Dodaj do ulubionych

Łóżeczkowa porada

07.05.06, 13:43
witam, przymierzam się do kupna łóżeczka dla niemowlaka jeszcze w moim
brzuchu. Najchętniej kupię łóżeczko, takie które posłuży co najmniej do 3
roku życia. WIdzieliśmy ostatnio bardzo drogie łóżeczka Bebecar Trama i
wszystko super, z tym ,że byłam pod wrażeniem ,że dla dzieka starszego (2,5-
3 lata) jedna rama powinna być w pełni wyjmowana - a tu jest tylko opuszczana
do pewnego poziomu... Dziwne to troche, pani w sklepie próbowała mi wmówić,
że to dla bezpieczeństwa dziecka a ja nie bardzo rozumiem dlaczego 3 latek
nie miałby sam wyjść z łóżka? Czy znacie łóżeczka tego typu, gdzie jedna rama
jest w pełni 'demontowywalna'? Dzieki.
Obserwuj wątek
    • mysza_myszynska Re: Łóżeczkowa porada 07.05.06, 17:50
      up, nikt nic nie wie na ten temat? pozdrawiam.
    • aaniagdynia Re: Łóżeczkowa porada 07.05.06, 18:54
      sa takie z wyjmowanymi szczebelkami i te są najlepsze, dziecko może spokojnie wychodzić, ale przez sen nie spadnie, a 2-3latki niestety jeszcze czasem mogą spaść. Jak bedziesz widziała że dziecko śpi spokojnie i może spać bez szczebelek to poprostu przeniesiesz je na kanapke, czy jakieś łóżko. No możesz ew kupić łóżeczko z możliwościa przerobienia na łóżko dla starszych dzieci.
      • duszka30 Re: Łóżeczkowa porada 07.05.06, 19:11
        O rany, ja synka przeniosłam na niską sofę w wieku dwóch lat, bez problemu
        zasypiał, a w nocy nawet jeśli zdarzyło mu się zsunąć, to ziemia była blisko,
        więc nigdy nic sobie nie zrobił!!!
        • duszka30 Re: Łóżeczkowa porada 07.05.06, 19:14
          Zapomniałam dodać, że mały jak był malutki budził się w "szczebelkowym
          łożeczku, bo albo stukał się poprostu o nie, albo wkładał między nie nóżki,
          szybko przenieśli śmy go do turystycznego, a później na wspomnianą sofę, przy
          drugim dziecku zaczęliśmy już od razu od turystycznego z podnoszonym
          dnem"Graco" świetnie mu się w nim śpi(ma rok i miesiąc), przewala się jak chce
          i jest mu super!!!! A po co on ma wychodzić w nocy i przychodzić do Waszego
          łóżeczka, my synka poprostu rano bierzemy do siebie.
          • aaniagdynia Re: Łóżeczkowa porada 07.05.06, 19:42
            no wiesz, każde dziecko jest inne. Jak mój synek miał 2 latka strasznie się wiercił i spadał z łóżka, no ale córka np spała na kanapce w wieku niecałych 2 lat i nigdy nie spadła.
            A chodziło mi głównie o to że zamiast wysiąganego całego boku lepiej kupić takie co się na kanapke pzrekształca, albo z wyjmowanymi szczeblami dla takiego 1,5-2 letniego malucha, bo może się przydać.
          • mariejo Re: Łóżeczkowa porada 08.05.06, 09:28
            Odradzam Graco, kupilam bo myslalam ze bedzie fajne ale Graco nadaje sie tylko
            na wyjazdy bo, podwieszany materac uniemozliwia dziecku patrzenie na boki,
            poniewaz materac zawieszony jest na nieprzezroczystej tkaninie, materac jest
            mikry, cienki malo stabilny, nie ma mozliwosci wyjscia i jest ryzyko ze dziecko
            bedzie wyskakiwac na golwke (dlatego lepszy hauck z suwakiem) poza tym wieksze
            dziecko ma problem z podnoszeniem sie kiedy chce wstawac. Slowem najlepiej
            stosowac je zgodnie z przeznaczeniem. Mam 2 lozeczka stad mam porownanie.
            Uwazam ze nalepsze sa lozeczka z wyciaganymi szczebelkami lub takie, w ktorych
            mozna usunac bok.
    • benitaa2 Re: Łóżeczkowa porada 07.05.06, 20:44
      Cały zdejmowany jeden bok mają łóżeczka PALI.
      • mysza_myszynska Re: Łóżeczkowa porada 07.05.06, 21:30
        dzieki, wygląda sensownie, przejade sie do nich, pozdrawiam.
    • weronka77 Re: Łóżeczkowa porada 07.05.06, 21:15
      My mamy Pali-nie pamiętam jaki model,ale bez żadnych obrazków,rysunków.Do
      łóżeczka dokupiliśmy drugą ramę-jak Jula podrośnie.Jest w niej przerwa która
      umozliwia samodzielne wchodzenie i wychodzenie dziecka z łózeczka.Niestety Pali
      są bardzo drogie,plus dodatkowa rama,materac(łóżeczko jest dłuższe i szersze
      niż każde inne)daje sumę astronomiczną;-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka