Gość: Marta IP: *.karpacz.sdi.tpnet.pl 28.07.04, 15:28 poszukuję legend Karkonoszy-Czy ktoś może mi pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tramp Re: legendy Karkonoszy IP: *.p-s-inter.net 28.07.04, 22:01 kspttk.webpark.pl/duch_gor.gif Przeczytaj sobie. Jest tego więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazimierzp Re: legendy Karkonoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 23:09 Było kilka wydań, o różnej treści. Zajrzyj do księgarni na 1 Maja, do Muzeum Okręgowego, pardon teraz Karkonoskiego na Muzealnej, do Biblioteki Grodzkiej na Bankowej. Tam można kupić (było można!?!). Jak nie znajdziesz, to daj znać i powiedz do czego potrzebujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalma Re: legendy Karkonoszy IP: *.karpacz.sdi.tpnet.pl 29.07.04, 14:31 Bardzo zalezy mi na legendach Karpacza i okolic. Szczególnie chciałabym się dowiedzieć czegoś na temat Pielgrzymów i Słonecznika a własciwie Słonecznikowego diabła. Kiedyś ktoś opowiadał, że "diabeł" na coś czeka, coś co ma zdażyć się w kotlinie, ale co i kiedy-nie mam pojęcia....A poszukuję tych informacji, gdyż potrzebne są mi w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viola Re: legendy Karkonoszy IP: *.jelenia.com 28.07.04, 23:12 W księgarni na Długiej była książeczka Ivo Łaborewicza na temat legend Jeleniej Góry i okolic. Sprawdź tam. Może jeszcze jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalma Re: legendy Karkonoszy IP: *.karpacz.sdi.tpnet.pl 29.07.04, 14:33 Bardzo dziękuję wszystkim, którzy zechcieli pomóc. Pozdrawiam. Gdyby ktoś miał coś do dodania bardzo proszę kontaktować się: zalma@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś