Dodaj do ulubionych

LEGO DUPLO- POCIĄG CZY FARMA ?

12.02.06, 00:44
Właśnie dla mojej 20 m-cznej córeczki postanowiłam kupić zestaw tematyczny
lego duplo... nie wie czy nie za wcześnie, do tej pory te wadera nie zdały
egzaminu, bo Marta nie za bardzo radziła sobie z wkładaniem klocka jednego w
drugi (zbyt dużej siły trzeba użyć) i zdecydowałam się, że zaczniemy
inwestować w lego... no właśnie tylko które? Najważniejsze, żeby były kółka...
rośnie mi mała Martyna Wojciechowska, no cóż, córeczka tatusia... zupełnie nie
wiem tylko czy mam kupić na początek tańszy jakiś zestaw czy od razu "mega".
No i jak myślicie? Warto już zaczynać z droższymi?
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: LEGO DUPLO- POCIĄG CZY FARMA ? 12.02.06, 09:40
      Może farma...jest tam traktorek z kółkami i taczka do pchania... ja jestem
      absolutnym fanem Lego Duplo. To klocki, które nieustannie od siedmiu lat na
      każdą okazję kupujemy synkom, i klocki, którymi bawią się rzeczywiście
      codziennie. Nawet babcie i dziadki przyznały rację, że warto kupić droższe
      klocki lego, bo są to tak przemyślane zabawki, trwałe, i ładne ( moja mama
      wciąż zachwyca się tym, że kolejne zestawy można łączyć i że wszystko do siebie
      pasuje i że dzieci mają takie pomysły...) Mój starszy syn, 7 latek oczywiście
      lubi już konstruować z malutkich lego, ale zawsze chętnie włącza się do zabawy
      z młodszym ( w związku z tym, że u nas Duplo już było w domu, jak urodził się
      drugi synek, ten zaczął się nimi ładnie bawić już od 18 mies.) Dziadkowie też
      lubią bawić się tmi klockami... Bardzo Ci polecam zbieranie lego, ja wszystkie
      zestawy zostawiam "na zawsze", czyli dla wnuków ( hi, hi)
      A od jakiego zestawu zacząć?? A moze weź małą do sklepu, albo pokaż jej
      katalog, może sama wskaże co cieszyłoby ją najbardziej??? Kiedyś były w
      sprzedaży takie fajne plecaki z klockami, my mamy np: stację pogotowia: jak
      otwierasz plecaczek jest tam pięterko, winda, na górze jakiś gabinet lekarza,
      stoliczek, krzesełko, rentgen, pan doktor, na dole stacja pogotowia, klapka
      otwartego plecaka to namalowany parking, oczywiście karetka, nosze, pani
      pięlęgniarka, My zawsze zabieramy plecak jak idziemy do babci, naładujemy
      klocków i mały sam dumny niesie. Ale teraz też są świetne zestawy, naprawdę nie
      wiem, co polecić. Ale osobiscie nie żałuję nawet złotówki, którą wydałam na
      lego. A może kup jej domek?? Tam jest cała rodzinka,kosztuje ok. 140 zł, ale
      dziewczynki go lubią...
    • iwek33 Re: LEGO DUPLO- POCIĄG CZY FARMA ? 12.02.06, 09:47
      A jak mała jest fanem samochodów, to moze taki zestaw?
      www.allegro.pl/show_item.php?item=84434453
      i do tego pudełko samych klocków konstukcyjnych...
    • iwek33 Re: LEGO DUPLO- POCIĄG CZY FARMA ? 12.02.06, 10:01
      Gucci i polecam Ci ofertę Duplo na aukcjach allegro. Nowe zestawy można kupic
      taniej niż w sklepach, jest też bardzo dużo używanych klocków, pojazdów, za
      niewielkie kwoty można kupić śliczne zabawki, których już nie ma w aktualnej
      sprzedaży, a to niezniszczalne klocki. Czasem sama kupuję używane duplo na
      allegro, wyszoruję i wzbogacamy naszą kolekcję.
      • jogaj Re: do Iwek33 12.02.06, 13:44
        Bardzo mi sie spodobal pomysl tych plecaczkow z lego i poszukalam na
        allegro,znalazlam posterunek policji,ale nie wiem czy to dobra cena,bo wczesniej
        w ogole czegos takiego nie widzialam.Mozesz zerknac i mi powiedziec co o tym
        myslisz?
        www.allegro.pl/show_item.php?item=85222634
        Pozdrowienia-Jola
        • iwek33 Re: do Jogaj 12.02.06, 13:49
          Moim zdaniem to bardzo dobra cena, najmniejsza, jaką widziałam. Ja pogotowie
          kupowałam też na allegro za prawie 100 zł.
          • gucci77 dzięki ogromne :) 12.02.06, 22:14
            Dzięki dziewczyny za pomoc smile Coraz większy procent przemawia za zakupem tej
            farmy Duplo smile Ale te pleczaczki, to rzczywiście super sprawa smile Jeszcze raz
            dzieki smile
    • iwek33 Re: LEGO DUPLO- POCIĄG CZY FARMA ? 12.02.06, 22:03
      Gucci, a może poczta?
      www.allegro.pl/show_item.php?item=85530649
      • leigh4 Re: LEGO DUPLO- POCIĄG CZY FARMA ? 12.02.06, 22:45
        A ja farmę odradzam. Mam co prawda synka , ale jest on miłośnikiem motoryzacji-
        podobnie jak Twoja córeczkasmile Mamy gospodarstwo(czyli tę mniejszą farmę) i
        pociąg. O ile pociąg jest w ciągłym użyciu, to gospodarstwem mały bawi się
        sporadycznie. Wiesz, takie maluchy jeszcze nie umieją wykorzystać w pełni
        atrakcji klocków duplo. Mój synek ma spro pojazdó z tej serii i bawi się nimi
        świetnie. Mamy też kilka zestawów bez pojazdów, za to z budynkami i te cieszą
        się zdecydowanie mniejszym powodzeniem: Mały nie potrafi jeszcze sam zbudować
        budynku, o wiele bardziej cieszy go budowanie jakichś wymyślonych konstrukcji z
        klocków z wiaderka(też duplo). Poza tym zestawy ze zwierzątkami przegrywają w
        konkurencji z little people farmą i zoosmile
        • gucci77 Re: LEGO DUPLO- POCIĄG CZY FARMA ? 13.02.06, 21:10
          Leigh4, hmmm .. zaintryowała mnie Twoja wypowiedź... czyli Tusia jest jeszcze za
          mała na zestawy tematyczne? Lepsze klocki konstrukcyjne...? No to już wiem, że
          nic nie wiem...
          • leigh4 Re: LEGO DUPLO- POCIĄG CZY FARMA ? 13.02.06, 21:49
            Lepsze, moim zdaniemsmile Ja nie jestem ani fanką ani przeciwniczką lego-mamy ich
            po ostatniej Gwiazdce bardzo dużo. Ale obserwując synka, widzę, że najbardziej
            cieszą go pojazdy z zestawów tematycznych(hit to maszyny boba budowniczego i
            helikopter ratowniczy)-ale bawi się nimi jak "zwykłymi" pojazdami. Składa je
            tylko wtedy, gdy podczas zabawy coś mu się rozleci, ale nie jest tak, że
            kombinuje jak z kilku zrobić jeden itp. Pamięta, który jak wyglada i po prostu
            raczej naprawia ten "zepsuty" niż buduje. Budynków z zestawów tematycznych nie
            buduje właściwie wcale-buduje za to z konktrukcyjnych. Świetnie sprawdził się
            też u nas pociąg-ale też raczej jako "zwykła" elektryczna kolejka niż zestaw
            klocków do budowania. Na Twoim miejscu spróbowałabym kupić zestaw klocków
            konstrukcyjnych i ew. jeden pojedynczy pojazd(np. śmieciarkę albo traktor) i
            obserwowała, na ile się Mała nimi zainteresuje. Jeśli odkryjesz, że masz Małego
            Budowniczego, kupisz jakiś bardziej skomplikowany zestawsmile
            • gucci77 Re: LEGO DUPLO- POCIĄG CZY FARMA ? 13.02.06, 22:13
              Leifh4, to rzeczywiście rozsądne wyjśce... jak sobie pomyślę, że miałabym kupić
              jej farmę lego duplo za ponad 200 zł i stało by to w kącie... darłabym sobie
              włosy z głowy za swoją głupotę... a na to ponoć nie ma lekarstwa wink Przeszukam
              net w poszukiwaniu konstrukcyjnych, ponoć są z podstawą z kółek dostępne. Jak
              coś znajdę fajnego podzielę się z Wami smile
            • misiaczkowamama Re: LEGO DUPLO- POCIĄG CZY FARMA ? 14.02.06, 11:20
              Według mnie w tym wieku najlepsze będą klocki konstrukcyjne. Według mnie
              rewelacyjny jest zestaw 5352. Jest tam 139 klocków w pieknych kolorach i
              róznorodnych kształtach, w tym podstawa z kółkami i otwierane okno. Ja kupiłam
              go w www.klockilego.pl za 86,99 w promocji. Na allegro jest w cenach ok. 110-130
              zł. Bardzo wazna jest według mnie duza płyta konstrukcyjna 2304 (ok. 40 zł).
              Dzieki niej mozna budować konstrukcje składajace się z wielu osobnych elemntów i
              klocki nie przewracaja się. Na Twoim miejscu dokupiłabym mały zestaw tematyczny
              jako dodatek np. traktor z rolnikiem, klockiem i kwiatkiem za około 20 zł. Jesli
              chcesz spróbować z czyms tańszym widziałam na allegro nowy zestaw 2242 za 35 zł
              - jest tam ok. 50 klocków w podstawowych kolorach i kształtach.
              Pozdrawiam, misiaczkowamama
              • gucci77 Re: LEGO DUPLO- POCIĄG CZY FARMA ? 16.02.06, 10:43
                Dzięki dziewczyny, zrobię tak jak mówi misiaczkowamama, to wg. mnie
                najrozsądniejsze rozwiązanie... Poluję właśnie na te klocki 5352, jest jeszcze
                wersja tych samych klocków pod symbolem:4296, w sklepie z dodatkowymi klockami
                na 159 zł. Ale chyba zapoluję na mniejszy zestaw, bo dla takiego malucha to 140
                jest wystarczające, do tego zamówię tą płytkę:2304, policjanta na motocyklu
                (ostatnio wszędzxie szuka motor) i jakieś autko albo traktor. Dzięki kochane,
                jesteście niezastąpione smile
                • misiaczkowamama Re: LEGO DUPLO- POCIĄG CZY FARMA ? 16.02.06, 13:06
                  A może przyszłej Martynie spodoba się zestaw 4684. Jest tam furgonetka z
                  kierowcą, kanistrem i klucz francuski. Na allegro poniżej 30 zł. Jeszcze tego
                  nie mamy, ale właśnie zastanawiam sie nad jakims pojazdem.
                  Pozdrawiam,
                  misiaczkowamama
                  • gucci77 Re: LEGO DUPLO- POCIĄG CZY FARMA ? 20.02.06, 21:52
                    Dziękuję misiaczkowamama, Twoje rady zawsze są pomocne smile No i kupiłam, we
                    Wrocławiu na Szewskiej jest promocja na 5352 za 99,90 i już stoją klocki w
                    domciu, do tego kupiłam 2304 tą podstawkę do budowania, kupilam w sklepie
                    internetowym bo znalazłam za 38,5 plus 9 zeta koszty wysyłkismile Po wypłacie
                    pomyślę który pojazd kupić traktor, furgonetkę a może motor smileDzięki za pomoc,
                    dzięki Wam robię zawsze przemyślane zakupy smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka