Dodaj do ulubionych

niecieknący dzióbek

IP: *.* 30.11.01, 16:25
Cześć! Poradźcie mi czy warto kupować kubek- niekapek? A właściwie sam niecieknący dzióbek do butelki Avent? Nistety, nie jest on tani, a nie chcę ryzykować niepotrzebnego zakupu.Chcę powoli oswoić Kubusia z piciem z kubeczka. Próbowałam podać soczek w butelce treningowej od 4-tego miesiąca ze zwykłym dzióbkiem, ale połowa soczku zamiast w buzi wylądowała na ubranku. Jak działa taki ustnik? Czy to jest tak, że butelkę można odrócić nawet do góry nogami i nic z niej nie wycieknie? Czy płyn leci tylko wtedy, gdy dziecko ssie?Pozdrawiam, Sylwia.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: niecieknący dzióbek IP: *.* 30.11.01, 17:02
      J Ci powiem tak, do Aventu mam sentyment to i dzióbki dokupiłam. Moja córeczka szybko zaakceptowała taką formę picia. Co do kapania. Z moich dzióbków kapie gdy butelke się odwróci i potrząsnie. Gdy zostawiłam córke samą w kojcu z piciem, to wszystko było nakrapiane sokiem jabłkowo-marchewkowym. Ale ogólnie jestem zadowolona, teraz próbuje pić sama z kubeczka i wychodzi jej to całkiem dobrze.:hello: Izia
    • Gość: guest Re: niecieknący dzióbek IP: *.* 03.12.01, 18:29
      Cześć!Nie polecam niekapka z Aventu!Z butelek jestem zadowolona, ale dzióbek niekapek to niewypał. Owszem minimalnie kapie, ale spróbuj go dokładnie umyć!!Dostaję szału jak mam to myć!Jest bardzo trudny do utrzymania w czystości, szczególnie po sokach.Aneta.
      • Gość: guest Re: niecieknący dzióbek IP: *.* 03.12.01, 18:41
        Jędrek pije z niekapka firmy Gerber-nie ma problemu z wylewaniem się soczku (super także na spacerze),Kupiłam mu gdy miał ok.10 mies.,trochę musiał się nauczyć z niego "wysysać"płyn , ale jest o.k.Pozd.Beata
        • Gość: guest Re: niecieknący dzióbek IP: *.* 04.12.01, 00:00
          Hej! Mój synuś też pije z Gerberka niekapka, bardzo sobie go chwalimy. Rzeczywiście nie kapie, chyba, że sięnajpierw zassie, a potem przewróci. Mateusz pije z niego od 6 miesiąca. Powodzenia
          • Gość: guest Re: niecieknący dzióbek IP: *.* 04.12.01, 11:09
            Mój synek pił z gerbera, też chwalę ten kubek. Choć nie wytrzymał próby czasu i nakrętka pękła (może teraz robione są z lepszego plastiku?). Asia ma niekapek Avent. Jest bardzo dobry, i nie mam żadnego problemu z domyciem go (przeciaż można go rozłożyć na części).Ewa
            • Gość: guest Re: niecieknący dzióbek IP: *.* 05.12.01, 14:05
              Mój synek najpierw używał zwykłego dzióbka Aventu i całkiem dobrze mu to szło, ale postanowiłam kupić mu niekapek. I jestem zadowolona. Picie faktycznie się nie wylewa, chyba że kilka kropli które były zassane. Piotruś nauczył się z niego pić po ok. tygodniu prób: dawałam mu niekapek zamiast zwykłego dzióbka, ale sama zasysałam pierwszą porcję płynu (wiem, niehigieniczne)żeby się nie złościł, że nic nie leci,a potem sam się nauczył.
              • Gość: guest Re: niecieknący dzióbek IP: *.* 07.12.01, 12:09
                Mój Cezarek pije od niedawna z niekapka Gerbera. Jesteśmy oboje bardzo z niego zadowoleni. Jest czyściutko nienachlapane, a Czaruś już sam umie go sobie obsługiwać. Teraz zaczął nawet więcej pić soczków i herbatek. Chyba polubił swój kubeczek.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka