Dodaj do ulubionych

Entliczek-Pentliczek-Kraków to skandal!!!!!

IP: *.* 24.03.03, 09:39
Drogie mamy, chciałam podzielić się uwagami na temat sklepu Entliczek - Pentliczek w Krakowie. To jest skandal jacy tam pracują sprzedawcy: są niekompetentni, nie znają się na oferowanym towarze (np. dowiedziałam się, że nie ma żadnej różnicy, oprócz ceny, pomiędzy jeździdłem Chicco a chińskimi "podróbkami" - według Pana to jest to samo tylko Chicco jest dwa razy droższe!) Moim zdaniem to tak, jakby porównywać mercedesa z maluchem. Można polemizować oczywiście na ten temat ale sprzedawca chyba powinien być obiektywny i wiedzieć czym się różni profesjonalna zabawka od chińskiej improwizacji. Gdy zdecydowaliśmy się na zakup i chcieliśmy uzyskać rabat (jeździdło było z ekspozycji - zakurzone i miało lekkie ślady zadrapania) załoga się obraziła i nie ukrywała swojego oburzenia (na zasadzie wszyscy na jednego). W końcu udało się ale gdybyście widziały drogie e-mamy te miny. Czuliśmy się jak żebracy, jak intruzi, którzy zaburzyli ten spokojny piątkowy poranek. Drogie e-mamy może jestem nienormalna, może zbyt wymagająca, może się czepiam ale nie cierpię jak ktoś mnie tak traktuje: usiłuje mi wytłumaczyć,że jakość nie istnieje, że nie ma różnic między zabawką oryginalną a "podróbą", jeżeli ktoś mnie traktuje z góry bo nie akceptuję bezkrytycznie ich wymogów (cena niezależnie od stanu oferowanego towaru - nowego!!! - a "używanego") Ja się na to nie zgadzam, dlatego postanowiłam napisać ten post. Czekam na Wasze opinie. Pozdrawiam, MamaGucia
Obserwuj wątek
    • Gość: ulcik Re: Entliczek-Pentliczek-Kraków to skandal!!!!! IP: *.* 24.03.03, 10:29
      eeee tam to tak samo jak w sklepie na Królewskiej gdzie pracują same "księżne" które nie wiedzą co sprzedają !!Ten sklep też odradzam :) aaaa w Entliczku jak raz robiłam zakupy to było o niebo lepiej niż tu !!pozdrawiamulcik
    • Gość: kasiorek Re: Entliczek-Pentliczek-Kraków to skandal!!!!! IP: *.* 24.03.03, 12:50
      Droga emamo, a czy myslicsz ze w warszawie to co innego. Swego czsu kupywałam krzeselko do karmienia, bagatela 499 zł i co. Super centrum handlowe, super sklep a jak mnie obsłuzono. Myśle, ze lepiej i milej obsłużono by mnie na bazarku. Panie były znudzone, niemalże w stanie letargu. Dodam, ze nie chciały mi zapakować krzesełka w pudełko, bo było gdzieś na zapleczu, a ja co miałam je na plecy wsadzić, wrzyucić do bagaznika i zawieść do domu. A jeszcze przed zapytały sie mnie czy ja mam czym to przewiesć i nie dlatego, ze doworzą wieksze rzeczy, sama nie wiem dlaczego. Były tak koszmarne, że na samo ich wspomienie jestem zła. Nigdy juz nie poszłam do tego sklepu i narazie nie zamierzam. Takze z obsługa u nas nie najlepiej !!!
    • Gość: Pianka Re: Entliczek-Pentliczek-Kraków to skandal!!!!! IP: *.* 24.03.03, 18:41
      Ja też miałam epizod w jesieni jak szukaliśmy porządnej spacerówki na zimę, w Entliczku na Kurdwanowie. Mieliśmy Graco który kupiliśmy żeby usypiać mała w domu, który jak większość z Was wie nie ma kompletnie rzadnej osłony (tą pseudo budkę na rzepy która fruwa przy najmniejszym podmuchy trudno nazwać osłoną). Jak facet nas obsługujący usłyszał że mamy Graco to dosłownie zaczął mi odradzać kupno wózka, że to wspaniały wóżek etc, że co wydziwiam. Na nic się zdały moje argumenty, On po prostu zachowywał się tak jakby nie chciał nam nic sprzedać. Powiem Wam ,że zgłupiałam? Wyszłam z tamtąd wściekła, i zaczęłam się zastanawiać kto to jest nienormalny... Teraz od niedawna jest filia tego sklepu bardzo blisko od nas i będę zmuszona korzystać z niego, bo poza obsługą to jednak fajny sklep i nie ma takiego drugiego blisko od nas. Pozdrawiam
      • Gość: KasiaJ Re: Entliczek-Pentliczek-Kraków to skandal!!!!! IP: *.* 24.03.03, 19:22
        W Poznaniu to samo :(, ale to zależy na jakiego sprzedawcę się trafi. I tak się pocieszam, że nie jest najgorzej, bo ostatnio miałam "przyjemność" robienia zakupów w mniejszej miejscowości, gdzie chciałam wydać "troszkę" pieniędzy, ale skutecznie mnie zniechęcono :))).
    • Gość: pawełek Re: Entliczek-Pentliczek-Kraków to skandal!!!!! IP: *.* 25.03.03, 08:08
      Absolutnie się z Tobą zgadzam!! Człowiek przychodzi do sklepu, oczekuje dokładnej informacji, w końcu chce wydać swoje pieniądze, a zostaje potraktowany "per noga". Coś się chyba komuś pomyliło!
      • Gość: KasiaJ Re: Entliczek-Pentliczek-Kraków to skandal!!!!! IP: *.* 25.03.03, 08:30
        Małe sprostowanie :)Pisząc o Poznaniu i obsłudze w małych miejscowościach nie miałam na myśli entliczka (w P-niu chyba nie ma tego sklepu), ale zrozumiałam, że mówimy o obsłudze nie tylko w entliczku. Sorry.
    • Gość: skadia Re: Entliczek-Pentliczek-Kraków to skandal!!!!! IP: *.* 25.03.03, 14:12
      Entliczek - Pentliczek ma szeroki wybór produktów, fajne rzeczy i czasem dobre promocje. A obsługa, cóż...ja bym tych ludzi albo zwolniła albo porządnie przeszkoliła.My kupowaliśmy tam lokomotywe chicco, rok temu. Cena wystawiona 137 zlotych, idziemy do kasy 200 :OOOOOOOPostawiłam na swoim!!! Kupiłam za 137 zreszta w całej Polsce była wtedy promocja na lokomotywe. W tym samym czasie Pan przy kasie (klient mocno zdenerwowany opieszaloscia formalnosci gwarancyjnych) byl dosłownie "opieprzany" ze zle jezdzi wozkeim i dlatego sie rozpadl. Aha a zanim Pani uprzejmie nam podala lokomotywe z polki....stalismy tam troche. generalnie kazda wizyta w tym sklepie jest nieudana...juz tam nie jezdze.skadiaPS: Na razie jedyny sklep ktory mnie zacheca obsluga, to ten duzy na osiedlu Zgody, a zwlaszcza gosc sprzedajacy wozki. Rewelacyjny sprzedawca. Doradza i nie ma sie poczucia bycia instruzem.___________________________________www.aak.plWRZUĆ DZIECIAKA DO PLECAKA!!!
    • Gość: @!@ Re: Entliczek-Pentliczek-Kraków to skandal!!!!! IP: *.* 29.03.03, 19:19
      hahahaw calej Polsce to samoja mialam przemile spotkanie z ekspedientka w piekielnie drogim sklepie z garnkami na pl Zbawiciela (Warszawa)chcialam kupic garnek do szparagow - kosztowal chyba z 500 zlpannie zza lady nie chcialo sie d... ruszyc w moja stronepotem okazalo sie, ze garnka do szparagow nie ma ale jest do pasty i uslyszalam, ze to w zasadzie to samo...rece opadaja
    • Gość: anutka Re: Entliczek-Pentliczek-Kraków to skandal!!!!! IP: *.* 29.03.03, 21:16
      Sprzedawcy z Entliczka powinni dostać dyplom za fachową obsługę.Jak kupowałam wózek to facet nie umiał mi powiedzieć do czego służą przyciski na rączkach wózka.Jakie zastosowanie mają rzepy przy budce do tej pory nie wiem.Zresztą ten wózek musiałam dać do reklamacji("za dwa tygodnie napewno będzie naprawiony").Oczywiście odebrałam ten wózek po 1,5 miesiąca.Jeszcze strasznie byli obrażeni że do nich wydzwaniam.Trzy miesiące temu zgubił mi się pręt od fotelika somochodowego.Zapytałam się w Entliczku czy nie mogliby mi tego załatwić i sprzedać."Tak,oczywiście,zapytamy się producenta,dla naszych klientów wszystko.Proszę zadzwonić do nas za tydzień." Zadzwoniłam zbyli mnie i kazali zadzwonić jeszcze za tydzień.I tak przez trzy miesiące.Ostatnio dzwoniłam w piątek i "już na tysiąc procent będzie coś wiadomo w pod koniec przyszłego tygodnia,proszę dzwonić".Na szczęście ominie mnie ta przyjemność.Dzisiaj znalazłam ten durny pręt za szafą(sprawka mojego dziecka).
      • Gość: iberia Re: Entliczek-Pentliczek-Kraków .....dla mnie super IP: *.* 30.03.03, 09:08
        a ja chxcialam napisac,ze zakupy w entliczku robie juz ponad rok czasu tzn od chwili kiedy skelp powstal.jestem baaardzo zadowolona,poki cosmile.ku[pujemy tam przede wzystkim jedzonko,kosmetyki,czaami zabwki.kupilismy lozeczko,posciele,materac etc etc a teraz w styczniu wozek.mamay karte stalego klienta wiec zawsze rabacik sie nalezy i chociaz nie sa to sumy ogromne to zawsze 10 zl mniej na rachunkusmile.obsluga jak dla mnie fachowa,mila,kompetentna......to teraz jest na ul.Wyki,bo ta ktora jest na Kurdwanowie,hmmm,mlodzi ludzie i sami niebardzo potrfia cos znalezcw sklepie :-) wiec ja sama lepiej sie juz tam orientuje,hihi.kiedyu mielismy poprzedni wozek to inawet w ramachh serwisu tam byl nprawiany do odbioru na drugi dziensmile.lozeczko z materacykiem pan p.dowiozl nam do domku swoim prywatnym samochodem.jak kupujemy sloiczki to pani pakuje tak zeby siatki sie nie rozpadly po drodze itp.no po prostu wszytsko jest super i ja wchodzac tam widze usmiechy na twarzach spedawcow,mile dzien dobry i juz czuje sie swietniesmile.pozdrawiamiza
        • moni73 Re: Entliczek-Pentliczek-Kraków .....dla mnie sup 11.06.03, 13:17
          Rany! To moze nie o tym samym sklepie mowimy?smile Ja na kurdwanowie w entliczku
          bywam kilka razy w tygodniu bo tam mieszkam i nie mam w poblizu innego i nie
          pamietam usmiechnietych twarzy! Paniusie- tudziez pan rowniez wiecznie
          sprawiaja wrazenie obrazonych.Mili sa tylko wtedy kiedy placi sie rachunek na
          min 500PLN. Nie ma sensu przytaczac przykładow niekompetencji tego personelu
          bo nie malo ich padlo ale dla mnie obsluga jest do bani. Niestety chodze tam
          bo maja duzy wybor i dobre ceny.
          Monika
    • ola.h Re: Entliczek-Pentliczek-Kraków to skandal!!!!! 10.06.03, 01:04
      To prawda, że w Krakowie nie kupuje się najprzyjemniej. Ale to już chyba
      specyfika tego miasta, że ekspedienci obsługują z łaski. Takie mam odczucie nie
      tylko w sklepach "dziecinnych". Ostatnio więc przerzuciłam się na robienie
      zakupów w Nowym Targu i choć pewnie informacja ta na niewiele się Wam przyda
      (choć kto wie, niektórzy jeżdżą w te strony na wakacje) musze stwierdzić, że
      obsługa w slepie przy ul. Harcerskiej na niesamowitą wiedzę na temat wózków,
      fotelików etc. Pierwszy raz mogłam z kimś "fachowo" pogadać na te tematy, że
      nie wspomnę o frajdzie z "przymierzania" różnych wózków i fotelików.Nie
      czuliśmy się jak intruzi a panie same ściągały kolejne foteliki z półki
      do "mierzenia". Mają tam wszystkie topowe modele, dużo taniej niż w Krakowie.
      Był tylko jeden mankament, nie było akurat tego fotelika, który wybrałam smile.
      • beas1 Re: Entliczek-Pentliczek- do ola.h 10.06.03, 21:23
        Cześć!
        Ja jestem z Rabki (niedaleko Nowego Targu) możesz mi napisać jak trafić do
        tego sklepu?? często robie zakupy w Nowym.T ale znam głównie sklepy na rynku.
        Beata
        • ola.h Re: Entliczek-Pentliczek- do beas1 11.06.03, 00:03
          Cześć. Firma ta ma 2 sklepy. Na drugim piętrze w domu handlowym (Granit? - nie
          jestem pewna czy Granit to nie Zakopane, mniejsza z tym, DH w Nowym Targu jest
          tylko 1), a drugi sklep 15m od tegoż domu handlowego na ul. Harcerskiej.
          Jest to dokładnie obok kina. Polecam Ci ten sklep, bo za np. butelkę która w
          Zakopanem (wcale nie na Krupówkach) kosztowała 18zł. ja tam zapłaciłam 11,50!
          Mają też fajne niedrogie ubranka. Sklepy w Rynku też są miom zdaniem OK, i
          nawet w sobotę zakupiłam tam okazyjnie 3-kołowy BabyWelt (499zł.) z którego
          póki co jestem bardzo zadowolona.
          A jak tam u Was w Rabce ze sklepami?
          • beas1 Re: Entliczek-Pentliczek- do beas1 11.06.03, 22:44
            Dzięki za odpowiedż. Przy najbliższych zakupach dla synka zajrzę do tego
            sklepu. Ja w Nowym.T lubię sklep Bobas w Rynku. Mają tam fajne ciuchy (tanie i
            drogie) no i co jest największą zaletą jest czynny do 17.30
            U nas w Rabce jest ogólnie kiepsko ze sklepami, a z art. dziecięcymi jest
            kilka małych a przydałby się jeden a porządny. Najczęściej kupujemy w
            Nowym.Tlub w Krakowie np. w wspomnianym wcześniej Entliczku.

Udanych wakacji!!! Beata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka