mila2712 31.03.06, 09:51 wewnątrz prysznica osadza się kamień, dodatkowo pojawiły się czarne plamy - niewielkie - myję prysznic regularniei próbowałam rozmaitych mleczek, płynów co było u was niezawodne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatkadaniela Re: problem z prysznicem - pomocy 31.03.06, 11:10 Chodzi ci o brodzik i krawędź jego z kafelkami? Ja od czasu, do czasu polewam na noc wybielaczem, takim najtańszym. Potem szoruję mleczkiem. Trochę pomaga. Te czarne plamki, to tragedia. U mnie nic na nie nie pomaga, tylko ten wybielacz troszkę. Spróbuj cilit bang, podobno też skuteczny, choć jeszcze nie sprawdzałam. Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: problem z prysznicem - pomocy 31.03.06, 11:28 pewnie pleśń poszukaj czegos co ma dodatek grzybobójczy i przeciw plesni.. Odpowiedz Link Zgłoś
jarzebina_cz Re: problem z prysznicem - pomocy 31.03.06, 11:34 Na pleśń najlepsze są środki z dodatkiem chloru - dobrze, żeby pojemnik był ze spryskiwaczem, na kamień cilit bang. Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Re: problem z prysznicem - pomocy 31.03.06, 11:38 te czarne plamy to grzyb - niestety najczęściej robi się przy prysznicu (np. w fugach a jeszcze hętniej w silkonie uszczelniającym brodzik) grzyb robi się z wilgoci; jedyny znany mi i skuteczny sposób to wycieranie tych miejsc do sucha po każdym użyciu prysznica Odpowiedz Link Zgłoś
marmia Re: problem z prysznicem - pomocy 31.03.06, 19:31 na Kamień - cilit a na plamki (grzyby) - 100% działa PUFAS (płyn grzybobójczy Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: problem z prysznicem - pomocy 31.03.06, 20:17 a czy ten płyn dostanę w drogerii - dodam że mieszkam z małej miejscowości, z dala od np. Poznania - 80 km Odpowiedz Link Zgłoś