Dodaj do ulubionych

najlepsze dla dzieci

IP: *.* 09.03.01, 15:26
Drodzy rodzice\na co wy na to, żeby stworzyć forum wymiany opinii na temat produktów dla dzieci? Od kogo mamy się dowiadywać, co jest na rynku dobrego? Z całym szacunkiem dla naszych ulubionych pism, ale tam, nawet gdy jest mowa o wyborze wózka czy nosidełka, to brak jest rzetelnych opnii. Takie mam wrażenie, bo te produkty są zazwyczaj opisywane bardzo sucho i wygląda na to, że wszystkie są dobre. Tymczasem pocztą pantoflową się dowiadujemy, że tego i tego nie warto kupować, bo kiepskie.\nJa teraz noszę się z zamiarem kupienia porządnej spacerówki. Trochę się zakręciłam, tyle jest tego na rynku. Początkowo miałam zamiar kupić Graco (pełno tego w internecie). Ale słyszałam, że nienajlepsze. Teraz biorę pod uwagę: Chicco Pick Up, Quinny, Baby Welt, ABC Design. Co myślicie o tych firmach? Co myślicie o spacerówkach tzw. sportowych, tzn na 4 dużych pompowanych kołach? To chyba dość nowy trend, podobno wózki są super na nierówne tereny, ale dość ciężkie.\nUprzejmie proszę o poradę, bo im dłużej oglądam tym trudniej mi podjąć decyzję i zachęcam do wzajemnego polecania sobie różnych produktów dla naszych bobasów.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 09.03.01, 15:44
      Cześć Agata, osobiście polecam ABC Design, bo używałam, cena nie zastraszająca, bardzo wygodny, łatwo się prowadzi (krawężniki itp.), dla mnie był rewelacyjny. No i co ważne ładnie się składa.\nMam też Marco Sleepy - parasolka, byłaby OK, gdyby nie te małe kółka i stres na ulicy, czy zdążysz wjechać na krawężnik zanim zrobi się czerwone światło ...\nBasia.
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 09.03.01, 15:49
      Basiu\ndziękuję za szybką reakcję. Powiedz mi coś więcej na temat ABC Design. Czy to był wózek z pompowanymi kółkami, czy takie gumowe, ale nie pompowane. Może pamiętasz nazwę modelu i kiedy go kupowałaś. Może uda mi się dopasować Twój wózek do czegoś, co widziałam w sklepie.\nPozdrawiam\nAgata
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 09.03.01, 16:48
      cZEŚĆ aGATA,\nJA MAM cHICCO tREKKING 2001.NAPRAWDE JEST BARDZO FAJNY-ZWROTNY,SKLADA SIE NA PARASOLKĘ,MOZNA MU DOMONTOWAC SIATKE NA ZAKUPY I CIEPLACZ NA NOZKI.MOJA ZUZIA MA DOPIERO 8 MIES A JEZDZI W NIM JUZ OD 5 MIESIACA,BARDZO GO LUBI I CHYBA JESZCZE DLUGO ZE SOBA BEDA RAZEM WYJEZDZAC NA SPACERY\nmAGDA
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 09.03.01, 22:28
      Nie wiem, czy to nie zaszokuje, ale ostatnio kupiłam dziecku płyn do kąpieli Johnson@Johnson. Dziecku chyba służy, za to ja po kąpieli dostałam nieprawdopodobnego uczulenia na rękach! Ciekawe, czy jestem wyjątkiem. Hypoalergiczne i uczula? Na Face Wash Johnson"a też mam uczulenie ...
      • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 25.04.01, 07:31
        Ola, nie jesteś jedyna, moje dziecko dostało uczulenia po oliwce J&J. Myślałam,że skoro ono nie korzysta (a szkoda wyrzucić!) to ja będę używać . Skończyło się bardzo swędzącą pokrzywką.
      • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 25.06.01, 09:30
        Moją córę wysmarowali oliwką J&J w szpitalu, przy pierwszym kąpaniu. Była tak czerwona, że myślałam, że zaraz tryśnie z niej krew. I tak strasznie płakała ...
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 09.03.01, 22:57
      Jestem za, w tym co mówisz jest sporo racji wybór produktów dla dzieci jest ogromny ale czy wszystko jest dobre??? Ja obecnie szukam wózka parasolki ale takiego naprawdo małego i lekkiego no i nie drogiego.Co moglibyście mi polecić? czekam na odpowiedz z góry wielkie dzięki!!!
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 10.03.01, 07:45
      mysle ze najlepsza firma wuzkuw to chicco lub inglesina kosmetyki jonschon a pieluszki libero
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 10.03.01, 19:52
      Ja polecam pieluszki i husteczki firmy HUGGIES,natomiast wartym wypróbowania są produkty firmy SANOSAN (OLIWKA, PŁYN DO KĄPIELI). Chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami z innymi mamami mam 15 miesięcznego synka.POZDRAWIAM
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 10.03.01, 21:31
      Faktycznie Huggies są bardzo dobre, tylko że w tej droższej wersji (bawełniane podobno). Te w zielonym worku (o nazwie Standard) są równie beznadziejne, jak Libero.\nUważam też, że swietne są nowe Pampersy w ciemnozielonym worku, jeszcze lepsze te w fioletowym (też niby bawełniane). Ich wadą w porównaniu do Huggies są gorsze zaczepy - wąskie, przy poluzowanej pielusze lubią przeciąc skórę na udku.\n\nA z kosmetyków polecam oliwkę Penaten, natomiast produkty Johnsona są moim zdaniem przeperfumowane. \n Pozdrawiam, \n Alex.
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 10.03.01, 22:57
      Pediatra polecił mi fantastyczną emulsję do kąpieli z serii Oilatum (w aptekach).Zastępuje mydło,oliwkę,szampon i płyn do kąpieli.Dla noworodków wystarcza 1/3 nakrętki na wanienkę wody,potem 1.Płyn nie pieni się,nawilża,natłuszcza i ochrania skórkę,a dziecko nie jest śliskie.Kąpię w nim Zosię od urodzenia i jestem zachwycona.Polecam też krem z tej serii do smarowania buzi.
      • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 23.05.01, 21:37
        Ja również uważam, że kosmetyki tej firmy są b. dobre. Polecam!
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 11.03.01, 10:36
      Dołączam się do dyskusji "najlepsze dla dzieci". Jeżeli chodzi o pieluszki jednorazowe to według mojej oceny (i mojego 14 miesięcznego synka Michałka) najlepsze są Huggies Rush Protection. Naprawdę nie ma nic lepszego. Próbowaliśmy również kilku innych, ale nic nie może się znimi równać. Nawet Pampers Air Care. Huggies (te w granatowo-żółtym opakowaniu) są chłonne i miękkie, mają szerokie rzepy, można je wielokrotnie zapinać i odpinać, a nade wszystko nie powodują odparzeń. Przy ich używaniu Michałek ani razu nie miał odparzonej pupy.Przy stosowaniu innych kilka razy się to nam zdarzyło. Po nowych Pampersach Michałek miał trochę potówek na pleckach. A ponadto nowe pampersy wydają mi się jakieś nieprzepuszczelne dla powietrza inaczej niż Huggies Rush Protection.\nW kwestii wózków, niestety nie znaleźliśmy dobrego wózka. Mamy wózek Deltim (Krzyś), jest on bardzo wygodny dla dziecka. W przeciwieństwie do wielu Graco, nasz jest szeroki i wystarcza na położenie nóżek naszego synka(na całej długości). Ma duże koła i dobrze amortyzuje wstrząsy. Niestety jest dość siężki, ale z drugiej strony niedrogi (kosztował 340zł - łącznie z koszem do przewożenia małego niemowlaka). Im większy i cięższy robi się nasz synek, tym bardziej zaczynam doceniać wózki tylko spacerowe, a nie wielofunkcyjne. Może dlatego, że muszę wnosić wózek po schodach. Ewa
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 11.03.01, 20:49
      Moja córcia ma alergię na PAMPERSY ponieważ są z aloesem toleruje jedynie pieluchy BAMBINO ze smerfami na opakowaniu (bdb. bawełniane ) ale tylko niewiele sklepów je sprzedaje .Poza tym mogę polecić SUDOCREM leczy wszelakie odparzenia a na wypryski stosuję LINOMAG.POZDRAWIAM
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 13.03.01, 14:20
      Odnosnie pieluch to mnie i Marcie odpowiadają Bella Happy. Nie dorgie i równie chłonne co reszta. Z oliwek preferujemy Bambino, bo polskie i przyjemne. Natomiast z wózkami mamy problem, bo Marta nie zabardzo ma ochotę w nim jeździć dlatego przesiadłyśmy się na samochód. Pozdrawiam.
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 13.03.01, 19:43
      Moja pediatra powidziała, że o Johnsonie należy zapomnieć.Mój syn też dostał uczulenie po płtnie do kąpieli. Polecam serię Bambino tania i super.\nAla
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 14.03.01, 11:28
      A co do ubranek,to dla maluszków rajstopki są super!!!\nSzczególnie tych, które muszą nosić frejkę.
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 15.03.01, 15:24
      Johnson ponoć uczula wiekszość dzieci w mniejszym lub większym stopniu. Pediatrzy raczej odradzają i chyba mają rację-mój młody dostał wysypki na całym ciele po dwóch kąpielach, służy mu Bambino, a mnie kieszeń nie boli. Pa pa.
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 15.03.01, 17:58
      Ja też szukam wygodnego w użyciu (dla mnie i dla synka)wózka parasolki.Z Graco jesteśmy bardzo zadowoleni, ale Kuba jest już duży i ciężki i więcej chodzi sam.Dlatego awaryjnie przydałaby się dobra parasolka.Może ktoś z Was ma taką i chce sprzedać?pozdrawiam.
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 16.03.01, 11:01
      Moim zdaniem najlepsze są Pamersy Air Care- chłonne i nie powodują odparzeń. Oliwka - Penaten w cenie ok. 10 zł- pięknie pachnie i nie uczula, wystarcza na ok 6 m-cy. \nNiedawno pojawiły się chusteczki z Bambino w rewelacyjnej cenie 12 zł. za dwa opakowania po 72 szt. (kupiłam w hipemarkecie MAKRO)\nOd niedawna posidam Internet i powoli odkrywam jego możliwości. Myślę, że taka rubryka w forum jest niezwykle potrzebna. Pozdrawiam wszyskich młodych Rodziców i ich pociechy!
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 16.03.01, 15:37
      Pomysł polecania sobie godnych uwagi artykułów dla dzieci bardzo mi się podoba.\nJestem mamą Kuby (14 m-cy), mogę polecić Huggies - bawełniane i nowe Pampersy oraz krem Sudocrem - jezeli nawet zdaży się, że pupa się zaczerwieni, pomaga bardzo szybko.\nDla początkującego "chodzika" polecam polskie wózki "parasolki" z rozkładanym oparciem, z koszyczkiem na małe zakupy, można dokupić budkę oraz okrycie na nóżki. Jest lekki, wygodny w obsłudze, a przede wszystkim tani (niestety nie pamiętam producenta)jedynym minusem mogą być małe kółka.\nPozdrawiam.
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 16.03.01, 21:12
      Podpisuję się pod opinią, że Johnson uczula. Moją małą uczuliła ich oliwka. Bambino jest bardzo dobre, nie trzeba szukać gdzieś dalej, zwłaszcza ich niedrogie chusteczki. Polecam także płyn do kąpieli Baby Delfi z oliwką, świetny i dla dzieci i dla nas. Z pieluch od urodzenia zawsze używamy przewiewnych: chyba wszystkie firmy wypróbowałam, ale pozostaję przy pampersach, zaczynaliśmy od fioletowych, teraz zielone.
      • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 16.04.01, 21:24
        Cześć Anka, mama Julki. Zgadzam się z Tobą.Bambino jest b. Dobre. Zwłaszcza oliwka. Co do chusteczek, mam zastrzeżenia do sposobu ich wyciągania. Chyba lepsze, a porównywalne cenowo są chusteczki Pampers.
        • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 04.07.01, 18:29
          Ja ostatnio odkryłam nowe chusteczki NIVEA bardzo dobrze się je wyciąga ale nie wszystkim odpowiada zapach dla mnie OK.Polecam też soki GERBER i SUDOKREM
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 16.03.01, 21:57
      ooo widzę że mamy coraz wiecej wspólnego - nawet uczulenie córeczki na oliwkę johnsona !
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 18.03.01, 10:49
      Witajcie Rodzice!\nDopisuję się do osób polecających bawełniane Huggiesy - rewelacja, dobre są też Baby Happy z Belli - ale nie na noc, a produkty Johnson faktycznie uczulają i nie są to przypadki pojedyńcze.\nMam pytanie odnośnie bucików dla maluszka który właśnie zaczyna dreptać, tzn. wiem że w domu najlepiej na bosaka ale co założyć na pierwsze samodzielne spacery?\nJesli chodzi o wózek spacerowy także poszukuję przede wszystkim lekkiego, myślałam o Graco City Sport - nowość, waży tylko 3,8kg. Na zdjęciu wygląda super ale widziałam go już w sklepie - okropnie tandetny. Nie polecam.\nCzy może mi ktoś polecić dobry fotelik samochodowy od 10kg?\nPozdrawiam.
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 18.03.01, 15:04
      Jestem niezmiernie zadowolona z fotelika samochodowego Deltim od 10 kilo do końca, czyli 36. Bardzo solidny, wygodny, moja 14-miesięczna córeczka siedzi w nim wysoko i wszystko widzi, co jest dla niej bardzo ważne. Troche ciężki, no ale nie jest przeznaczony do chodzenia. Wygląda bezpiecznie w każdym razie: przypina się go w 4 miejscach, pasy dla dziecka też są porządne. Jak na taką jekość drogi nie był - 340 złotych.
      • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 25.04.01, 07:38
        Też mam fotelik Deltim (9-36 kg) i jestem z niego zadowolona. Synek ma już 3,5 roku i jeżdzi bez metalowej podstawki.
      • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 25.04.01, 08:02
        Czy ten fotelik Deltim się rozkłada do pozycji półleżącej?
        • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 25.04.01, 22:43
          Cześć!Wiem, że fotelik Deltim rozkłada się do pozycji półleżącej, gdy ma zamontowaną metalową podstawkę. Chciałabym się jednak dowiedzieć czy bez tej podstawki, kiedy dziecko jest starsze, fotelik też się choć trochę rozkłada? Zamierzam kupić fotelik dla mojego 4,5-letniego synka (17 kg.). Myślałam własnie o Deltimie, ale może doradzicie mi jaki powinnam kupić. Zależy mi żeby był choć trochę rozkładany, żeby dzieko mogło w nim spać. Bardzo często podróżujemy i to na dość długich trasach i już nie mogę patrzeć na powykręcanego synka w obecnym foteliku. Pozdrawiam Magda
          • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 26.04.01, 06:16
            Niestety, fotelik bez podsawy metalowej nie rozkłada się.
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 19.03.01, 12:14
      Jeśli chodzi o pierwsze buty dla maluszka to polecam firmę ,,Bartek,,.\nPozdrawiam \nDorota
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 19.03.01, 12:17
      Jeśli chodzi o pierwsze buty dla maluszka to polecam firmę ,,Bartek,,.\nPozdrawiam \nDorota
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka