Dodaj do ulubionych

Wypadanie włosów

IP: *.* 17.08.01, 16:26
Niewiem co się dzieje - strasznie wypadają mi włosy!!! Podejrzewam, że jest to związane z sześciomiesięcznym karmieniem piersią. Przez caly czas łykam Maternę, ale to niewiele daje. Boję się, źe niedługo wyłysieję :(Może miałyście podobną sytuację i czy jest na to jakiś sprawdzony sposób. Monia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Wypadanie włosów IP: *.* 17.08.01, 18:38
      Hej,Mnie już podczas ciąży koleżanka ostrzegła, że te włosy to tak od razu po porodzie nie wypadają, tylko po kilku miesiącach. U mnie zaczęło się ok. 4-go m-ca. Teraz (7,5 m-ca po porodzie) sytuacja się unormowała ale moje włosy bynajmniej mnie nie zadowalają :-( Wyżej wspomniana koleżanka powiedziała mi również, że jej włosy nigdy nie wróciły do pełnej formy. Zamierzam zastosować jakąś kurację przeciw wypadaniu, ale chętnie posłucham czy są jakieś inne rady.
      • Gość: guest Re: Wypadanie włosów IP: *.* 17.08.01, 20:32
        ja obcięłam na jeża :-)
        • Gość: guest Re: Wypadanie włosów IP: *.* 17.08.01, 20:46
          Włosy prawdopodobnie przestaną wypadać po 2-3 miesiącach - mi po jakimś czasie wrociły do normy. Najlepsze są sposoby naszych babć - genialnie dziala czarna rzepa - ściera się ją na drobnej tarce - wyciska sok i wciera w glowe - efekt murowany - podobnie jak koszmarny smród w calym domu - mąż moze grozic rozwodem :) Trzeba stosować raz na tydzien przez 1-2 miesiące. Mozna ją kupić na targu warzywnym - o ile jest sezon. Mniej uciążliwy jest olej rycynowy rozmieszany z żółtkiem, cytryna i witaminą A plus E.Cierpliwości i powodzenia życzę.
          • Gość: guest Re: Wypadanie włosów IP: *.* 21.08.01, 08:33
            Też słyszałam o tej rzepie. Podobno pomaga. A ja zamiast ją zastosować siedzę i biadolę przed komputerem, że Gaba ma już 11 miesiąc a ja nadal zbieram moje włosy po całym mieszkaniu :) Faktem jest, że od czasu porodu je dodatkowo zapuszczam, więc nie mają jak się wzmocnić :( Ale w kucyku nie widać, że jest ich mniej :DPozdrawiam :hello:
    • Gość: guest Re: Wypadanie włosów IP: *.* 19.08.01, 17:28
      Ja oprocz obciecia wlosow zainwestowalam w szampon p/wypadaniu wlosow firmy Wella kupiony w sklepie z artykulami fryzjerskimi. Po jakims czasie odrosly.
    • Gość: guest Re: Wypadanie włosów IP: *.* 21.08.01, 08:08
      Sama mialam i nadal mam ten problem. Teraz (prawie 8m. po porodzie) jest stopniowo coraz lepiej.Od prawie 3m zazywam tabletki H-pantothen (fryzjerka mi polecila) a ostatnio testuje kapsulki RADICAL (odzywcze, stymulujace porost wlosow, 15szt.=30zl).Z zalem wspominam swoje wlosy w czasie ciazy - nigdy nie byly tak geste i blyszczace jak wtedy...l.
      • Gość: guest Re: Wypadanie włosów IP: *.* 21.08.01, 21:36
        Radical jest świetny, stosowałam go już 2 razy i po jakims czasie pojawiły się w grzywce nowe malutkie meszkowate włoski. Cała czupryna zgęstniała mi. O Radicalu dowiedziałam się przypadkiem w forum pytań do lekarza w "Bajbusie", gdzie zdesperowana i łysiejąca mama pytała o radę. Szkoda tylko, że Radical jest drogi.Nie polecam natomiast szamponu Dercose firmy Vichy, oboje z mężem miieliśmy po nim uczulenie i łupież. Mąż kazał mi go wyrzucić. Produkt przereklamowany. A o czarnej rzepie słyszałam już dawno. Koleżanka ze studiów mówiła, że po niej mogła się czesać nad rosołem i włos nie miał prawa jej spaść z głowy, ona uzupełniała tę kurację naftą i maseczką żółtkowo- miodową. Miśka
        • Gość: guest Re: Wypadanie włosów IP: *.* 22.08.01, 08:36
          a jak często trzeba powtarzać kurację Radicalem? dla mnie jej stosowanie było dość uciążliwe bo wcierałam w mokre włosy po myciu (myję codziennie), a potem robiły się kleiste i musiałam każde pasmo suszyć suszarką i szczotką.a Ty jak go używałaś?
          • Gość: guest Re: Wypadanie włosów IP: *.* 22.08.01, 21:05
            Bardzo przepraszam, byłam dzisiaj w aptece i ...okazało sie, że pomyliłam nazwy. Ja używałam REVALIDU a nie Radicalu opartego na skrzypie polnym. Swego czasu łykałam szweckie tabletki ze skrrzypem, ale i one mi nie pomogły. Natomiast po 2 opakowaniach Revalidu widoczne były efekty, sama fryzjerka była zaskoczona tym , jak bujnie odrastają mi włosy.Pomimo tego, że karmiłam i nadal karmię piersią łykałam Revalid (były jakies adnotacje, żeby wówczas doradzić sie lekarza) i kiedyś pewnie też przeprowadzę taką kurację (opakowanie starcza na 10 dni-chyba).
    • Gość: guest Re: Wypadanie włosów IP: *.* 21.08.01, 21:38
      Polecam Dercos firmy Vichy (ampulki do wcierania w leb i szampon). Po 3 tygodniach stosowania przestalam lysiec.A wogoel to sie nie martw bo to tylko hormony i tak wszystkie nie wypadna :)
      • Gość: guest Re: Wypadanie włosów IP: *.* 21.08.01, 21:39
        mialam na mysli wlosy nie hormony :lol:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka