Dodaj do ulubionych

jaka spacerówka?

IP: *.* 31.07.02, 13:57
Kochani pomóżcie!Chcemy kupić spacerówkę - właściwie to musimy, bo nasza czteromiesięczna córa wrzeszczy już na sam widok gondoli. Byliśmy w kilku sklepach i teraz mamy w głowach jeszcze większy mętlik niż przedtem. Wózek może być drogi, ale porządny. Poradźcie co wybrać.
Obserwuj wątek
    • Gość: Just Re: jaka spacerówka? IP: *.* 02.08.02, 08:30
      Ja polecam ABC Design na pompowanych kolkach. My mamy model Focus 2000 - ktory rozklada sie calkowicie do poziomu - poza tym nie jest waski, wiec nawet zima, w kombinezoniku dzieciatko bedzie mialo miejsce. No i wielkim plusem jest przekladana raczka. A pompowane kolka nie trzeszcza jak plastikowe na chodnikach (to mnie wyprowadzalo z rownowagi na spacerkach)Jest jeden minus (chociaz nam to nie przeszkadza) - wozek jest dosyc ciezki. Ale kupic go warto. My zaplacilismy ok 800 zl. Tylko musisz sie dowiedziec, czy przypadkiem nie przestali go produkowac. Jesli mieszkasz w Warszawie to na Mokotowie jest sklep Adas (przy Sobieskiego 74, rog Limanowskiego) - oni prowadza na pewno sprzedaz ABC Design. Poza tym wejdz na strone importera - firmy mini-maxi (sprawdz w wyszukiwarce dokladny adres). Tam powinna byc lista sprzedawcow. Pozdrawiam, Justyna, mama Uli
      • Gość: ljaworo Re: jaka spacerówka? IP: *.* 02.08.02, 09:05
        Ja mam ABC Design, ale nie na pompowanych kołach. Bylam z niego zadowolona do lipca br. tzn. ponad rok. Parę razy na spacerze Diana zaczynała przeraźliwie płakać, a ja nie wiedziałam dlaczego. Okazało się, że przy podjeżdżaniu na np. krawężnik wózek szczypał ją pod paszkami, aż miała krwawe pręgi. Siedziała sobie lekko wychylona w prawo lub lewo, a rączkę miała wtedy opartą w miejscu gdzie wózek się składa. Przy naciskaniu na rączkę wózka w tym miejscu robiła się szparka, a po zwolnieniu nacisku szparka się zamykała i następowała katastrofa. Rączka wózka ustawiona była w pozycji, że dziecko było tyłem do mnie.Teraz głęboko rozważam zmianę wózka gdyby nie te finanse), a na razie feralne miejsce owijam pieluchami.Pozdrawiam,Ludek
    • Gość: gugusiaczek Re: jaka spacerówka? IP: *.* 03.08.02, 15:49
      WitamZ czystym sercem moge Ci poradzic spacerowke-parasolke Peg Perego Plico Matic.Uzywalam jej przy moim pierwszym dziecku i zamierzam korzystac przy drugim(na razie ma 6 m-cy).Wozek jest solidny(uzywalam go 2 lata non stop i jest jak nowy,nigdy nie naprawiany),lekki,wygodny-jak na jazde na takich kolkach po naszych ulicach),sklada sie szybko i nie zajmuje duzo miejsca.Ma bardzo dobra budke,kiedy pada deszcz w pozycji siedzacej dziecka czasem nie trzeba rozkladac folii.A folia tez jest wygodna.Co do minusow-maly koszyk pod wozkiem i malo miejsca w zimie dla pociechy w kombinezonie.No ale parasolki juz takie sa.Sama zdecydujesz.Gdybys jednak chciala nie parasolke a spacerowke - wygodna to polecam Peg Perego Atlanico.Napewno zajmie mniej miejsca w samochdzie niz twoje Chicco.Pozdrawiam Gosia
      • Gość: AnetaByra2 Re: jaka spacerówka? IP: *.* 06.08.02, 22:16
        Witaj!Przez 1,6 mies. uzywałam Baby Welt z którego byłam bardzi zadowolona, ale niestety jest to dość ciężki wózek. Od niedawna posiadam Peg Perego Plico Matic i to jest to!! Rewelacja! I wózek nie do zdarcia! Kupiłam używany, za połowę ceny na pewnej znanej aukcji internetowej, której nazwy pewnie nie mogę wymienić, ale na stronach edziecka też mozna spotkać takie ogłoszenia, wystarczy zapytać.pozdrawiam.Aneta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka