Dodaj do ulubionych

fotelik do fiata 126p

IP: *.* 07.01.02, 15:59
WitamProszę mi poradzić jaki fotelik samochodowy wchodzi na tył "malucha".Chodzi o taki powyżej 10kg,dla dzidziusia 10-cio miesiecznego.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: guest fotelik Peg Perego IP: *.* 07.01.02, 23:04
      Czy ktoras z Was wozi dzieciaczka w foteliku-nosidelku Peg Perego? Instrukcja mowi, ze jest on do 13 kg. Moja coreczka ma 5 m-cy, wazy 6,5 kg i w cienkich ubrankach jeszcze pasuje do fotelika, ale w grubym kombinezonie to juz gorzej. Mam wrazenie, ze juz wkrotce fotelik bedzie za maly. A przeciez 13 kg to waza dzieci ponadroczne, a moze sie myle? :sarcastic:Agnieszka
    • Gość: guest Re: fotelik do fiata 126p IP: *.* 10.01.02, 13:37
      Do malucha wsadzisz każdy fotlik tyle ,że bokiem do kierunku jazdy na tylnej kanapie. Można go przypiąć pasem i docisnąć przednim fotelem. Ja tak robię.
      • Gość: guest Re: fotelik do fiata 126p IP: *.* 11.01.02, 08:51
        hmm, jest to sposób na zmieszczenie fotelika, ale czy jest on dobry dla dziecka, hamowanie, przyspieszanie, musi być dobrze zabezpieczona główka przed kiwaniem na boki, ponadto jest to sposób pomimo wszystko niezgodny z hmm, fabrycznymi założeniami i w przypadku krytycznym nie spełni absolutnie swojej roli a i drogówka może zakwestionować tę formę montażu, jeżeli jeździsz maluszkiem tylko z maleństwem chyba lepiej pozbyć się fotela pasażera i małego montować z tyłu.
    • Gość: guest Re: fotelik do fiata 126p IP: *.* 11.01.02, 08:56
      Renolux
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka