kasiola7 20.10.06, 12:40 hej a miałyście problem z doborem nozyczek,ja kupuję te dla dzieci różnych firm i za kazdym razem mam problem gdyż fatalnie obcinają a mała na dodatek za nic w świecie nie da sobie obciąć pazurków,zwł.u nóg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asik37 Re: nożyczki???? 20.10.06, 12:43 nie lubie produktów canpol baby ..ale nozyczki i cązki maja OK, Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: nożyczki???? 20.10.06, 12:50 Ja używam cążków Canpola, obcinam paznokcie jak córka spi, inaczej nie da rady. Odpowiedz Link Zgłoś
kanaviosta Re: nożyczki???? 20.10.06, 16:50 ja używam zwykłych małych nozyczek do paznokci Odpowiedz Link Zgłoś
krossa1 Re: nożyczki???? 20.10.06, 20:02 my od początku obcinamy cążkami, oczywiście we śnie Odpowiedz Link Zgłoś
kasiap1981 Re: nożyczki???? 20.10.06, 20:16 My mamy nozyczki z Mothercare i sa ok, ale do paznokci u nóg przydałyby się cążki Odpowiedz Link Zgłoś
hoshi74 Re: nożyczki???? 20.10.06, 21:51 corci paury obcina tatus nozyczkami canpol, efekt super! ja nie dalabym rady Odpowiedz Link Zgłoś
afog Re: nożyczki???? 23.10.06, 11:06 Dla mnie canpol to było totalne nieporozumienie - tępe i kiepsko wyprofilowane. Kupiłach Chicco, są rewelacyjne. Nadają się i dla drugiego synka (od urodzenia) do papieru i sama ich czasem używam a mają 3,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
betulinka Re: nożyczki???? 23.10.06, 11:36 Nozyczki Canpol Babies zdaja egzamin tylko po pozniejszym dopracowaniu ostrych krawedzi zwyklym pilnikiem do paznokci-przynajmniej w naszym przypadku.Polecam cazki,niezaleznie od firmy,uzywalam wielu.No i zawsze obcinamy w czasie snu,tak jest nam najlatwiej zachowac ostroznosc i zapobiec skaleczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
dalis Re: nożyczki???? 23.10.06, 15:00 Próbowałam obcinać dziecku paznokietki nożyczkami i cążkami dla dzieci. Cążki są stresujące, bo można naciąć opuszka, a nożyczki nie łapią paznokietek. W końcu poszłam do sklepu z kosmetykami i kupiłam zwykłe nożyczki do obcinania paznokci. Wybrałam te, których końcówki były najmniej ostre. Tymi nożyczkami obcinam paznokcie już drugiemu dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: nożyczki???? 23.10.06, 18:09 Nie używam nożyczek tylko cążek, nożyczkami nie umiałabym obciąć Zuzi paznokci, a cążkami -nie mam żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: nożyczki???? 23.10.06, 18:36 Nożyczki canpolu, te z prostym, zakończonym "kółkami" ostrzem są do niczego według mnie. Kupiłam zwykłe nożyczki z wygiętym czubkiem do wycinania skórek. Tymi obcina się idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
andevi Re: nożyczki???? 23.10.06, 20:42 Mojemu malenstwu nie obcinalam pazurkow az do 6 tygodnia.Taka jest moda w Holandii.W szpitalu, gdy sie podrapal i prosilam pielegniarke, by mu obciela, powiedziala, ze nie wolno.Natomiast piluje sie paznokietki delikatnym pilniczkiem, takim jak do polerowania paznokci.Co i ja robilam. Teraz malec ma 11 tygodni, obcinam mu juz nozyczkami, ale takimi z zaokraglonymi koncami.Firma? Etos(tutejsza).W zestawie dla niemowlat maja i pilniczki, i cazki, i nozyczki. Odpowiedz Link Zgłoś
nana2005 Re: nożyczki???? 23.10.06, 22:47 w warszawie na książecej jest sklep z nozyczkami, cążkami - profesjonalnymi. Kupiłam tam malutkie nozyczki (ok 50 zł) i są rewelacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: nożyczki???? 23.10.06, 23:00 ja polecam zestaw Nuby - cążki, nożyczki, pilniczki. rewelacja. nożyczki są takie nieco grubsze, niż zwykłe, przez co nie można dziecka skaleczyć. za to są ostre i łatwo i szybko się nimi obcina Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: nożyczki???? 23.10.06, 23:03 tak wygląda ten zestaw Nuby, ale z tego, co pamiętam, zapłaciłam za to ok.16 zł, a tu jest 26 www.allegro.pl/item134035294_nuby_zestaw_do_pielegnacji_paznokci_gratisy.html Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: nożyczki???? 23.10.06, 23:08 wklejam jeszcze raz, bo tu są w opakowaniu www.allegro.pl/item134907654_nozyczki_4_pilniczki_cazki_do_paznokci_nuby.html Odpowiedz Link Zgłoś