hela_bertz1 15.12.06, 10:20 Bardzo uprzejmie proszę o radę jakiej firmy kupić bezpieczny fotelik dla małego grubaska ( dopiero dwu letniego) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hela_bertz1 Re: fotelik dla + 18 kg 15.12.06, 11:48 Czy na prawdę nikt nie potrafi doradzić??????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.mama.wojtusia Re: fotelik dla + 18 kg 15.12.06, 12:18 mój synek ,2 latka i 3 mies,16,500 kg jezdzi w iseos bebe confort,poniewaz fotelik ma regulowaną szerokośc jest mu bardzo wygodnie,zwlaszcza teraz gdy nosi się grube rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
mira31 Re: fotelik dla + 18 kg 15.12.06, 12:21 witaj, ja mam maxi-cosi rodi xp, fotelik rewelacyjny, ale dla dziecka majacego co najmniej 106-107 cm wzrostu. może spróbuj dziecko przymierzyć do concorda lift evo też ma dobre wyniki w testach bezpieczeństwa, a zupełnie inną konstrukcję niż mc i roemer. tylko, że w tym przedziale to wszystkie foteliki są bez własnych pasów, dziecko zapina się pasami samochodowymi. sama musisz przemyśleć, czy synek nie jest za mały i kąt odchylenia do spania jest symboliczny. to są foteliki dla dzieci przedszkolnych. w każdym razie nie kupuj w ciemno, tylko poprzymierzaj synka do fotelików, a foteliki do samochodu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
twarz2 Re: fotelik dla + 18 kg 15.12.06, 12:26 Mój prawie 2,5 latek jeżdzi takim: forbrukerportalen.no/produkter/2450/ Fotelik jest do 25 kg, jest szeroki i ma własne pasy. Jeżdzi nim odkąd skończył rok i jeszcze pojeżdzi dość długo - obecnie jego waga to 16-17 kg. Zawsze był duży, dlatego przy wyborze fotelika kierowałam się m.in. szerokościa. Odpowiedz Link Zgłoś
hela_bertz1 Re: fotelik dla + 18 kg 15.12.06, 13:55 Do tej pory jeździmy Concordem - świetny ale pasy są za krótkie i dziecko juz zaczyna się męczyć do 107 cm trochę mu brakuje, przyznam że do concordów mam zaufanie zwłaszcza że ten + 18 nie jest już taki drogi, poz tym wolałabym taki który strczyłby na więcej niż 25 kg, bo jak mój syn dalej będzie miał takie tempo to po pół roku fotelik będzie do wymiany, dzięki za odpowiedzi pozdrawiam serdecznie będę w takim razie przymierzać Odpowiedz Link Zgłoś
nunik Re: fotelik dla + 18 kg 15.12.06, 23:45 Nasza córka miała niecałe trzy lata jak zaczęła jeździć w foteliku Concord lift pro. We wcześniejszym wiecznie odciąfała pasy z ramion nie odpowiadała jej ta pozycja w foteliku do 18 kg. A fotelik lekko się odchyla po włożeniu jakiegoś klina.Można kupić i spróbować jak będzie za wcześnie to fotelik trochę poczeka. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: fotelik dla + 18 kg 16.12.06, 15:18 Moja Zuzia - prawie 3 latka i również nie należy d drobnych - jeździ w Casualplay'u (z linka wyżej). Przyznam, że to chyba 4 fotelik w naszej samchodowej-karierze Kupiłam Bebeconforta z własnymi pasami -9-36kg- (bez opcji rozkładania do spania) i niestety musiałam go zmienić. Perła zasypia nam na trasach i w BC leciała jej główka na boki, do przodu. Kupiłam wspomniany Casuaplay +25kg. Jest regulacja wysokości zagłówka - nie jest on może maksymalnie wysoki, ale fotelkik bardzo wygodny. Swobodzie może Zuza oglądać zaokienne widoki, a w razie potrzeby można ją położyć. Ma jeden mankament (i nie jest to wspominana często tapicerka) - jest wysoko mocowany w samochodzie (ma wysoką bazę) i po mimo wielkich chęci są nikłe szanse na samodzielne wchodzenie i schodzenia z fotelika (choć zależy to również od kształtu tylniej kanapy). Dodam też, że wcześniej miałam tej firmy opcję max-rozkładaną 0-13kg i z użytkowania w aucie nie byłam zadowolona. Tutaj troszkę ryzykowałm i nie żałuję. pzdr Ania Odpowiedz Link Zgłoś