Dodaj do ulubionych

Pliko lite dla 1,5 roczniaka?

14.02.06, 22:34
Oglądałam dziś ten wózek w sklepie i bardzo mi się podoba. Również cena jest
zachwycająca smile
Wydał mi się bardzo lekki, czytałam gdzieś że ma 7,5 kg ale to chyba
niemożliwe.
Czy pliko lite nadaje się dla 1,5 rocznego dziecka? Kiedy pałąk przestaje być
niezbędny? Teraz jeździmy Atlantico, latem chciałabym zmienić go na parasolkę.
Obserwuj wątek
    • ptyss Re: Pliko lite dla 1,5 roczniaka? 17.02.06, 10:39
      a ja zastanawiam sie nad zakupem spacerowki dla roczej corki. i myslalam o
      atlantico.. a ty z niej chcesz "juz" zrezygnowac?
      • ewamro Re: Pliko lite dla 1,5 roczniaka? 17.02.06, 15:10
        napisałam ci na gg smile
        • konia06 Re: Pliko lite dla 1,5 roczniaka?- kto ma?? 18.02.06, 20:54
          podciagam watek, bo właśnie rozważam PP Pliko Lite - albo Maclaren techno.
          Cenowo korzystniejszy PP, ale czy warto??
          KOszyk pod PP chyba nie nadaje sie do uzytku - bo jak tam cokolwiek wsasdzić??
          Bardzo prosze o opinie użytkowniczki PP , czy warto kupic ten wózek - jakie ma
          wady?? A może ktoś testował oba pojazdy???

konia
          • ewamro Re: Pliko lite dla 1,5 roczniaka?- kto ma?? 18.02.06, 23:10
            Konia, ja już raczej zrezygnowałam z pomysłu kupienia pliko lite. Własnie przez
            ten kosz a raczej znajdujący sie za nim krzyż stelaża.
            No i nie da się ukryć że szelki w tym wózku (podobnie jak w innych spacerówkach
            pp) są idiotyczne. Ten beznadziejny haczyk na górze... W Atlantico odpięłam
            górne szelki i używam tylko pasu biodrowego.

Teraz mam inny pomysł... Jane Energy. Baardzo mi się spodobał ten wózeczek. W
            tygodniu pójdę do sklepu go obejrzeć i "zważyć" smile Jeśli jest taki lekki jak
            zapewnia producent to chyba się zakochałam wink Nawet jeśli ma tak do 6,5 kg.
            Jeden poważny zarzut do Jane, jaki już mi się nasunął to tapicerka bez
            możliwości odpięcia i uprania. Ale cóż, nie można mieć wszystkiego sad
            • monika_wroclaw do ewamro 18.02.06, 23:45
              Ewo, ja miałam dwa wózki jane dla starszej córki: wielofunkcyjny i parasolkę i
              cała tapicerka odpinała się bez problemu i można ją było uprać, z tego co
              czytałam to tylko w slalomie jest ten problem z tapicerką.
              Też się zastanawiałam na Energy, ale we Wrocławiu nie mają tego wózka, można
              sprowadzić na zamówienie, ale trzeba czekać do 2 tygodni i mają do wyboru tylko
              jeden kolor, bo ponoć euro-trade wycofuje już ten model z polskiego rynku,
              ponoć ma wejść coś nowego...
              Na razie zamówiłam PP P3 classico, ale nie wiem czy za jakiś czas nie zmienię,
              do Jane mam wielki sentyment....
              • ewamro Re: do ewamro 19.02.06, 00:23
                Ja z kolei mam wielki sentyment do PP smile Ale lekkiej parasolki tej firmy nie
                kupię. Chodzi mi o coś naprawdę lekkiego, 7,5 kg to za dużo. Jest PP Aria ale
                nie podoba mi się i do tego trzeba by sprowadzać ze Stanów.

Bardzo mnie zmartwiłaś tą informacją o Jane Energy sad Ja znam ten wózek
                zaledwie od kilku dni a tu już go wycofują? crying A chciałam go kupić dopiero na
                lato...
                Ale jestem pełna nadziei że jednak się uda i że tapicerkę faktycznie można
                zdjąć smile
                • konia06 Re: kto ma PP Pliko Lite 19.02.06, 13:54
                  No własnie ewamro, ten kosz mnie zniecheca, ale z drugiej strony jak dzis
                  wsadziłam dziecko do PP , a potem do Maclarena to w PP miało więcej miejsca.
                  Jednak nadal nie podjęłam decyzji........
                  Czekam na opinię od osób, które mają PP Lite - a czasu mam niewiele, za tydzień
                  wyjazd i musze miec parasolkę

Pozdrawiam

konia
                • monika_wroclaw Re: do ewamro 09.03.06, 20:52
                  Ja jednak kupiłam Jane energy smile w wątku o tym właśnie wózku opisuję swoje
                  wrażenia... bo przymierzałam Ninkę do kilku wózków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka