molsze4 31.05.06, 18:35 CZy ktoś może mi powiedzieć czy jest potrzebny? W szkole rodzenia kazali nam kupić, bo taki świeżo urodzony maluch potrzebuje ciepła. Ale łażę po sklepach a tam tylko ciuszki na lato! Gdzie kupić taki sweterek w Wawie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kuczynska78 Re: Sweterek dla noworodka? 31.05.06, 18:38 Witam! Zapraszam do nas: www.szafamalucha.pl/product_info.php?cPath=21_49&products_id=668 są tez bluzy rozpinane na suwak. Pozdrawiam agnieszka SzafaMalucha.pl Odpowiedz Link Zgłoś
babystyle Re: Sweterek dla noworodka? 31.05.06, 18:59 Witam, w takim razie ja zapraszam tutaj www.babystyle.pl/sklep/ubranka_sweterki/1.htm a tazke do tego dzialu www.babystyle.pl/sklep/ubranka_bluzy/1.htm W razie jakichkolwiek pytań odpowiem. Pozdrawiam, Agnieszka ____________ BabyStyle.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: Sweterek dla noworodka? 31.05.06, 20:42 ja nie kupowałam sweterka tylko dresik i Piotrus długo z niego korzystał Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_ch Re: Sweterek dla noworodka? 31.05.06, 20:59 moj noworodek uchowal sie 5 miesiecy bez sweterka ! najlepszy wlasanie bylby dresik bez kapuzy i kolnierza wystrzegaj sie rzeczy ubieranych przez glowe,z kapuzami i z duzymi kolnierzami przynajmniej dopoki Dzidzia nie siedzi Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Sweterek dla noworodka? 01.06.06, 11:27 Obojętne czy będzie to sweterk(do nabycia w warszawie np. w h&m, c&a, mothercare, wójciku itp) czy rozpinana bluza dresowa(do nabycia w tych samych sklepach. Odradzam ubranka z kapturem dla maluszków, które tylko leżą:przeszkadza i maluchowi jest niewygodnie.I najlepszy byłby na suwak, nie na guzki-guzik może przypadkowo się urwać i maluch mógłby go połknąć Odpowiedz Link Zgłoś
molsze4 Re: Sweterek dla noworodka? 01.06.06, 11:34 Dzięki leigh4. Właściwie przy Twojej wypowiedzi mój wcześniejszy post jest zbędny Ale powiem szczerze, że mam obecnie tendencję do zwracania uwagi na dzidzie w wozkach i widziałam, że na spacery w chłodniejsze dni (a w tym roku prawie wszystkie takie) mamy często wkładają dzidziusiom takie wdzianka z kapturem nakładając go na główkę. Odpowiedz Link Zgłoś
molsze4 Re: Sweterek dla noworodka? 01.06.06, 11:30 Dzięki za info. A gdzie kupowałaś taki dresik? Widziałam takie większe na 68, ale mniejszych brak. Boję się, że przy tegorocznym zimnym lecie cieplejsze ubranko będzie potrzebne już na początku (mam termin na 8.06)... Odpowiedz Link Zgłoś
mira31 Re: Sweterek dla noworodka? 01.06.06, 11:37 niedawno kupowałam dla chłopczyka na 62 cm (były też na 56) polarkowe dresiki bez kaptura, bluza rozpinana na całej długości na suwak w h&m za 29,90 za cały komplet. właśnie w h&m jest mnóstwo takich dresików zarówno dla chłopców jak i dziewczynek. mimo, że mam 5 latkę często wchodzę w Arkadii do najmłodszego działu, bo córka ubiera tam baby born (lalkę) i mają cuda od rozmiaru 44 cm. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Sweterek dla noworodka? 01.06.06, 12:04 polecam polarkowy dresik np z H&M, piekne i praktyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
babystyle Re: Sweterek dla noworodka? 01.06.06, 12:15 Molsze zerknij sobie tutaj www.babystyle.pl/sklep/ubranka_dresy/1.htm albo do kategorii bluz. Rzeczywiscie pogoda w tym roku nas nie rozpieszcza, dlatego 3majcie sie cieplo Dziewczyny. Pozdrawiam, Agnieszka ___________ BabyStyle.pl Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Sweterek dla noworodka? 01.06.06, 13:53 Z tym kapturkiem to jest tak: gdy wychodzisz na dwór, przydaje się do założenia na cienką czapeczkę(zwłaszcza gdy np. wychodzisz na chwilę z dzieckiem na rękach lub w foteliku). Ale potrzebna jest też taka bluza rozpinana(lub sweterek) do domu, gdy dziecko tylko leży w łóżeczku-a wtedy ten kaptur przeszkadza. Ja przynajmniej miałam taki problme: nie bardzo było co z nim zrobić Albo rolował sie pod główką, albo bałam się, że mały zaplącze się w niego, albo wcisnie buźkę. Na dziale baby w h&m(tym dla najmniejszych dzieciaczków) są od rozmiaru 44 do 68Fajne są też w kappahl, ale dużo droższe. Dobrze mieć przynajmniej dwie- trzy takie bluzy lub sweterki do domu i jeden na wyjście(ten z kapturkiem)- maluchom zdarza się ulewać, więc zmiany garderoby są częste Odpowiedz Link Zgłoś
alojw Re: Sweterek dla noworodka? 01.06.06, 14:19 W zeszłym roku firma Sofija miała w swojej ofercie piękne kompleciki śpioszki, sweterek, czapeczka. Było to bardzo miłe w dotyku. Pakowane było w pudełczko. Może gdzieś znajdziesz bo naprawde fajne było. Odpowiedz Link Zgłoś