Dodaj do ulubionych

Czy Chicco Ponee i Graco City Sport nadaja sie dla 8 mies.dziecka?

IP: *.* 15.11.02, 21:40
Poradzcie prosze jak w tytule.Zastanawiam sie nad zakupem spacerowki ktora bylaby przede wszystkim lekka a po drugie latwo skladana do jak najmniejszych rozmiarow tak aby bez problemu zmiescila sie do bagaznika samochodu.Obecnie posiadam Inglesine Magnum ktora jest wozkiem super wygodnym dla dziecka i mamy w jezdzeniu po nierownosciach ale strasznie ciezkim i wielkim. Marze o czyms malym i leciutkim niekoniecznie do codziennego uzytku ale jak chce gdzies pojechac.Zlozenie i zapakowanie mojego obecnego wozka do auta to istny koszmar chyba ze ktos ma samochod combi albo wiekszy. Moja niunka jest jeszcze dosc mala i nie wiem czy wymienione przeze mnie wozki nie sa przeznaczone dla starszych dzieci ale kusza mnie swoja waga i latwoscia skladania. Poradzcie prosze ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek35 Re: O Graco City Sport IP: *.* 15.11.02, 22:25
      Wozka Chicco nie znam. Natomiast moge powiedziec kilka slow o GRACO. Jest to bardzo dobre rozwiazanie jako drugi wozek, pod warunkiem, ze dziecko jest normalnej lub filigranowej postury. Wazy on niecale 5 kg i ma nieduze gabaryty. Po zlozeniu go (przyslowiowe 5 sekund), dzieki specjalnemu paskowi mozna go zarzucic na plecy, a dziecko wziac na rece np. przy wsiadaniu do autobusu lub wchodzeniu na 4 pietro bez windy. Wozek posiada plynnie regulowane oparcie i skladana budke. Jak wiekszosc zachodnich spacerowek tak i ta nie nadaje sie do bujania. Mozna dziecko usypiac wozac przod-tyl. Przeznaczony jest dla dzieci do 16 kg.
    • Gość: asik_27 Re: Proponuję Inglesinę Max IP: *.* 20.11.02, 13:26
      Witam!Proponuję, żebyś przyjrzała się parasolce Inglesina Max. Sama wożę Mikiego od 2-go miesiąca życia ( mam Max Plus dostosowaną do wożenia takich maluszków). Kosztuje coś koło 750 Pln i jest całkowicie warta swojej ceny: lekka ( 7kg), składa się lekko i bez problemów wchodzi do bagażnika Seicento i ma jak na parasolkę dobre resorowanie ( w przeciwieństwie do wózków Graco, które są strasznie twarde).Ma ocieplaną budkę, regulowane oparcie i przykrycie na nóżki. Aha, no i jest zdecydowanie szerszy od Chicco Ponee i Graco City Sport. Fajne jest też to że niektóre modele Inglesiny Max mają "pełną" rączkę a nie dwie oddzielne. Obejrzyj sobie ten wózek na stronie:www.inglesina.pl. Wózeczek gorąco polecam! ( sama zdarłam buty poszukując czegoś lekkiego dla mojego synka)Asia i Mikołajek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka