wyłożenie gondoli białym materiałem - mam na myśli
      ten materiał co jeszcze jest na zewnątrz gondoli - bardzo się brudzi - zwróć na
      to uwagę. Na skrzypienie wystarczy oliwa. Bydka w miarę w porządku, choć
      delikatnie skrzypi. Moim zdaniem warto kupić większą gondolę (choć faktycznie
      jak rodzisz teraz to w zime możesz już używać spacerówki i gondola nie musi być
      tak ważna.) Proponuję kupić wózek z dużą godndolą np. el-jot (tani koło 500 zł)
      a później jak dzidzia podrośnie porządną spacerówke (w tym dziecko może i do 3
      lat jeżdzić. Kupuja teraz spacerówkę w komplacie można się zawieść - słyszałm,
      że są wąskie (ale jeszcze nie praktykuję). Pozdrawiam.
      • baranek77 Re: wózek Deltim 03.01.06, 10:55
        No, spacerówka rzeczywiście jest wąziutka, zwłaszcza jak się ją porówna do
        gondoli. Ja właśnie zmieniłam bo Olce się już nogi nie mieściły w gondoli.
        Włożyłam śpiworek, dziecko w grubej kurtce i... jest ciasno. Byle do wiosny,
        myślę że jak się pozbędę spiworka to będzie trochę więcej luzu.
        Magda
    • boonia Re: wózek Deltim 03.01.06, 10:19
      nie wiem dlaczego wzięłaś pod uwagę tylko te dwa typy deltimów.Ja mam deltima
      voyagera easy i jest to naprawdę świetny wózek,miękkie zawieszenie duże koła i
      na śnieg i na piach i na nasze cudowne chodniki,przekładana rączka,letnia budka
      itd.itp.Też zastanawiałam się nad Fokusem( ze względu na małe kółka )ale
      koleżanka mi odradziła . Masz jeszcze czas pozaglądaj na www.deltim.com.pl
      zobacz w sklepie,
      dodam tylko że ma bardzo wygodną gondolkę, synek ma 5mies i waży 8kg(a więc
      kawał cchłopa) i mieści się w gondolce w kombinezonie i śpiworku.
    • marta_g Re: wózek Deltim 03.01.06, 11:35
      Hej! A ja mam focusa i jestem całkiem zadowolona. Kupiłam go w komisie za
      niewielki pieniądze, po dziecku, które używało go tylko 5 miesięcy i to w
      zimie, więc oponki miały jeszcze włoski. Nie spodziewałm się cudów, ale gdybym
      miała wybierać, to też bym go kupiła. Nasz wózek jest wyściełany ślicznym
      miękkim polarkiem w kolorze budyniu waniliowego, tonacja całości - beż z
      piaskiem i niewielkimi elememtami pomarańczu, więc nawet po słonecznym lecie
      żadnych wypłowiełych części nie ma. Gondolka duża i wygodna, jak w mało którym
      wózku. Synek nie jest mikrusem (obecnie 7 m-cy, 11 kg) i w śpiworku i
      kombinezonie jeszcze się mieści. Mankamenty - nieskrętne przednie koła - dość
      ciężko się go prowadzi w taka pogodę jak dziś, ale jak sobie przypominam
      pierwsze spacerki w czerwcu, to wszystko było super. Co do skrzypienia,
      rzeczywiście czasem trzeba popsikać WD40 i sprawa załatwiona. Na duży plus
      zasługuje też serwis - pękła nam sprężynka i amortyzatorze przy kole. W żadnym
      sklepie nie mogłam jej kupić, więc zadzwoniłam do producenta (Częstochowa) i ku
      mojemy zdziwieniu panowie z serwisu przysłali mi bezpłatnie 2 szt. Na tym
      jednak nie koniec - niestety okazało się, że nie jestem w stanie zamontować
      części, bo jewszcze coś się obluzowało, więc serwis zaproponował mi wysłanie
      wózka na ich koszt, dokonał bezpłatnej naprawy i odesłał, też na swój koszt.
      Cała "operacja" trwała 3 dni. Byłam w szoku, szczególnie, że nie posiadałam
      żadnego dokumentu, że wózek jest na gwarancji.
      Niedługo mam zamiar zamontować spacerówkę, ale z wstępnych oględzin wnioskuję,
      że raczej zafundujemy sobie jakiś fajny wózek, juz tylko w wersji spacerowej, a
      nie 2 w 1.
      Pozdrawiam
      Marta (Michał 09.2000 i Jaś 05.2005)
    • tunia30 Re: wózek Deltim 03.01.06, 13:46
      My mamy Deltima Fokusa. Używamy go już 19 miesięcy, więc dokładnie znam jego
      wady i zalety. Gdy synek miał ok. 7 miesięcy też pewno bym napisała, że polecam.
      Super "pakowna" i płaska gondola, cicho składana buda, łatwy do złożenia i tani
      i to by było na tyle, jeśli chodzi o zalety. Spacerówka jest beznadziejna, wąska
      (jak masz zamiar wozić w niej dziecko zimą, to śpiworek się ledwo mieści), buda
      już do niej nie pasuje tak fajnie jak do gondoli (głowa dziecku się pod nią nie
      mieści) i jest wysoko nad ziemią. Zbyt małe koła (na śniegu beznadzieja), pękły
      nam parę razy sprężyny przy amortyzatorach, pękła nam rączka od wózka i
      notorycznie przebijają się opony. I zbyt szeroko rozstawione są koła, tylko do
      paru sklepów można nim wjechać. Nie kupiłabym go drugi raz, wolałabym kupić
      osobno gondolę i spacerówkę za te same pieniądze. Dla drugiego dziecka już się
      nie nada.
      Tunia
      • magalik Re: wózek Deltim 03.01.06, 14:22
        a ja uzywam deltima fokusa i polecam. nie odkrylam jeszcze wad. stosunek ceny
        do jakosci wypada jak najbardziej na +. Ale Jak rodzisz na wiosne to zastanow
        sie nad kupnem glebokiej spacerowki bo na jesien to wiekszosc gondolek i tak
        juz bedzie za mala.
        • maretina Re: wózek Deltim 03.01.06, 14:24
          magalik napisała:

> a ja uzywam deltima fokusa i polecam. nie odkrylam jeszcze wad. stosunek ceny
          > do jakosci wypada jak najbardziej na +. Ale Jak rodzisz na wiosne to zastanow
          > sie nad kupnem glebokiej spacerowki bo na jesien to wiekszosc gondolek i tak
          > juz bedzie za mala.

moja sasiadka rodzila w maju. w pazdzierniku klela, ze kupila gleboka
          spacerowke, bo dziecko wieczniebylo przewiewane.
    • ann99 Re: wózek Deltim 03.01.06, 14:53
      Ja mam fokusa i ja w przeciwieństwie do większości tutajk sobie bardzo chwalę-
      kółka pan w sklepei nasmarowa l czymś i nie skrzypią, gondola duża i moja dość
      długa (4 mies i 68 cm) córka mieści się na razie razem z kombinezonem i ma
      jeszcze troche luzu. Poza tym łatwe składanie, mieści się nawet do mniejszych
      aut,wersja z fotelikiem tez b. przydatna (zwłaszcza na zakupach),budka skłąda
      się cicho...Minusem dla mnie jest to że nie ma regulowanej wysokości rączki-
      przekladana nie jest potrzebna bo można zamontowac i tak i tak i spacerówkę i
      gondolkę. spaceróka faktycznie może na zimowe wraunki trochę wąska- ale my
      będziemy ją pewnie używać wiosną i latem...I uważma że porównywanie tego wóżka
      do wózków szweckich za prawie 3 tys to chyba pomyłka- wóżek kosztuje nicałe 1
      tys żl i chyba do takich trzeba go porównywać. Moja koleżanka ma Roana Maritę i
      w porównaniu z tym wózkiem Fokus wypada lepiej- nawet sama ona to stwierdzila...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka