Gość: 3968 IP: *.* 16.03.03, 22:41 Witam wszystkich!Jesli mozecie to napiszcie mi cos o tym wózku,jaki jest w praktyce .Moze ktos ma do sprzedania taki wózek a dokładnie gondolke, fotelik i spacerowke, najlepiej z Krakowa lub okolic. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bellith Re: Wózek Bebe- Confort IP: *.* 17.03.03, 17:22 WItaj! "Zamieniłam" wózek na Bebe Confort z poprzednio używanego typu "uniwersalny" i jestem bardzo z niego zadowolona (BC). Jest mięciutki - ale można też usztywnić zawieszenie, bo ma trzystopniową regulację. Skrętne przednie kółka też są w porządku, bo nie kręcą się same, kiedy nie trzeba a poza tym mają blokadę, np. dobra przy wertepach. Poza tym wózek jest wysoki, co akurat dla mnie jest atutem; wysokość położenia uchwytu można regulować. Wóżek dobrze i prosto się składa, choć w bagażniku zajmuje trochę miejsca - "podwozie" jest stosunkowo szerokie. Gondolkę możesz też używać jako "fotelika" w samochodzie, do 10 kg pod warunkiem dodatkowego zakupu zestawu do mocowania do samochodu. No tak, zrobiłam piękną rekalmę firmie , ale chciałaś opinię a ja jestem jak na razie zadowolona z tego wózka Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru Bellith Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga1306 Re: Wózek Bebe- Confort IP: *.* 18.03.03, 00:42 zalezy na jakim stelazu, bo ta firma ma kilka opcji... Ja mam akurat na stelazu Trophy air 2- (4 duze pompowane , nieskrętne koła). uzywam wózek juz ponad 7 mies. i do stelaza swojego mam tylko jeden zarzut- jest ciezki ale amortayzacja jest b. dobra, i u mni enie reguluje sie jej stopniowo tak jak w tych z podówjnymi,skretnymi kołami z przodu. Poza tym ma porzadny hamulec.Co do gondoli Prelude to np. funkcji kołyski nigdy nie uzywałam, przydałaby się tam opcja podnoszenia materacyka do pozycji połlezacej, bo jak dziecko starsze to jak nie spi nie zawsze chce lezeć. ąna szczęście juz 5 punktowe pasy, w mojej ( model 2002r.)ich nie ma. Spacerówka jest kubełkowa tzn. nie rozkłada się na płasko tylkoprzechylasz ją co moze byc dobre dla dziecka,które jeszcze nie siedzi samodzielnie ( tak jak moje)ale gorsze dla starszego. Wolałabym by spacerówka wygladala podobnie jak Optima0 byłaby bardziej uzyteczana moim zdaniem. Tak ogólnie wózek jest o.k. Mmój po ostrej zimie i codziennych spacerach wygłada b. dobrze i nic mi się do tej pory w nim nie popsuło.PozdrawiamAgap.s podaję stronę importera- tam sporo znajdziesz o tych wózkach www.oster.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga1306 Re: Wózek Bebe- Confort IP: *.* 18.03.03, 00:47 cos mi wycięło kawałek zdania o spacerówce Opera- moja nie ma pasów 5- punktówych, a nowe spacerówki z r. 2003 juz je mają.Aha i przydaje się mozliwośc montowania fotelika Elios na stelazu wózka, o ile dziecko za szybko z niego niewyrosnie (tak jak moje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justka Re: Wózek Bebe- Confort IP: *.* 19.03.03, 23:07 Hej,ja kupiłam używany 3-funkc.po 1. dziecku i teraz koła wysiadają - znosi go na jedną stronę czasami a blokada już nie działa i kręcą sie dookoła. Zawieszenie za to jest super miękkie i świetnie się ten wózek prowadzi. Wadą jest to, że spacerówki nie mogę rozłożyć zupełnie płasko. Mały musiał spać praktycznie w jednej pozycji - bo miał pupę w "kubełku",nie mógł się oczywiście przewrócić na brzuszek. Czasem się budził przez to. A w lecie kiedy jesteśmy na dworze czasem po 8 godzin (lub np. na wakacjach )dzieciak przecież śpi w wózku.Generalnie, po trzech latach używania koła nie wytrzymują - bo cały ten czas się jeździ na tym samym stelarzu.Mam model z 1999roku, może teraz są lepszePozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonikaS. Re: Wózek Bebe- Confort IP: *.* 20.03.03, 09:54 A niby dlaczego nie możesz rozłożyć na płasko? Przesież spacerówka się kładzie aż do poziomu, tyle że nóżki są wyżej, ale dziecko jednak leży!Majka uwielbia ten wózek. Też kupiłam używany i musiałam niedawno naprawić amortyzatory i wymienić kółka, ale ja się temu nie dziwię - drogi są okropne a my chodzimy b. dużo. Ale uważam, że wózek, szczególnie zaś podwozie, jest super. Kupiłabym go ponownie, ale chyba jednak nowy (też mam po dwójce dzieci). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anika Re: Wózek Bebe- Confort IP: *.* 21.03.03, 15:16 DZiewczyny, ale to chyba jest dośc mecząca pozycja dla dziecka w tym "kubełku" jak śpi. Chodzi mi o takie starsze dziecko, które tez już chodzi. Bo takie maleństwo to jeszcze wysiedzi. I czy ten "kubełek" nie jest jednak malutki?Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaO Re: Wózek Bebe- Confort IP: *.* 22.03.03, 12:18 Ja mam taki wozek. Kupilam nowy rok temu. Nie bralam gondoli- bo moje dziecko urodzilo sie pod koniec marca i spacery rozpoczelysmy w kwetniu juz w spacerowce. I wlasnie ta spacerowka rozklada sie prawie na plasko, a jak wlozylo sie jeszcze spiwor do niej, to bylo juz zupelnie plasko i ja wozilam 2-tygodniowego noworodka, ze skutkiem jak najlepszym. Oczywiscie Zuzia caly czas spala. Jak sie zrobilo cieplo, wyjelam spiworek i korzystalam z rozlozonej spacerowki. Pod pleckami bylo zupelnie plasko, nie bylo mowy o zadnym kubelku, dziecko spalo. Wozek mam na duzych pompowanych kolach, ale przednie sa podwojne i moga byc skretne albo nie. Na moje terenowe warunki (las naprzeciw domu) wozek jest naprawde idealny i jestem z niego bardzo zadowolona. Swietne zawieszenie, nic sie nie psuje po roku uzytkowania. Teraz moje dziecko ma rok i nadal na zimowe jeszcze spacery jezdzi w rozlozonej na plasko spacerowce i spiworku i nadal spi. Tylko na opcje zakupow w Galerii Handlowej przestawiam jej wozek na pozycje pollezaca lub siedzaca. Mysle, ze z takiej pozycji bedziemy korzystaly tez na spacerach, jak zrobi sie cieplo. No i bardzo czesto korzystalam z fotelika samochodowego montowanego na stelazu, dopoki mala nie wyrosla- u nas trwalo to az 11 miesiecy. Na zakupy z dzieckiem samochodem, naprawde rewelacja. z czystym sumieniem polecam ten wozek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga1306 Re: Wózek Bebe- Confort IP: *.* 22.03.03, 23:40 małe wyjasnienie :są dwa rodzaje spacerówek do tego wozka: Opera- ta jest kubełkowa i nie rozkłada sie na płasko tylko pochylane jest całe siedzisko ( cena ok. 350 zl) i Optima- te mozna traktowac jako wózek głeboko spacerowy- rozkłada się na płasko i kosztuje chyba ok. 1000 zł. (niestety duzo).zainteresowanych odsyłam do strony wyłącznego importera tych wózków na Polskę: www.oster.com.plpozdrowieniaAga Odpowiedz Link Zgłoś