gama11 07.08.06, 13:21 Poradźcie na co zwracać szczególną uwagę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
owianka Re: Tornister dla dziecka 07.08.06, 18:58 Moja córka miała kiedyś tornister, z którego nawet przy zamkniętej klapie wysypywały się rzeczy (była spora wolna przestrzeń między klapą a kieszenią tornistra), więc na to uważaj. Poza tym tornister powinien być naprawdę duży - książki i zeszyty to wiadomo że musi zmieścić, ale czasami trzeba zabrać do szkoły coś nadprogramowago, typu strój do czegoś tam albo arkusz brystolu - a moje dzieci wszystki osobne torebki nagminnie gubiły. No i lekki musi być. Mój syn ma w tej chwili tornister z takiej niby-pianki - jest wystarczająco sztywny, a sam w sobie nic nie waży. Aha, i miejsce na butelkę z piciem z boku, POZA główną kieszenią. Wiadomo, dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
mamami Re: Tornister dla dziecka 08.08.06, 14:24 owianka a mogłabyś powiedziec jakiej firmy jest tornister Twojego sykna. My mamy Paso i syn go niby lubi ale ja nienawidzę, jest ciężki i bardzo mało sie w nim mieści a na dodatek nie da sie odchylić klapy żeby sie sama nie zamykała. Odpowiedz Link Zgłoś
pzl8 Re: Paso to porażka 08.08.06, 15:10 ciężki,klapa ciągle opadai mało funkcjonalny; jakie firmy polecacie Odpowiedz Link Zgłoś
lilek6 Re: Tornister dla dziecka 08.08.06, 21:44 Ja zachęcona podpowiedziami mam na forum ,pojechałam dziś do przedstawiciela firmy Topgal i zakupiłam Kasi plecak (oczywiście w kolorze różowo-błękitnym)do pierwszej klasy .Jest porządnie wykonany ,plecki wyprofilowane, trzykomorowy,z boku kieszonki siatkowe na butelkę, elementy odblaskowe, pokrowiec przeciwdeszczowy w dnie plecaka - wyjmowany od spodu.Pan sprzedaje również te plecaki na allegro (sergiusz) .www.allegro.pl/item118662987_najlepsze_tornistry_duszkowe_plecaki_topgala_.html Odpowiedz Link Zgłoś
lilek6 Re: Tornister dla dziecka 08.08.06, 21:46 Mają duży wybór naprawdę fajnych plecaków -polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
gama11 Re: Tornister dla dziecka 09.08.06, 16:19 Dziewczyny! Dziękuję za odzew. Dzisiaj byłam w sklepie za tornistrem i jestem przerażona. Jako takich tornistrów nie było. Pełno natomiast plecaków. Na dodatek tak wielkich, że można w nich zmieścić słonia. Było zebranie w szkole i wychowawczyni powiedzała, że dzieci nie będą nosić do szkoły wielu rzeczy: 1 cienką książkę, zeszyt, księżkę i zeszyt do angielskiego. I praktycznie to wszystko. Oczywiście kanapka i coś do picia. Dlaczego w takim razie te plecaki są takie wielkie, a przy tym ciężkawe. Nie miałam zielonego pojęcia, że kupno tornistra będzie takim problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamami Re: Tornister dla dziecka 09.08.06, 20:22 Ja już nie wierzę zapewnieniom pani że dzieci mają mało do noszenia. Mój pierwszoklasista codziennie musiał nosić trzy zeszyty, dwa zeszyty ćwiecen takie formatu A5, jedne ćwiczenia A4 i podręcznik A4 w twardej oprawie. Do tego trzy razy w tygodniu strój na gimnastykę dwa razy zeszyt do religii (po awanturze grubachne katechizmy zostały w szkole) i dwa razy zeszyt do angielskiego. Codziennie tornister pękał w szwach i był taki ciezki że ja miałam problem z noszeniem go. Dlatego na ten rok kupię mu cos większego i jak najlezejszego bo już wole żeby miał wór na plecach niż tornister do którego nie mieści sie połowa rzeczy a i tak jest koszmarnie ciężki. Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: Tornister dla dziecka 10.08.06, 16:23 Mamami, nasz tornister jest firmy Top 2000. Na kieszeni ma rysunek Hugo. Widziałam też z innymi postaciami, w ogóle widziałam ostatnio sporo tych tornistrów, więc może wiesz, o jakim mówię. Z takiego lekkiego, piankowego tworzywa. Świetnie się sprawdził - wytrzymał rok tortur mojego syna bez szwanku Odpowiedz Link Zgłoś