karol987 23.10.06, 10:11 Witam.Pytanie jak w tytule. Kto używał zeszłej zimy i jest zadowolony. Mam chęć je kupić. Proszę o rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miniaxv Re: Buty Elefanten z Gore tex-pytanie? 23.10.06, 16:09 Też poznam chętnie opinie na temat tych bucików zimowych! Odpowiedz Link Zgłoś
karol987 Re: Buty Elefanten z Gore tex-pytanie? 23.10.06, 23:13 Z prośbą o opinie podciągam. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Buty Elefanten z Gore tex-pytanie? 24.10.06, 10:13 Elefanteny zaczęły być sprzedawane w Deichmannie dopiero w tym roku. Moja siostra kupiła dla dziecka w zeszłym roku na Allegro nowe Elefanteny z Gore- texem sprowadzane z Niemiec - były rewelacyjne. Nie wiem, czy jakość tych bucików teraz się nie pogorszyła - przypuszczam, że nie. Ja mam tylo jedną uwagę - uważam, że podeszwa jest bardzo twarda, a buty są wyjątkowo ciężkie, dlatego zrezygnowałam z ich zakupu, tym bardziej, że cena jest dosyć wysoka 179 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Buty Elefanten z Gore tex-pytanie? 24.10.06, 10:17 W tej samej cenie co Elefanteny widziałam w Outlecie zimowe Pumy z Gore-texem dla dzieci. Ponoć są w promocji kupujesz jedną parę, druga gratis. Są bordowo- czarne i granat łączony ze zgniłą zielenią - rozmiary od 25 w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
miniaxv Re: do pia_ 24.10.06, 11:17 Dziękuję bardzo Przyjrzę się tym Pumom, choć kolorki nie z abardzo nam pasują, ale może będa inne! Tylko, musze jeszcze się dowiedzieć czy w Poznaniu jest taki Outlet Dzisiaj obadam jeszcze raz podeszwę Elefanten! Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: do pia_ 24.10.06, 14:49 Byłam dzisiaj w naszym outlecie i zostały dwie ostatnie sztuki tych zimowych Pum w r. 25. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Buty Elefanten z Gore tex-pytanie? 24.10.06, 11:36 Byłam już w dwóch Deichmanach obwąchiwać te zimowe Elefanty, ale albo ja mam pecha, albo jest dosłownie jeden wzór dla chłopca do "wyboru". Trochę mało jak dla mnie. I faktycznie ciężkie i twarde podeszwy. A z butów na lato byłam taka zadowolona... Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Buty Elefanten z Gore tex-pytanie? 24.10.06, 14:47 Nie masz pecha, bo jest tylko jeden wzór butów zimowych dla chłopca - granatowe i jeden dla dziewczynki - bordowe. To wszystko co z bardzo bogatej zimowej oferty elefanten trafiło do polskich sklepów Deichmann (( Odpowiedz Link Zgłoś
karol987 Re: Buty Elefanten z Gore tex-pytanie? 24.10.06, 12:47 Witam i dziękuje za opinie. Jednak się skusiłam na takie: www.allegro.pl/item135172777_elefanten_zima_2006_gore_tex_super_cena_.html Wydaje mi się,że to nie są jednak te dostępne u Deichmanna. Jak przyjdą to napiszę o moim odczuciu. Mam ecco na zimę a te elefantenki kupiłam jako drugie trochę większe i z chęci przetestowania. Odpowiedz Link Zgłoś
karol987 Re: Buty Elefanten z Gore tex-pytanie? 24.10.06, 16:19 To ja mam prośbę o sprawdzenie czy to właśnie tego typu bucik to ten ciężki: www.allegro.pl/item135172777_elefanten_zima_2006_gore_tex_super_cena_.html bo takie właśnie nabyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
sniezkabiala Re: Buty Elefanten z Gore tex-pytanie? 24.10.06, 15:39 W niedziele ogladalam w Daichamnie w Lubinie Elefanteny. I oprocz tu opisywanych granatowych po 179 zl ( sztywne i ciezkie) byl zupelnie inny model. Cale z jasniutkobrazowego nubuku, na dwa rzepy, w srodku owcza welna i membrana - baaaaaardzo lekkie i bardzo elastyczne, cena 139. Super, tylko jak dla mnie za niskie, boje sie, ze mlodemu snieg by sie sypal do butow, w czasie szalenstw. Aha, wedlug mnie byl to model unisex - bardzo proste, bez zadnych ozdobek. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Buty Elefanten z Gore tex-pytanie? 24.10.06, 20:55 Kiedyś( jakieś 3, 4 lata temu) dostawałam zimowe butki Elefanten dla synka z Niemiec, te buty były rewelacyjne. Bardzo lekkie, z elastyczną podeszwą, cieplutkie, nieprzemakalne. Dla mnie elefanten to symbol dobrej jakości butów, jakoś tak się złożyło, że nigdy nie miałam okazji pooglądać tych elefantenów z Daichmana, rzadko tam szukam butów dla dzieci, ale może faktycznie są innej jakości? Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaifilip Re: Buty Elefanten z Gore tex-pytanie? 25.10.06, 15:44 Uwaga do butków elefanten takich skórkowych zimowych. Super miękka podeszwa, cieplutki misiu w środku ale mają język przyszyty do reszty buta i ten otwór, żeby nogę włożyć to jest niezbyt szeroki. Ja kupuję tylko elefanten (W)dla młodego z szeroką stopą,z wysokim podbiciem. I na jego nogę to te buty nie wchodziły, niestety. Nie wiem jak jest z tymi materiałowymi. dorota Odpowiedz Link Zgłoś
lena99 Re: Buty Elefanten z Gore tex-pytanie? do Doroty 25.10.06, 16:02 A kupiłaś juz jakieś zimowe buciki? Ja też mam takiego syna z wysokim podbiciem i szeroką stopą. Jak dotąd nie znalazłam żadnych (!) butów do których weszłaby noga. Załamka! A nie, przepraszam, pasowały geoxy, niestety cena mi nie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
karol987 Re: Buty Elefanten z Gore tex już je mam w domu! 31.10.06, 12:09 Podzielę się opinią jak obiecałam. Buciki dziś do mnie dotarły i jestem mile zaskoczona. Są naprawdę lux.Leciutkie i wykonane solidnie. Podeszwa elastyczna nie twarda i ciężka.Mam porównanie z Ecco bo posiada synek takie: www.allegro.pl/item138321398_ecco_24.html Myślę,że te Elefanty zakupione były jednak nie w Polsce.Pomijając z którego roku to kolekcja pewnie nie najnowsza bo one są z Gore texem a te nowe już widać na stronach Elefanten maja jakiś inny tex. Zwracając mimo wszystko uwagę na to,że ta firma ma jakąś tam renomę i cenę za jakie je nabyłam zdecydowanie polecam. A w tej chwili ta Pani sprzedaje je jeszcze taniej: www.allegro.pl/item136650991_elefanten_zima_2006_gore_tex_super_cena_.html W rzeczywistości są granatowe z ciepłym odcieniem żółci.Zdjęcia nie oddają dobrze koloru.Na podeszwie Made in Portugal nie China. Na wkładce wewnętrznej nazwa producenta i oznaczenie: www.elefanten.de/Elefanten/de/Elefanten_systeme_wms.html Jeszcze jakaś literka W pewnie tęgość buta no nie wiem może ktos napisze kto jest zorientowany. Pozdrawiam i to by było na tyle Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Buty Elefanten z Gore tex już je mam w domu! 31.10.06, 21:42 Fajne te butki i cena świetna. "W" faktycznie oznacza tegość - szerokie. aga Odpowiedz Link Zgłoś
karol987 Re: Buty Elefanten z Gore tex już je mam w domu! 01.11.06, 20:31 Jeśli W oznacza tęgość to chodzi o samą stopę czy łydkę? Bo buty robią mimo wszystko wrażenie szczupłych nie takie płetwy sorry za nazewnictwo ale tak mi się to najlepiej kojarzy. Co określa to W tak naprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Buty Elefanten z Gore tex już je mam w domu! 01.11.06, 22:36 Na stronie Elefantena jest to dość dokładnie pokazane, chodzi o szerokość stopy. aga Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaifilip Re: lena99 02.11.06, 15:40 Hej! Z tymi beżowymi butkami nie jest jednak tak źle. Synek wykazał chęć przymierzania i buty wchodzą na jego nogę na same grube, frotkowe rajstopy. Ja kupiłam te tekstylne niebieskie, zapinane na dwa rzepy elefanty. Wchodziły na mój patent czyli na rajstopki i grube skarpetki. Taką mam nadzieję, że dzięki temu przetrwamy całą zimę z jednymi butkami. Mierzyłam też bartki, z sympatexem. Wchodziły na jego stopy wybrane modele, ale musiałam z dużą siłą wpychać jego nogę w buta. ja jestem wierna elefanten. Faktycznie jakości to one jakiejś wielkiej nie mają. Widac po nich noszenie, beżyki lubią się przebarwiać od jeansów. Noski mocno pościerane. Ale wytrzymują okres, aż noga małego z nich wyrośnie. Jak kupisz coś to też napisz. Dobrze? dorota Odpowiedz Link Zgłoś
lena99 Re: lena99 03.11.06, 13:29 Witam, Byłam wczoraj w Deichmannie i nic nie kupiłam Moje dziecko chyba z domu nie wyjdzie przez całą zimę Przymierzalismy elefanteny skórkowe, ale nóżkę musiałam wciskać na siłę więc odpadają. Z kolei te niebieskie (chyba Ty je kupiłaś właśnie) są od rozmiaru 25 więc za duże. Już brakuje mi sklepów w moim mieście Zobaczę jeszcze jakieś no name-ki w osiedlowym sklepiku (latem kupiłam tam baaardzo szerokie sandały - oczywiście też był problem z takimi w "firmowych" sklepach). Jak nic nie będzie to chyba kupię geoxy z ciężkim sercem... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emonik Re: Buty Elefanten z Gore tex-pytanie? 03.11.06, 00:22 Inka chodziła w Elefantenach z gore-texem w zeszłym roku i byłam zachwycona!!!! Buty były kupione w Niemczech. Podeszwa elastyczna, leciutkie, bardzo ciepłe i zupełnie nieprzemakalne. Na dodatek nie pociły się w nich stopy. Tylko nie były zachwycająco piękne - czerwone w jakieś bałwanki łączone z czarnym zamszem. Poza tym same zalety!!! W tym roku szukam takich butów w Daichmanie i to co widzę nie przypomina jakością tych zeszłorocznych... Odpowiedz Link Zgłoś
jzabro Re: Buty Elefanten z Gore tex-pytanie? 11.11.06, 16:30 Kupiłam elefanteny u tej samej sprzedajacej co karol987, ciemnobrązowe. Bardzo mi sie podobają, ale chyba nie nadają sie dla mojego synka. Piotrek ma szeroką stopę i wysokie podbicie, a one są wąskie, chociaż maja oznaczenie W. Nóżka wchodzi, ale chyba go cisną, bo po chwili mówi "zdejmujemy". Może się rozchodzą? Na długość są na pewno dobre, a okolica palców jest skórzana. Może ta skórka się rozejdzie? Odpowiedz Link Zgłoś