Dodaj do ulubionych

Kolejki raz jeszcze

21.11.06, 09:25
Przeczytałam chyba wszystkie wcześniejsze posty i zakręciłam się totalnie.
Mam trzy modele - Brio, Geo Trax i Lego duplo.
Każda z nich ma swoje wady i zalety i trudno się na jedną z nich zdeydować.
Konkretne pytanie - które z tych trzech mają lokomotywy, które mogą
przyspieszać, zwalniać, tzn. można regulować prędkości.
Dzięki z góry za wszystkie uwagi
Obserwuj wątek
    • ana119 Re: Kolejki raz jeszcze 21.11.06, 10:38
      w Brio lokomotywa jeździ ze stałą prędkością. poczytaj jeszcze na temat innych
      gadzetów, które można kupić oddzielnie
      • pzl8 Re: Kolejki raz jeszcze 21.11.06, 11:20
        mnie również interesuje porównanie tych kolejek, szczególnie Brio i Geo Trax
        którą z tych dwóch wybrać?
    • bea975 Re: Kolejki raz jeszcze 21.11.06, 11:39
      Ja przymierzam się do Brio. Przeglądam ich ofertę i na pewno taką opcję ma
      wersja Smart Track. Zestaw podstawowy to lokomotywa + dwa tory specjalnego
      przeznaczenia - "stop" i "tut" (dźwięk). Oprócz tego osobno mozna dokupić tory
      z regulacją prędkości (wolniej, szybciej), ostrzeganie i cofanie.
      Z lego duplo opcję regulacji prędkości miał zestaw 3335 (z nakładkami na tory).
      Niestety z tego co widzę wyparła go ta nowa wersja i jest on praktycznie nie do
      dostania za rozsądne pieniądze.
      • bea975 Re: Kolejki raz jeszcze 21.11.06, 12:05
        Właśnie przeglądam swoje notatki i w zasadzie zestaw 3335 też nie ma regulacji
        prędkości. Nie mogę teraz znaleźć opisu nakładek, ale z tego co pamiętam był
        dźwięk, stop i do tyłu. Regulacja prędkości w duplo była z tego co czytałam za
        pomocą dwóch figurek motorniczych, ale takich zestawów nigdy nie widziałam sad
    • mira31 Re: Kolejki raz jeszcze 21.11.06, 11:41
      witaj, mamy geo-taxa, z tego co pamietam kolejka jeździ jednym tempem. kolejka
      fajna, ale moim zdaniem zdecydowanie dla 4-latków wzwyż, a nie 2,5 latków jak
      jest napisane na opakowaniu. córka dostała na 5 urodziny, ładnie się bawi, mały
      sąsiad 3 letni nie wie co do czego, trzeba z nim siedzieć i pokazywać mu.
      chyba, że dla rodzeństwa, wtedy starsze kieruje. pozdrawiam
      • ella111 Re: Kolejki raz jeszcze 21.11.06, 12:12
        co do wieku do geo traxa to zalezy od dziecka, moj syn dostal na drugie
        urodziny i od razu zalapal jak sie poslugiwac pilotami itp. Trudno wiec
        powiedziec, zalezy od zainteresowan...
      • magia Re: Kolejki raz jeszcze 21.11.06, 12:12
        Z tym sie nie zgodze.
        Znajomy 2 latek ma Geo-Traxa i bawi sie sam bez problemu. Ustawia wagoniki
        natorach, uruchamia i wylacza kolejke bez problemu.
        Podobnie moj 2-latek zalapal o co chodzi juz po pierwszym pokazaniu jak sie
        uruchamia. Geo Traxa mozna zdecydowanie 2-latkowi kupic pod warunkiem, ze buntu
        akurat nie przechodzi smile Bo wtedy kolejka a raczej tory w strzepach moglyby
        pozostac.
        • leigh4 Re: Kolejki raz jeszcze 21.11.06, 13:02
          W geo trax kolejka porusza się ze ślimaczą prędkością, nie ma regulacji
          szybkości. Dwulatek sobie poradzi, ale ja akurat nie podzielam zachwytów nad
          nią. Przereklamowana bardzo.
          U nas lepiej sprawdza sie kolejka lego oraz drewniana. Drewnianej nie mamy, ale
          mają znajomi i mały uwielbia sie u nich tą zabawką bawić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka