Dodaj do ulubionych

nocnik dla chlopca

IP: *.* 31.12.01, 08:27
cześć :hello:po raz kolejny sprawa nocnika dla chłopczyka. Bartek ma 10 miesięcy i postanowiłam zacząć naukę siusiania na nocnik. Niestety od samego początku porażka :( Nocniki, które zakupiłam zupełnie nie nadaja się dla chłopczyka. Nie mam juz koncepcji gdzie mogę kupić taki nocnik i jak powinien wyglądać. Wiem, że ten temat był już na forum poruszany ale przyznam szczerze, że nie mogę odnalezc tych postów. Dziękuję za wszystkie radyE.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: nocnik dla chlopca IP: *.* 02.01.02, 10:09
      Hej!Wydaje mi się że ciutkę za wczesnie 10 miesięcy na nocnik???Ale nie o to przecież pytasz. Mój młody na nocnik wcale nie siadał, tylko na sedes od razu. A siku robił na stojąco do nocnika, siadanie na sedes ułatwiła mu specjalna nakładka, ale nie twarda plastikowa, tylko taka miękka w srodku gąbka na wierzchu cerata, łatwa do mycia - jednym słowem cos w sam raz na dłuższe posiedzenie. Aha przydała się też taka przystawka - stołek, staje się na niej i sięga wtedy taki maluch do sedesu. Powodzenia
    • Gość: guest Re: nocnik dla chlopca IP: *.* 04.01.02, 08:42
      hej!Mój synek siada na nocnik zwyczajny, takie jak są w każdym sklepie. jednokolorowe z kaczuszką. Wystarczy posadzic dziecko tak, aby sisiak nie opierał się o ściankę nocnika, czyli dziecko musi siedzieć prosto. No wiesz..., nie umiem tego obrazowo opisać :) Nie spotkałam się nigdzie z nocnikami specjalnie dla chłopców ???!!!
      • Gość: guest Re: nocnik dla chlopca do Kayi IP: *.* 07.01.02, 10:03
        cześćproblem polega na tym, że siusiak nie mieści się w nocniku ;) Kupiłam juz dwa nocniki i problem ciągle ten sam. Miałam nadzieję,że może na rynku są większe nocniki lub takie specjalne dla małych mężczyzn.e.
    • Gość: guest Re: nocnik dla chlopca IP: *.* 13.01.02, 21:02
      Oj za wcześnie, zdecydowanie! Nocniczki dla chłopczyków mają z przodu przesłonkę. Czy Twoje dziecię przypadkiem jeszcze za słabo nie siedzi, nie zsuwa się- pierwszy raz spotykam się z sytuacją, że siusiak się nie mieści...Spróbuj posadzić go prosto-tak mi się wydaje, że dziecko zbyt odchylone jest do tyłu-tak że ma wypięty brzuszek-wtedy rzeczywiście siusiak się nie mieści...
    • Gość: guest Re: nocnik dla chlopca IP: *.* 13.01.02, 22:22
      Maciuś ma 8 miesięcy i już też od czasu do czasu sadzamy go na nocnik w ramach zabawy - tez mamy taki zwykly z kaczuszką i pozytywką. I rzeczywiscie dziecko powinno już pewnie prosto siedzieć, żeby dobrze trafić do nocnika. Maciuś bardzo to lubi , dostaje zabawke a ostatnio zaczal nawet robic siku ;). Gra pozytywka, my klaszczemy a on sie szeroko smieje i jest dumny. Na poczatku bylam przeciwniczka tak wczesnego sadzania na nocnik, ale moj maz chcial i go sadzal. I chyba dobrze - robimy to tak raz dziennie po spaniu i ostatnio zawsze sie udaje. PozdrawiamAsia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka