IP: *.* 11.05.02, 17:20
Witam chciałabym zapytać o opinie w kwestii wózków. Już myślałam, że jestem zdecydowana na zakup wózka wielfuncyjnego firmy Implast ale własnie dotarłam do opinii, że połaczenie wózka głębokiego ze spacerowym (w jednym module) nie jest najlepszym pomysłem :-(((Axa
Obserwuj wątek
    • Gość: Carmela Re: wózek IP: *.* 11.05.02, 17:35
      ja mam wlasnie wozek wielofunkcyjny i jestem bardzo zadowolona w przypadku mojego dziecka muslalabym zmieniac wozek juz po 4 mies bo taki mi byczek urosl ze po prostu w gondoli bylo mu ciasnawo wiec i taniej a pod wzgledem wygody dla dziecka tez bylo niezle
    • Gość: AgnieszkaP. Re: wózek IP: *.* 11.05.02, 20:25
      Ja jestem takie skąpiradło że nigdy nie kupiłabym wózka głębokiego tylko po to aby posłużył mi najwyżej 6 miesięcy. :lol:I nawet wózek który mam nie jest taki "wielofunkcyjny"po prostu są dwie pozycje leżąca i siedząca. Używam go od urodzenia Kuby, czyli ponad 8 miesięcy, łatwo się składa, jest lekki, tak więc nawet nie mam zamiaru kupować parasolki, powinien mi wystarczyć do końca :)Pozdrowienia,Agnieszka :hello:
      • Gość: AaniaM Re: wózek IP: *.* 15.05.02, 16:40
        Miałam tzw wózek wielofunkcyjny firmy Maja i byłam z niego b. niezadowolona1) był b.sztywny i nie dał się w nim bujać dziecka 2) przez tą sztywność żle się go prowadziło3) jak moje dziecko podrosło to uskuteczniało różne wygibasy i cały czas bałam się, że wypadnie z tego wózka(bo śpiwór wercji glebokiej był miękki)Używałam go 5 miesięcy i się tak wkurzyłam, że kupiłam typowy glęboki wózek ELJot z szeroką i wygodną gondolą , osobno montowanym stelażem spacerówki i jestm b. zadowolona.dzidza jeżdziła w gondoli do 11 miesiąca (ale to była zima)teraz uzywamy spacerówki, a w dzień moja mała lubi sobie w nim pospać (ma 15 miesięcy)A stary grzmot służy od czasu do czasu jak jeździmy do babci.
    • Gość: kabat Re: wózek IP: *.* 16.05.02, 07:31
      Ja również mam wózek wielofunkcyjny i nie uważam tego za dobry pomysł. Dziecko wyrasta z gondoli i co z nią robisz? Stawiasz w kącie i czekasz aż wyrośnie ze spacerówki żeby sprzedać całość. Samą gondolę ciężko sprzedać. Mnie na szczęście udało się namówić znajopmych na kupno spacerówki takiej jak nasza i odkupili od nas gondolę i fotelik. Jeżeli chodzi o sam wózek to polecam Bebe Car wersja Raider AT+. Jest co prawda dość ciężki, ale ma duże dmuchane i skrętne przednie koła z możliwościa blokady. Prowadzi się go wspaniale /właśnie przez te koła/ Spacerówka ma 3 pozycje ustawiania oparcia 5 punktowe pasy. Na dole koszyk na zakupy. Dziecko można w nim bujać. Na spacerówkę można montować fotelik samochodowy. Przy foteliku osłona na nogi. daszek na głowę. Przy spacerówce pokrawiec na nogi i folia. Jak będziesz chciała wiedzieć więej na temat tego wózka to napisz.pozdrawiamLidka i 11 miesięczny Maciek
      • Gość: AnkaZ Re: wózek IP: *.* 16.05.02, 10:01
        Ja chcę wiedzieć więcej. Jestem zainteresowana kupnem tego wózka, ale w październiku, także na razie zbieram informacje.Główne pytania to:Czy da się go wcisnąć do bagażnika małego samochodu (Seicento)?Czy da się nim zjechać po schodach, tak żeby nie dźwigać go np z I piętra?Z tego co wiem w wózku Raider AT+ wszystko montuje się na spacerówce, jaka jest cena spacerówki + gondolki.I w ogóle jestem ciekawa szczegółów.Pozdrawiam Anka Z.
      • Gość: Carmela Re: wózek IP: *.* 16.05.02, 15:52
        achhhhh ja pisalam o wozku ktory nie ma osobno montowanej gondoli tylkjo specjalny wklad_spiworek usztywnoiny na dole wyjmuje sie go montuje raczke i jest spacerowka
      • Gość: martact Re: wózek IP: *.* 16.05.02, 22:23
        Proszę napisz więcej o tym wózku, bo zastanawiam sie nad wyborem tego modelu, a przeciez tani nie jest
        • Gość: kabat Re: wózek IP: *.* 17.05.02, 07:16
          Raider AT+ nie jest niestety tani. Spacerówka kosztuje ok.1400 zł, ale moim zdaniem jest wart tych pieniędzy. Dziecko w końcu jeździ nim dość długo i ważny jest konfort jazdy i prowadzenia. Dzięki wspaniałemu zawieszeniu prowadzi się go bardzo lekko nawet po wyboistych drogach. Tak jak pisałam w spacerówce 5 punktowe pasy, dzięki którym nawet największy wierciuch nie wypadnie. Oparcie pleców regulowane. Bezpośredni importer to firma OSTER z Poznania i tam można kupić je znacznie taniej. Niestety wózek przez to, że ma duże skrętne przednie koła zajmuje trochę miejsca i bagażnik samochodu musi być spory. Proponuję wizytę w sklepie i sprawdzenie czy wchodzi do samochodu. Składa się łatwo. Na czas podróży samochodem koła można odmontować. Gondola posiada specjanle pasy i atest do przewożenia w niej dziecka samochodem/ jeżeli ktoś się na to zdecyduje/. Fotelik do 9 kg też ma wiele zalet.pozdrawiamLidka
    • Gość: Gusiak Re: wózek - Raider AT+ IP: *.* 20.05.02, 14:40
      Mój Kacper jeździ takim wózkim i to w dodatku w opcji usztywniany śpiworek+spacerówka i tą opcję chwalę sobie bardzo - śpiworek po wyjęciu usztywnienia może zimą służyć jako ciepłe okrycie na nóżki siedzącego już Malucha, co u nas jest ekstra rozwiązaniem, bo Mały urodził się wiosną.Ja sobie nie wyobrżam gondoli, bo mamy malutkie mieszkanie i nie mielibyśmy gdzie trzymać wózka, a tak płaski śpiworek można wsunąć pod łóżko, a wózek składa się tak, że pionowo stoi w kącie pod ścianą zjmując tylko tyle miejsca, ile zajmują koła.Zresztą gondola tego wózka też się składa na płasko, co ułatwia przechowywanie po tym czasie, w którym potrzebna jest dziecku, więc nie ma problemu by przeczekać.Wózek ma bardzo dużo zalet - przede wszystkim koła, które pokonują bez problemu krawężniki i niektóre schody - ale z dzieckiem (wszystko jedno czy w fotelu, czy gondoli czy śpiworku) po schodach na klatce schodowej nie udałoby się wjechać. Zjechać może tak, ale gorzej w drugo stronę. Pusty wózek można by na upartego wepchnąć (sama spacerówka) po schodach, ale z trudem. Za to pięknie wjeżdża do windy i w ogóle pięknie zachowuje się w wąskich przejściach dzięki skrętnym kołom. No i z umieszczeniem go w bagażniku Seicento może być kłopot - na peno trzeba zdjąć kołą (trw to 5 sekund i nie jest trudne) i na pewno nic innego do bgażnika nie wejdzie. Faktycznie trzeba by spróbować. Do Renault Clio wchodzi ledwie ledwie, ale w Seicento stałby pionowo, więc może łatwiej.Wózek jest miękki i wygodny - Mały go uwielbia - szybko się uspokaja i śpi całe spacerki. Zawieszenie regulowane - do wagi dziecka - jest na tyle miękkie, że dziecko można bujać (w przód i w tył oraz na boki) bez problemu. Trzeba jednak zaznaczyć, że wózek ma też wady - nie ma przekładanej rączki i nie można spacerówki przełożyć w dwie strony (przodem i tyłem do kierunku jazdy), co przeszkadza przede wszystkim mamie, która nie widzi dziecka. Chyba, że mały jedzie w foteliku - wtedy jest po pierwsze wysoko (nie wdycha spalin) i przodem, bardzo blisko mamy.Wózek jest bardzo ciężki (przez to stabilny, ale pchanie go pod górkę wymaga trochę wysiłku) - sama spacerówka waży 11 kg. No i nie ma regulowanej wysokości rączki - więc osobom bardzo niskim lub bardzo wysokim może być niewygodnie. Mi pasuje.No i najważniejsza wada - trzeba bardzo pilnować podnóżka, na którym opiera się gondola czy śpiworek, żeby się nie złożył, gdy się będzie wyjeżdżać z autobusu na przykład - wówczas śpiworek może się zsunąć razem z Maluchem - ale wystarczy sprawdzić po rozłożeniu i powinno być OK.Ja sobie bardzo chwalę takie "modułowe" rozwiązanie, bo podróżuję autobusami i mogę wózek zostawić np. przed firmą i wejść po schodach tylko z Małym w nosidle lub foteliku.Genralnie bardzo lubię swój wózek, ale w czerwcu ma się pojawić nowa wersja - Multipla - wyeliminowano w niej niektóre wady Raidera - wszystkie elementy montowane są na stelażu, a nie na spacerówce, co zmniejsza wagę wózka, spacerówkę można montować w dwie strony i ma regulowaną wysokość rączki. Poza tym ma zalety Raidera. Ten typ wózków sprowadza firma Godex (www.godex.com.pl), a nie Oster (Oster importuje francuskie wózki Bebe Confort, a nie portugalskie Bebecary). Zresztą też fajne tylko jeszcze droższe od Raiderka. A nasz Raider ze wszystkim kosztował pod koniec marca 1200 zł (spacerówka) + 490 zł fotelik + 270 śpiworek. Tworzy to niebagatelną sumę, ale rodzice się dorzucili ;-).A - spacerówka rozkłada się zupełnie na płasko, więc już w zasadzie teraz (Kacper ma półtora miesiąca i jest dużym dzieckiem) w ciepłe dni nie bałabym się go wozić na płasko w spacerówce, tym bardziej, że pasy są faktycznie OK.Jakbyś miała pytnia - pisz n priv.Agnieszka
      • Gość: Gusiak Re: wózek - Raider AT+ IP: *.* 20.05.02, 14:43
        Mąż kazał mi jeszcze dopisać, że ma niewygodny hamulec - fakt, trzeba trafić w dziurki w kołach,na co czasem nie ma czasu. Ale generalnie jest super. Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka