Dodaj do ulubionych

Krzesełko jakie?

IP: *.* 05.01.02, 22:30
No to przyszła kryska na Matyska. Czas kupić krzesełko. Przejrzałam poprzednie posty ale nic to nie dało, dalej nie wiem jakie1. Plastikowe czy drewniane (wiem o różnicy w cenie ale to jakby odsunęłabym na dalszy plan)Jestem tak niezorientowana że nawet nie wiem jakie pytania zadać. Może jakaś mamuśka ostatnio dokonała wyboru i mi podpowie dlaczego zdecydowała się na takie czy inne. Ja zastanawiam się pomiędzy drewnianym Voxem, a Brevi tą wersją z regulacją wsokości. A może jakieś inne.Z góry dziękuję Nastka2001
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Krzesełko jakie? IP: *.* 05.01.02, 23:09
      Cześć, ja równierz miałam ten sam problem i zdecydowałam sie na chicco mamma jest zdecydowanie najlepsze ze wszystkich. Problemem może być jedynie jego cena, ale jeżeli weżmie sie pod uwage, że jest to wydatek na 2-3 lata to warto jednak kupić coś porządnego. Krzesełko to ma sześciostopniową regulacje wysokości( przydaje sie przy różnych wysokosciech stołów a także gdy dziecko jest wieksze jako pierwsze biureczko ). Ma trzystopniową regulacje oparcia wiec po karmieniu jak maluch bedzie śpiący to może sobie śpokojnie zasnąć i bedzie mu wygodnie. Blat można regulować w dwoch pozycjach, lub zdjąć gdy nie jest używany. Pod blatem jest specjalna bariera która nie pozwoli dziecku wypaść nawet jeżeli nie bedze przypiete pasami. Po złorzeniu zajmuje mało miejsca. Krzesełko to kosztuje 599 ale teraz jest promocja i kosztuje 489 lub 499 w zależności od sklepu. Monika mama Adasia.
      • Gość: guest Re: Krzesełko jakie? IP: *.* 07.01.02, 12:40
        Od ponad roku korzystam z fotelika z regulacją wysokości i uważam to za element niezbędny - można przystawić zarówno do stołu jak i niskiego stolika, a po użyciu i obniżeniu można takie krzesełko wsunąć pod blat. Istotne też moim zdaniem jest to, czy fotelik da się złożyć "na płask" i przystawić przy ścianie tak , by nie zajmował dużo miejsca (nie dotyczy wilii z dużymi kochniami). Przydatna moim zdaniem jest również możliwość przysuwania lub odsuwania i zdejmowania blatu, a w miarę jak dziecko rośnie ta staje się ona coraz ważniejsza. Moje krzesełko nie ma regulacji kąta oparcia i nie odczuwam z tego powodu dyskomfortu - dzieci powyżej roku raczej nie usypiają podczas jedzenia ...chociaż jak na ironię wczoraj po raz pierwszy w życiu przydarzyło się to mojemu dwulatkowi :-). Tyle, że dwulatek i tak musi być przełożony do łóżeczka.
    • Gość: guest Re: Krzesełko jakie? IP: *.* 13.01.02, 20:57
      Mam drewniane-było niedrogie-teraz kiedy Synek zaczyna jadać z nami przy stole krzesełko można zrobić tak, że ma krzesełko i stoliczek-dostosowane do wzrostu.Chyba firmy Drewex. Udanego wyboru.
    • Gość: guest Re: Krzesełko jakie? IP: *.* 13.01.02, 23:04
      No właśnie wczoraj oglądaliśmy drewniane krzesełka - mąż stwierdził, że drewexu - piszę o tych większych małe wydały mi się bez sensu, jest wykonane beznadziejnie i, że to jest żenujące, że za 180 zł jest taka jakkość, że listwy już w sklepie się odklejają. Wsadziliśmy małą do tego krzesełka i jej stabliność też tam pozostawiała dużo do życzenia.No i obejrzeliśmy jeszcze Voxa - mąż stwierdził jak wyżej że 230 zł itd. Mała nie była wcale tam zabezpieczona. Pożyczyliśmy natomiast Brevi od znajomych, które chyba nam sprzedadzą tą wersję z kółkami i dwoma poziomami wysokości (teraz nowe w promocji widziałam za 300) i chyba na to się zdecydujemy. W każdym razie dzięki za odpowiedzi.Nastka2001nastka2001 napisała/ł:> No to przyszła kryska na Matyska. Czas kupić krzesełko. Przejrzałam poprzednie posty ale nic to nie dało, dalej nie wiem jakie> 1. Plastikowe czy drewniane (wiem o różnicy w cenie ale to jakby odsunęłabym na dalszy plan)> Jestem tak niezorientowana że nawet nie wiem jakie pytania zadać. Może jakaś mamuśka ostatnio dokonała wyboru i mi podpowie dlaczego zdecydowała się na takie czy inne. Ja zastanawiam się pomiędzy drewnianym Voxem, a Brevi tą wersją z regulacją wsokości. A może jakieś inne.> Z góry dziękuję Nastka2001

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka