Dodaj do ulubionych

Po raz ostatni - prośba o radę który wózek wybrać?

26.05.06, 10:33
Proszę, pomóżcie podjąć decyzję - już tę ostateczną. Synek ma 8 mies., lubi
bardzo spacery.
Mam Everflo (nie mogę przeboleć, że to nie Peg Perego P3), wózek wygląda tak:

www.allegro.pl/item104221045_wozek_everflo_travel_folia_torba_pokrowiec_gratis.html

Nie wiem tylko czemu my zapłaciliśmy na Al. Solidarności pół roku temu 550
zł, ale to nie temat. Raczej nie da się go sprzedać.

Strasznie podoba mi się Jane Carrera Pro, tylko czy warto kupować drugi wózek
podobny pod względem gabarytów i funkcji, ale modniejszy? Jak zachodzimy do
sklepu to sprzedawca odradza już zakup Cerrery i sugeruje, że lepiej kupić
Maclarena Techno XT. Co robić, który kupić? Techno byłby do końca, ale
Carrera taka śliczna. Czy jest sens ją kupować, czy kierować się już zdrowym
rozsądkiem i kupić Techno. Błagam pomóżcie podjąć ostateczną decyzję, bo ja
już nie jestem w stanie. Wielkie dzięki.
Obserwuj wątek
    • maja2101 Re: Po raz ostatni - prośba o radę który wózek wy 26.05.06, 10:35
      Ale po co w ogóle ten drugi wózek chcesz kupować? Z tym co masz coś nie tak?
      • sdec Re: Po raz ostatni - prośba o radę który wózek wy 26.05.06, 10:37
        Wszystko O.K., ale mi w nim czegoś brak, może nazwy.
        • maja2101 Re: Po raz ostatni - prośba o radę który wózek wy 26.05.06, 10:42
          smile)) No to ja bym drugiego nie kupowała z powodu nazwy...
        • w-ella Re: Po raz ostatni - prośba o radę który wózek wy 26.05.06, 10:50
          skąd ja to znam, miałam dotychczas spacerówkę składającą się jak parasolka z
          firmy polak,która jak się okazuje jest jeszcze całkiem dobra, po lekkiej
          konserwacji. kupiłam nowe chicco chyba tylko dlatego aby mieć firmowy znaczek i
          teraz jest tak -ja na spacery chodzę z chicco , a niania z polakiem bo uważa że
          jest dla niej wygodniejszy, a dziecku jest dobrze tu i tu.
          ale jak masz nieodpartą ochotę na carrerkę to kup ją - bo później będziesz
          żałować.pozdrawiam.ela
    • magia Re: Po raz ostatni - prośba o radę który wózek wy 26.05.06, 10:48
      Jesli chcesz ostatni wozek, to moze zamiast Carrery kup Energy w takim samuym
      kolorze. Wozek rownie ladny, a wieksza szansa, ze bedzie tym ostatnim, no i
      jednak tanszy.
      My PPP3 kupilismy ponad rok temu super tanio (1050zl, podczas gdy normalnie
      chodzily po 1250zl) i tak jak wtedy sie cieszylam z pieknego pomaranczowego
      koloru tak samo ciesze sie dzis i gdyby nie to, ze pod koniec sierpnia
      przybedzie nowy obywatel to Kajtek wciaz by w PPP3 jezdzil, a tak to chyba
      wlasnie przesiadzie sie do Jane Energy, chyba ze w przyplywie nie-wiadomo-czego
      kupie jakis wozek blizniaczy, zeby problem ze spacerami odszedl.

Podsumowujac. Jestem w stanie zrozumiec czego Ci brakuje w Everflo, bo dla mnie
      ten wozek juz w sklepie gdy Pliko wybieralam wygladal tandetnie.
      Jesli brakuje Ci tego czegos w wozku, moze kup kednak Jane. IMO to jednak
      wyzsza polka niz Maclaren Techno. Zwlaszcza, ze w niektorych krajach jest
      niedostepny.
      • monii_1 Re: Po raz ostatni - prośba o radę który wózek wy 26.05.06, 11:19
        wink no nie przesadzaj z tą wyższą półką...carrera to całkiem inny wózek niz
        techno, raczej energy porównój z techno i wtedy mozna mówic o podobnych
        wózkach...nie zebym się czepiała
        • monika_wroclaw Re: Po raz ostatni - prośba o radę który wózek wy 26.05.06, 11:31
          Ja bym raczej Energy porównywała z questem...

A techno to sama nie wiem do jakiego można porównać....

Z tą wyższą półką to myślę, że chodzi właśnie o model, że carrera jest to
          spacerówka składana w parasolkę, a nie typowa przewozowa parasolka...
        • magia Re: Po raz ostatni - prośba o radę który wózek wy 26.05.06, 12:09
          Nie przesadzam. Dla mnie Jane Energy(zeby nie bylo watpliwosci, chodzi mi o
          modele 2006) to inna jakosc czyli inna polka nic Maclaren Techno czy Quest.
          • fizia-kulawa Re: Po raz ostatni - prośba o radę który wózek wy 26.05.06, 13:51
            polecam z całego serca maclarena techno (ja mam classica), Od roku sprawuje się
            wyśmienicie i nie widzę w nim żadnych wad
      • elmama1 Do magia. 26.05.06, 11:37
        No nie,z ta wyzsza polka to przesadzilas zdecydowanie.Energy nad techno?chocby
        wyposazenie i mozliwosci raczej przemawiaja za techno,np.oslona przeciwsloneczna
        czy kieszenie z tylu budki.A cena tez nie swiadczy na korzysc jane-z
        porownywalnych do siebie pod wzgledem przeznaczenia i funkcji techno czy quest i
        energy...A jesli bys chciala przywolac cene carrery,to przypominam,ze maclaren
        nie staruje w kategorii spacerowek i juz,skupil sie na niszy przewozowek i tyle.
        I o czym ma swiadczyc niby wspomniana przez Ciebie niedostepnosc?o
        ekskluzywnosci???nie rozsmieszaj mnie...raczej o pewnym opoznieniu marketingu w
        rozpoznaniu rynku i tyle.
        Jesli chodzi jednak o przewozowki,to watpliwy remis dla mnie ze wskazaniem na
        maclareny jednak.Chocby dlatego,ze jak sie sklada techno to zaczep blokujacy
        wskakuje bez problemu na swoje miejsce,a w jane energy nie i to w modelach z
        2005 i 2006r-rozkladanie takiego wozka bo zaczep wskoczyl do srodka,a nie na
        zewnetrzna czesc stelaza to koszmar,ten trzask i strach o to czy nie peknie,no i
        potrzeba zaangazowania obu rak.I ta skladajaca sie z trzaskaniem
        budka...Materialy podobaja mi sie w obydwu - i maclarenach i jane z
        2006.Szkoda,ze jakosc wykonania kuleje w jane,bo cena ciekawsza.
        Rozumiem,ze uzytkowniczki chwala,kupily to co odpowiada ich potrzebom,ale ten
        szum wokol jane jest dla mnie duzo na wyrost jak na jakosc prezentowanych
        wozkow.No chyba,ze na tle graco czy tym podobnych...
        • elmama1 Re: Do monika-wroclaw 26.05.06, 11:39
          A wlasnie,korzystajac,,ze tu jestessmileCZy ten zaczep o ktory sie tak czepiamsmile
          sie wyrabia po pewnym czasie?a budka?Tak z ciekawosci pytamsmile
          • monika_wroclaw Re: Do monika-wroclaw 26.05.06, 12:03
            Najpierw odpowiem na Twój post skierowany do magii
            Energy też ma w wyposażeniu standardowym folię przeciwdeszczową. Jeżeli chodzi
            o kieszonki z tyłu budki to model 2005 miał dwie, nie wiem jak 2006 bo nie
            zwróciłam na to uwagi.
            Tez zaczep do spinania wózka jest bardzo solidny i wątpię żeby coś się z nim
            stało.
            Jeżeli chodzi o budkę to w nowej wersji jest ulepszona ( bardziej podoba mi się
            niż w starej ) i jest lżejsza. Nic się nie wyrabia.

Ja bym Maclarena nie wybrała i to nie ze względu na cenę, tylko dlatego, że nie
            podoba mi się ich wygląd, ale wiadomo, że to rzecz gustu.
            Jeżeli chodzi o jakość to postawiłabym znak równości między Jane i Maclarenem.

Ja mam obecnie czwarty wózek Jane, na żadnym z tych wózków się nie zawiodłam,
            dlatego polecam smile
            • elmama1 Re: Do monika-wroclaw 26.05.06, 14:03
              Wiem,ze ma folie i dlatego o tym nie pisalamsmile
              Energy 2006 nie ma kieszonek-patrzylam.
              Zaczep jest solidny,na tyle razy na ile musialam go z"wylamywac" spod stelaza
              nic sie z nim nie dzialo...tylko,ze nie trafia na swoje miejsce,a przymierzalam
              sie do tego wozka chyba z godzine zachecona m.in. Twoimi postamismile(Otwieralam
              i zamykalam kilkanascie razy...niestety zawsze z tym samym rezultatem.Z 2
              miesiace wczesniej ogladalam energy 2005 i mialam ten sam problem...)
              Budkom z 2005 i 2006 az tak sie nie przygladalam,zeby zauwazyc roznice.
              A piszac o wyrabianiu-wybacz moj brak precyzji-mialam na mysli raczej pozytywny
              aspekt-chodzilo mi o to,czy po wielokrotnym otwarciu budki przestaje trzaskac,a
              ten nieszczesny zaczep po wielokrotnym zamykaniu wreszcie laduje na swoim
              miejscu?Moze te elementy musza sie troche najpierw napracowac,zeby osiagnac
              pozadane rezultaty-tak samo jak amortyzatory w energy...?
              Co do wygladu to nie porownuje jane i maclarenow,wypowiadam sie co do jakosci
              ogladanych modeli.Ale faktem jest,ze ogladac,a uzywac to dwie rozne
              sprawy.Najgorsze jest to,ze energy mi sie podoba (ogladalam czerwony-super kolor
              wyrazisty a nie razacy),material i wielkosc siedziska mi (mlodemusmile odpowiadaja
              i kola sa fajne,ale to skladanie mnie martwi...Budke jeszcze bym przezylasmileale
              na lekkim skladaniu mi zalezy baaardzo przy takim wiercipiecie,ktorego nie mozna
              wypuscic z reki...
              • monika_wroclaw Re: Do monika-wroclaw 29.05.06, 11:44
                Wiesz, to może ja dobrze trafiłam, bo nigdy nie miałam problemów ze składaniem,
                ani z tym zaczepem.

pozdrawiam
        • magia Re: Do magia. 26.05.06, 12:03
          Juz sie tlumacze smile
          Dla mnie wyzsza polka to Jane nad Maclarenami.
          Nie mam dobrego zdania o Maclarenach, zreszta nigdy nie mialam zarowno jesli
          chodzi o wyglad jak i uzytkowanie wozkow. To po prostu nie moj gust.
          A Quest to jeden z wozkow o ktorych mam jak najgorsze zdanie.

Piszac o nidostepnosci Jane mialam na mysli w niektorych krajach. Np. w
          Szwajcarii Energy ani nie obejrzysz nigdzie ani raczej nie kupisz.
          Zreszta Carrery tu tez nie widzialam, ale za to bliziaczy to co 3 Jane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka