Dodaj do ulubionych

Naturino- czyli coś o rekalmacjach .....

16.01.06, 11:29
Kupiłam dla 2,5 latka pod koneic października zimowe buciki Naturino.
Niestety, całkiem niedawno, rozszedł sie jeden ze szwów na buciku. No i to
był kompletny dramat bo: mieszkam w Warszawie, buty kupiłam w Kielcach -
środek mroźnej zimy - nie ma jak reklamować - kupowac drugie buty też
niekoneicznie mi się uśmiechało..... Zadzwoniłam bezpośrednio do importera -
firma Falc POland w Poznaniu. Przesympatyczna Pani Iwona po usłyszeniu
historii z butami kazała mi je wysłać i obiecała, ze jeśli wada jest
ewidentna butki zostana wymeinione na nowe. Po wysłąniu paczki zadzwoniłam do
Pani Iwony - stwierdziła, ze nei ma o czym dyskutować - szew sie rozszedł -
buty będą wymienione. Uzgodniła ze mną rozmiar, kolor (że tak powiem do
wyboru do koloru). Nastepnego dnia dostałam paczkę z nowymi bucikami, z nowej
kolekcji, z dodatkowymi gadżetami typu kredki, balonik itp.
Byłam przekonana, że nie uda mi sie tej sprawy załatwić- sklep w Kielccha, ja
w Warszawie, importer w Poznaniu. Załatwiłam ją w ciągu 3 dni tylko i
wyłącznie dzieki uprzejmosci firmy Falc i osoby jej reprezentującej.
Po raz pierwszy spotkałam sie z taką uprzejmoscią i taką chęcią pozytwynego
rozwiązania problemu. Polecam wszystkim butki Naturino i taka mała dygresja -
swego czasu buty te były dość drogie - albo teraz staniały albo inne
pospolite marki podniosły ceny w każdym razie nie sa już tak niedostępne jak
kiedyś. A napewno nie przemakają, nóżki dziecko ma b. ciepłe i są naprawde
warte polecenia. Brawa dla importera - my napewno zostaniemy przy Naturino.
Ania mama Jasia
Obserwuj wątek
    • alexsc Re: Naturino- czyli coś o rekalmacjach ..... 16.01.06, 13:07
      Poznań to Poznańsmile

fajnie, że sie udało, to podnosi na duchu choc my jak na razie nie mielismy
      kłopotów z Naturinosmile
      • gosia.mama.wojtusia Re: Naturino- czyli coś o rekalmacjach ..... 16.01.06, 14:21
        super,że tak szybko poszło z tą reklamacją i ze tak bezproblemowo,rzadko sie to
        zdarza.Moje dzieci tez noszą naturino,nigdy nie reklamowałam
        • iwek33 Re: Naturino- czyli coś o rekalmacjach ..... 16.01.06, 15:13
          Mój synek ma Naturino pierwszy raz i jestem baaaardzo zadowolona, że kupiłam mu
          te buty. Fakt, nie są tanie, ale nie żałuję ani złotówki!!!! Buty są bardzo
          wygodne, noga cieplutka, (choć syn ma tylko rajstopy, bez żadnych dodatkowych
          skarpet), buty nie są śliskie i syn nie ujeżdza na śniegu czy błocie
          posniegowym. Zawsze kupowałam mu dwie pary na zimę: skórkowe i śniegowce. W tym
          roku postanowiłam spróbować jedne droższe i wybrałam Naturino. I nie zawiodłam
          się. Miło tez wiedziec, ze w razie jakichś problemów jest szansa na ich szybkie
          rozwiązanie.
          • gosia.mama.wojtusia Re: Naturino- czyli coś o rekalmacjach ..... 16.01.06, 15:39
            równie rewelacyjne są buciki z ecco i geox,ceny podobne,ja kupuje tylko z tych 3
            marek moim dzieciom
            • iwek33 Re: Naturino- czyli coś o rekalmacjach ..... 16.01.06, 15:56
              No coś w tym roku trochę dziewczyny tu na forum narzekały na Ecco, ze jakosć
              gorsza i reklemacji nie chcą uwzględniać ( nawet niedawno był taki wątek)
              • molaj Re: Naturino- czyli coś o rekalmacjach ..... 07.03.06, 18:59
                bo podobno u nas jest II gatunek butów ecco, jeżeli pod podeszwą w jednej
                literce c jest wypalona dziurka to znaczy że drugi gatunek (bynajmniej te z
                goretexem).
          • minkapinka Re: Naturino- czyli coś o rekalmacjach ..... 16.01.06, 17:58
            Ja tez lubie naturino, ale uwazam, ze wszystkie modele zimowe z goretexem sa
            brzydkie.
            • iwek33 Re: Naturino- czyli coś o rekalmacjach ..... 16.01.06, 20:47
              No może nie wszystkie, ale trochę się z Tobą zgadzam, mnie też wiele modeli
              Naturino się tak "z wyglądu" nie podoba. Ale akurat te, które kupiłam synkowi (
              zimowe z Goretexem) podobają mi się. O takie jak te:
              www.allegro.pl/show_item.php?item=80588770
    • jasiek33 Re: Naturino- czyli coś o rekalmacjach ..... 17.01.06, 08:56
      brzydkie? bez przesady - ja właśnie dostałam takie jak te z allegro tylko
      granatowe - są naprawde b. ładne a zważywszy na to, że zazwyczaj na wierzchu są
      spodnie to widać podeszwę i kawałek przodu.
      Ania
      • gosia.mama.wojtusia Re: Naturino- czyli coś o rekalmacjach ..... 17.01.06, 10:27
        pewnie u mnie kupowałyscie,sprzedawałam je w pazdzierniku na alelgro-gosia-24
        mój synuś tez ma te oliwkowe
    • gosia.mama.wojtusia Re: Naturino- czyli coś o rekalmacjach ..... 17.01.06, 11:49
      teraz na wiosnę bede sptrzedawac duzo sandałków letnich,małe rozmiary 19-22
      • iwek33 Re do Gosia mama wojtusia.. 17.01.06, 15:40
        Hej! No ja własnie kupowałam u jakiejś Gosi na allegro i pytam tu na forum
        wszystkie Gosie, bo Cię szukam!!!!! Gosiu, ja chętnie zamówiłabym u Ciebie
        takie buty na przyszłą zimę dla moich dwóch synków, czy jest taka możliwość???
        To znaczy czy wiesz, że jesienią będziesz mieć takie zimowe i czy można zamówić
        tak na 100% ???? Ten model, który mamy jest świetny, ale pewnie w przyszłym
        roku będą inne, byle tak samo dobre, ciepłe, nieprzemakalne i nieślizgające....
        • gosia.mama.wojtusia Re: Re do Gosia mama wojtusia.. 17.01.06, 16:21
          witam serdeczniesmilepewnie na przyszłą jesien znów jakieś będę miała-tak na
          90%,póki co czekam na sandalki,ale na razie bede miała same małe rozmiarki

co do skargi na naturino to jestem w szoku bo my Naturino nosimy od 5 lat i
          pierwszy raz słyszę ,żeby przemakały,wszystkie te zimowe butki są z membraną,mój
          synek ma identyczne oliwkowe,szaleje na śniegu po kilka godzin dziennie,pod
          spodem tylko cieniutka rajtuzka i nóżka sucha.
          CO TO JEST WKŁADKA WEGLOWA?????????????????????nie wiem o co chodzi-pierwszy raz
          się z czyms takim spotykamuncertain
    • atutka Re: Naturino- czyli coś o rekalmacjach ..... 17.01.06, 16:04
      A ja w tym roku też kupiłam nowe Naturino na allegro, granatowe z dwoma
      rzepami, chyba u tej Pani Gosi. Jestem średnio z nich zadowolona, są
      przereklamowane albo trafiłam na jakiś felerny model. Mianowicie w środku jest
      wkładka węglowa, która po krótkim noszeniu w mroźne dni robi sie zupełnie
      mokra. Albo pocą się nogi albo coś przemięka. Mój synak mówi, że nóżki mu
      marzną w związku z tym wkładam mu dodatkowo grubą skarpetę (taką jak do butów
      narciarskich) i wtedy jest w miarę ok. Co wieczór muszę wyjmować wkładkę i
      suszyć na kaloryferze, buty stawiam obok kaloryfera, bo są również wilgotne w
      środku. I co wy na to? Wcześniej zawsze miałam Bartka lub Mrugałę z sympatexem
      i byłam zadowolona a teraz...Może jest jakaś złota rada na te Naturino, nie
      wiem czymś je trzeba spryskać, zaimpregnować, jak myślicie?
      • gosia.mama.wojtusia Re: Naturino- czyli coś o rekalmacjach ..... 17.01.06, 16:24
        witam serdeczniesmilepewnie na przyszłą jesien znów jakieś będę miała-tak na
        90%,póki co czekam na sandalki,ale na razie bede miała same małe rozmiarki

co do skargi na naturino to jestem w szoku bo my Naturino nosimy od 5 lat i
        pierwszy raz słyszę ,żeby przemakały,wszystkie te zimowe butki są z membraną,mój
        synek ma identyczne oliwkowe,drugi synek brązowe,szaleją na śniegu po kilka
        godzin dziennie,pod spodem tylko cieniutka rajtuzka i nóżka sucha.
        CO TO JEST WKŁADKA WEGLOWA?????????????????????nie wiem o co chodzi-pierwszy raz
        się z czyms takim spotykamuncertain
        Jelsi dziecko ma w srodku mokrą nózkę to moze dlatego ,że ubiera Pani za ciepłą
        skarpetkę i dziecko się zwyczajnie poci,sama nie wiem .Buty nie mają szans
        przemoknąć,można je przetestować wkladając je do miski z wodą,nawet jak leżą tak
        godzinę nie mają prawa być od srodka mokre!!!!
      • rysia30 Re: Naturino- czyli coś o rekalmacjach ..... 17.01.06, 16:39
        Zawsze kupowalismy ecco na zime ale w tym sezonie po perypetiach z
        reklamacjami daliśmy sobie spokój. Nawet się zastanawiałam czy będą ciepłe. Na
        pierwszy rzut oka wydają się cieńsze niż np.ecco(mniej masywne). Nie zakładam
        dziecku dodatkowej pary skarpetek a i tak nogi są zawsze ciepłe.
        • iwek33 Re: Naturino- czyli coś o rekalmacjach ..... 17.01.06, 16:51
          Aż poszłam dokładnie pooglądać nasze Naturino, bo też nie słyszałam o czymś
          takim jak wkładka węglowa (?????) i my chyba nic takiego nie mamy, w środku
          antybakteryjna wkładka wyłożona takim jakby białym filcem, albo nie wiem, co
          to, w kazdym razie mój syn ma tendencje do pocenia się nóżek i buty kupuję mu
          zawsze skórkowe, bo w innych baaardzo mu się pocą nogi, a w tych zimowych
          Naturino w ogóle mu się nie pocą, co też mnie bardzo ucieszyło.
          • iwek33 Re: Naturino- czyli coś o rekalmacjach ..... 17.01.06, 16:59
            Słuchaj Atutka, a nie mozna po prostu wyjąć tej wkładki węglowej???
            Ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym do tego głównego importera w Poznaniu i
            zapytała czy były w tym roku modele z wkładką węglową i że tak zachowują sie
            stopy Twojego dziecka w tych butach, może okaże się, ze kupiłaś jakieś
            podrabiane Naturino, jeśli np: naturino w ogóle nie robi takich wkładek,
            będziesz tego pewna. A z tego, co pamiętam te buciki były wystawione na allegro
            przez kilku sprzedawców,w nieco innych cenach. Zapytaj !
            • gosia.mama.wojtusia są wieksze rozmiary sandalków 24.03.06, 10:11
              www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=672633
      • gosia.mama.wojtusia Re: Naturino- czyli coś o rekalmacjach ..... 17.01.06, 17:02
        no własnie,ja wszystkie butki jakie sprzedawałam miały wkładkę antybakteryjną,z
        wierzchu ocieploną owczą wełenką i to wszystko,kazdą wkladkę bucików widzialam
        bo mierzyłam je dokladnie od srodka ile mają cm,nie wiem co to jest wkladka
        węglowa,być może kupila Pani jakąś podróbkę naturino bo prawdę mówiac nie chce
        mis ię wierzyc ,żeby buty z membraną musiala Pani suszyć na kaloryferze,naprawdę
        w sozku jestem!
        • atutka Re: Naturino- czyli coś o rekalmacjach ..... 21.01.06, 15:08
          Otóż buty kupiłam na Allegro od Gracjana Górskiego, za kup teraz 180 zł
          wysyłałam jemu zapytanie dlaczego buty tak dziwnie się zachowuję niestety nie
          uzyskałam odpowiedzi. Faktycznie z tą wkładką węglową trochę się pomyliłam nie
          wiem skąd wzięłam tę nazwę, w każdym razie jest to wyprofilowana wkładka z
          dziurkami od spodu a z zewnątrz kremowy miś, czy tam wełenka, taka właśnie jak
          piszecie. I właśnie owa wkładka (niezależnie czy dziecko ma tylko rajstopkę czy
          grube skarpety) za każdym razem po spacerze jest mocno wilgotna do tego
          stopnia, że muszę ja suszyć na kaloryferze. Tak jak wspominałam mały mówi mi że
          marzną mu nóżki. Buty wyglądją na oryginalne mają wszelkie napisy, były w
          oryginalnym pudełku itd nie wiem jaka jest tego przyczyna i co robić?
          • gosia.mama.wojtusia Re: Naturino- czyli coś o rekalmacjach ..... 21.01.06, 15:43
            atutka wyglada na to ze trafilaś po prostu na jakiś felerny model albo buty z
            jakiegos odrzutu bo to niemozliwe by srodek bucika był mokry,moje dziecko nosi
            te buty od kilku lat ,nigdy się to nei zdarzylo
            bardzo mi przykro
          • greenland Re: Naturino- czyli coś o rekalmacjach ..... 21.01.06, 21:44
            Atutka- buciki Naturino mają membranę wiec nie powinny przemakać ani stopa nie
            powinna sie tak w nich pocić jak w kaloszach .. te buty oddychają a w zasadzie
            robi to membrana. Mam dla syna ecco z goretexem a dla siebie Legero (producent
            Superfitow) rowniez z membraną goretex. Nigdy noga mi się w nich tak nie
            spocila abym musiala suszyc wkladkę, nigdy nie przemokły a testowałam je w
            takim warunkach, ze hmmmmm mogłyby gdyby byly felerne. Oprocz gwarancji na buty
            mam osobno gwarancję na membranę. Jak kupowałam buty dla siebie to dokladnie
            dopytywałam obsługę sklepu ba nawet samego kieronika ściągnęłam do kasy - czy
            jesli będę z jakiejkolwiek przyczyny miala mokre stopy czy to pot czy
            przemakanie czy mogę je reklamować. Odpowiedź brzmiałą - tak. Powiedział, ze w
            tym bucie mam miec suchą i ciepłą stopę co gwarantuje mi owa membrana ....
            Jesli nie spełni ona właściwosci jakie podał producent to mam prawo je
            reklamować. Moim zdaniem cos z tymi Twoimi butami jest nie tak i powinnas je
            reklamować.
            • atutka Re: Naturino- czyli coś o rekalmacjach ..... 24.01.06, 13:44
              Dzięki za radę tak zrobię, zareklamuję je u tego u którego kupiłam na Allegro,
              pewnie nie będzie to proste ale jest mi głupio nalbardziej przed mężem. którego
              namówiłam do kupna tych butów, że są niezawodne, wszyscy je chwalą a tu proszę
              pomyłka! Stwierdzam że Allegro bywa jednak ryzykowne.
    • gosia.mama.wojtusia mam sandałki naturino do sprzedania 01.02.06, 14:47
      jak w wtytule,sandałki z zakrytymi i odkrytymi paluszkami,niektóre mają całkiem
      zabudowane czubki czyli idealne na wiosnę,ceny od 120zł,rozmiary 19-22

proszę pisać na maila

malgorzacia@interia.pl
      • gosia.mama.wojtusia zdjęcia 01.02.06, 15:21
        rozmiar 20 i 22 biało bleiktne
        img88.imageshack.us/img88/104/dsc03110yb.jpg
        img81.imageshack.us/img81/6876/dsc03139zt.jpg

rozmiar 20
        img57.imageshack.us/img57/595/dsc03168ei.jpg
        img69.imageshack.us/img69/9821/dsc03175zn.jpg
        img82.imageshack.us/img82/1004/dsc03232mu.jpg
        rozmiar 19
        img79.imageshack.us/img79/3281/dsc03192mx.jpg
        rozmiar 20(2 pary)
        img84.imageshack.us/img84/125/dsc03271hy.jpg
        rozmiar 21
        img67.imageshack.us/img67/5636/dsc03210ev.jpg
        img66.imageshack.us/img66/1985/dsc03220nu.jpg
        rozmiar 20
        img63.imageshack.us/img63/2149/dsc03282on.jpg
        rozmiar 20
        img57.imageshack.us/img57/9976/dsc03311ca.jpg
        img233.imageshack.us/img233/5705/dsc03321an.jpg
        img497.imageshack.us/img497/3374/dsc03330yi.jpg

rozmiar 19
        img499.imageshack.us/img499/3779/dsc03380so.jpg
        rozmiar 21
        img494.imageshack.us/img494/664/dsc03345so.jpg
        img64.imageshack.us/img64/4885/dsc03354cc.jpg
        rozmiar 19
        img491.imageshack.us/img491/3489/dsc03364fe.jpg
        oraz adidaski w roamiarze 21
        img83.imageshack.us/img83/920/834255456bb.jpg
        img69.imageshack.us/img69/682/834254992yf.jpg

• iwek33 Re: zdjęcia 01.02.06, 15:46
          Gosiu, a będziesz miala większe numery????? ja jestem chętna, ale na większe (
          26, 27, 31 )
          • gosia.mama.wojtusia Re: zdjęcia 01.02.06, 15:49
            na razie nie mam,jak bedę miała dam znać
            • iwek33 Re: zdjęcia 01.02.06, 15:56
              Koniecznie!!! Bardzo proszę!!! Modele dla chłopaków!!!!
        • kinga3 Re: zdjęcia 02.02.06, 03:18
          Witam, a te beżowe z odkrytymi palcami (img59) w jakiej sa cenie?
          • kinga3 Re: zdjęcia 02.02.06, 03:19
            Chodziło mi o img57
            • gosia.mama.wojtusia kinga 02.02.06, 08:49
              120zł
              mój synek zeszłego lata miał identyczne,też mogę sprzedać,są uzywane ale w
              sweitnym stanie,rozm.20,sprzedam za 60zł
    • gosia.mama.wojtusia numeracja 01.02.06, 16:35
      22-14 cm
      21-13,5
      20-13 cm
      19-12,5 cm
      • ewamro Re: numeracja 04.03.06, 22:52
        Gosia, ja mam pytanie odnośnie numeracji. Mój synek miał falcotto w rozmiarze
        20 i wkładka wewnętrzna ma długość 12 cm. Następne buty to były Bartki, też w
        rozmiarze 20, wkładka ma 12,5 cm.
        Musimy teraz kupić nowe buty, Bartki są już za małe. Chciałabym kupić naturino,
        ale naprawdę nie wiem jak to jest z tą numeracją; wg tego co piszesz powinnam
        kupić r. 20, który jest na synka absolutnie za mały. Myślałam raczej o 22, czy
        naprawdę ma aż 14 cm?
    • gosia.mama.wojtusia cena 100zł,te czerwone całe z dziurkami sprzedane 03.02.06, 13:28
      • ala129 Re: cena 100zł,te czerwone całe z dziurkami sprze 28.02.06, 14:36
        Przypuszczam, że to już nieaktualne, ale nie zaszkodzi zapytaćsmile Interesuje
        mnie rozmiar 21 albo 22. Czy pozostały jeszcze jakieś buciki?
        • gosia.mama.wojtusia zostalo i to duzo 01.03.06, 09:57
          wystawilam na allegro
          www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=672633
          • iwek33 Re: zostalo i to duzo 04.03.06, 22:56
            Gosiu, a kiedy będą półbuciki w rozm.26-27 ??? Czy w ogóle na pewno będą???
            • pade Re: zostalo i to duzo 05.03.06, 01:11
              i 25 dla dziewczynki?
              • gosia.mama.wojtusia Re: zostalo i to duzo 05.03.06, 09:32
                półbucików nie ebdzie,tylko sandalki
                • iwek33 Re: zostalo i to duzo 05.03.06, 09:38
                  Gosia, a czy sandałki w rozmiarze 26, 27 są też z pełną piętą, czy tylko takie,
                  jak na aukcjach już wystawione z otwartą piętą??
                  • gosia.mama.wojtusia Re: zostalo i to duzo 05.03.06, 11:44
                    naturino w wieszych rozmairach nie robi sandalkow w zakrytą pietka,przynajmniej
                    ja się nigdy z tym nie spotkalam ,jesli już to cale są zakryte,takie z zakrytymi
                    paluszkami,nie bede miala takich
    • weronka77 Re: Naturino- czyli coś o rekalmacjach ..... 05.03.06, 22:24
      To znakomita firma-też kupuję wyłącznie jej buciki.DZisiaj dwie parywink
      • beata1974 Czy jeszcze coś nowego będzie? 07.03.06, 09:36
        Mam pytanie do mamy ktora sprzedaje naturino czy jeszczecoś będzie z rozmiarów
        27 półbuciki - a może nawet już rozmiar 28 na 18 cm
        • gosia.mama.wojtusia Re: Czy jeszcze coś nowego będzie? 07.03.06, 11:16
          nie bedzie
          • gosia.mama.wojtusia duży wybór 15.05.06, 13:19
            dostałam dużo bucików,prawie cała rozmiarówka
            www.allegro.pl/search.php?string=naturino&us_id=672633&country=1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka