Gość: AZI IP: *.* 22.04.02, 11:17 Proszę o radę, który ze wspomnianych materacyków jest lepszy dla malucha? Chciałabym się dowiedzieć jakie macie zdanie na ten temat, jakie argumenty przemawiają za jednym bądź drugim.Z góry dziękuję.pozdrawiamAZI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PETRA Re: MATERACYK KOKOSOWO - SPRĘŻYNOWY CZY KOKOSOWO-GRYCZANY? IP: *.* 24.04.02, 21:21 Zdecydowanie polecam materacyk kokosowo-gryczany.Mój synek śpi na nim już blisko pięć miesięcy.Wybrałam go, bo słyszałam, że bardzo dobrze gryka "masuje" ciałko maluszka. Zawsze też można obrucić na drugą stronę z kokosem.I najważniejsza rzecz - ten materacyk się nie odkształca!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: MATERACYK KOKOSOWO - SPRĘŻYNOWY CZY KOKOSOWO-GRYCZANY? IP: *.* 28.04.02, 21:25 A mnie koleżanka pediatra i neurolog jednocześnie powiedziała, że materacyki kokosowe to jakaś dziwna maniera, bo to wcale nie jest zdrowe, i że lepszy piankowy, byle nie za miękki. Ale nie wnikałam w szczegóły, bo my mamy piankowy, więc mnie kokosowy i tak nie interesował... I.& O. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Horska Re: MATERACYK KOKOSOWO - SPRĘŻYNOWY CZY KOKOSOWO-GRYCZANY? IP: *.* 30.04.02, 09:45 Sama mam kupiłam materac kokosowy dziecku, ale gdy moja siostra która przyjechała to zobaczyła to powiedziała żebym go wyrzuciła i kupiła z gąbki. Powiedziała mi że oni też mieli kokosowy i Justynka była ciągle pogryziona, a gdy wynieśli na balkon i wyciągnęli z pokrowca to były tam robale i dlatego odradziła mi ten materac.Nie wiem ile jest w tym prawdy, ale wolę wymienić.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EwG Re: MATERACYK KOKOSOWO - SPRĘŻYNOWY CZY KOKOSOWO-GRYCZANY? IP: *.* 02.05.02, 22:26 Mój Michał śpi od 1,5 roku na kokosowo-gryczanym i nie narzekamy. jest ciągle taki sam, nie odkształca się, nie ma wgłębienia, Michał się na nim nie poci, a i bardzo dobrze się na nim skacze............................ Ewa mama Michała Odpowiedz Link Zgłoś