Dodaj do ulubionych

kto ma chicco ct 01

12.12.06, 23:29
Zastanawiam się nad zakupem spacerówki chicco ct 01. Jeśli jest ktoś kto ma
taką to niech mi napisze co o niej sądzi. Szukam opinii bo nie wiem na co się
zdecydować
Obserwuj wątek
    • mmarysia Re: kto ma chicco ct 01 13.12.06, 06:47
      mmym jako jeden z naszych wózków - idealny na miejskie drogi- w terenie słabo
      sobie radzi- ale tu mamy teutonie,chicco idealny do samolotu i auta, wygodnie
      sie prowadzi
      • agnes2511 Re: kto ma chicco ct 01 13.12.06, 07:46
        Ja mam i jestem z niego bardzo zadowolona. Co prawda w terenie sie nie
        sprawdzi ale po miescie jest idealny. sklada sie szybko. Dla mnie to wozek na 6
        • nullka78 Re: kto ma chicco ct 01 13.12.06, 12:12
          A czy te lekkie amortyzatory na tylnych kołach coś wogóle dają?? Bo oglądałam
          ten wózek wczoraj w sklepie i troche sie jednak uginał - lekko bo lekko ale
          zawsze troche....
          A i zapomniałam zapytać czy tapicerka zdejmuje sie do prania?
          • koma.edziecko Re: kto ma chicco ct 01 13.12.06, 12:23
            Tapicerka zdejmuje się do prania,amortyzatory ma w porządku,gdy dziecko siedzi
            to się nieźle uginają.
            Napewno w nowym jeszcze nie są wyrobione ale po kilku tygodniach użytkowania
            stają się jeszcze bardziej miękkie.
            Ogólnie wózek bardzo fajny i wygodny w warunkach miejskich,po śniegu dosyć
            ciężko się jeździ jak każdym o takim rozmiarze kółek.
            • nullka78 Re: kto ma chicco ct 01 13.12.06, 20:24
              Ja zastanawiam się między nim a peg perego pliko P3 ale myślę że po śniegu to i
              PP zawodzi bo też ma małe kółka. W zimie będę używała innego wózka z dużymi
              pompowanymi kołami - chodzi mi o wózek na wiosne lato i jesień
              • maczkama Re: kto ma chicco ct 01 13.12.06, 20:46
                Polecam, naprawdę rewelacyjny wózek. Byłam baaardzo zadowolona.
              • kievova Re: kto ma chicco ct 01 13.12.06, 22:02
                Jeśli zastanawiasz się nad wyborem miedzy PP Pliko a Chicco to zdecydowanie
                Chicco!!! Ja z wielką przyjemnoscią pozbyłam się Pliko na CT 0,1 właśnie, ale na
                tym forum wszyscy bedą ci doradzali Pliko, bo modny strasznie i nic poza tym...
                • nullka78 Re: kto ma chicco ct 01 13.12.06, 23:51
                  No to, że jest moda na PP Pliko akurat też wyczułam winkDlatego chciałabym
                  poznac troszkę obiektywnych opinii od osób których dzieci jeźdzą chicco ct 01
                  Mi w sklepie przypadł on do gustu bardziej niż PP ale nie wiem jak to jest w
                  praktyce
                • magia Re: kto ma chicco ct 01 14.12.06, 09:50
                  To chyba tylko w PL Pliko tak popularne jest. W SzwajCarii spotkasz pojedyncze
                  sztuki, za to ct.01 to nr 1 wsrod parasolek spacerowek i najpopularniejszy
                  zestaw typu 3w1 wsrod malokolkowych.
                  Swoja droga wg mnie po warszawskich chodnikach jednak zdecydowanie wiecej Graco
                  Chicco i Maclarenow jezdzi niz PP. Wiec ta jego popularnosc to chyba tylko
                  forumowa jest smile
                  • nullka78 Re: kto ma chicco ct 01 14.12.06, 09:53
                    Magia - dokładnie też tak myślę bo u mnie też tych PP dużo na ulicy nie ma
                    • koma.edziecko Re: kto ma chicco ct 01 14.12.06, 10:01
                      A u mnie na warszawskim mokotowie pliko co chwila a maclarenów jak na
                      lekarstwo,w Łazienkach króluje głównie pliko i mutsy .
                    • magia Re: kto ma chicco ct 01 14.12.06, 10:06
                      Ja poltora roku temu mialam ten sam dylemat: Pliko, ct01 czy Zippy.
                      Zippy odpadlo bo waskie siedzisko.
                      Ostatecznie kupilam Pliko, bo bylo lzejsze od Chicco, troche mniej trzeszczalo
                      podczas testow, mialo przyjemniejsza w dotyku tapiucerke no i tansze bylo.
                      Nie wiem jak teraz, ale poltora roku temu ct01 mialo taka mocno profilowana,
                      dosc sztywna tapicerke. Mialam wrazenie, ze dziecko odczuje kazdy rowek miedzy
                      poduszeczkami tapicerki.
                      • magia Re: kto ma chicco ct 01 14.12.06, 10:14
                        Widze jeszcze jedna wade ct01, ktorej wczesniej nie zauwazylam - gorna czesc
                        pasow chyba jest na stale przytwierdzona do wozka. U mnie to wyszlo w praktyce
                        i mam teraz ten problem w Zappie.
    • baziaczek Re: kto ma chicco ct 01 14.12.06, 00:04
      Poczytaj tu:
      www.tik-tak.pl/publikacje.php?id=599
      To wyniki testu wózków gdzie badano m. in. czy nie zawierają substancji
      niebeziecznych.
      "Ftalany (zmiękczacze) mog± uszkadzać system rozrodczy, w±trobę i nerki. W
      zabawkach dla dzieci zakazane jest stosowanie sze¶ciu wyj±tkowo niebezpiecznych
      zmiękczaczy. W wózkach dziecięcych – nie jest zakazane. W ramach testu
      laboratorium wykryło je w wielu czę¶ciach z tworzywa sztucznego i w daszkach
      przeciwdeszczowych.
      Ftalany wykryto w wózkach: Esprit Alu King 129050, Herlag City Buggy de Luxe,
      Chicco ct 0.1 60652, Inglesina Zippy Rain, Bebe Confort Allegro Plus, Maclaren
      Quest, Hauck 202432 Jet 6 h-sports orange, Knorr Buddy i Bugaboo Cameleon."
      Niestey chicco ct 0.1 jest na tej liście...
      Może to dotyczyło tylko konkretnego koloru, ale lepiej sprawdzić takie rzeczy
      przed zakupem, tym bardziej, że producenci nir chwalą się tym.
      • nullka78 Re: kto ma chicco ct 01 14.12.06, 09:47
        Sądząc po tej liście to najlepiej wogóle wózka nie kupować sad
        Szkoda że nie ma np na niej wózków niemieckiej firmy ABC Design bo też gdzieś
        wyczytałam że też mają jakieś związki szkodzace dziecku . I bądź tu człowieku
        mądry
        • nullka78 Re: kto ma chicco ct 01 14.12.06, 09:54
          Zwracam honor - doczytałam i proszę

Związki organiczne cyny wykorzystywane w tekstyliach są podejrzewane o
          negatywny wpływ na układ hormonalny.

Związki te wykryto w wózku: ABC Design Starline Profecto Plus.
          • o1la Re: kto ma chicco ct 01 14.12.06, 11:04
            polecam ten wozek. zadnych usterek, wygodny dla mnie i dla dziecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka