Dodaj do ulubionych

jakie nosidło na plecy?

08.03.06, 10:24
Hej!
Mój "Maluch" ma 7,5 mies i 10kg. Myślimy o tym, żeby pojechać z nim w góry,
więc niezbędne będzie nosidełko. I tu pytankoa:
-jaki model polecacie?
-na co zwrócić szczególną uwagę kupując?
- jak długo Wasze pociechy są w stanie wysiedzieć w takim nosidełku? wink Tego
boje sie najbardziej- ze nie bedzie chcial tam dlugo siedziec!, bo Jaś jest
strasznie zywiolowy i szybko sie nudzi...

Co polecacie?!?
pozdrawiam,
Mama wink
Obserwuj wątek
    • 76kitka Re: jakie nosidło na plecy? 08.03.06, 20:35

My mamy peg perego, ale to nie jest takie profesjonalne turystyczne nosidło, raczej na krótką wycieczkę, zamiast wózka. Najlepiej w pożądnym sklepie poprzymierzać.
    • cortinka Re: jakie nosidło na plecy? 08.03.06, 21:17
      My mamy Karrimora, spisuje się świetnie. Wcześniej mieliśmy Chicco, też było
      ok, tylko trzeba było Synkowi podkładać poduszkę, bo nosidełko było dosyć
      głebokie.
      Natomiast to, ile czasu dziecko wysiedzi w takim wynalazku to już indywidualna
      sprawa. Nasz Synek miał takie dni, że buntował się już po kilku minutach. A
      bywało i tak, że smacznie sobie spał w nosidełku.
    • annka12 Re: jakie nosidło na plecy? 08.03.06, 23:14
      A czy maluch sam siedzi i jak dlugo? Bo jesli to ma byc nosidlo na stelazu to
      musi sam siedziec.Jesli nie to jeszcze te dla maluchow na brzuszek
      • babea Re: jakie nosidło na plecy? 09.03.06, 08:20
        annka12 napisała:

> A czy maluch sam siedzi i jak dlugo?

Tak, Jaś już siedzi bez problemu, a góry planujemy za ok miesiąc, więc na pewno
        chcemy kupić nosidełko na plecy.

Orientujecie się może gdzie w Wawie jest spory wybór, żeby można było pooglądać,
        poprzymierzać? Bo na pewno to jest najlepsza metoda!
    • weronka77 Re: jakie nosidło na plecy? 09.03.06, 21:44
      Dzisiaj się sama zainteresowałamwink Najlepszy dostępny w sklepach dziecięcych
      to Red Castle.Kolory czewrony i czarny,cena około 500zł.Ale podobno najlepsze z
      najlepszych są w sklepach "fachowych".Kiedyś królował Alpinius.Teraz trzeba
      posprawdzaćwink
      • weronka77 Re: jakie nosidło na plecy? 09.03.06, 21:44
        Aha-Red Castle jest do 16kgwink
        • babea Re: jakie nosidło na plecy? 10.03.06, 12:23
          Weronka!
          Jak znajdziesz jakiś fajny sklep- daj znać!
          • babea Re: jakie nosidło na plecy? 10.03.06, 12:31
            Na allegor można kupić nosidło "JPA - Nosidełko z daszkiem "KLAUDIA" !!
            Ma ktoś? Warto kupić?
            Jak to się sprawdza?
      • monika_wroclaw Re: jakie nosidło na plecy? 15.03.06, 10:33
        Mam do sprzedania red castle górskie, w kolorze czerwono-czarnym, jest jak
        nowe, używane dosławnie przez cztery dni w czasie pobytu w górach na jesieni,
        od tamtego czasu leży zapakowane w pudle. Nosidełko jest super, mąż nosił w nim
        zarówno 10-miesięczną wtedy Ninę, jak i trzyletnią Maję. Nosidło ma regulację
        wysokości siedziska, w zależności od wzrostu dziecka.
        Na razie nigdzie się nie wybieramy, więc szkoda aby leżało nieużywane.
        Takie nosidło w sklepie kosztuje prawie 600zł, na allegro 560zł.
        Sprzedam za 380zł
    • alcantra Re: jakie nosidło na plecy? 10.03.06, 13:25

wątek ostatnio był wałkowany kilkakrotnie. Np. tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=35071688

poszukaj też w wyszukiwarce.
      Pozdr.
      • alcantra link 10.03.06, 13:27

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=35071688
        • babea Re: link- do alcantra 10.03.06, 20:22
          wielkie dzięki!
          próbowałam przez wyszukiwarkę, ale wyskoczyły mi miliony wątków średnio
          związanych (jak zwykle...) i nie miałam zacięcia by dotrzeć do wątku sprzed
          miesiąca...

ps. a nie chcesz może sprzedać swojego nosidła? wink
          • justi79 Re: link- do alcantra 12.03.06, 10:54
            JPA nie wygląda solidnie. My mamy polskiej firmy F7 pro, na razie testowaliśmy
            w mieście i jest ok.W maju wybieramy się w góry i zobaczymy jak się sprawdzi na
            dłuższych trasach. Cena ok 320 pln z daszkiem.
          • annka12 Re: link- do alcantra 12.03.06, 11:11
            www.aak.pl/mambo/index.php
            Tu masz link do strony o wyprawach w gory i nosidlach Opisuja oni faktycznie te
            dobre z gornej polki ale i drogie Mozna znalezc taniej na allegro lub w
            promocjachw innych sklepach a u nich np wypożyczyc i sprawdzic Ja polecam
            poczytac ewentualne zadzwonic bo pani ma male dzieci i faktycznie moze doradzic
            a nie wciskac Mi np odradzila kupno nosidla w swoim czasie i miala racje bo
            mala byla za malutka.
            Pozdrawiam
            • dorotamoron Re: link- do alcantra 16.03.06, 00:03
              Do chodzenia po górach polecam nosidła górskich firm - a nie tych dziecięcych,
              komfort dla dzieciaczka większy - nie mówiąc o rodzicach!, bo te górskie są na
              bazie uprzęży profesjonalnych plecaków i stąd komfort noszenia znacznie lepszy.
              I proponuję szukać w sklepach górskich. Kiedyś fakt, królował alpinus, ale
              teraz wybór też jest.
              Ja polecam Salewę (Kid carrier Comfort) - koszt około 450zł z daszkiem i folią
              przeciwdeszczową, jest świetne, mój maluch pierwszy raz był w nim w górach w
              wieku 6 miesięcy, nawet spał w nim bez problemu.
              Bardzo dobre są też nosidła Jacka Wolfskina, w szczególności watchtower pro i
              watchtower supreme (de luxe) - z tym też sporo chodziłam po górach. Ale jack
              wolfskin jest droższy, poza tym daszek i folię trzeba kupić oddzielnie, a to
              jednak się przydaje.
              Są też nosidła lafumy, jpa, swoje ma też wspomniane wcześniej aak.
              Bardzo dobre są też nosidła karrimora.

Nosidła górskie mają komorę na drobiazgi - całkiem pokaźną i atest na wagę
              zwykle około 20kg (dziecko plus bagaż).

W niektórych sklepach górskich można wypożyczyć nosidła, a to dobry pomysł, gdy
              ktoś nie planuje częstych wyjazdów, bo nowe nosidło to duży wydatek. A może się
              okazać, że maluch nie będzie chciał w nim siedzieć - też znam takie przypadki.

A ile dziecko wysiedzi w nosidle to kwestia naprawdę indywidualna - dziecko
              moich znajomych, strasznie spokojne, mogłoby siedzieć cały dzień z przerwami na
              jedzenie, moje niestety nie smile
              Moje zwykle spędza w nosidle 6-7 godzin, w tym ze 2-3 to spanie. Zwykle mamy
              taki rytm - 2 godziny, co najmniej godzina przerwy itd. A gdy mały spi to
              łazimy dopóki się nie zbudzi.

Jeśli macie jakieś pytanka to piszcie!
              • justi79 Re: link- do alcantra 16.03.06, 20:42
                Śpi w nosidle?Da się? Zastanawiałam się jak rozegrać kwestię spania, jak
                pojedziemy w góry. Jak długie trasy robicie dziennie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka