Dodaj do ulubionych

szerokosc lozka dla dziecka

12.07.06, 21:06
Chcialam zapytac na jakich lozkach spia wasze dzieci? moj syn nigdy nie spal
w lozeczku, teraz spi na naszej wersalce malzenskiej (200x200)!!! chcemy go
przenisc do wlasnego pokoju, kupic mu lozko ale...wszystkie wydaja mi sie
waskiesmile lozka o szerokosci 70cm nawet nie biore pod uwage. pokoj niestety
jest dosc maly, nie chcemy tam wstawiac czegos duzego. na allegro widzialam
ladne sosnowe lozka z materacem ok 80 cm. tylko nie wiem czy to wystarczy.
przegladalam oferte Ikei ale oni na dziale dla dzieci maja tylko lozka o
szerokosci 70 cm.
mozecie cos doradzic?
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: szerokosc lozka dla dziecka 12.07.06, 21:24
      Moi chłopcy śpią na łóżkach o wymiarach 200 x 90. ( to wymiar materaca )
    • magia Re: szerokosc lozka dla dziecka 12.07.06, 21:41
      Moze cos takiego (tez sie przymierzam)
      tinylink.com/?uxay9MSV4h
      Rosnie wraz z dzieckiem i dobre dla tych dzieci, ktore rozijaja sie o
      szczebleki.
      • iwek33 Re: szerokosc lozka dla dziecka 12.07.06, 21:53
        Magia, a jak z szerokoscią tego łóżka? Bo autorka wątku właśnie podkreśla, że
        te z Ikea są za wąskie, bardziej pyta o szerokość niż długość.
        • magia Re: szerokosc lozka dla dziecka 12.07.06, 22:39
          Pelna szerokosc 88 cm, szerokosc pasujacego materaca 80cm
    • iwek33 Re: szerokosc lozka dla dziecka 12.07.06, 22:29
      Rzeczywiście na allegro jest bardzo duży wybór łóżek dla dzieci ( są bardzo
      ładne!) i z tego, co widzę najczęściej ich szerokość wynosi 87 cm. Myślę, że to
      wystarczająca szerokość. Jak przenosiłam synka z łóżeczka szczebelkowego
      do "normalnego" ( tego 200 x 90) to też bardzo bałam się, że spadnie w nocy, na
      początku kładłam koło łóżeczka dwa grube koce, ale nigdy nie zdarzyło się, żeby
      spadł. Widocznie ta szerokość jest wystarczająca. 70 cm, to trochę wąsko, tak
      uważam. A wygodne łóżko z dobrym materacem jest bardzo ważne, nawet gdyby miało
      zabrać ciut miejsca zabawkom to warto chyba kupić szersze.
      • s.ivona Re: szerokosc lozka dla dziecka 13.07.06, 12:25
        to lozko z linka (Ikea) wyglada calkiem ladnie i wlasnie o cos takiego mi
        chodzilo ale w Krakowie w sklepie czegos takiego nie widzialam.
        u nas dlugosc lozka 200cm to troszke za duzo - lozko sie zmiesci ale pokoj jest
        dosc maly wiec troszke szkoda miejsca.
        tak sie jeszcze zastanawiam nad tym jakiej jakosci jest materac w tym lozku
        Ikea. on na pewno jest skladany a czy to jest dobre dla kregoslupa? wszedzie
        mowia ze materac powinien byc z jednego kawalka. w sumie chyba mozna byc kupic
        materac oddzielnie dostosowujac go do dlugosci lozka.
        • magia Re: szerokosc lozka dla dziecka 13.07.06, 13:38
          W Warszawie jest. Moze widzialas w innym kolorze bo jest biel i drewno. I w
          sklepie stoi zawsze w postaci najmniejszej czyli 152cm dlugosci tak jak na
          tamtym zdjeciu. I mozna do niego barierke dokupic jeszcze tinylink.com/?
          8TlhzxDU9l

Zwroc uwage jak ono sie rozklada tinylink.com/?uvQTA4XwdA (male zdjecia)
          Materac jest dzielony bo w najmniejszym rozmiarze czesci materaca sa wlozone w
          zaglowki z jednej i drugiej strony. Dla mnie to duzy plus bo moje dziecko sie
          rozbija po lozeczku w nocy. Gdy bedziesz powiekszala lozeczko to zawsze mozna
          ten 3-czesniowy materac zamienic na jedna szt. Zdaje sie ze ikea ma rozmiar
          80x200.
          Ja juz sie wlasciwie na to lozeczko zdecydowalam, czekam tylko az bedzie
          dostawa bo poza wystawa w magazynie brak.
          • agni71 Re: szerokosc lozka dla dziecka 13.07.06, 19:21
            Ja ostatnio zamawiałam od sprzedawcy z Allegro łóżko piętrowe dla córek. Na
            razie młodsza śpi w innym, a starsza górnym z piętrowego (łóżko można rozłożyć
            na dwa pojedyncze, więc jedna część tego piętrowego pozostała niezłożona).
            Standardowe wymiary były trochę inne, ale sprzedawca jest w stanie zrobić każdy
            podany wymiar - my zdecydowaliśmy się na łóżko do materacy 80x160, bo 2m
            długości wydały nam się stanowczo za dużo na razie (szkoda miejsca w pokoju).
            Ta szerokość wydaje mi się całkowicie wystarczająca w tej chwili (córka we
            wrześniu kończy 4 latka).

aga
            • s.ivona Re: agni 14.07.06, 13:56
              plissssss podaj namiary na tego sprzedawce!!! ladnie wykonane jest lozko? to
              jest sosna?
              • agni71 Re: do s.ivona 14.07.06, 23:23
                Podaję linka do aukcji z takim łóżkiem, jakie kupiłam. Są oczywiście również
                inne modele.

www.allegro.pl/item114135087_lozko_pietrowe_kasia_duzy_wybor_zobacz_.html
                Tylko widzę, że w międzyczasie sprzedający podniósł ceny sad - ja za swoje
                (trochę mniejsze niż standardowe wymiary), z dwiema szufladami i dwoma
                materacami gąbkowymi zapłaciłam 620 zł + 50 zł za transport.
                Łóżko jest chyba sosnowe (nie wnikałam w to), jest kilka kolorów do wyboru.
                Jest ładnie wykonane, wygląda na solidne, nie ma żadnych zadziorów, nie
                zauważyliśmy niedoróbek, łatwo się dało je skręcić. Ale uzywamy go krótko, więc
                może jakieś wady jeszcze wyjdą? Szuflady są duże, pojemne, trochę za ciężkie
                jak na mój gust, ale na kółeczkach. Mam zastrzeżenie do materaca - jest pokryty
                niebieskim materiałem (chyba zdejmowanym), który przy zetknięciu z wodą farbuje
                (chciałam zetrzeć plamkę zmoczoną ściereczką i ściereczka zrobiła się
                niebieska). Kontakt ze sprzedającym był bardzo dobry, a przesyłka szybciutka.
                Na zrobienie łóżka czekałam 2 tygodnie - taki termin sprzedający podał na
                wstępie.

aga
                • s.ivona Re: do s.ivona 15.07.06, 08:06
                  smile
                  serdeczne dzieki. wlasnie na aukcjach tego sprzedajacego wypatrzylam lozeczko
                  ktoremi sie spodobalosmile fajny zbieg okolicznosci. ja poszukuje lozeczka tez o
                  wymiarach nietypowych bo 90x160.
                  wielkie dzieki!!!
    • sylaluk Re: szerokosc lozka dla dziecka 13.07.06, 22:19
      Heja
      Moj synek we wrzesniu skonczy 3 latka i od ok pol roku spi sam w pokoju
      na.....materacu z Ikea.Materac jest porządny o wymiarach 200x90, z dnem
      drewnianym wiec jak przestanie się wiercic na tym materacu to dokupimy mu ramę
      i łóżko gotowe.Narazie zdarza mu się w nocy sturlać wię rama jeszcze poczeka...
      pozdrawiamy
      Sylwia i Hubert (24.09.2003)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=36107191&a=36359072
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka