Dodaj do ulubionych

fotelik dla + 18 kg

15.12.06, 10:20
Bardzo uprzejmie proszę o radę jakiej firmy kupić bezpieczny fotelik dla
małego grubaska ( dopiero dwu letniego)
Obserwuj wątek
    • hela_bertz1 Re: fotelik dla + 18 kg 15.12.06, 11:48
      Czy na prawdę nikt nie potrafi doradzić??????????/
    • gosia.mama.wojtusia Re: fotelik dla + 18 kg 15.12.06, 12:18
      mój synek ,2 latka i 3 mies,16,500 kg jezdzi w iseos bebe confort,poniewaz
      fotelik ma regulowaną szerokośc jest mu bardzo wygodnie,zwlaszcza teraz gdy
      nosi się grube rzeczy
    • mira31 Re: fotelik dla + 18 kg 15.12.06, 12:21
      witaj, ja mam maxi-cosi rodi xp, fotelik rewelacyjny, ale dla dziecka majacego
      co najmniej 106-107 cm wzrostu. może spróbuj dziecko przymierzyć do concorda
      lift evo też ma dobre wyniki w testach bezpieczeństwa, a zupełnie inną
      konstrukcję niż mc i roemer. tylko, że w tym przedziale to wszystkie foteliki
      są bez własnych pasów, dziecko zapina się pasami samochodowymi. sama musisz
      przemyśleć, czy synek nie jest za mały i kąt odchylenia do spania jest
      symboliczny. to są foteliki dla dzieci przedszkolnych. w każdym razie nie kupuj
      w ciemno, tylko poprzymierzaj synka do fotelików, a foteliki do samochodu.
      pozdrawiam
    • twarz2 Re: fotelik dla + 18 kg 15.12.06, 12:26
      Mój prawie 2,5 latek jeżdzi takim:
      forbrukerportalen.no/produkter/2450/
      Fotelik jest do 25 kg, jest szeroki i ma własne pasy.
      Jeżdzi nim odkąd skończył rok i jeszcze pojeżdzi dość długo - obecnie jego waga
      to 16-17 kg. Zawsze był duży, dlatego przy wyborze fotelika kierowałam się m.in.
      szerokościa.
      • hela_bertz1 Re: fotelik dla + 18 kg 15.12.06, 13:55
        Do tej pory jeździmy Concordem - świetny ale pasy są za krótkie i dziecko juz
        zaczyna się męczyć do 107 cm trochę mu brakuje, przyznam że do concordów mam
        zaufanie zwłaszcza że ten + 18 nie jest już taki drogi, poz tym wolałabym taki
        który strczyłby na więcej niż 25 kg, bo jak mój syn dalej będzie miał takie
        tempo to po pół roku fotelik będzie do wymiany, dzięki za odpowiedzi pozdrawiam
        serdecznie będę w takim razie przymierzać
        • nunik Re: fotelik dla + 18 kg 15.12.06, 23:45
          Nasza córka miała niecałe trzy lata jak zaczęła jeździć w foteliku Concord lift
          pro. We wcześniejszym wiecznie odciąfała pasy z ramion nie odpowiadała jej ta
          pozycja w foteliku do 18 kg. A fotelik lekko się odchyla po włożeniu jakiegoś
          klina.Można kupić i spróbować jak będzie za wcześnie to fotelik trochę poczeka.
          • krasulas Re: fotelik dla + 18 kg 16.12.06, 15:18
            Moja Zuzia - prawie 3 latka i również nie należy d drobnych - jeździ w
            Casualplay'u (z linka wyżej). Przyznam, że to chyba 4 fotelik w naszej
            samchodowej-karierzeuncertain
            Kupiłam Bebeconforta z własnymi pasami -9-36kg- (bez opcji rozkładania do
            spania) i niestety musiałam go zmienić. Perła zasypia nam na trasach i w BC
            leciała jej główka na boki, do przodu. Kupiłam wspomniany Casuaplay +25kg. Jest
            regulacja wysokości zagłówka - nie jest on może maksymalnie wysoki, ale
            fotelkik bardzo wygodny. Swobodzie może Zuza oglądać zaokienne widoki, a w
            razie potrzeby można ją położyć. Ma jeden mankament (i nie jest to wspominana
            często tapicerka) - jest wysoko mocowany w samochodzie (ma wysoką bazę) i po
            mimo wielkich chęci są nikłe szanse na samodzielne wchodzenie i schodzenia z
            fotelika (choć zależy to również od kształtu tylniej kanapy). Dodam też, że
            wcześniej miałam tej firmy opcję max-rozkładaną 0-13kg i z użytkowania w aucie
            nie byłam zadowolona. Tutaj troszkę ryzykowałm i nie żałuję.
            pzdr
            Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka