Dodaj do ulubionych

Mutsy Spider, TFK Buggster czy Quinny Zapp ?

30.11.06, 11:48
Niby już zdecydowałam się na Zappa, ale przed zakupem chciałabym się upewnić,
że to dobry wybór ?
Gdybyście miały wybrać to który i dlaczego ?
Czytałam, że są mamuski które miały okazję pojeździć tymi wózkami ale
zastanawia mnie dlaczego tak szybko je sprzedają (po zaledwie np 2 - 3
miesiącach użytkowania)?
Obserwuj wątek
    • weronka77 Re: Mutsy Spider, TFK Buggster czy Quinny Zapp ? 30.11.06, 11:52
      Ja Mutsy,bo...uwielbiam ta firmę a poza tym w Krakówku dotychczas tylko dwa
      takie sprzedali a Zappem jeżdza wszyscy;-(((No i Spider ma siedzisko regulowane
      i raczkę a Zapp to taki leżak i jak dla mnie za niskoma rączkę.
      • duszka30 Re: Mutsy Spider, TFK Buggster czy Quinny Zapp ? 30.11.06, 13:08
        Ale Spider jest brzydki, oglądałam go na żywo i jest sztywny i "nie dorobiony".
        Ja jestem za Zappem, ale ja nie jestem bezstronna, bo je sprzedajęsmile
    • betty1234 Re: Mutsy Spider, TFK Buggster czy Quinny Zapp ? 30.11.06, 13:36
      Ja mam wszystki trzy i żadnego jeszcze nie sprzedałam smile Tzn teraz sprzedaję
      spidera (czarnego) ale tylko dlatego, że kupiłam sobie takiego samego
      czerwonego z oryginalnym śpiworkiem. smile
      Pisałam juz dużo na temat wszystkich i postaram sie może napisać cos więcej
      wieczorkiem z domu.
      • betty1234 Re: Mutsy Spider, TFK Buggster czy Quinny Zapp ? 30.11.06, 14:44
        No a teraz zobaczcie jeszcze jedna nowość smile)

cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320055961795
        • alexsc Re: Mutsy Spider, TFK Buggster czy Quinny Zapp ? 30.11.06, 15:08
          no kurde Bettywink po co dałas tego linka?wink W tym tygodniu dostane buggstera:-
          ) kolor lemon. A ten też fajny jest!
          • betty1234 Re: Mutsy Spider, TFK Buggster czy Quinny Zapp ? 30.11.06, 15:13
            No fajny - kurcze ja juz nastepnego nie kupię. Musze chyba postarac się o
            nowego bobasa smile
            A jest buggster w kolorze lemon? Jeszcze takiego nie widziałam.

Ja tak sie zastanawiam kiedy wejdzie do sprzedaży ten zapp na czterech kółkach.
            Kiedyś zdjęcie wklejałam na forum. Mam w domu to wieczorem postaram sie wkleić
            linka.
            • betty1234 Re: Mutsy Spider, TFK Buggster czy Quinny Zapp ? 30.11.06, 15:16
              Oj no właśnie widzę śpiworek w tym kolorze lemon - fajny !!! Szkoda, że nie
              było ich jak kupowałam swojego. To pewnie jakaś nowa kolekcja.
              • alexsc Re: Mutsy Spider, TFK Buggster czy Quinny Zapp ? 30.11.06, 15:19
                nie wiem czy nowasmile 2 dychy droższy niz normalne, ale co tam, pi/ekny jestsmile
                • duszka30 Re: Mutsy Spider, TFK Buggster czy Quinny Zapp ? 30.11.06, 15:20
                  Betty ten Zapp na czterech kółkach to ściema, wiesz??
                  • betty1234 Re: Mutsy Spider, TFK Buggster czy Quinny Zapp ? 30.11.06, 15:26
                    No właśnie nie wiem bo fotkę znalazłam na holenderskim forum i wyglądał jak z
                    jakiejś wystawy, targów albo ze sklepu. Było tam również zdjęcie tego nowego
                    buzza więc nie wiem co o tym mysleć. Co do tego, że dystrybutor w Polsce nic o
                    tym nie wie to wiem, więc zobaczymy. Mi się generalnie na tych fotkach bardzo
                    spodobał. No i były tam w sumie dwie sztuki takie obok siebie więc ... hmm
                    poczekamy zobaczymy.
                    Wkleję fotkę po powrocie do domu bo na pewno gdzieś ją zapisałam.
                    • duszka30 Re: Mutsy Spider, TFK Buggster czy Quinny Zapp ? 30.11.06, 15:30
                      Tak ja ją widziałam, mam katalog 2007 od Quinny z Holandii, wysłać Ci??
                      • betty1234 Re: Mutsy Spider, TFK Buggster czy Quinny Zapp ? 30.11.06, 15:33
                        No pewnie, chętnie bym sobie oglądnęła. smile
                        To ja już nie wiem. Chyba napiszę do Holandii, załączę fotkę i zapytam czy bedą
                        mieli kiedyś cos takiego w ofercie.
                        • duszka30 Re: Mutsy Spider, TFK Buggster czy Quinny Zapp ? 30.11.06, 15:34
                          Jest to jakiś pomysł, ale mnie się wydaje, że to taka podróba jak kiedyś te z
                          opuszczanym siedziskiemsad
                          • duszka30 Re: Mutsy Spider, TFK Buggster czy Quinny Zapp ? 30.11.06, 15:40
                            Pochwaliłam się, za duży ten katalog, musiałabym wysyłać pojedynczo.
                            W każdym razie mają być u nas ok marca.
                            • ju_mi Zdjecie 4-ro kołowego Zapp'a 30.11.06, 15:43
                              Oto link:
                              www.nybaktmamma.com/plassen/showthread.php?t=454691
                          • betty1234 Re: Mutsy Spider, TFK Buggster czy Quinny Zapp ? 30.11.06, 15:45
                            No to możliwe chociaz tych z opuszczanym oparciem widziałam w ogłoszeniach
                            kilka na maarktplats. Może ktoś je jakoś sprytnie gdzieś tam w Holandii
                            przerabia smile
                            • duszka30 Re: Mutsy Spider, TFK Buggster czy Quinny Zapp ? 30.11.06, 15:48
                              Tak pewnie jest tam jakiś "majsterkowiczsmile"
    • lolka33 Dziękuję. Bardzo żeście mi pomogły :-) 30.11.06, 21:31
      W Trójmieście mogę zobaczyć "na żywo" tylko Zappa - co do pozostałych muszę
      polegać na Was.
      A tu doszedł jeszcze ten Roemer smile
      W sumie tylko Mutsy Spider odbiega sylwetką i jest chyba najbardziej
      kontrowersyjny. Więc o urodzie nie dyskutując pytam:
      Jakie są zalety i wady każdej z tych spacerówek ?
      • betty1234 Re: Dziękuję. Bardzo żeście mi pomogły :-) 30.11.06, 22:42
        O kurcze bardzo dużo możnaby o nich pisać ale spróbuję tak w dużym skrócie.

Zapp:
        Zalety: najmniejszy po złożeniu, lekki, fajnie się prowadzi chociaż ma huczące
        kółeczka, wg mnie bardzo fajna tapicerka - latwa do czyszczenia, fajne kolory,
        torba, folia i adaptery w komplecie.
        Wady: brak rozkładanego oparcia, brak pałąka, brak kosza na zakupy (chociaż z
        tym sobie poradziłam i dokupiłam dwa fajne na angielskim ebayu), wydaje mi się
        najmniej stabilny z tych trzech, dosc mala budka, najmniejsze kolka,
        wymienialam juz przednie bo sie nie blokowalo

Buggster:
        Zalety: rozkładane (choc nie całkiem) oparcie, szerokie siedzisko, palak, duzy
        kosz na zakupy, lekki
        Wady: najwiekszy z tych trzech po zlozeniu, troche nie podoba mi sie material
        tapicerki - jakis taki kreszowaty, brak wyposazenia jakiegokolwiek w
        standardzie, troche szwankuje mi hamulec

Spider:
        Zalety: lekki, zwrotny, kosz na zakupy, rozkladane oparcie, fajna tapicerka,
        bardzo fajny oryginalny spiworek, fajnie i latwo sie sklada, regulowana
        wysokosc raczki, najwieksze kolka
        Wady: bardzo plytkie boki,jest jakis taki odkryty po bokach, brak wyposazenia w
        standardzie, ten kosz jakis plytki i ciezko sie do niego wklada cos wiekszego,
        bardzo mala/plytka budka nie ochroni pewnie ani przed wiatrem, ani przed sloncem

No to tak na szybko tyle ode mnie. Ja na cale szczescie jestem na razie
        posiadaczka wszystkich trzech. Wiem, ze niewiele z mam moze sobie na to
        pozwolic ale poki mam na to pieniadze i maly jezdzi w wozku to czemu nie smile
        Pewnie niedlugo bedziemy powoli sie ich pozbywac ale mysle, ze to tak moze w
        lecie.
        Wiec jak na ta chwile zappem maly jezdzi bedac u moich rodzicow, buggstera i
        spidera mamy w domu. Poniewaz maluchem opiekuja sie teraz tesciowie to buggster
        jest przez nich najczesciej uzywany bo najlatwiej sie go prowadzi bo
        otaczajacych nas dziurawych drogach.
        Ja ostatnio czesciej uzywam spidera - i na krotkie wycieczki i wszelkiego
        rodzaju wyjazdy do miasta i centr. handlowych.
        Wlasnie kupilam sobie spidera w czerwonym kolorze z czarnym koszem (wyglada wg
        mnie troche lepiej niz te z bialym). W komplecie byl oryginalny spiworek, u nas
        pewnie jeszcze niedostepny ale w UK juz sa i stamtad mam teraz wozek.

To na razie tyle ode mnie.
        • weronka77 Re: Dziękuję. Bardzo żeście mi pomogły :-) 01.12.06, 00:56
          Betty to w takimrazie u mnie Zapp odpada.Od początku byłam na "nie" a twoje
          komentarze mnie przekonały.Spider ma najwieksze kółka i to zaleta a Bugster'a
          nie widziałam..mozesz mi przesłać zdjęcie albo link? Moja córeczka ma 98 cmi
          wazy pewnie ok16kh a to dwulateczek.Mozesz doradzic który wózek wybrac?Spider
          czy Bugster? Kupie w marcu bo na teraz jeszcze mam kilka wehikułówwink)
        • duszka30 Re: Dziękuję. Bardzo żeście mi pomogły :-) 01.12.06, 08:45
          No bo to jest tak, że co dla jednego jest wadą, dla drugiego nie jest , tak
          samo z zaletami.
          Jeśli chodzi o koła w wózkach Quinny, to przy awarii z blokowanie wystarczy
          psiknąc w mechanizm trochę WD-40, nie wymaga to pomocy serwisu na szczęście.
          Ja pałąka nie używałam przy żadnym dziecku i przy żadnym wózku(a miałam ich
          dużo- wózków oczywiście).
          Poza tym jest to wózek dla dziecka od takiego wieku, że na spacerach, czy
          wypadach spać już w wózku nie powinno, ale jeśli się zdarzy, to ma on
          konstrukcję zbliżoną do hamaka, więc napewno nie stanie się dziecku krzywda.

Co do Buggstera nie wypowaiadam się, nie widziałam na żywo i nie używałam.

Natomiast jeśli chodzi o Spidera to nakręcona na niego byłam okrutnie, ale jak
          zobaczyłam go w sklepie, to czar prysł.
          Stabilny to może jest, ale jak trzymasz rączkę i leciutko potrząśniesz, nawet
          pewnie przy prowadzeniu tak jest, to budka lata, jakby trzymała sie "na
          włosku", poza tym ktos kiedyś trafnie ujął, że to fotel dentystyczny na kółkach
          i miał rację, jest po bokach w ogóle nie zakryty i budka płyciutka.
          Jest droższy od Zappa, kompletnie nie rozumiem dlaczego. Jeśli za sam fakt
          rozkładanego siedziska mam płacić 200 więcej to ja dziękuję!!

Osobiście mam I'coo Pico 4.2 uważam go za genialny wózek, choć pierwszy raz tak
          naprawdę zdradziłam Quinny (pomijając Mutsy Freerider-kompletna pomyłka i
          mieliśmy go miesiąc). I'coo jest mięciutki, zwrotny, ma duży kosz, rozkładane
          siedzisko, no i ten nieszczęsny pałąk, którego nie używamy osobiście. I piękną,
          niepowtarzalną tapicerkę(ja mam akurat granatowy z niebieskim wzorem) i mozna
          do niego dokupić torbę z przewijakiem. Może po złożeniu jest większy niż
          tytułowe wózki, ale mimo to dla mnie wygrywa!!!
          • lolka33 Duszko30 - mała prośba 01.12.06, 21:57
            Wynalazłam z ciekawości jakiegoś I'coo Pico 4 ale nie 4.2 ( chociaż ten też
            fajny ), daj link do Twojego modelu, żebym mogła sobie spojrzeć. Jak się
            kształtuje cenowo ?
            • duszka30 Re: Duszko30 - mała prośba 02.12.06, 08:29
              Zmartwię Cię raczej już go nie ma.
              Znalazłam jednak w sklepie internetowym co się nazywa Świat Dziecka, ale nie ma
              chyba wiele wspólnego z tym światem Dziecka co jest w Warszawie np na
              Towarowej, strona do nich www.baby.com.pl, u nich kosztuje 1179,- i oni go
              opisują jako I'coo Pico 4. Kupowałam przez importera, daj znać na maila to dam
              Ci namiary, jeśli Ci się spodoba, oczywiście.
    • hana254 Re: Mutsy Spider, TFK Buggster czy Quinny Zapp ? 01.12.06, 10:23
      Cześć, my od jakiegoś czasu jesteśmy posiadaczkami buggstera w kolorze
      czerwonym. Przed zakupem konsukltowałam się z Betty, której jeszcze raz
      dziekuję za opinię. Wózek jest bardzo fajny, jest obszerny, łatwo się składa i
      łatwo prowadzi no fakt materiał trochę kreszowaty ale ujdzie i ma fajna
      wkładkę, aby Maluch sie nie pocił. Też widziałam w kolorze lime, ale bałam się
      trochę że latem będzie przyciągać muszki i robactwo więc wybrałam czerwony.
      Zapp odpadł u nas ze względu na brak możliwości rozłożenia oparcia a moja
      córcia lubi sobie pospać w wózku.
    • koma.edziecko Re: Mutsy Spider, TFK Buggster czy Quinny Zapp ? 02.12.06, 08:55
      Na allegro ktoś wystawił trzy sztuki tych I'coo ze spiworkiem po 999.
      Mi się on bardzo podoba ale już nie będę wydawać tyle na wózek dla mojej prawie
      dwuletniej Oliwki,właśnie wyprzedaję powoli naszą kolekcję,myslałam o zappie
      ale po opiniach że turkoczą kółka na kostce a my mamy ją wszędzie,ciągle
      zrywają nam chodniki i układają kostkę więc już mi miłość powoli przechodzi.
      A ten I'coo to jest taki mały wózeczek? i te kółka lekko się prowadzą? trochę
      bałabym się że w zimie będzie wchodził śnieg pomiędzy kółka i błotniki i nie
      będą się chciały kręcić,a na ile się reguluje oparcie i jak on jest składany?
      Tak z ciekawości pytam bo ładny jest wink
      • duszka30 Re: Mutsy Spider, TFK Buggster czy Quinny Zapp ? 02.12.06, 09:15
        Dużo pytań, ale dam radę.
        Kółka w I'coo są piankowe, czyli działają dokładnie tak jak te pompowane duże
        koła, może nawet lepiej. Te na Allegro to jest właśnie Pico 4, ja mam ten 4.2
        ma wg mnie fajniejszą tapicerkę(chodzi o wygląd nie fakturę), no i całe czarne
        kółeczka, bez srebrnych elementów. Prowadzi się genialnie.
        Oparcie rozkłada się całkiem na płasko, podnóżek też. Natomiast po złożeniu
        jest nieco większy od tych wszystkich "przewozówek", ale można mu to wybaczyć,
        przy tych wszystkich zaletach, które posiada.
    • lolka33 Re: Mutsy Spider, TFK Buggster czy Quinny Zapp ? 02.12.06, 09:52
      Bardzo fajny ten I'coo i poważnie zastanawiam się nad nim. Bardzo wyważony
      stylistycznie, zgrabny i nie wygląda jakby miał się za chwilę rozpaść. Ja nie
      cierpię sylwetki wózków parasolek i dlatego szukam czegoś innego, chociaż jak
      się przyjrzałam to jednak Spider za bardzo udziwniony jest. Znalazłam tego
      I'coo na allegro i to chyba nawet atrakcyjna cena jest ( bo ze śpiworkiem za
      1.000 zł, a w tym internetowym sam za 1.180 zł ).
      Mam tylko pytanie bo niby Zapp do 20 kg, a ten I'coo do 15 kg. Moja córka ma 13
      m-cy i waży 9.400 to do jakiego wieku on nam wystarczy? ( nie śmiejcie się, bo
      to moje pierwsze dziecko i nie mam doświadczenia smile )
      • koma.edziecko Re: Mutsy Spider, TFK Buggster czy Quinny Zapp ? 02.12.06, 10:01
        Spokonnie starczy do końca,wiele spacerówek ma limit podany do 15kg,po pierwsze
        to dziecko potem już tak szybko nie rośnie,moja Julka w wieku 4 lat wazyła 17kg
        i jest średniakiem,myślę że cięższe dziecko też takim wózkiem spokojnie
        pojeździ i raczej nie ma sznas żeby wózek się rozpadł.
        • dzidzia_ch I'coo 02.12.06, 10:24
          strasznie ciezki jak na wozek parasolke - 13kg!
          • koma.edziecko Re: I'coo 02.12.06, 10:29
            Tak patrząc na jego zdjęcie to on nie jest składany w parasolkę ale mogę się
            mylić.
            Z przodu ma ,metalową raczej nie łamaną ramę ale z wyglądu mi się podoba.
            Chyba w końcu dojrzałam do decyzji i kupię maclarena,poprzednio już byłam
            zdecydowana a wyszłam ze sklepu z innym wózkiem,kocham wózki i dla mnie
            niewykonalne jest mieć jeden chociaz bardzo bym chciała wink
            • monika_wroclaw Re: I'coo 02.12.06, 11:37
              Znalazłam taki z całymi czarnymi kołami

strollersandprams.com/strollers/image/418/stroller.jpg
              • duszka30 Re: I'coo 02.12.06, 17:15
                I to właśnie ten kosztuje 1180,-, jest bardziej elegancki od tych na Allegro,
                my go mamy i jesteśmy zachwyceni, ale ja ogólnie lubię coś co jest inne.
                Wózek nie jest ciężki, a składa się tak, że rączka i dzie do przodu, a przednie
                koła chowają się jakby pod spód. Nie jest tak malutki jak parasolki, ale nie
                jest też duży. Polecam!
                • lolka33 Duszko 05.12.06, 01:16
                  Czy Ty jeździłaś też Zappem ? Jesli tak to jak wypada porównanie Zappa i I'coo
                  Pico w użytkowaniu ? Bo wybieram już tylko z tych dwóch.
                  • duszka30 Re: Duszko 05.12.06, 08:27
                    Jeździłam Zappem a teraz mamy I'coo. Miękki i zwrotny jest jeden i drugi, błą,
                    który popełniłam i który zmusił mnie do sprzedaży Zappa a kupna I'coo to taki,
                    że mój synek miał nieco ponad rok i na Zappa kompletnie się nie nadawał, bo
                    usypiał często na spacerach, poza tym był za malutki do Zappa.
                    I'coo spodobał mi się wizualnie, ale nie znałam żadnych opinii na jego temat,
                    bo dopiero wchodził jako model na nasz rynek i nawet w sklepie nie potrafili mi
                    nic na jego temat powiedzieć.
                    Jest znakomity, stabilniejszy, bo cięższy.
          • weronka77 Re: I'coo 05.12.06, 02:45
            Prawda? Tyle co Atlantico nawet o ok 1,2 cięzszy....A moja Julka wazy
            16kg..odpada...
            • duszka30 Re: I'coo 05.12.06, 13:56
              Nie ma już Pico z tegorocznej kolekcji, mają Croco. Następne wózki na początku
              rokusad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka