Gość: Basia IP: *.* 30.01.02, 12:48 Slyszalam ostatnio, że sa "secondhandy" z rzeczami dla dzieci. Znacie jakies adresy? najlepiej w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosia26 Re: second-handy z ciuchami dla dzieci IP: *.* 30.01.02, 13:48 Ja od wileu lat kupuje ciuszki dla dzieci u jednej pani na Wrzecionie na bazarku. Ona normalnie ma budke na bazarze na Bemowie, niestety nie bylam tam nigdy wiec ci nie wytlumacze jak tam dojechac. Ma przebrane, wyprane rzeczy, na ogol angielskie dobrych firm- Mothercare, Ladybird, Mark and Spencer, i innych. Jednoczesnie rzeczy sa w miare tanie. Do samej pani moge cie zaprowadzic kiedys, albo w patek sie spytam gdzie ta budka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KasiaW Re: second-handy z ciuchami dla dzieci IP: *.* 30.01.02, 13:56 Gosiu,Gdzie kupujesz te ciuszki? Ja mieszkam na Wrzecionie i nie wiem gdzie. Na Wolumenie?pozdrawiamKasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KasiaW to nie ma dobrego sklepu? IP: *.* 30.01.02, 14:03 Cześć,jeszcze raz chcę grzecznie zapytać: gdzie jest w W-wie dobry sklep (samoobsługowy) z art. dla dzieci (ubrania i akcesoria) oraz gdzie można i kupić wiosenne buciki dla rocznego bobasa (chciałabym żeby był duży wybór).pozdrawiam i dziękuję KasiaW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bachotek Re: to nie ma dobrego sklepu? IP: *.* 30.01.02, 22:11 Cześć, no to ja grzecznie odpowiadam. Polecam Smyka. To moje odkrycie. Omijałam to miejsce szerokim łukiem pamiętając go z czasów gdy się spalił a po odbudowie były tylko juniorki. Wiele się tam zmieniło. Jeśli nie byłaś ostatnio to pójdź. Samoobsługowy. Piętro dla dzieci 0-2 lata w zupełności mnie zadowala a jeszcze piętro z zabawkami podzielonymi na grupy wiekowe. Nie polecam samoobsługowego Mothercare bo moim zdaniem jest tam niekorzystny współczynnik cena do jakości a wzornictwo takie sobie. Już na forum zachwalałam sklep w Łomiankach przy ul Warszawskiej (main str tej metropolii) gdzie jest wszystko a jeśli tego co sobie wymyśliłaś nie ma to zamawiają i w ciągu tygodnia sprowadzają.Z innej beczki polecam stronę, o której Ci mówiłam w ubiegłą soborę. www.ds2.pg.gda.pl/~victor/klimaty/klim.htmMyślę, że się obśmiejesz. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia26 Re: to nie ma dobrego sklepu? IP: *.* 31.01.02, 06:30 Jesli chodzi o nie- second handy to polecam mothercare i Endo- czasem tam szaleje ale podstawwe potrzeby zaspokajam wlasnie na Wolumenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAB Re: second-handy z ciuchami dla dzieci IP: *.* 30.01.02, 16:22 Na wolumenie jest kilku sprzedawców z ciuszkami dla dzieci, ale tylko we wtorki i piątki. Poza tym na bazarku pod Halą Marymoncką jest kilka stoisk. Ja od dawna w takich miejscach ubieram moje dzieci.Pozdrawiam. Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia26 Re: second-handy z ciuchami dla dzieci IP: *.* 31.01.02, 06:28 Tak, na Wolumenie. Jest tam kilku sprzedawcow, moim zdaniem najlepsze, najczystrze, choc nie najtansze ale tanie... i tak ma pani Joasia, bardzo droba i szczupla babka kolo 30 brunetka, jesli wejdziesz glownym wejsciem od przystanki i skrecisz w pierwsza, bardzo waziutka alejke w lewo, toz za buda przed ktora zazwyczaj leza ciasta, i pojdziesz prosto dooporu, to wyjdziesz na pusta przestrzen, gdzie pierwszymi ciuszkami dla dzieci jakie zobaczysz, bada wlasnie jej. Czasami sprzedaje tam ciemna blondynka sredniej budowy. nie umiem jasniej wytlumaczyc. Jesli zas chcesz tansze rzeczy, ale- moim zadniem- czesto np mokre (wiec jeszcze przeceniane, ale ja juz takich nie kupuje) to musisz wejsc wejsiem od Wolumenu, i skrecic w pierwsza ajeke w prawo- to jest toz przy wejsciu i zazwyczaj sprzedaja tam fotele i kanapy i tez pojsc prosto- tez wejdziesz na sprzedawcow ciuchami dla dzeci. jest ich kilku. Acha, ani Joasia nigdy nie sprzedaja na stolach pod daszkami- jesli tam ktos bedzie, tonie ona I oczywiscie cala operacje ze sreaniem nalezy wykonac w dzien targowy- we wtoreklub we czwartek.Good Luck Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwias Re: second-handy z ciuchami dla dzieci - Śląsk??? IP: *.* 30.01.02, 14:38 A znacie jakieś fajne na Śląsku ? Najlepiej Katowice i najbliższe okolice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asieniek Re: second-handy z ciuchami dla dzieci - Śląsk??? IP: *.* 31.01.02, 08:12 Ja znam!Polecam szmateks na oś. Tysiąclecia w Katowicach, rzeczy są tanie i można czasami znaleźć prawdziwe perełki, zwłaszcza w dziale "na wagę" - najczęściej mają jakąś plamkę, która schodzi przy pierwszym praniu, ale z tego powodu nie są wyceniane za sztukę.Jest jeszcze mały sklepik w Chorzowie-Batorym - ubranka tam są droższe, ale też jest o wiele większy wybór, szczególnie dla dzieci do roczku.Jeżeli będziesz zainteresowana, to podam dokładniejsze namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwias Re: second-handy z ciuchami dla dzieci - Śląsk??? IP: *.* 31.01.02, 10:19 A gdzie ten szmateks na tysiącleciu? Nie znam, nie znam. Będe wdzięczna za info. A ten w Batorym gdzie, tez będę wdzięczna? A swoją drogą, znasz w naszym regionie jakieś komisy z rzeczami dla dzieci np. foteliki. Bo ja nie mogę nic takiego znależć. A przydałoby mi sie bardzo sprzedać mały fotelik. sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asieniek Re: second-handy z ciuchami dla dzieci - Śląsk??? IP: *.* 31.01.02, 10:53 Już wszystko tłumaczę:Szmateks na Tysiącleciu jest koło Biedronki. Jadąc z centrum Katowic ul. Chorzowską trzeba skręcić koło "żyrafy" w lewo, na górne Tysiąclecie i na rondku w prawo. Dalej prosto i po jakichś 500m należy się zapytać o Biedronkę. Każdy Ci powie. A w Batorym trzeba dojechać do dworca PKP i znaleźć aptekę "Awicenna", która jest na rogu głównej ulicy (nie mam, cholera, pamięci do nazw) i tej, na której jest sklepik. Jakieś 20m od apteki.Jeżeli chodzi o komis, to znajduje się taki w Chorzowie, na ul. któregoś Maja (chyba 3-go ). Dojazd bardzo prosty - z Katowic ul. Chorzowską, cały czas prosto, po przejeździe przez estakadę w Chorzowie (koło Huty Kościuszko) trzeba ustawić się na lewym pasie i skręcić w pierwszą w lewo, właśnie na ulicę któregoś Maja. Na skrzyżowaniu są światła i drogowskaz na Gliwice. Jedziesz tą ulicą prosto, jakieś 2km. Komis jest po prawej stronie - łatwo poznać bo ma markizę i przed sklepem zawsze stoją wózki, a znajduje się zaraz za światłami (chyba drugimi na tej ulicy). Czynny jest od 9 do 17.Ufffffffff, lepiej niestety nie potrafię wytłumaczyć.A skąd jesteś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwias Re: second-handy z ciuchami dla dzieci - Śląsk??? IP: *.* 31.01.02, 12:48 Dzięki wielkie za info. Jestem z Sosonowca, ale pracujemy w Katowicach, wiec te okolice są o"k. Może skorzystam w najbliższym czasie. pozdrawiamsylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asieniek Re: second-handy z ciuchami dla dzieci - Śląsk??? IP: *.* 31.01.02, 13:59 Ja też pracuję w Katowicach!Pewnie się czasami mijamy na licy i nie wiemy, że to my! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Politea Re: second-handy z ciuchami dla dzieci - Śląsk??? IP: *.* 31.01.02, 11:08 Sylwia,komis z artykułami dziecięcymi jest na pewno w Sosnowcu na ulicy Reymonta (no Pogoni). Jeśli wiesz gdzie jest Uniwerek wydział filologii to trafisz.Pozdrawiam,Politea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beattta Re: second-handy z ciuchami dla dzieci - Śląsk??? - do POLITEI i SYLWIAS IP: *.* 06.02.02, 20:33 Witam!Właśnie nie tak dawno odkryłam ten komis, podczas jednego ze spacerów. Mieszkacie może na Pogoni? Pewnie mijamy się z wózkami. Zajrzyjcie na regionalne, może poszukamy kogoś z okolicy. Tam tylko Warszawa i Poznań.Pozdrawiam wszystkie mamy.Beata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Politea Re: second-handy z ciuchami dla dzieci - Śląsk??? - do POLITEI i SYLWIAS IP: *.* 07.02.02, 08:10 Witaj Beata,Niestey nie mieszkam na Pogoni, a na Sielcu, a w zasadzie bliżej Sądu. A o tym sklepie dowiedziałam się z ulotki, ogłoszenia. Byłaś tam, jest coś ciekawego?pzdr, Politea p.s. odezwij się do mnie na priva. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp73 Re: second-handy z ciuchami dla dzieci IP: *.* 03.02.02, 09:48 Jest jeszcze jeden sposób: wejdź na stronę familyshop - to jest sklep z W-wy z ul Grójeckiej, który ma strone zrobioną jako linki do firm produkujących sprzedawane przez nich artykuły. W ogóle to b. dobra strona.Joanna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janeczka Re: second-handy z ciuchami dla dzieci-a w Lublinie?? IP: *.* 06.02.02, 13:00 Może znacie jakieś takie sklepy w Lublinie. Albo komis z dziecięcymi rzeczami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika11 Re: second-handy z ciuchami dla dzieci-a w Poznaniu? IP: *.* 06.02.02, 21:36 Gdzie w Poznaniu można znaleźć tego typu ciuszki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asikz Re: second-handy z ciuchami dla dzieci-a w Poznaniu? IP: *.* 08.02.02, 20:42 no właśnie! szukam takiego sklepiku w Poznaniu!Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgaKZ Re: second-handy z ciuchami dla dzieci-a w Poznaniu? IP: *.* 14.02.02, 07:53 Jest taki komis, nie second-hand, ale też dużo rzeczy i o wiadomym pochodzeniu. Mieści sie na osiedlu Przyjaźni, w pawilonie przy PKO (od strony Słowiańskiej, koło samu). Sa też wózki i wszystko dla dziecka. Kupiłam tam fotelik i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AśkamamaWiki Re: second-handy z ciuchami dla dzieci IP: *.* 13.02.02, 22:03 A może ktoś zna takie sklepy we Wrocławiu, bo ja tylko słyszałam, że są ale nie trafiłam jak dotąd. Odpowiedz Link Zgłoś