Dodaj do ulubionych

Jakie klocki dla malucha?

IP: *.* 14.11.02, 12:34
Na Gwiazdkę lub Roczek chciałabym kupić mojej małej klocki. Jakie powinny być, żeby dziecko chciało się bawić? Czy im większy rozmiar klocka tym lepiej? Czy rocznemu dziecku wystarczy mały zestaw, czy lepiej kupić jak najwięcej klocków? Czy wybrać firmowe, czy jakieś zwyczajne tańsze (może bywają równie dobre jak firmowe)? A może ktoś zaproponuje konkretny model? Już nie mogę się doczekać, dawno nie bawiłam się klockami...Marudzik
Obserwuj wątek
    • Gość: karolinak-s Re: Jakie klocki dla malucha? IP: *.* 14.11.02, 15:53
      Moj syn jak mial rok dostal klocki Wadera - cos jak lego duplo, ale malo go to ruszylo, bo nie umial ich jeszcze laczyc, lego baby tez go nie ruszalo. Najbardziej podobaly mu sie drewniane. Ale jak skonczyl rok i cztery miesiace to lego duplo stalo sie jego miloscia, zwlaszcza Bob Budowniczy. Lego ma te zalete, ze nie tylko dziecko moze klocki polaczyc ale takze rozerwac, co przy innych klockach jest trudniejsze i denerwujace dla malucha, ale nie przetestowalam wszystkich klockow na rynku
      • Gość: Ewusiek Re: Jakie klocki dla malucha? IP: *.* 14.11.02, 20:17
        z tych klocków dla najmniejszych dzieci polecam lego primo i chicco modo. Moje dzieci miały jeszcze takie duże klocki polskie (robiło się z nich statek, ale oczywiście i inne rzeczy), do łączenia, kosztowały ok. 10 zł. , wytrzymałe, tylko nie pamiętam producenta.Ewa
    • Gość: SylwiaKarolina Re: Jakie klocki dla malucha? IP: *.* 15.11.02, 22:35
      Jeśli Cię na to stać, to rzeczywiście warto zainwestować w Lego. Kiedyś było rozróżnienie na Lego Primo (ew. Baby) i Lego Duplo, teraz to zdaje się jest pod wspólną nazwą Explore. Z Primo nie da się co prawda zbudować konkretnej rzeczy, np. domku, ale świetnie się ze sobą łączą, są doskonałe dla malutkich rączek i dziecko, które nie miało do czynienia z klockami bardzo szybko chwyta o co chodzi. Duplo pozwala na więcej kombinacji, tu już można puścić wodze fantazji i budować domki, zwierzątka i co jeszcze do głowy przyjdzie. W porównaniu z innymi klockami są świetnej jakości i nie ma problemu ani z łączeniem, ani z rozdzieleniem ich od siebie.
    • Gość: iberia Re: Jakie klocki dla malucha? IP: *.* 16.11.02, 07:37
      ja kupilam dla Kubeczka Chicco Modo w takim pudelku jak krzeselko.cena niemala ,bo prawie 150 zlotych ale wolalam kupic cos porzadnego,taka juz jestem.klocki sa bardzo dobrze wykonanae,bardzo latwo lacza sie ze soba i rolzaczaja sie tez bardzo latwo wiec Kuba byl nimi zaintersowany od chwili kiedy je kupilismy a to bylo jak mial 7 mcy.teraz skonczyl juz roczek a klocki sa jedna zz najfajniejszych zabawek,ostatnio nauczyl sie laczyc je ze soba ,bo wczesniej tylko je rozwalalsmile.no i opakowanie na klocki tez fajne,bo to plastikowe pudlo z pokrywka ,ktora z jednej strony ma taka platforme gdzie te klocki mozna przyczepiac a na drugiej stronie jest krzeselko dla dziecka.rozwiazanie praktyczne i pomyslowe.sa rozne zestawy takze dla starszych maluchow wiec pozniej mozna dokupic np.pociag czy samochod i laczyc to razem.klockow jest 21 sztuk w tym zestawie.ehh,rozpisalam sie ale chcialam dokladnie opisac "co potrafia"te klockismilepozdrawiamyiza i Kubeczek juz roczniaksmile
      • Gość: Iwona_P Re: Jakie klocki dla malucha? IP: *.* 16.11.02, 10:04
        Ja jestem fanką Lego- choć są to drogie klocki, naprawdę warto. Komponują sie ze wszystkimi bardziej "dorosłymi" wariacjami tej firmy i są super wykonane. Polecam, choć kiedy zobaczyłam trzy małe platformy wielkości 15x10 cm w cenie 50 zł- zdębiałam...Iwona
    • Gość: bridgett Re: Jakie klocki dla malucha? IP: *.* 16.11.02, 20:30
      Cześć,też polecam Lego. Łatwo się łączą i rozdzielają. Po szarpnięciu się na pierwszy zestaw Lego zobaczyłam w sklepie klocki COBI. Były kolorowe i 4 razy tańsze. kupiłam więc wiaderko COBI, ale okazało się, że są trudne do rozłączenia i budowania nawet dla dorosłych a co dopiero dla takiego malucha. Stoją więc nieużywne, a ja od czasu do czasu kupuję jednak Lego.
    • Gość: Qinga Re: Jakie klocki dla malucha? IP: *.* 20.11.02, 00:42
      HejOla na "roczek" dostała dwa zestawy klocków Chicco. Jeden składa się z dużych prostych klocków, drugi natomiast składa się z platforny i pojedynczych klocków w różnych kształtach (piesek, kotek, dziewczynka, chłopczyk, drzewka itp. jest ich sporo). Tymi pierwszymi bawi się sporadycznie i używa ich raczej jako podstawek dla tych drugich. Teraz ma już dwa i prawie pół roku, a figurki z tych klocków służą nadal do wymyślania i inscenizowania historyjek.Qinga
    • Gość: AnnaiAdam Re: Jakie klocki dla malucha? IP: *.* 20.11.02, 08:50
      Witam Ja polecam klocki kanadyjskiej firmy Ritvik Toys o nazwie MEGA BLOKS a zwłaszcza wózek z klockami (50 sztuk) który zdobył nagrodę miesięcznika "Mamo to Ja". Możesz go obejrzeć na stronie importera tych klocków: www.impuls-famosa.plDodam, ze teraz wózek jest w promocji w sieci sklepów Auchan w cenie 77 zł. (przynajmniej w Warszawie) Normalnie kosztują 120 zł. Gorąco polecam
      • Gość: miraska Re: Jakie klocki dla malucha? IP: *.* 05.12.02, 12:28
        Witaj.Mam pytanie. Mie wiesz czy klocki o ktorych pisałaś sa jeszcze w promocji? Aha w których sklepach są w promocji ( prosze o adresy)?Becia07@wp.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka