Dodaj do ulubionych

Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia

31.03.06, 23:40
Witam,
Nawiązaując do wątku który pojawił się na forum nieco wcześniej, po wielu
przmyśleniach (nie będę ich opisywała, bo to były skomplikowane przemyślenia
smile) zdecydowałam się nabyć wózek CIAK produkcji Primi Sogni, w kolorze
pomarańczowo-kremowym.
Zakupu dokonałam na tutaj: rumcajs.pl/product_info.php?products_id=146
Oto moje wnioski.
Sklep internetowy bardzo w porządku. Po złożeniu zamówienia natychmiast
skontaktowali się i podali dokładny termin dostawy. Przyjemny kontakt,
rzeczowe odpowiedzi na kilka dodatkowych pytań, dotyczących wózka.
Dostawa została zrealizowana w podanym terminie.
Wózek w rzeczywistości jest bardzo sympatyczny ... w tej cenie spodziewałam
się czegoś gorszego. W czterech słowach, można powiedzieć, że WARTO kupić ten
produkt. Fajnie wygląda, dobrze się prowadzi i wykonany jest z bardzo
porządnch materiałow. 100% zgodności z opisem na stronie. Słowem, jestem
zadowolona ze swojego zakupu i z czystym sumieniem polecam innym produkt i
sklep. O kolorach nie będę się rozpisywała, bo to subiektywna ocena ... ten
wybrany przeze mnie mi się podoba, bo ja lubię takie kolory. A jutro kolejna
długa wycieczka ... jak pogoda pozwoli. Pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • soffica Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 01.04.06, 10:31
      Czy faktycznie siedzisko w tym wózku jest duże i zmieści się tam też duża
      dwulatka?smile
      • taka.sobie.mama Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 01.04.06, 10:54
        Z pomiaru centymetrem krawieckim wynika że szerokość siedziska ma 35 cm w
        najwęższym miejscu.
    • mama2miskow Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 01.04.06, 14:40
      A możesz napisać jakiej wielkości są kółka i ja wygląda sprawa amortyzacji -
      czy np. nadaje się dla 9 mies. maluszka
      Dzięki.
      • taka.sobie.mama Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 01.04.06, 20:33
        Món niezawodny metr krawiecki wskazi\uje ok. 16 cm.
        Wszystkie koła są amortyzowane.
        • mama2miskow Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 04.04.06, 15:54
          Dziękuję pięknie za wszystkie informacje. Jeśli jeszcze tu jesteś mam ostatnie
          pytanie - ale byłabym wdzięczna za szczerą odpowiedź, bo nie mam gdzie wózka
          obejrzeć na żywo (Warszawa - chyba że ktoś wie o takiej możliwości):
          CZY WOZIŁABYŚ W TYM WÓZKU SWOJEGO MALUCHA JAKA MIAŁ OK. 9 MIESIĘCY???

Wózek bardzo mi się podoba, ma szerokie siedzenie, rozkładany do leżenia,
          regulowany podnóżek nie za malutkie kółka, spory kosz - ale ciągle ta
          wątpliwość czy dobry dla takiego maluszka.
          a no i zapomniałam, ze bardzo podoba mi się cenasmile)))

Z góry dziękuje za odpowiedź.
          • taka.sobie.mama Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 05.04.06, 11:02
            Moja córka ma 9,5 miesiąca. To jest wózek właśnie dla takich dzieciaków ...
            dopóki się jeszcze zmieszczą oczywiście smile
            Potrzebny nam był na cieplejsze dni bo wózek który mamy i używaliśmy do dzisiaj
            (uniwersalny - głęboka gondola i spacerówka w jednym) był koszmarnie ciężki i
            mamy go już trochę dość. Szczególnie jeżeli chodzi o wyjazdy na świeże powietrze
            za miasto. Ten nam pasuje bo lekki jest i przy tym dla dziecka wygodny. Zwykłe
            parasolki nie mają tak wygodnego siedziska, a przy tym ważą niewiele mniej.
            Decyzję o wyborze tego wózka uważam za właściwą, w kontekście naszych potrzeb i
            wymagań. To by było na tyle. Pozdrawiam!
            • aniaje a dla duzej 2-latki?nie za niskie oparcie????????? 12.04.06, 08:49
              i wagowo,ona wazy juz 15 kg
              • mazuba Re: a dla duzej 2-latki?nie za niskie oparcie???? 12.04.06, 09:34
                poczytaj mój post:na wózku jest napisane , że jest on przeznaczony dla dzieci
                do trzeciego roku życia o wadze do 15 kg. wydaje i się, ze rozmiarowo siedzisko
                nadaje się dla dużego dzieciaczka, ale nie wiem jak wagowo zniesie to wózek.
                pozdrawiam
                • www.rumcajs.pl Re: a dla duzej 2-latki?nie za niskie oparcie???? 12.04.06, 11:36
                  Witam!
                  Mała korekta. Proszę zaglądnąć na ostatnią stronę instrukcji dołączonej do
                  wózeczka. Poducent podaje tam maksymalną obciązalnośc wózka. Wynosi ona (dziecko
                  + zakupy) dokładnie 23 kg.
                  • ola31121982 Re: a dla duzej 2-latki?nie za niskie oparcie???? 12.04.06, 12:10
                    hej!
                    fajny ten wózeczek- naprawde- własnie jutro mialam kupic baby dreams tiny - ale
                    nie bylam do konca przekonana.mieszkam w niewielkim miescie i wielkiego wyboru
                    nie ma. a kupowanie bez ogladania zwykle odrzucam.ale chyba zaryaykuje.wazne
                    ze ktos przetestowal.mam z tej firmy leżaczek i byalm naprawde zadowolona.teraz
                    kuba ma prawie roczek i tez musze mu zmienic bo mam poprzedni strasznie
                    ciezki.na tej stronie co podalas jest jeszcze taki drugi z firmy brevi - tez
                    fajny - szczegolnie ta raczka regulowana.napisz prosze czy dlugo czekalas na
                    ten wozek
                    ????pozdrawiamy,ola i kubus
                    • mazuba do ola31121982 12.04.06, 14:06
                      Hej
                      ja niestety miałam pecha i czekałam aż dwa tygodnie, ale teraz podobno
                      przyszedł bardzo duży transport tych wózków, więc możliwe, że się nie czeka.
                      Jeśli chodzi o Brevi: byłam w nim zakochana dopóki nie wsadziłam do niego
                      dziecka: jest wąski, ciasne siedzisko, ktore dodatkowo ma taką miękka wyściółkę
                      na wyskości ramionek dziecka.
                      Ciak jest dużo szerszy. Zależy też jaki duży jest Twój synek.
                      pozdrawiam
                      • ola31121982 ciak 12.04.06, 15:13
                        no mój Kuba raczej grubaskiem nie jest - jest chyba taki akurat.czyli co Ciak
                        lepszy?? czekam na meza jak wroci z pracy i chyba go wezme. podoba mi sie
                        bardziej od tego baby dreamsa tiny-jest tez lzejszy.widze ze ktos odpisuje ze
                        sklepu Rumcajs-mam pytanie czy jak zamowie dzis wieczorem to jest mozliwosc aby
                        dotarl do mnie w piatek lub sobote jakas super szybka paczka???na świeta
                        wyjechalibysmy "nowa bryka"-bo na tego ciezara juz patrzec nie moge.pozdrawiamy
                        • www.rumcajs.pl Re: ciak 12.04.06, 15:27
                          Tak, piszę z rumcajsa. Wysyłka jest kurierem. Kurier jest u nas o 14.00. Dostawa
                          jest u klienta na drugi dzień. Dzisiaj jest środa. Jeżeli wózek wyjdzie jutro o
                          14.00, to w piątek będzie u Pani. W sobotę kurier nie dowozi. Zamówienia "za
                          pobraniem" (koszt wysyłki i koszt pobrania to łącznie 30 pln)wysyłane są
                          natychmiast. Zamówienia przy płatności przelewem (koszt wysyłki 15 pln),
                          wychodzą w dniu w którym zarejestrujemy na koncie wpłatę.
                        • mazuba Re: ciak 12.04.06, 16:40
                          barierka jest świetna, można ją zdjąć zupełnie, co mi się akurat podoba.
                          dzisiaj próbowałam nim wjechać pod górke po wybojach (taki stromy nasyp z boku
                          sklepu) i wjechał świetnie. zaczynam go lubićwink
                          pozdr
                    • www.rumcajs.pl Re: a dla duzej 2-latki?nie za niskie oparcie???? 12.04.06, 15:02
                      Potwierdzam słowa mazub-y. Była duża dostawa, wózki są na magazynie. Wysyłka
                      aktualnie trwa 1 dzień.
                      • ola31121982 do Rumcajs 12.04.06, 15:20
                        jeszce pytania - czy barierka z przodu jest odpinana czy zamocowana na stale-
                        aha i czy w razie awarii kolek-sa dostepne nowe w sprzedazy???
                        • www.rumcajs.pl Re: do Rumcajs 12.04.06, 15:32
                          Barierka jest obustronnie wypinana na zatrzask. Mona wypinać również
                          jednostronnie, z dowolnej strony. Zatrzask jest skonstruowany tak, aby dziecko
                          samodzielnie nie mogło go wyjąć.
                          Istnieje możliwość wymiany kółek na nowe.
                          • ab16 Re: do Rumcajs 12.04.06, 17:40
                            A czy możecie napisać kto jest producentem tego wózka (ciak)? Chciałabym go
                            zobaczyć. Ogólnie fajnie się przedstawia. Napiszcie czy wysoko jest rączka i
                            czy ewentualnie jest łamana, jestem raczej niska toteż nie wiem czy nie
                            miałabym ją na wysokości biustu.
                            • www.rumcajs.pl Re: do Rumcajs 12.04.06, 20:20
                              Jak w tytule, włoska firma Primi Sogni.
                              www.primisogni.it/ - to strona tej firmy.
                              CIAK to nowy produkt (wprowadziliśmy go zamiast wózków PIONEER i SPEEDY), a
                              Włosi mają raczej nonszalanckie podejście do aktualizacj strony, więc na stronie
                              nie znajdzie Pani jeszcze CIAK-a. Pewnie pojawi sie za ładnych parę tygodni.
                              Jeżeli to w czymś pomoże mogę przesłać elektroniczną kopię papierowej ulotki
                              promocyjnej jaką otrzymaliśmy z Włoch.
                              • ab16 Re: do Rumcajs 12.04.06, 21:14
                                Byłabym bardzo wdzięczna za ulotkę.Czy mogłabym jeszcze prosić o zmierzenie na
                                jakiej wysokości jest rączka za którą trzyma się wózek (mierząc do ziemi)
                                • aniaje jeszcze jedna wada 12.04.06, 21:38
                                  on nie ma materialu pod podlkietnikami,z boku siedziska,czyli jest
                                  przewiewny,nie wiem czy to dobre,szczeglnie teraz i na jesien,wiec zrezygnowalam
                                  • ola31121982 do Rumcajs 12.04.06, 22:11
                                    ja poprosze jesli mozna taka ulotke na gazetowy.
                                    • ola31121982 no i stalo sie - zamówiłam go - czerwono -szary 13.04.06, 00:37
                                      maz zaakceptowal-mam nadzieje ze bede zadowolona no i że szybko
                                      przyjdzie.wybralam czerwony.ten z pomaranczem tez jest fajny ale mam w takich
                                      kolorach obecny i mi sie znudzil.granat smutny strasznie i droga dedukcji
                                      wybralismy czerwien.chyba fajny co???
                                    • olida Re: do Rumcajs i innych 06.05.06, 21:50
                                      czy można gdzies obejrzeć ten wozek w Wawie?
                                  • www.rumcajs.pl Re: jeszcze jedna wada 13.04.06, 11:18
                                    witam,
                                    Proszę zwrócić uwagę na fakt, że w dni w które na dworze jest zimno zakładamy
                                    dziecku osłonę na nogi. Osłona w CIAK-u uszyta jest tak, że po założeniu
                                    zasłania szczelnie obszar, o którym Pani wspomina że nie posiada materiału, więc
                                    dziecko jest chronione, przed wiatrem i chłodem (widzać to na zdjęciach na
                                    naszej stronie). W dni ciepłe nie ma sensu chronić dziecka przed wiatrem i
                                    chłodem, ponieważ wtedy w takiej "klatce" z materiału jest dziecku gorąco. Wtedy
                                    lepiej żeby materiału nie było bo dziecko niepotrzebnie się nie poci. Pozdrawiam.
                                    • ab16 Re:do www.rumcajs.pl 13.04.06, 14:28
                                      Serdecznie dziękuję za szybką odpowiedź.
                                • www.rumcajs.pl Re: do Rumcajs 13.04.06, 14:56
                                  ulotka poszła rano dzisiaj. wysokość rączki 97 cm.
    • ab16 Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 13.04.06, 22:44
      Udało mi się dziś zobaczyć na "żywca" wózek. Fajny nie powiem, według mnie ma
      bardzo dużo zalet, ale ma też jedną jak dla mnie wadę. Otóż moje dziecko jest
      do niego już za małe. Trochę wystaje mu głowa. Z tego co oglądałam inne model
      wózków, to w sumie mają podobne wymiary i tak naprawdę ciężko jest dobrać wózek
      dla 2 latka. Producenci wózków -litości!!!
      • iwek33 Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 13.04.06, 22:57
        Chciałaś chyba napisac, że jest do niego trochę za duże, a nie za małe. A z tym
        wystawaniem główki to jest tak: jak mój syn miał dwa lata to kupiłam Chicco
        Caddy. Wtedy cała głowa była na oparciu. Teraz ma 3 latka i bardzo urósł, ma
        101 cm wzrostu. Dalej używamy Caddy, choć połowa głowy mu już wystaje, nie jest
        mu jednak z tego powodu niewygodnie. Najważniejsze, że może tę głowę oprzeć, a
        że czubek wystaje, w niczym to nie przeszkadza. Caddy ponadto ma taki daszek na
        dwóch drutach, jak chcę przedłużyć oparcie, to wsuwam stelaż daszka za stelaż
        wózka i tworzy się coś w rodzaju przedłużenia oparcia do prawie 60 cm.
        • ab16 Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 13.04.06, 23:08
          Zreflektowałam się, że źle napisłam, chciałam poprawić, ale poszło.
          Przepraszam!!!!!!!!!!!!!!!!
          • ola31121982 Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 13.04.06, 23:41
            a ja czekam na tego Ciaka-zamowilam.Może bedzie jutro-jak obejrze i
            poprzymierzam prawie roczniaka to dam znac.pozdrawiam.
            • ab16 Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 14.04.06, 08:24
              Dla roczniaka, to będzie idealny, myślę,że Ci się spodoba.
    • taka.sobie.mama Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 18.04.06, 12:21
      widzę że opinie podobne do mojej ... a w święta szpanowałyśmy, bo nikt w okolicy
      nie ma podobnego sprzętu wink))
    • swiezytata1 Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 26.04.06, 08:41
      dodam tylko że po złożeniu samodzielnie stoi w pozycji pionowej, bo na taką
      specjalną podpórkę
      • chaber2005 Wózek CIAK Primi Sogni -pytania! 26.04.06, 20:59
        Jestem nastepna potencjalna posiadaczka, wozek bardzo mi sie spodobal, no i mam
        w zwiazku z tym kilka pytan do dziewczyn ktore juz go kupily, bo nie wszystko
        widze na zdjeciach:
        1. Podnozek - jest wysuwany spod siedzenia, czy podnoszony? Wydaje mi sie ze po
        rozlozeniu on jest nizej od siedziska, czy tak? Da sie na nim spac mimo roznicy
        wysokosci?
        2. W jaki sposob opuszcza sie oparcie? Sznureczki albo tasmy, czy mechanizm?
        3. Jak z amortyzatorami, sa wyczuwalne w prowadzeniu czy jak to w takich malych
        wozeczkach - nie bardzo?
        4. Ostatnia rzecz, kolka - plastikowe czy z pianki albo gumy?
        Bede ogromnie wdzieczna za odpowiedzi, moze ktos bylby w stanie porownac go do
        graco City Sport - bo ja wlasnie tego Graco chce wymienic, ten jest niby bardzo
        podobny ale ma wszystkie rzeczy ktorych brak doskwiera mi w Graco - jak
        odpinana barierka, podnozek wlasnie czy oslonka na nozki. Waham sie czy nie isc
        na calosc i nie nabyc Maclarena, no ale roznica w cenie same wiecie jaka, a
        moze ten by mi wystarczyl, zwazywszy ze ciezsza spacerowke bardziej terenowo -
        zimowa mam. Tylko jedna rzecz jest dla mnie kluczowa - mozliwosc spania w
        wozku, bo moje dziecie tylko tak spi w dzien, wiec dlatego pytam o podnozek i
        amortyzacje. W Graco sie spi do bani, bo wisza nozki, boje sie czy ten podnozek
        tutaj nie jest za krotki?
        • taka.sobie.mama Re: Wózek CIAK Primi Sogni -pytania! 27.04.06, 10:19
          Ad.1 Podnoszony, na zawiasie z blokadą. Jest równo z siedziskiem. Ani wyżej, ani
          niżej, dokładnie równo. W całości nachodzi na niego dodatkowa, miękka tapicerka
          wózka.

Ad.2 Mechanizm zapadkowy.

Ad.3 Amortyzatory po naciśnięciu na wózek wyraźnie się uginają, szczególnie tylne.

Ad.4 Czarna pianka, jak naciskam kciukiem to się ugina.

Moja córka w nim śpi (ma 11,5 miesiąca).
          Aktualnie jest chora i ją w nim usypiam.
          Jednorazowo przesypia 0,5 do 2 godzin.
          • chaber2005 Re: Wózek CIAK Primi Sogni -pytania! 27.04.06, 10:23
            Bardzo dziekuję za odpowiedż! Chyba dołączę do klubu posiadaczek tego wózka,
            rozwiałaś moje niepokoje.
            Pozdrawiam!
    • goga76 Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 27.04.06, 08:11
      Dziewczyny a czy ktoras z Was moglaby mi napisac, jak wozek sie sprawuje w terenie? Pytam, bo ja duzo jezdze po lesie, mam domek
      nad jeziorem i potrzebuje czegos, co po takich nierownosciach pojedzie. Oczywiscie wiem, ze to nie to samo, co duze, pompowane
      kola, ale takie ciezkie bydle juz mam i czasami mam dosc smile, chociaz niewatpliwa jego zaleta jest to, ze to prawdziwy taran,
      wszedzie wjedzie. Dzieki i pozdrawiam
      • taka.sobie.mama Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 28.04.06, 09:39
        Po normalnym terenie prowadzi się dobrze. W tym wątku trochę wcześniej mazuba
        napisała: "dzisiaj próbowałam nim wjechać pod górke po wybojach (taki stromy
        nasyp z boku
        sklepu) i wjechał świetnie. zaczynam go lubićwink"
        Ale wiadomo, że jak będzie zbyt grzązko i dziury to cudu nie będzie. Sam nie
        pojedzie. Trzeba pchać wink
    • liniosek Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 07.05.06, 14:56
      ja tez jestem posiadaczka tego wozka i jestem z niego zadowolona.Wydaje mi sie
      by mogl miec troche dluzszy podnuzek,jak narazie nie mam zastrzezen dobrze sie
      prowadzi i co dla mnie jest wazne jest lekki i zgrabny nie jakis
      kolos.Zastanawia mnie jazda tym wozkiem w zimie jak sie w takich warunkach
      sprawdza?czy ktoras z was jezdzila nim w zimie?
    • rupe Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 07.05.06, 22:12
      My tez jestesmy zadowoleni z tego wozka, zwlaszcza ze kupilismy go w promocji
      na www.tomi.pl
      • taka.sobie.mama Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 08.05.06, 09:21
        no to kupiliście drożej, bo www.rumcajs.pl ma niższą cenę.
    • come_back do zainteresowanych wozkiem CIAK :-) 08.05.06, 13:31
      Wlasnie go ogladalam, ale na stronie www.Tomi- i tam kosztuje znacznie mniej
      261,49 chyba- co do tej kocowki groszowej moglam sie pomylic- ale nie wiecej
      niz 262 zl.
      ja nim nie jestem zintersowana bo szukam raczej paqrasolki, ale moze ktos...
      Pozdr
      • chaber2005 Re: do zainteresowanych wozkiem CIAK :-) 08.05.06, 14:02
        Plus vat, wiec wychodzi ok 319 - jak we wszystkich sklepach (tylko w rumcajsie,
        faktycznie, 314 z czyms - niecale piec zl roznicy)
      • taka.sobie.mama Re: do zainteresowanych wozkiem CIAK :-) 08.05.06, 14:03
        261,49 to jest cena netto, dolicz 22% VAT-u. Wyjdzie 319 PLN brutto.
        • come_back Re: do zainteresowanych wozkiem CIAK :-) 08.05.06, 15:22
          Nie wiem. Tam nie bylo o tym mowy, aby to byla cena netto- po prostu jest
          promocja z ok.320- nie pamietam, a nie bede juz wracac na ta strone, bo mnie
          osobiscie ten wozek nie interesuje; jesli sie myle- przepraszam smile
        • olida Re: a ja go właśnie oglądałam i nie... 08.05.06, 15:25
          właśnie wróciłam z Tomi i jestem rozczarowana. Przede wszystkim szerokość
          siedziska nie jest jak podawana 35 cm, tylko poniżej 30. Mam na myśli miejsce w
          ktorym oparcie syka się z siedziskiem; tu jest poniżej 30 cm dlatego, ze po
          bokach pod tapicerką jest juz szkielet wózka - trochę to jest na zasadzie
          nadkola w samochodzie. Owszem, siedzisko ma 35 ale w części bliżej nóg. Sama
          koncepcja takiego sposobu poprowadzenia szkieletu wozka jest dziwna - przeciez
          to musi uwierac.
          Po drugie waga wózka - to niemożliwe że waży 6,4 kg (stelaż+buda+kosz), bo
          porównywałam go z wózkiem ktory waży około 6,5 kg (na pewno) i ciak jest duzo
          cięższy.
          Poza tym faktycznie dość fajny wózek, ale nie dla mnie zupełnie.
          • liniosek Re: a ja go właśnie oglądałam i nie... 08.05.06, 16:16
            jezeli chodzi o wage na ktora przede wszystkim najbardziej zwracalam uwage w
            wozkach to wazy 6.4 podnosilam wozki roznej wagi 8 kg i tym podobne,ciezkosc
            wozka "ciak" jest rowna wozkom 6.5 kg.Lzejszych wozkow spacerowych nadajacych
            sie dla 8 miesieczniaka nie bylo,a co do siedziska to w porownaniu do innych
            wozkow jest dosc szerokie.
    • mamarobcia Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 10.05.06, 19:59
      Mam pytania do użytkowników CIAK-a:
      -jak wózeczek pokonuje krawężnki? czy jest w miarę wyważony?
      -czy 10-miesięczniakowi będzie w nim wygodnie?
      Dzięki z góry za odp.
      • chaber2005 Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 11.05.06, 10:54
        na ulice jeszcze nim nie wyjechałam, ale progi w mieszkaniu pokonuje super smile
        nie do porownania z graco City Sport, ten po prostu przejezdza. Jak wyjadę na
        ulicę to napiszę jak z krawężnikami... Ja mam dziecko 16-miesięczne i jest mu
        super - mieści się z dużym zapasem. Dla 10-miesięcznego dziecka miejsca będzie
        ho-ho - będzie mógł spać wyciągnięty na całą długość. Amortyzacja jest zupełnie
        w porządku, siedzisko jest wyłożone bardzo miękką wkładką, także będzie mu też
        wygodnie. Jedyny minus jaki widzę przy tak małym dziecku to to, że boki wózka
        są nisko, dziecko nie jest nimi osłonięte (w moim cięższym wózku poprzednim
        synek siedzał tak głeboko, że nie używałam pasów na ramionka, tylko ten w
        pasie - aż wpadał w to siedzisko i boczki, wyglądało że mu super wygodnie i
        bezpiecznie. No ale to cecha wielkich ciężkich komfortowych spacerówek, ktorych
        rodzice mają serdecznie dość zwłaszcza w lecie i na wyjeżdzie smile. Tutaj nie
        odważę się przewieżc go bez pasów.
        No i budka jest tak wysoko, że nawet mojego 16 mies. nie bardzo osłania, więc
        10 mies też będzie miał sporo powietrza nad sobą. Za to na długo starczy, jeden
        wózek musiałam wymieniać, bo stukał głową w budę.. No i na lato to nawet
        lepiej, bo nie będzie duszno, a osłonka przeciwdeszczowa jest.
        Także widzisz - trudno odpowiedzieć na takie pytanie, bo to są raczej
        subiektywne odczucia -może oglądając zwrócisz uwagę na coś innego, co mi nie
        rzuciło się w oczy. Najlepiej przymierzyć - może ktoś z Twojego miasta już go
        kupił? To coraz bardziej popularny wózek.
        Pozdrawiam!
    • chaber2005 Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 10.05.06, 22:09
      A nie macie problemów ze złożeniem podnóżka? U mnie chodzi strasznie ciężko,
      boję się go składać bo mam wrażenie że się połamie... A może coś robię źle?
      • chaber2005 Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 10.05.06, 22:19
        Aż sprawdzałam w sklepie internetowym (po obejrzeniu wózka jak przyszedł) czy
        ten podnóżek się w ogóle składa - myślałam przez moment że jest tak po prostu
        trwale rozłożony i już! Ale widzę że powinien się składać...
        • liniosek Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 10.05.06, 22:56
          chaber2005 ten podnozek sie sklada sama sprawdalam.A faktycznie wyglada tak jak
          by byl na stale przymocowany.
      • mazuba Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 11.05.06, 08:58
        spojrz do instrukcji: trzeba przycicsnac bo bokach od dolu i sklada sie bez
        problemu. tez na poczatku mielismy klopoty.
        pozdrawiam
        • filipaldi Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 11.05.06, 10:26
          A ja mam takie pytanko, czy pałak wózka da się zdemontować?
          • chaber2005 Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 11.05.06, 10:30
            Tak, bardzo łatwo - można go wypiąć tylko z jednej (i uchylić)albo z dwóch
            stron naciskając małe guziczki przy pałaku na bokach wózka.
    • mamarobcia Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 11.05.06, 12:52
      chaber2005 dzięki za odpowiedź
      pozdrawiam,
      Marta
      • chaber2005 Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 11.05.06, 13:20
        Nie ma za co, jakbyś miała jeszcze pytania to pytaj, wózek mnie cieszy i
        oglądam go na wszystkie strony, co chwilę odrywam się od pracy i idę sobie
        złożyć budkę, albo opuścić oparcie... Więc chętnie odpowiem!
        Ja też Marta smile
        Pozdrawiam
      • kasiamarysia1 Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 28.05.06, 21:24
        Także zamawiałam w rumcajsie.Obsługa bardzo miła,pozdrawiam.Mam wózek już ponad
        miesiąc.Jest fajnm wózeczkiem,lecz zacina mi się jeden hamulec i wogóle z niego
        nie korzystam.
        • mazuba Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 29.05.06, 08:07
          mi też zacina się jeden hamulec. to znaczy jak go zablokuję to bardzo trudno go
          odblokować do góry i też staram się go nie używać. widocznie coś nie tak z tymi
          hamulcami. pozdrawiam
    • liniosek Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 12.05.06, 22:56
      zamierzam dokupic parasolke do tego wozka,ale jakos wydaja mi sie duze te
      parasolki w stosunku do wozka i jeszcze jedno nie wszystkie dadza sie
      przymocowac.Czy ktoras z was dokupowala juz parasolke?jezeli tak to jaka? zeby
      bylo ok
      • goga76 Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 16.05.06, 21:40
        No to ja chyba bede jedyna niezadowolona z wozka...
        1. Strasznie skrzypi, trzeszczy normalnie mam wrazenie, ze sie rozpadnie...
        2. Siedzisko jest duzo za krotkie dla rocznego dziecka, mojemu synkowi jak spi
        nogi dyndaja powyzej kostek...
        3. Budka jest mala, bez parasolki nie da rady jezdzic w sloneczne dni, od wiatru
        tez nie chroni
        4. Krawezniki - masakra - normalnie trzeba na sile raczke naciskac, zeby podjechac
        Ogolnie wozek sprawia wrazenie plastiku, mam nadzieje, ze uda mi sie go sprzedac
        i kupie lepsza bryke, bo jak on ma tak trzeszczec to moj Synio za Chiny w nim
        nie bedzie spal... No i taka moja opinia. Ja bym go nie kupila drugi raz...
    • mamarobcia Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 19.05.06, 23:43
      Witajcie!!!

No i jak Wam się jeździ CIAKiem? Mam zamiar kupić ten wózeczek w najbliższym
      czasie. Nadal jesteście zadowolone?
      Bardzo proszę o odp.

Pozdrawiam
      • liniosek Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 20.05.06, 19:46
        ja nadal jestem zadowolona z niego lekki,zwinny i wygodny dla mojej
        niuni.Dokupilam do niego parasolke przeciw sloneczna i jest super.Ciekawa
        jestem jak sprawdzi sie ten pojazd w zimie?
        • taka.sobie.mama Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 25.05.06, 14:56
          A tak z ciekawości, to jaką parasolkę dokupiłaś?
          • liniosek Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 25.05.06, 23:08
            parasolke kupilam uniwersalna za okolo 35zl,tyulko jest uchwyt inny ktory
            pasuje na grube rurki,bo przewaznie te parasolki maja uchwyty do zwyklych
            spacerowek ktore maja cienkie rurki.Przy kupnie parasolki do tego wozka trzeba
            zwrocic uwage jaki ma uchwyt,bo nie kazda da sie przymocowac.
      • taka.sobie.mama Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 22.05.06, 11:41
        ja podtrzymuję swoją opinię. solidny produkt.
        • alexama Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 07.06.06, 16:52
          W koncu ja tez zamowilam! Czekam na przesylke a jak go wyprobuje to podam
          opinie. Dolaczylam do klubu PRIMI SOGNI. Mam nadzieje ze nie bede tego
          zalowala, bo bardzo dlugo sie rozgladalam za spacerowki i myszle ze zrobilam
          dobry wybor.
          Pozdrowienia!
          Alexama
          • taka.sobie.mama Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 10.06.06, 19:26
            wink witam w klubie ... heh
            • tatiana90 Re: Wózek CIAK Primi Sogni ??? Wózek Michele 12.06.06, 13:47
              Witam,
              zobaczcie na to i oceńcie czy to nie jest konkurent ciaka??
              www.bobowozki.pl - na głównej stronie HIT
    • www.rumcajs.pl Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 29.06.06, 14:14
      Witam,

Informuję, że CIAK ma teraz rączkę z regulacją wysokości uchytu (łamana)
      podobnie jak Grillo. Cena bez zmian.
    • magflieg Re: Wózek CIAK Primi Sogni - kupiłam, opinia 07.08.06, 18:46
      BŁAGAM MAM PYTANIE też kupiłam ten wózek wszytsko super tylko JAK ZAŁOŻYĆ FOLIĘ PRZECIWDESZCZOWĄ NIE MAM POJECIA NIC MI TAM NIE PASUJE POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!11
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka