Dodaj do ulubionych

W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)?

10.09.06, 22:54
Wlasnie zamierzam zmienic Renoluxa Omege na Maxi Cosi Tobi; mysle, ze to
sluszny wybor. A Wasze Maluchy w czym wozicie i jaka macie opinie na temat
tych wlasnie fotelikow? Chodzi mi glownie o te z przedzialu 0-18 i 9-18 oraz
9-36. Myslalam o ww. Maxi Cosi, ewentulanie Kiddy Life Plus. lub tez Romer
King Ts Plus. Jednak po szcegolowej analizie testow adac wydaje mi sie, ze
Tobi bedzie najlepszy, szczegolnie, ze my na prawde duuuuuuuzo jezdzimy.
Prosze o opinie i za wszystkie dziekuje smile
mam jeszcze jedno pytanie, choc jest to delikatna kwestia, moze warto czase
tym pogadac,a mianowicie, czy ktoras z Was miala kiedys wypadek samochodowy z
udzialem dziecka i czy moze nam powiedziec jak dany fotelik sie sprawdzil?
Mam nadzieje oczywiscie, ze to pytanie pozostanie bez odp. - ze zaden Maluch
nie musial tego doswiadczac. Jednak jako osoba polowe zycia spedzajaca w
podrozy chialabym poruszyc ten temat.
Dzieki!Pozdr. Asia
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 10.09.06, 23:29
      Mam 3 córki. Najstarsza jeżdzi teraz w Kiddy Life Plus, ale chyba zmienimy go
      na któregoś Cybexa (Plus albo S), bo córce nie jest zbyt wygodnie: kiedy śpi
      główka notorycznie opada jej do przodu, a w dłuższej trasie skarży się, że
      niewygodnie jej przez te "dziurę" pod pleckami. Córka ma 4 lata.

Młodsza (2 lata) jeżdzi w Maxi Cosi priori - jeśli chodzi o wygodę dziecka i
      wygodę użytkowania nie mam mu nic do zarzucenia.

Dla najmłodszej kupiłam Peg Perego primo Viaggio. Wahałam sie pomiędzy tym, a
      Maxi Cosi Cabrio, bo ten pierwszy pasuje mi do stelaża Pliko P3, a ten drugi
      pasowałby do Emmaljungi. Mimo gorszych wyników testów zdecydowałam sie na PP,
      bo jeśli musiałabym brac małą (teraz 6 tygodni) na zakupy do centrum
      handlowego, to wygodniej będzie mi z Pliko P3. Póki co, mała podróżowała w
      foteliku raz - ze szpitala do domu.

Nie mieliśmy okazji przetestować naszych fotelików w wypadku czy drobnej
      stłuczce.

aga
      • sweet.joan Agni71! 14.09.06, 09:53
        Czy mogłabyć mi powiedzieć, jak duża jest Twoja najstarsza córka? Zastanawiam
        się nad fotelikiem Cybex Plus, a nie wiem, czy syn jeszcze nie jest do niego za
        mały, mimo, że ma już 4 lata. Waży dokładnie 15kg i jest szczupły i niezbyt
        wysoki (właśnie "pnie się" do metra wink)
        Z góry dziękuję
        • agni71 Re: Agni71! 14.09.06, 20:57
          Niestety, nie miałam jeszcze okazji przymierzyć jej do tego fotelika, więc nie
          wiem tak naprawdę, czy nie jest jeszcze do niego za mała. Mierzy ok. 100cm
          (może ciut powyżej), ale pewnie jeszcze nie waży 15 kg... Z tym, że jeżdzi
          teraz w Kiddy Life Plus, a z pasami samochodowymi to jest fotelik z tej samej
          grupy - i nie wydaje mi się dla niej za duży.

aga
    • w1paula Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 10.09.06, 23:31
      Tobi
      • feng_shui_o.k Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 10.09.06, 23:41
        Dzieki mamuski za odp. Chyba jednak Tobi.
        Ja tez mam nadzieje jezdzic bezwypadkowo, ale roznie bywa niestety, a ze
        jestesmy szczeolnie narazeni musze wybrac dobry fotelik.
        Pozdr
        • duszka30 Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 11.09.06, 10:33
          W tej wadze zdecydowanie Concord Trimax.
          • mira31 Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 11.09.06, 10:42
            www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=332
            • feng_shui_o.k Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 11.09.06, 23:14
              Widzialma tego linka i wlasnie na podst. danych odnosnie tych "slabych stron"
              wykluczylam trimaxa- zwlaszcza za duze obciazenie przy zderzeniu przednim oraz
              zle prowadzenie pasow i duza mozliwosc blednego zamontowania.
              Pozdr. Asia
    • agatkaros Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 11.09.06, 15:03
      Mieliśmy deltim grillo do 13 kg, obecnie synek jeździ w chicco vector 9- 18 kg,
      jestesmy zadowoleni.
      Mały wypadek mieliśmy, kiedy synek miał 8 miesięcy, fotelik deltim sprawdził
      się.
      • jaonna1 Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 15.09.06, 10:28
        deltim grillo jak narazie sie sprawdza
    • nikaanna Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 11.09.06, 15:21
      Maxi Cosi Tobi
    • loulla Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 11.09.06, 15:27
      maxi cosi priori i jest ok
      • ekrakow Chicco Shuttle - jest supper!!! 11.09.06, 15:33
        Mam nadzieję że tak to się pisze, bo nie chce mi się sprawdzać.
        Pzodrawiam
        • iwek33 Re: Chicco Shuttle - jest supper!!! 11.09.06, 16:05
          Hej! Aktualnie synowie podróżują w Cybex solution Plus ( 3latka i 7 lat)
          jesteśmy bardzo zadowoleni z tych fotelików. Mieliśmy kiedyś wypadek ( może za
          duże słowo, bardziej stłuczkę) inny samochów wjechał w tył naszego auta z tej
          strony, gdzie siedział mały w foteliku : wtedy jeszcze podróżował w
          Deltimie "Mały Podróżnik", mały spał i nawet się nie obudził, nic mu się nie
          stało, ale nasze auto należy do tych większych z mocną blachą, to też trzeba
          wziąć pod uwagę.
          • feng_shui_o.k Re: Chicco Shuttle - jest supper!!! 11.09.06, 23:25
            Czesc Iwek smile. Ale ten Maly podroznik to ciasny, co? Chyba jednak kupimy Tobi,
            jak zmieniac, to radykalnie wink), ale dzieki za rade.
            Cybex Solution to super fotelik, kupimy go jako nastepny, po tym do 18 kg.
            Ja na szczescie tez moge sie pochwalic porzadna duza fura z twardymi blachamismile.
            Iwek, kupilas adiadski? jakie wybralas?
            Pozdr. Asia
            Kasia zaszczycila nas swoim przyjsciem na Swiat 17.03.2005 o godz. 15.26 :_)
            Kochamy Cie Mały Łobuzie :_)
          • sweet.joan Iwek33! 14.09.06, 10:07
            Widzę, że i Twoje dzieci korzystają z tych fotelików smile Chciałabym się
            dowiedzieć, czy mój syn nie byłby za mały do Cybexa Solution Plus mimo swoich 4
            lat? Ma niecały metr wzrostu i waży równe 15kg. Czy Twój trzylatek jest większy?
            Z góry dziękuję za odpowiedź.
            Pozdrawiam
            • iwek33 Re: Iwek33! 14.09.06, 15:44
              Hej!Mój 3 latek ma 102 wzrostu i 16,5 kg, więc jest trochę większy, trudno mi
              doradzić, najlepiej jednak przymierzyć dziecko.
              • sweet.joan Re: Iwek33! 14.09.06, 18:21
                Dziękuję za odpowiedź. Będę musiała rzeczywiście syna przymierzyć do tego fotelika.
      • feng_shui_o.k Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 11.09.06, 23:18
        Wlasnie priori tez bralam pod uwage, ale stwierdzilam, ze tobi bedzie chyba
        doskonalszy, bo to najnowszy wynalazek smile
        Pozdr. Asia
        cena tez przemawia za priori, ale to sprawa II rzedna
        • duszka30 Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 12.09.06, 08:40
          Proszę Cię, zobacz ten Concord, mój synek ma rok i sześć miesięcy i naprawdę
          super się w nim czuje, podstawowa zaleta to fakt, że nie ma nóżek do góry tak
          jak w Maxi, siedzie swobodnie jak na krześle, a !! i jest zdecydowanie tańszy
          od Maxi a w testach wypada znakomicie!!
          • bocian4 TOBI, 17.09.06, 22:49
            ALe zajrzałaś na podany link?

Po co kupować fotelik który jest podany jako nie zapewniajacy podstawowego
            bezpieczęnstwa dziecku? Jak juz masz tkai to troche Twoje ryzyko, ale to tak
            jak bysmy polecali wszystkim jako samochód Landwinda (to taka chińska produkcja
            która rozpadła sie przy testach zderzeniowcyh...).

TYlko TOBI. Priori był tesotwany przez ADAC bodajże w 2003 albo 2004 i nie był
            tak doskonały jak TOBi wiec jeżlei masz 200 PLN wiecej na wydanie to bierz
            tylko TOBI.
            Mogę dodać ze na podstawie tych testów bezpeiczeństwa kupiełm Tobi miesiąc temu
            i jest b. wygodny dal dzidzi.
    • kumakk Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 12.09.06, 09:38
      Romer babysafe plus. Jestesmy bardzo zadowoleni.
      • feng_shui_o.k Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 14.09.06, 08:21
        A tego to nie znalam nawet wink
        Pozdr. asia
    • galaxia Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 12.09.06, 16:49
      Kiddy Life Plus - super!
      • jonaska Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 12.09.06, 20:31
        bebe confort i gracosmile
    • lilek6 Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 13.09.06, 18:41
      Starsza w Concordzie Lift Evo,a młody w Romer Kid Vip.
      • feng_shui_o.k Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 14.09.06, 08:28
        Wszystkim Wam bardzo dziekuje za podpowiedzismile). Widze, ze nie wszystke z Was
        maja te najbardziej bezpieczne, tzn wg. testow oczywiscie, ale rozumiem, ze
        cenicie je za wygode dziecka, latwosc uzytkowania itp.
        Podchodzac ekonomicznie do tematu pewnie kupilabym kiddy life plus, albo trimax
        ale kierujac sie rozsadkiem wybiore chyba maxi cosi tobi lub priori.
        A co z tym bebe confortem? W testach wcale nie wypada tak dobrze.
        A JAK SIE SPRAWDZA KIDDY LIFE PLUS LATEM podczas tych upalow? Dodam, ze czesto
        jedziemy przez 4,5 godzin non stop i mimo klimy, Kasia ma czasem spocone plecki
        w Renoluxie.
        Pozdr jeszcze raz i dzieki. Aska
        • agni71 Re: Kiddy Life Plus latem 14.09.06, 20:53
          feng_shui_o.k napisała:

> A JAK SIE SPRAWDZA KIDDY LIFE PLUS LATEM podczas tych upalow?

Pod tym względem - bardzo dobrze, z tym, że córka jeżdzi bez tej poduchy,
          tylko przypięta pasem samochodowym. Raczej nie zdarzają się moikre plecki.

aga
          • feng_shui_o.k Re: Kiddy Life Plus latem 14.09.06, 21:22
            Aga, ale Twoja corka jest chyba juz troszke wieksza, co, skoro ja zapinasz
            samochodowym pasem? Kasia ma okolo 86 cm wzrostu i wazy prawie 11 kg, wiec taki
            sposob zapinania raczej odpada.
            Pozdr i dzieki za odp. Asia
            • agni71 Re: Kiddy Life Plus latem 14.09.06, 21:41
              Tak, córeczkę musiałabyś raczej zapinać z poduchą. Tylko koniecznie sprawdż
              przed zakupem, czy dziecko zaakceptuje takie zapinanie. Żadna z moich córek z
              poduchą jeżdzic nie chciała.

aga
    • foxterier Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 14.09.06, 08:34
      Kiddy Life Plus,
      zdecydowanie najlepszy wśród szerokiej gamy jaka mielismy okazje przetestować (znajomi i rodzina)

pozdrawiam
      • duszka30 Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 14.09.06, 10:43
        W Concord dziecko się nie poci, bo z tyłu w dwóch miejscach jest siateczka,
        poza tym materiał pokryty jest teflonem, co znacznie ułatwia utrzymanie
        czystości.
        • feng_shui_o.k Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 14.09.06, 21:28
          To na pewno fajne rozwiazanie z ta siateczka. ciekawe czy Tobi ma tez cos
          takiego. Jutro wracajac z gor bede w W-wie, to sobie je wszystkie wyprobuje na
          Kasi i w samochodzie mam nadzieje smile
          Dzieki Duszka smile
          Pozdr.
          • bocian4 Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 17.09.06, 23:39
            Ogólna strona z testami ADAC to: www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=569

FOtelik o którym mówi duszka jak i MAxi COsi Priori znajdziesz w testach z lat
            wcześniejszych (chyba 2003) też na podanej powyzje stronie i obydwa odbiegaja
            od TObi.

ADAC to neizależna instytucja robiąca testy, i takie same wyniki można znaleźć
            an ich stronach. A kwestionowanie ich dlatego ze właściciel przytaczajacej
            testy strony umieścil tam reklame jest nieporozumieniem. Zresztą sprawdź na
            oryginalnej stronei ADAC (gdzie nie ma rekalm wink):
            www.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/default.asp?ComponentID=147653&SourcePageID=130822

Jedyna rzecz na którą warto zwrócić uwage to to ze sa foteliki z wyższym
            poziomem komfortu niz TOBI (5 gwiazdek a nei 4) wiec moze warto takeigo
            poszukać (np. ROmer King TS w testach z 2004 - choć on ma przecietne obciążenie
            w razie wypadku a Tobi ma niskie!).
            WIeć na podstawie testów bezpieczenstwa raczej brak innego wyboru. Przesłanki
            do wybranie czegos innego to zasobnosc portfela, gust, emocje, itd.
            • duszka30 Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 18.09.06, 08:28
              Ja tam w tych testach Concord Trimax nie widzę w ogóle. On jest w przedziale 9-
              36, ponieważ po rozłożeniu może z niego być "poddupnik".
              • feng_shui_o.k Bocian :-) 18.09.06, 16:38
                Ja tam sie emocjami kierowac nie bede podaczs wyboru fotelika, bo tu wazne sa
                inne rzeczy- dla mnie bezpieczenstwo. A to, ze sie zastanawiamy nad reklama na
                stronie... I co? Do tej pory myslalam wlasnie, ze Romer aktycznie jest
                najlepszy pod wzgledem bezpieczenstwa (takie slyszalam opinie), ale
                testy "mowia" wyraznie, ze jednak tak nie jest. Tobi jest bezkonkurencyjny w
                tej klasie wagowej. Caly czas mam na mysli bezpieczenstwo. Jest tez Kiddy Life
                Plus (nie mylic z Pro), ktory walsciwie tez jest dosyc bezpieczny i mozna go
                stabilnie zamontowac. Jesli ktos by chcial na nie spojrzec pod wzgledem ekonom.
                to Kiddy sie bardziej oplaca, ale chyba jednka na tym nie oszczedzac.
                Pozdr.
            • kasiulek81 Maxi Cosi Tobi 28.09.06, 12:41
              Tobi -rewelacja! Szczerze polecam.
    • milla1 Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 14.09.06, 13:39
      Romer king TS Plus-polecamsmile
      • znaniec1 Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 14.09.06, 21:08
        a gdzie mogę sprawdzić te testy???
        my mamy własnie bebe confort iseos i zamierzam go zmienic na tobi,bo:
        1. boczne zabezpieczenia są niższe niż to tylne i mojemu dziecku czubek głowy
        wystaje, a ma tylko 9kg i 80 cm
        2. nie dowierzam mocowaniu tego fotelika - na dziurach okropnie sie bujał, więc
        co to za zabezpieczenie?
        reszta jest ok, nie mam zastrzezen, ale te 2 argumenty powyżej są wg mnie
        bardzo niepokojące.
        • sdec Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 14.09.06, 21:24
          fotelik.info/testy/szukaj5-0.php?search=&sortuj_foteliki=ocena
          • feng_shui_o.k Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 14.09.06, 21:37
            To byl jeszcze inny link z bardziej szczegolowym opisem. Wg. tamtego podzialu
            jesli chodzi o bezpiecznestwo MC Tobi ma minimalne obciazenie przy zderzeniu
            przednim i bocznym oraz bardzo bezpieczny sposob montazu, ktory generalnie nie
            pozwala na bledne zamontowanie fotelika.
          • duszka30 Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 15.09.06, 07:45
            A na stronie reklama Maxi Cosi. Nie zastanaawia Was to? Czy to aby obiektywne
            oceny...
            • feng_shui_o.k Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 15.09.06, 23:21
              Pewnie, ze zastanawia, dlatego te dylematy smile. A moze ktos wie cos wiecej?
              Pozdr. Aska
        • feng_shui_o.k Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 14.09.06, 21:33
          Pare razy ktos tu wklejal linka z testami adac a w dodatku z dokladnym opisem i
          mozna sie z nich bylo dowiedziec wszytskich szczegolow dlaczego dany fotelik ma
          np. 4 gwiazdki- byl podzial na bezpieczenstwo i uzytkowanie; ja wlasnie na
          podst, tych testow doszlam do wniosku ze Tobi jest najbezpieczniejszy w tej
          klasie wagowej. Zaluje, ale nie mam tego linka. Wrzuc w wyszukiwarke to bylo
          calkiem niedawno. jak znajde to Ci wkleje. Warto to przejrzec. Chyba w-ella to
          ostatnio wklejala.
          Pozdr. Asia
      • feng_shui_o.k Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 14.09.06, 21:25
        To tez byl moj typ, zaraz po tobi, priori, kiddy life plus smile
        Oj, ciezki wybor wink
        Pozdr. Asia
        • znaniec1 Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 14.09.06, 21:37
          a co z tym cybex'em??? czy on rzeczywiscie jest taki super???
          ja w kazdym razie chyba kupię tobi, jutro jade go przymierzyc do syna i auta.
          nie wiecie gdzie na internecie jest on najtaniej??? widziałam za 840 zł
          aha i czy wiecie co to za linia top line??? czy te 100 zł wiecej to tylko za
          kolorową tapicerke???
          • feng_shui_o.k Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 14.09.06, 21:39
            Ja tez jutro jade go obejrzec. Slyszalam, ze w Konstancinie J. jest za 749, a
            jakis sklep z Podkaracia sprzedaje go juz za 729. To bardzo dobra cena.
            Pozdr.Asia
            • sdec Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 16.09.06, 05:38
              A czy ktoś widział Romer King TS, w testach ma nawet wyższą ocenę niż Maxi Cosi
              Tobi. Co sądzicie o fotelikach Romera?
              fotelik.info/testy/szukaj5-0.php
              www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=257
              www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=543
              • feng_shui_o.k Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 16.09.06, 14:25
                To mnie teraz zdziwilas. Ja ogladalam testy i Tobi wypadal najlepiej. Moze
                romer ma lepsze noty za cos innego niz bezpieczenstwo? Cholera, musze poszukac
                posta w-elli. Tam bylo wszytsko czarno na bialym.
                Pozdr.
                Dzisiaj mierzylam Kasie do Tobi i przymiarka wypadla na korzysc Tobi, tylko
                musze jeszcze go przymocowac w samochodzie. Szkoda, ze nie jest obszerniejszy,
                taki jak nasz Renolux, w ktorym Kasi jest bardzo wygodnie. No i cena w naszym
                osiedlowym nowym sklepie mnie odrzuca, bo jest o 150 zl wyzsza niz np. w
                Konstancinie.
                Pozdr. Aska
                • feng_shui_o.k Sdec :-) 16.09.06, 14:32
                  To jest wlasnie ten link z ktorego wynika, ze jednak Tobi jest bezpieczniejszy.
                  Nie wiem na jakiej podstwie wywnioskowalas, ze Romer jest lepszy, ale
                  porownujac dwie tabele wychodzi, ze Tobi po pierwsze ma : male obciazenie przy
                  zderzeniu przednim i bocznym, a Romer przecietne- moze to niuans ale jednak
                  jest roznica, no i w Tobi raczej nie moze sie zdarzyc, ze zle go zamocujemy.
                  widzialam ten system dzisiaj na zywo.
                  Tobi jest chyba tylko w jednej kwestii gorszy- trudniejszy w czyszczeniu.
                  Pozdr. Asia
                  • feng_shui_o.k Re: Sdec :-) 16.09.06, 14:37
                    Wiesz, co, Sdec? One sa wlasciwie prawie tak samo bezpieczne, to chyba tylko
                    kwestia slow: minimalne, male, przecietne- przecytalam jeszce raz smile
                    Roznia sie tym, ze jeden jest ciezki: Romer, a drugi trudniej utzrymac w
                    czystosci: Tobi wink))
                    Pozdr. Asia- mama analityk wink))
                    • sdec Re: Sdec :-) 16.09.06, 16:29
                      Przymierzałam Tobi i Romer dla 11-mies. synka. Romer jest o wiele większy niż
                      Tobi ( myślę, że w Romerze dłużej dziecko pojeździ). Tobi można stabilniej
                      przymocować do siedzenia (wg sprzedawcy). Zastanawiam się nad zagłówkiem w
                      Tobi, czy będzie dziecku wygodnie? Mielismy Creatis BC i mały strasznie się
                      denerwował jak w nim jeździł, bo głowa była mocno osłonięta (choć na pewno był
                      bezpieczny). Boję się, że w Tobi tez może być za "ciasno" i będzie znowu mu źle
                      jeździć.
                    • sdec Re: Sdec :-) 16.09.06, 16:33
                      fotelik.info/testy/szukaj5-0.php
                      Patrząc na wyniki testów Tobi i Romer King TS ten drugi ma ocenę 5 na komfort.
                      Dlatego tak napisałam, że Romer ma lepsze noty. Choć mi bardziej odpowiada
                      Tobi, ze względu na pasy, które "sprężynują" i nie plączą się.
                      • feng_shui_o.k Re: Sdec :-) 16.09.06, 18:12
                        No wlasnie, te okropne, placzace sie pasy- wlasnie dlatego chce zmienic
                        Renoluxa na cos lepszego. W Tobi nie bedzie tego problemu, przynajmniej nie
                        powinno. Ten zaglowek tez mnie zastanawia. Mam nadzieje, ze Kasi bedzie sie
                        podobal.
                        Musze tez zamontowac do samochopdu, tego, ktorym jezdzimy z mezem i do takiego,
                        ktorym bede jezdzic z Kasia. Przed chwila myslalam, ze oszaleje jak montowalam
                        Kasie do Fabii mojej siostry- na naszym siedzeniu sie miesci i jeszcze jest
                        luz, a u niej fotelik wystawal.
                        Ah, te foteliki wink
                        Na plus Romera jest na pewno to, ze jest wiekszy, ale to tez wiem z tego, co
                        piszecie, bo sama Kasia do niego nie wsadzalam.
                        Pzdr. Asia
                        • milla1 Re: Sdec :-) 16.09.06, 19:03
                          W Romerze są specjalnegumki po bokach fotelika, w które można włożyć pasy, gdy
                          zapinasz dziecko. Wtedy pasy nie przeszkadzająsmile
    • barbaragoralska Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 16.09.06, 19:46
      My kupilismy maxicosi Tobi i syn bardzo lubi w nim jezdzic. uwazam ze jest to
      najlepszy wybór. Dokupilismy do niego pokrowiec frotowy. Uwazam ze warto.
      • jadis76 Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 17.09.06, 10:28
        kupiliśmy tobi z pokrowcem frotte
        to nasz drugi maxi cosi i szczerze polecam
        • feng_shui_o.k Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 17.09.06, 12:44
          Tak. Raczej kupimy Tobi, po zweryfikowaniu za i przeciw, ten jest chyba naj...
          Choc jeszcze obejrze Romera, wcale nie gorszy.
          Pozdrawiam dziewczyny smile
    • weronka77 Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 18.09.06, 08:35
      Moja córeczka w Iseos Safe Side BC,0-18.Ale już powoli wyrasta..I nie wiem
      który kolejny fotelik kupić.;-( SPrzedawca chwali Recaro,opinie tutaj są
      podzielone,może Maxi COsi z Isofixem? Wciąż mam nadzieję że tutaj mamusie mi
      doradzą...wink)
      • znaniec1 do weronka 77 18.09.06, 09:29
        a ile ma twoja córeczka? bo my też iseosem jeździmy i mój synek, 11 m-cy też
        już się nie mieśći. ja skłaniam sie ku Tobi, ale jeszcze nie zdązyłam go
        obejrzeć.
        czy osoby które mierzyły dzieci do Tobi mogą mi odpowiedzieć czy rzeczywiscie
        jest tak ciasno??? zastanawiam się jak to bedzie z jak moj syn bedzie miał
        kurteczkę.?
        • weronka77 Re: do weronka 77 18.09.06, 12:16
          Moja córeczka ma 21 miesięcy i ok 92cm wzrostu(chociaż ubranka na 98...)
          Jeszcze nie wystaje jej główka z Iseosa,i chciałam kupić Tobi ale Jula wazy
          14kg więc fotelik chciałabym od 9 do 36...A to już tylko Rodi i Rodi xp czy
          jakoś podobnie...
      • feng_shui_o.k Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 18.09.06, 16:31
        Nie wiem czy dobrze pamietam, ale Recaro ma chyba nienajlepsze noty w adac.
        Mnie osobiscie sprzedawca powiedzial, ze zadna rewelacja z tego reacro. A ile
        ma Twoja coreczka? Ja kupuje dla Kasi ktora wlasnie skonczyla poltora roczku
        Maxi Cosi Tobi albo Kiddy Life Plus, lub .... sama nie wiem. Osobiscie zaluje,
        ze kapsula- wynalazek Pana Liberkowskiego jest do 13 kg tylko, bo juz bym go
        kupila. Synek bedzie na pewno jezdzil w kapsule smile. 300 baksow to nieduzo za
        taka jakosc.
        Jesli szukasz takiego od 15 do 36 to moze Cybex Solution? Podobno jest bardzo
        dobry.
        Pozdr.
        • weronka77 Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 19.09.06, 09:06
          Właśnie po wizycie w kolejnym sklepie,sprzedawca polecał Hipsosa... Niezły
          mętlik ale pewnie skończy się na Recaro.Bo teraz to już tylko wybór między Rodi
          a Recaro właśnie.
          • znaniec1 Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 19.09.06, 09:13
            prosze przeslij link do tej kapsuły??? chętnie ją obejrzę bo jeszzce nie
            widziałam, pewnie kupić ją mozna na razie tylko w usa tak???
        • aguszatka Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 19.09.06, 14:25
          Witam!
          Pojawia się tu często fotelik KIDDY LIFE PLUS. Proszę o pomoc, może ktoś z Was
          wie, gdzie mogłabym taki kupić (a najpierw obejrzeć i oczywiście pokazać mojej
          Małej) w okolicy Poznania (najlepiej Śremu, ale to pewnie niemożliwe). Na razie
          tylko w DYZIU (ul. Opieńskiego) znalazłam 1 egzemplarz, ale kolory nieciekawe.
          Z góry dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam.
          • milla1 Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 19.09.06, 14:30
            aguszatka napisała:

> Witam!
            > Pojawia się tu często fotelik KIDDY LIFE PLUS. Proszę o pomoc, może ktoś z Was
            > wie, gdzie mogłabym taki kupić (a najpierw obejrzeć i oczywiście pokazać mojej
            > Małej) w okolicy Poznania (najlepiej Śremu, ale to pewnie niemożliwe). Na razie
            >
            > tylko w DYZIU (ul. Opieńskiego) znalazłam 1 egzemplarz, ale kolory nieciekawe.
            > Z góry dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam.

Ja oglądałam w hurtowni Akpol na Kraszewskiego, ale w zeszłym roku.
            Najlepiej zadzwoń i się dowiedz czy w ogóle mają :
            POZNAŃ
            Ul. Kraszewskiego 21-25 (MODENA)
            60-501 Poznań
            TEL. (061) 622 93 93

W Pati i maks na Polnej też jest bogata ofertasmile
            • aguszatka Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 19.09.06, 14:34
              Dzięki, ale w Akpolu już nie mają, do Pati i Maksa też już dzwoniłam. Nie
              prowadzą KIDDY.
              • kasia-j Re: W jakich fotelikach jezdza Wasze Maluchy:-)? 19.09.06, 19:07
                Przetestowaliśmy:
                -play prima - super wygody dla dziecka, trochę cieżki dla rodzica smile. Polecam
                -romer king - super, chyba nie znalazłam wad. Polecam.
                -recaro start - ciężki, trochę toporny, ale nie znlazłam nic lepszego dla
                malucha, który już wyrasta z romer king'a a potrzebuje fotelika choć trochę
                rozkładanego do spania (sporo jeździmy) - recaro start jest rozkładany i
                zgodnie z opinią naszego Syna - wygodny, fotelik ma sporo regulscji, czyli
                raczej starczy na długo. Polecam.
                Na szczęście żaden z tych fotelików nie był testowany przez nas podczas
                wypadku, więc na ten temat się nie wypowiem.
    • ewa.mamaoli Ramatti Venus 21.09.06, 19:18
      dopiero kupilismy, myslałam że to dobry wybór - trochę wcześniej poczytaliśmy
      na jego temat ale teraz mam wątpliwości- jeśli ktos go uzytkuje -prosze o opinie
      (planowaliśmy Bebe confort- Safe side, ale niestety zrezygnowaliśmy ze względu
      na cenę. Ktoś mnie może skrytykuje że na bezpieczeństwie dziecka nie mozna
      oszczędzać- zgadzam się,
      może go kupię za kilka miesięcy bo na razie nie moge sobie na niego pozwolić)

Wczesniej- Creatis bebe confort, rewelacyjny do samochodu z dlugimi pasami, w
      moim Renault clio miałam problemy z wpięciem , ale super zabudowany, główka b.
      dobrze chroniona, polecam
      • mama_kasi_ha Re: Ramatti Venus 21.09.06, 20:53
        Mnie tez sprzedawca odradzal ramattiego.
        Ale doskonale Cie rozumiem, bo jak kupowalam renoluxa, to akurat nie mialam
        kasy i dlatego taki wybor, teraz z gotowka jest lepiej, wiec kupimy Tobi albo
        Kiddy Life Plus. Jeszcze nie podjelam ostatecznej decyzji. Renolux nie jest
        zly, ale nie na takie trasy, w jakie my jezdzimy.
        Pozdrawiam. Asia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka