agni71 09.12.06, 23:56 Do butelek, oczywiście? Będę prawdopodobnie używała klasycznych wąskich butelek (Nuk). Czy tylko sterylizator Nuk? Czy np. może byc Avent? I w ogóle jaki - mikrofalowy czy elektryczny? aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olamad Re: Jaki sterylizator? 10.12.06, 01:02 A po co Ci sterylizator, że sie tak zapytam??? Butelki wyparzałam przez tydzień, potem przestałam i dziecku nic nie było.. Odpowiedz Link Zgłoś
kakuba Re: Jaki sterylizator? 10.12.06, 12:50 ja używam sterylizatora codziennie (córeczka ma 6 i poł miesiaca) sterylizuję butelki, smoczki, łyzeczki i części od laktatora kupiłam zwykły laktator bezfirmowy (do mikrofalówki) to w końcu tylko plastikowe pudełko z kartką, do którego sie wlewa troche wody i wstawia do mikrofali. Sterylizacja anstępuje poprzez gorącą parę. W sumie to dokładną sterylizację lekarze zalecaja tylko malutkim dzieciom, potem mozna sterylizowac raz ma tydzień wiec bez przesady nie przepłacaj - bo nie warto, wąskie butelki pasuja raczej do wszystkich sterylizatorów, ja w moim sterylizuje i wąskie canpolu i szerokie aventu Odpowiedz Link Zgłoś
kakuba Re: Jaki sterylizator? 10.12.06, 13:01 oczywiscie miało być: kupiłam zwykły sterylizator bezfirmowy a co do gotowania to sie zraziłam bo na buletkach pozostawał osad i przy wyciaganiu butelek jakos zawsze musiałam sie poparzyc wrzatkiem Odpowiedz Link Zgłoś
mamachlopca1 Re: Jaki sterylizator? 10.12.06, 13:47 ja nie mam mikrofalówki więc takie sterylizatory mi odpadały.kupiłam nuka ale dlatego że była wtedy jakaś wielka promocja na allegro i mam go za małe pieniądze.ja używałam i uzywam butelek chyba wszystkich mozliwych firm i ładowałam jak leci w ta kratkę dla szerokichten sterylizator ma jedna fajna rzecz-można w nim gotowac warzywa na parze.ale jeśli masz w domu np takie urządzenie do gotowania na parze to w nim możesz tez sterylizowac butelki. aha,nie zakładaj rodzaju butelek bo nie wiesz co dziecko polubija miałam i nuka i campol i nie widziałam różnicy.w smoczkach zresztą tez nie a i jedne i drugie wymieniałam mniej więcej co miesiąc.(no a campol tańszy-smoczek 1,40zł) Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Jaki sterylizator? 10.12.06, 21:03 Starszym córkom wprowadzałam mleko modyfikowane, kiedy były duzo starsze i im faktycznie juz tylko wyparzałam butelki. Jednak dla malutkiej (ma teraz 4 mies.) jakoś chyba wolę na początku butelki chociaż raz dziennie wysterylizować (teraz wygotowuję, ale ma to swoje wady). Poszukam chyba w takim razie dowolnego sterylizatora mikrofalowego. Dzięki za wszystkie odpowiedzi. aga Odpowiedz Link Zgłoś