Dodaj do ulubionych

baby sitter-do nauki siadania-ma ktos?

01.10.06, 20:02
witam,
zastanawiam sie nad kupnem takiego jakby krzeselka dla dziecka.moja Mala ma teraz 5 miesiecy, napisane ze mozna od kiedy dziecko trzyma glowe, okolo 3 miesiaca.
czy ktos ma cos takiego?czy sie sprawdzilo?
z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • olimpia_b81 zdjecie 01.10.06, 20:03
      zalaczam zdjecie
      www.mothercare.com/invt/lt1932&bklist=
    • rundawid Re: baby sitter-do nauki siadania-ma ktos? 01.10.06, 20:17
      Witam!
      Bumbo baby siter bo o tym tu mowa to rewelacyjna rzecz. Nie jest to przedmiot
      którego głównym zadaniem jest nauka siadania ale można tam sadzać dzieci
      pomiędzy 3 a 14 m-cem życia lub wagowo 4 a 10 kg wówczas dziecko jest w nim
      bezpieczne i w żaden sposób z niego nie wyjdzie gdyż jego waga uniemożliwia mu
      wyjście z Bumbo. Bumbo zdobyło wiele światowych nagród i naprawde jest godne
      polecenia bo dzieci go uwielbiają.
      Gdyby ktoś był zainteresowany to mam do sprzedania 1 Bumbo w kolorze zielonym po
      moich bliźniakach (drugi zostawiam dla trzeciago dziecka). Jest to oryginalne
      Bumbo sprowadzone bezpośrednio od producenta z Republiki Połódniowej Afryki.
      Posiafdam jego oryginalne pudło a stan Bumbo jest idealny nie widać na nim
      śladów użytkowania. Zainteresowanym prześlę fotki i proponowaną cenę.
      • olimpia_b81 Re: baby sitter-do nauki siadania-ma ktos? 01.10.06, 20:20
        a slyszalas jakas opienie lekarza o tym?jaki ma wplyw na maly kregoslup?
        • rundawid Re: baby sitter-do nauki siadania-ma ktos? 01.10.06, 20:25
          Nie zdobył by on tylu nagród przyznanych równiez przez stowarzyszenia ortopedów
          gdyby cos było nie tak z kregosłupem dzieci uzywajacych Bumbo. Według informacji
          od producenta ortpedzi ( przynajmniej ci z RPA, USA )zalecają stosowanie Bumbo -
          on swietnie podpiera plecy dziecka, oczywiscie dziecka które juz samo próbuje
          siadac. Moje dzieci bo stosowaniu Bumbo od 4 miesiaca zycia nie mają problemów.
          • kitka20061 Re: baby sitter-do nauki siadania-ma ktos? 01.10.06, 21:55
            Jeszcze nie mają problemów, ale ciekawe co będzie za kilkanaście lat??? Ja bym w życiu dziecku nic takiego nie kupiła. Wszyscy lekarze mówią: nie sadzać, dziecko samo usiądzie jak będzie na to gotowe.
      • rundawid Adres producenta Bumbo 01.10.06, 20:20
        Adres strony producenta Bumbo baby siter www.bumbobabyseat.com/
    • galela Re: baby sitter-do nauki siadania-ma ktos? 01.10.06, 21:44
      A po co ci to? Uważasz, że bez niego dziecko nie nauczy się siedzieć?
    • mika_p Re: baby sitter-do nauki siadania-ma ktos? 01.10.06, 22:10
      Yyyy... zawsze mi się wydawało, ze dzieci siadają z klęku tudzież innej formy
      brzuszno-bocznej - nie wyobrażam sobie, jak dziecko miałoby sie uczyć siadania
      w przyrządzie, w którym trzeba precyzyjnej koordynacji ruchów, zeby nie trafić
      pupą w przegrodę miedzy nóżkami.
      To na pewno jest do nauki siadania, czy raczej do sadzania dziecka które nie
      umie siedzieć?
      • rundawid Re: baby sitter-do nauki siadania-ma ktos? 02.10.06, 09:15
        Widze, że za sprawa źle dobranego tematu nieprawidłowo oceniacie siedzisko
        Bumbo. Jak pisałem wczesniej, nie jest to przyrzad do nauki siadania - wiadomo
        ze dziecko samo nauczy sie siadac. Bumbo jest siedziskiem w którym mozna
        bezpiecznie pozostawic siedziace dziecko bo jest pewne że z niego nie wypadnie,
        jest w nim dzieku bardzo wygodnie, a plecy dziecka sa podparte prawie do samej
        szyji. Bumbo, sprytnie nazywaja "dodatkową para rąk".
        • mama_kotula Re: baby sitter-do nauki siadania-ma ktos? 02.10.06, 09:20
          Rozumiem, tylko że 3-miesięczne dziecko (a od tego wieku jest zdaje się polecane
          to siedzisko? chyba, że nie doczytałam) nie jest gotowe do siedzenia.
          Dla mnie w ogóle pomyłką jest wymuszanie pozycji siedzącej u dziecka, które samo
          nie potrafi usiąść (nawet z podparciem), dlatego dość sceptycznie podchodzę do
          tego rodzaju wynalazków.
          • marcelkowamama nie podoba mi sie to 02.10.06, 11:25
            jakos nie widze sensu, jak dziecko samonie siedzi to nie nalezy go wsadzac do
            czegos takieo a jak juz siedzi no to zostawione na podłodze dokad ma wypasc?
            • mama_kotula Re: nie podoba mi sie to 02.10.06, 11:49
              marcelkowamama napisała:

> jakos nie widze sensu, jak dziecko samonie siedzi to nie nalezy go wsadzac do
              > czegos takieo a jak juz siedzi no to zostawione na podłodze dokad ma wypasc?

No może przecież upaść do tyłu na głowę big_grinD, ale w takich wypadkach amerykańscy
              specjaliści zalecają kaski ;P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka