IP: *.* 09.03.01, 19:53
Czy ktoś z Was chodzi lub chodził z małym dzieckiem na basen? Wielu pediatrów poleca basen już od 2-3m-ca życia. Ale przecież na basenach używają chloru lub innych środków dezynfekujących, no i chłodna woda... Czy więc warto?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 09.03.01, 21:23
      Czesć,\nja również jestem ciekawa wypowiedzi, bo sama chciałabym pójsć z córką na basen. Ale z tego co słyszałam to taki basen musispełniać jakies okreslone warunki, a takiego podobno w Polsce nie ma. Jesli jednak ktos wie o istnieniu czegos takiego w Trójmiescie to będę wdzięczna za podanie adresu.
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 09.03.01, 22:51
      Sama też interesowałam się tą sprawą niestety w Tarnowie nikt nie zdecyduje się na takie lekcje, a jak już to musiały by to być lekcje indywidualne co oznacza drogie. Może wspólnie udało by się coś zdziałać. Powodzenia
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 10.03.01, 09:31
      slyszalam ze jest tylko jeden przystosowany basen dla malych dzieci ponoc znajduje sie gdzies w Warszawie.Ja osobiscie nieposzlabym z dzieckiem na chlorowany basen chyba nailepsze baseny dla maluchuw som niestety zagranicom.
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 10.03.01, 12:36
      Chodzę na basen z córeczką odkąd skończyła 10 miesięcy. Niewielki basen znajduje się w Poznaniu przy Akademii Wychowania Fizycznego, nazywa sie Studio Pływania Zdrowotnego Fregata, posiada czystą często wymienianą wodę o temperaturze 34 stopni. Organizowane są zajęcia dla dzieci z jednym z rodziców, dla kobiet w ciąży i inne. Grupki są ok. 5-7 osobowe (mama plus dziecko jako 1 osoba). W szatniach są przewijaki, dzieci pływają w majteczkach. Płaci się 20 złotych za godzinę. Obecnie moja córeczka ma 14 miesięcy, potrafi pływać w dmuchanych rękawkach, skakać do wody zanurzać głowę i przez chwilkę nurkować. Po prostu to uwielbia. Obie sie fantastycznie bawimy.
      • Gość: guest Re: basen IP: *.* 02.05.01, 13:32
        Jestem bardzo zainteresowana zajęciami dla niemowlaków. Moja córka ma 9 miesięcy. Czy mogę prosić o jakiś konkretny namiar np. numer telefonu do Fregaty?
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 10.03.01, 15:07
      Ja wiem o takim basenie pod krakowem, ale jeszcze nie znalazlam czasu, aby udac sie tam z moim 8 miesiecznym "kotem". Z wypowiedzi Ani mamy Julki wnosze, ze w 10 miesiacu nie jest zbyt pozno, choc podobno najlepiej zaczac nim dziecko sie oduczy plywac, czyli w pierwszych miesiacach.
      • Gość: guest Re: basen IP: *.* 20.05.01, 14:17
        wszystko już wiem na temat basenow w stolicy, poznaniu, łodzi itp. a mieszkam w katowicach, co wy na to? może coś w okolicach krakowa?
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 10.03.01, 18:22
      czy mozesz podac namiary na basen pod krakowem? dzieki
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 11.03.01, 22:15
      Tylko na basen. Ale uwaga na przeziębienia.
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 12.03.01, 12:55
      To fajnie, że jest basen w Krakowie i w Warszawie. Może słyszeliście/słyszałyscie o basenie dla niemowląt w Łodzi? Bardzo zależy mi na tej informacji. Pozdrawiam.\nBożka
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 13.03.01, 16:42
      Kochane!\nja równeż chodze z miom 2 letnim synkiem na basen - w Poznaniu na AWF-ie (Ania o nim pisała). Jesteśmy zachwyceni!!! Zaczęliśmy chodzić jak Mateuszek miał 1,5 roczku i wcale nie było to za późno. Mały uwielbia wodę, nie boi się skakać i zanurzać. Zabawa i relaks doskonały. Sama dowiedziałam się o tym basenie przez przypadek (teściowa koleżanki chodzi tam na aerobik w wodzie dla seniorów, nieżle nie?), ale myśle że warto najpierw popytać na normalnych basenach, może gdzies przy ośrodkach rehabilitacyjnych. \nŻyczę wam powodzenia w szukaniu i ruszajcie na baseny!!!\nPozdrawiam gorąco wszystkich fanów "Dziecka"\nAlina & Mateuszek
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 13.03.01, 19:38
      Ja też jestem zainteresowana namiarami na basen podkrakowski.\nPozdrawiam Ala
      • Gość: guest Re: basen IP: *.* 12.06.01, 22:28
        taki basen jest także już w Opolu.Alicja napisała/ł:> Ja też jestem zainteresowana namiarami na basen podkrakowski.> Pozdrawiam Ala
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 14.03.01, 13:09
      jak tylko uzyskam od kolegi namiary, to Wam podam, pamietam o tym, ale mamy w pracy urwanie glowy\nKasia
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 15.03.01, 19:33
      A może ktoś zna taki basen w okolicy Trójmiasta?Dzięki!
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 15.03.01, 22:22
      Czy ktoś już był na basenie w Warszawie, jeśli tak to proszę o namiary i opinię.
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 16.03.01, 01:18
      Tez potrzebuje namiary na dobry basen w stolicy, prosze o pomoc.
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 16.03.01, 11:04
      Witam Aniu,\nbardzo interesuje mnie temat basenu, gdyż sama pływam od 4 roku życia. Moje maleństo ma od wczoraj 3 miesiace i gorąco życzyłabym sobie pływać z Nią. Byłam na takim basenie w Niemczech i widziałam usmiech na bezzębnych twarzyczkach pluskających się maluchów. Proszę napisz jaki jest kontakt telefoniczny z " basenem" gdzie uczęszczacie. Gdzie mogę dostać specjalne pływakowe pampersy ?\nGośka
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 16.03.01, 11:37
      Również jestem zainteresowana basenem w Trójmieście\nPozdrawiam-Dorota
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 16.03.01, 21:05
      Wydaje mi się że pływakowe pampersy są tylko za granicą.
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 16.03.01, 21:51
      widze pytania nie widze odpowiedzi....no to gdzie ten basen w stolicy???
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 16.03.01, 23:45
      Wodnik na Goclawiu
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 19.03.01, 10:42
      Wciąż czekam na wiadomość o basenie dla niemowląt w Łodzi. Mam jednak złe przeczucia - takiego basenu pewnie tu nie ma. Pozdr.\nBożka
      • Gość: guest Re: basen IP: *.* 02.05.01, 08:13
        Cześć Bożka, mile Cię zskoczę ale taki basen w Łodzi jest. Sama na niego nie chodzę bo jestem z Warszawy ale moja szwagierka chodzi tam ze swoim Oskarem (dwa lata). Jak tylko się z nią skontaktuję to podam Ci adres i trochę więcej szczegółów.Pozdrawiam Beny
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 19.03.01, 13:22
      Ja też cały czas czekam na wiadomosć o basenie w Trójmiescie.\nKilka dni temu spotkałam koleżankę, która ma synka w tym samym wieku co moja Kinga (14 miesięcy). Okazało się, że była z nim na zwykłym basenie, tylko takim mniejszym. Dla mam z trójmiasta podaję namiary - jest to basen w hotelu Faltom w Rumii. Podobno chłopczyk był zachwycony. Nic mu później nie było. Cały czas zastanawiam się czy pójsć czy nie?
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 19.03.01, 16:43
      Basen na Gocławiu w Warszawie, to zwykły basen, tyle, że nowy, a więc dość czysty. I woda nie jest w nim chlorowana, tylko ozonowana.\nZ tego, co wiem to z niemowlaczkami można pływać na basenie przy ul. Spartańskiej (moja przyjaciółka tam chodziła i była bardzo zadowolona, jej synek, który wtedy miał pół roku, też). Jest tam znacznie cieplejsza woda niż w innych pływalniach. W niedziele jest pływanie rodzinne, na które można przychodzić z maluszkami od drugiego miesiąca życia. \nPozdro\nBeata
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 20.03.01, 10:46
      mam koleżanki, które chodzą na pływalnię Wodnik w Warzawie na Gocławiu. Mogę podać adres i telefon, jeśli będą zainteresowani. Być może ma rację koleżanka, która pisze, że to nie jest basen specjalnie dla niemowląt. Jest natomiast instruktorka, woda jest ozonowana. Moje znajome mamy są zadowolone, dzieciaki też.
    • Gość: guest Re: basen IP: *.* 20.03.01, 15:34
      Dla mnie cieplejsza woda była bardzo ważnym czynnikiem podjęcia decyzji za basenem, ale okazuje się moja mała i tak lepiej znosi każdy chłód od swej kompletnie pozawionej tkanki tłuszczowej mamy smile).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka