ikpi 23.01.06, 23:50 Witam! Chciałam się dowiedzieć, jaka jest rozmiarówka w KapAhl-a - prawidłowa, zaniżona, zawyżona? Czy sukienka rozmiar 80 z tej firmy może być ok dla dziewczynki w wieku 1 rok i 4 miesiące, czy też będzie za mała? Dziewczynka 50 centyl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinga3 Re: Rozmiarówka KapAhl 24.01.06, 01:54 Zawsze stamtąd brałam rozmiar wstecz, ale ostatnio dres był niespodzianką: spodnie ok, z zapasem, a rękawy bluzy przykrótkie, no chyba że Antoś stanął jak model do zdjęcia, i nie machał rączkami, które, wiadomo, tylko do machania zostały stworzone Ale sukienka ta pewnie jest princeską, więc może nie być problemu. Na siatce centylowej do dziś się nie znam, majaczy mi tylko że to idealna średnia ten 50 centyl? Bo jeśli tak, to możesz polegać na mojej opinii- Antoś jest na samej średniej, albo tuż pod kreską, i nadgania po chwili. Mówiąc krótko: rozmiar 80 to 9-12M, i często jest dobry na 12-18M, ale może się zdarzyć, że na 16 miesięcy będzie naprawdę na styk. Proponuję jednak 86cm. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Rozmiarówka KapAhl 24.01.06, 10:09 nie wiem czy to zawyzona, czy zanizona zawsze mi sie to myli ale dla dominiki, ktora normalnie nosi 104/110 kupuje Kappahlowskie 98. Ale rzeczywiscie trzeba mierzyc, bo czasem i 110 jest dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
o1la Re: Rozmiarówka KapAhl 24.01.06, 11:44 moim zdaniem zanizona-w zeszlym tygodniu kupowalam mojemu synkowi dwie bluzeczki,kazda rozm 86. normalnie kupuje mu 92-98. kupilam tez bluze,na 98-102 (byla naparwde atrakcyjnie przeceniona-z 70 zl na 25 i bardzo ladna)..ale musze ja odlozyc,poniewaz dziecko sie w niej po prostu topi. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Rozmiarówka KapAhl 24.01.06, 20:22 Moja córka, prawie 19-mies., ok. 83 cm wzrostu, nosi jeszcze body na 74-80, ale juz jej na długo nie wystarczy. Zgadzam się, że przeważnie ubranka ciut większe niż wynikałoby z rozmiaru. aga Odpowiedz Link Zgłoś