Dodaj do ulubionych

elektroniczna niania

03.10.06, 08:56
Mieszkamy w dużym domu, sypialnię (i miejsce gdzie będzie spał dzidziuś)
znajdują się na piętrze, kuchnia i cała reszta na parterze. Mam w pamięci
okres niemowlęctwa mojej siostrzenicy, gdzie trzeba było zrobić obiad czy
pranie, wykorzystując na to drzemkę małej i jednocześnie biegać na piętro
żeby sprawdzić czy aby się nie obudziła i niestety czasem mała już zdążyła
się porządnie rozpłakać. Dlatego zastanawiam się na kupieniem właśnie
elektronicznej niani dla mojego maluszka. Powiedzcie mamy czy to faktycznie
taki dobry wynalazek? Jeśli tak to jaka firma się u Was sprawdziła? Nie chcę
na to urządzenie wydawać zbyt dużo więc lepiej kupić tańszą czy może dobrej
firmy, ale używaną "nianię"? Na co zwrócić uwagę?
Obserwuj wątek
    • agaw00 Re: elektroniczna niania 03.10.06, 09:00
      z zakupem proponuje sie wstrzymac do urodzenia dziecka...każde jest tak inne
      moje np ma taki gos od urodzenia ze jak raz ryknie to słychac go nawet w domku
      jednorodzinnymi takze na dworze-w naszym przypadku zakup niani to byłyby
      wyrzucone pieniądze teraz mieszkam w bloku i jedyne na co by mi sie przydała to
      na wyjscie do sasiadki njak mały spi.
      jesli sie juz uprzerz kupi to zobacz koniecznie na allegro ,mozna kupic fajne
      uzywane lub nowe które sie nie przydały. moim zdaniem wazne jest aby niania
      miała jak najwiekszy zasięg. mój kuzy to kupił walki talki zamiast niani
    • renata_krak Re: elektroniczna niania 03.10.06, 09:06
      Ja też mieszkam w domu i z początku też co chwilę biegałam żeby posłuchać czy
      córcia się czasem nie obudziła i było to b. uciążliwe. Kupiliśmy nianię używaną
      na allegro ale okazało się, że stan jaki miał być okazał się dużo gorszy i mąż
      co chwilę musi coś poprawiać bo czasem nie łączy i nie działa. Ogólnie wiem, że
      są to dobre nianie bo jest to Philips, ale nie wiem czy nie kupimy w końcu
      nowej bo jeszcze długo nam posłuży a już mnie wkurza to że co chwilę nie
      działa. Wiem, że to pewnie zależy od tego jak się trafi na allegro, ale u nas
      niestety się nie sprawdziło kupno używanej niani. Wart patrzyć na to czy ma
      duży zasięg
    • isa2 Re: elektroniczna niania 03.10.06, 10:30
      Ja mieszkam w duzym mieszkaniu i tez nie slyszalabym dziecka gdyby nie niania.
      Kupilam jak maly mial 6 miesiecy, teraz ma 2 lata i nadal ja stosujemy. To
      rewelacyjny wynalazek. Mozna zamknac pokoj, jak dziecko spi i normalnie
      funkcjonowac. Wyjsc do ogrodu itp. Ja sobie nie wyobrazam jak by to wygladalo
      bez niani smile. Teraz spodziewam sie 2giego dziecka i nadal bedzie przydatna.
    • isa2 Re: elektroniczna niania 03.10.06, 10:33
      Aha, my stosujemy nianie Philipsa, nie pamietam modelu. Co do tego na co
      zwrocic uwage podczas zakupu byl obszerny artyk. w Swiecie Konsumenta. Tutaj
      wycinek: www.swiatkonsumenta.pl/testy.php?
      action=showtest&category=55&id=&topicid=762&story=2
    • piegoosek Re: elektroniczna niania 03.10.06, 10:36
      ja planuje jesli juz, kupic nianie, ale z kamerka i monitorkiem! taka, na ktorej
      widac, co aktualnie sie dzieje! przydaje sie rowniez, jak juz dziecko jest
      troche wieksze i wierci sie w lozeczku, wstaje itp. czasem marudzi przes sen i
      wtedy widzisz, czy biec juz na ratunek, czy mozna odczekac, bo sie pokreci,
      pokreci i zasnie!
      multisort.pl/product/5483.Kamera;bezprzewodowa;Brennenstuhl;TC240.html
      www.jazzybaby.pl/pokaz_produkt.php?idprod=967&PHPSESSID=0b25390d66ed7a3b721bab6f4f9229d7
      • donzab81 Re: elektroniczna niania 03.10.06, 10:46
        My też mamy taki problem ,pamiętam ,że jak Oskarek był mały to czasami nie
        słyszałam jak płakał i wtedy miałam wyżuty sumienia wiec teraz planuje kupić
        nianie ,no i pożyczyłam łóżeczko turystyczne aby stało nadole w salonie jak
        bede chciała zrobić obiad to bezpiecznie położe malucha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka