Dodaj do ulubionych

wózek- chcę taki- czyli jaki? :)

22.01.06, 14:44
Zadaję tu pytanie bo wiem że jestescie obeznanesmile Chcę kupić wózek ( dziecko
urodzi się latem) który ma sporą, wygodną gondolę, wygodny fotelik
samochodowy który można podczepić do wózka na zakupach itp, taki który
sprawdza się w terenie ( mieszkam w górach). Nie zależy mi natomiast na
spacerówce. Nie orientuje się w tych wszystkich firmach, modelach itp, nie
wiem jak mam takiego szukać, pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: wózek- chcę taki- czyli jaki? :) 22.01.06, 17:02
      eenia napisała:

> Zadaję tu pytanie bo wiem że jestescie obeznanesmile Chcę kupić wózek ( dziecko
      > urodzi się latem) który ma sporą, wygodną gondolę,

Z polskich dużą i chyba wygodną (sama tego wózka nie używałam) gondolę ma np.
      Roan Marita. Nie wiem, tylko, czy do tych wózków pasują jakieś foteliki i czy
      można kupić samą gondolę.
      Z zagranicznych Emmaljunga ma dużą gondolę, ale też nie wiem, czy można kupić
      stelaż tylko z gondolą. Pasują np. foteliki Maxi-Cosi, ale potrzebny jest
      specjalny łącznik.
      Wydaje mi się, że Peg Perego ma duże gondole (ale nie Navetta, bo ta jest mała)
      i są one wygodne. Na pewno z tej firmy można kupić stelaż + gondola + fotelik.

aga
      • o1la Re: wózek- chcę taki- czyli jaki? :) 22.01.06, 17:17
        jedroch bartatina plus. jesli nie zalezy ci na spacerowce,a wygodnej gondoli.
        duze,pompowane kola, mozna wpinac fotelik CAM. ja bylam zadowolona, teraz mam
        chicco c1 i quinny zapp,.
        • aga_sama Re: wózek- chcę taki- czyli jaki? :) 22.01.06, 21:03
          Podciągam temat, bo też szukam wózka z dużą gondolą, radzącego sobie w terenie,
          z możliwością dopięcia fotelika. Dodatkowo nieciężkiego i z regulowaną rączką
          (wózek będzie obsługiwany przez osoby 1,60 i 1,90 wzrostu smile. Jak najbardziej
          myślę o czymś używanym.
          Będę wdzięczna za wskazówki
          • marittka76 Re: wózek- chcę taki- czyli jaki? :) 23.01.06, 09:42
            deltim focus
    • mfka Re: wózek- chcę taki- czyli jaki? :) 23.01.06, 09:49
      JANE SLALOM PRO - lekki 8kg, łatwe montowanie fotelika, fajna gondola,
      pompowane kółka - ważne przy "terenowej jeździe". Tylko trzeba troszkę poczekać
      aż wejdą nowe modele.
      Fajny też jest Chicco S3 Trio, ale już troszkę cięższy 11kg.
      A pozatym to nie wiem czy interesuje Cię 3 czy 4 kołowiec?
    • endrzi Re: wózek- chcę taki- czyli jaki? :) 23.01.06, 11:20
      Witam
      Z dużą gondola jest problem. Sama to przerabiałam. W końcu kupiłam Peg Perego z
      gondola Giovana i po 4 miesiącach moje dziecko nie mieściło się już do niej na
      długość. A wtedy była wczesna jesień czyli nie było dodatkowo kombinezonu i
      śpioworka który skraca długość gondoli. Większość wózków ma podobna długość
      gondoli 75-78 cm. Wydaje się wystarczająco ale zapewniam, że tylko przez krótki
      okres czasu. Przynjamniej z mojego i moich koleżanek doświadczenia.
      Faktycznie nadłuższe wózki robi Emaljunga, są drogie i cięzkie ale solidne i
      wygodne.
      Polecam tez Inglesine Magnum która co prawda nie ma typowej gondoli lecz
      spacerówkę ze specjalnym "systemem" zamiany na gondole jest dość długa i
      obszerna. Można do samego stelaża (pompowane koła) dopiąć sam fotelik
      samochodowy.
      My jeździmy obecnie ABC PRO ALU który tez jest godny uwagi. Ma przekładaną
      rączkę, pompowane koła i dość sporym środkiem ale jest to wózek bez typowej
      gondoli, nadaje się do maluszka po włożeniu wkładki. Wszędzie nim wjadę, jest
      solidny i wygodny. Niestety waży sporo bo 17 kg.
      Na wiosnę czeka mnie zmiana wózka na lżejszy (zkonieczności) i też nie
      wyobrażam sobie jaki wózek zastapi mój terenowiec.
      Pozdrawiam Endrzi - mieszkająca niemal w lesie.
    • frodo11 Re: wózek- chcę taki- czyli jaki? :) 23.01.06, 11:43
      Polecam Quinny Speedi SX - duże pompowane koła, obszerna, głęboka, wygodna
      gondola, możliwość montowania fotelika MAci - Cosi City lub Cabrio, wysuwana
      rączka, dosyć lekki, zwrotny i przejedzie każde wertepy (Możliwość blokowania
      pierwszego koła) chodzimy z nim po lasach (użytkujemy go ponad rok i nic się
      nie dzieje), przetestowaliśmy go pary razy w górach i na plaży. Gorąco polecam.
    • dominika8 Re: wózek- chcę taki- czyli jaki? :) 23.01.06, 12:49
      Bebecar, ja mam akurat Trackera, bo nam zależało na dużych pompowanych kołach,
      które poradzą sobie i z zaspami śnieżnymi i piaskiem.
      Wózek jest super, wart swoich pieniędzy.
    • annab11 Re: wózek- chcę taki- czyli jaki? :) 23.01.06, 13:02
      Bebecar Tracker - duży, ciężki, super solidny, stabilny, świetny w teren!
      Fotelik wpinany bezpośrednio w stelaż.
    • w1paula Re: wózek- chcę taki- czyli jaki? :) 23.01.06, 13:51
      Polecam Emmaljungę. My mieszkamy na Mazurach w środku lasu. Codziennie jeździmy
      po wertepach, dziurach, piachu, korzeniach. Po śniegu też idzie fajnie. Ma
      dużą gondolę, chyba największą na rynku. Hubert ma w tej chwili 4 m-ce, waży 7
      kg i spokojnie się mieści pomimo że ma na sobie kombinezon a w wózku dodatkowo
      jest śpiwór Emmaljungi ocieplany wełną owczą. No może jest mu ćut ciasno ale
      chyba nie za bardzo bo gdyby było mu niewygodnie to niespałby 4 godz. na
      spacerze. A śpiworek jest extra. Bardzo, bardzo cieplutki. Mamy fotelik Maxi
      cosi cabrio i dokupiony adapter, żeby można było montować fotelik na stelażu.
      Ale szczerze mówiąc to nie korzystaliśmy z tego ani razu.
      Wady wózka: dużo waży, żeby go złożyć trzeba zdjąć gondolę no i cena, chociaż
      wg mnie jest jej wart w 100%
      Zalety wózka: łatwy w prowadzeniu, możliwość ustawienia twardości zawieszenia
      (w moim modelu), siatka przeciw owadom schowana w budce, duża gondola, nic nie
      skrzypi, bardzo dobry materiał, z którego jest wykonany
      Aha, jakbyś się decydowała na ten wózeczek to sprawdź czy mieści się do waszego
      samochodu.
    • iw1978 Re: wózek- chcę taki- czyli jaki? :) 23.01.06, 14:36
      Emmaljunga. Wielka gondola, pompowane koła, mozna dokupić łacznik do maxi cosi.Polecam wyszukanie czegoś na allegro.
    • laminja Bebe Confort 23.01.06, 14:38
      ma bardzo fajne stelaże - masa opcji do wyboru, wygodne gondole i dobry fotelik
      (z daszkiem wink).
      • laminja Re: Bebe Confort 23.01.06, 14:41
        tu są stelaże:
        www.maledziecko.pl/index.php/cPath/51_139_158
        gondole:
        www.maledziecko.pl/index.php/cPath/51_139_163
        foteliki:
        www.maledziecko.pl/index.php/cPath/159_226

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka