Dodaj do ulubionych

MATERACYK KOKOSOWO - SPRĘŻYNOWY CZY KOKOSOWO-GRYCZANY?

IP: *.* 22.04.02, 11:17
Proszę o radę, który ze wspomnianych materacyków jest lepszy dla malucha? Chciałabym się dowiedzieć jakie macie zdanie na ten temat, jakie argumenty przemawiają za jednym bądź drugim.Z góry dziękuję.pozdrawiamAZI
Obserwuj wątek
    • Gość: PETRA Re: MATERACYK KOKOSOWO - SPRĘŻYNOWY CZY KOKOSOWO-GRYCZANY? IP: *.* 24.04.02, 21:21
      Zdecydowanie polecam materacyk kokosowo-gryczany.Mój synek śpi na nim już blisko pięć miesięcy.Wybrałam go, bo słyszałam, że bardzo dobrze gryka "masuje" ciałko maluszka. Zawsze też można obrucić na drugą stronę z kokosem.I najważniejsza rzecz - ten materacyk się nie odkształca!!
    • Gość: Ika Re: MATERACYK KOKOSOWO - SPRĘŻYNOWY CZY KOKOSOWO-GRYCZANY? IP: *.* 28.04.02, 21:25
      A mnie koleżanka pediatra i neurolog jednocześnie powiedziała, że materacyki kokosowe to jakaś dziwna maniera, bo to wcale nie jest zdrowe, i że lepszy piankowy, byle nie za miękki. Ale nie wnikałam w szczegóły, bo my mamy piankowy, więc mnie kokosowy i tak nie interesował... :)I.& O.
      • Gość: Horska Re: MATERACYK KOKOSOWO - SPRĘŻYNOWY CZY KOKOSOWO-GRYCZANY? IP: *.* 30.04.02, 09:45
        Sama mam kupiłam materac kokosowy dziecku, ale gdy moja siostra która przyjechała to zobaczyła to powiedziała żebym go wyrzuciła i kupiła z gąbki. Powiedziała mi że oni też mieli kokosowy i Justynka była ciągle pogryziona, a gdy wynieśli na balkon i wyciągnęli z pokrowca to były tam robale i dlatego odradziła mi ten materac.Nie wiem ile jest w tym prawdy, ale wolę wymienić.Pozdrawiam.
    • Gość: EwG Re: MATERACYK KOKOSOWO - SPRĘŻYNOWY CZY KOKOSOWO-GRYCZANY? IP: *.* 02.05.02, 22:26
      Mój Michał śpi od 1,5 roku na kokosowo-gryczanym i nie narzekamy. jest ciągle taki sam, nie odkształca się, nie ma wgłębienia, Michał się na nim nie poci, a i bardzo dobrze się na nim skacze............................ :-)))Ewa mama Michała
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka