Dodaj do ulubionych

jakie garnki polecacie?

30.12.06, 14:22
chciałabym kupic sobie garnki ale jakies takie lepsze,nie
emaliowane.takie,zeby w zestawie byl duzy ok 6 litrowy gar,bez patelni(jakoś
wole normalne teflonowe),zeby
to myc w zmywarce i zeby posluzylo wiele lat.moja mam ma podróbe zeptera i
jest super ale nie mam pojęcia gdzie się takie coś teraz kupuje.aha,i żeby
się rączka nie nagrzewała.macie jakieś sprawdzone firmy,zestawy itp?a jeśli
kupowałyście przez internet to gdzie?
Obserwuj wątek
    • mamachlopca1 Re: jakie garnki polecacie? 30.12.06, 18:50
      a może ktos ma berghoff?
      • cortinka Re: jakie garnki polecacie? 30.12.06, 19:45
        Mam Berghoffa i jestem zadowolona, myję je codziennie w zmywarce i jak na razie
        nic im to nie szkodzi. Berghoffy lepiej kupować w zestawach (ale tam jest
        zazwyczaj patelnia, której Ty nie potrzebujesz)- wychodzi taniej.
        • magdaomar tefal ingeinio czy jakos tak 30.12.06, 20:10
          sa super mam 2 komplety i zajmuja malo miejsca
          • mamachlopca1 Re: tefal ingeinio czy jakos tak 30.12.06, 20:40
            a msz jakies duze garnki w tym,czy tylko małe rondelki(tylko takie widzialam i
            nie wiem czy sa duze)
        • mamachlopca1 Re: jakie garnki polecacie? 30.12.06, 20:41
          oj,jakby wyszlo duzo taniej to i niech patelnia bedziewinka jaki masz zestaw-jak
          sie nazywa?patrzylam na str.internetowa i juz zglupialam-nawet nie wiem na co
          patrzec by bylo dobre i ekonomicznie cenowo
          • czarna_maruda Magdaomar 30.12.06, 21:35
            możesz coś więcej na temat tego Tefala powiedzieć?
            • zuzia_i_werka Re: Magdaomar 30.12.06, 21:46
              Ja też mam takiego Tefala wymienionego za punkty na stacji BPwink Garnki są
              bardzo fajne,nie przypalają się w ogóle,myją w zmywarce bez problemów i po
              złożeniu zajmują mało miejsca. W moim komplecie nie ma bardzo dużego ale nie
              wiem może jest taki w sprzedaży? Mam tez ich patelnie są równie fajne. Bajer z
              odpinanymi rączkami jest świetny!
          • cortinka Re: jakie garnki polecacie? 30.12.06, 21:42
            Nie pamiętam dokładnie (musiałabym spojrzeć na gwarancję) ale ten model nazywał
            się chyba Zenith. W każdym razie kiedy je kupowałam to były najcięższe i mające
            najgrubsze garnki Berghoffa. Moi znajomi mają garnki z Ikea (ileś razy tańsze
            od Berghoffa) i też są zadowoleni, więc nie wiem czy jest sens wydawać tyle
            kasy na garnki. No chyba, że bardzo lubisz gotować (ja nie lubię wink
            • cortinka Re: jakie garnki polecacie? 30.12.06, 21:43
              To było wyżej to oczywiście do mmaychłopca1
              • cortinka Re: jakie garnki polecacie? 30.12.06, 21:45
                To wyżej było oczywiście do mamychłopca1 - tak miało być. Oj, literki mi się
                plątają, już dzisiaj nic nie piszę wink
                • magdaomar garnki tefal 30.12.06, 23:51
                  te garnki sa super fajnie sie w nich gotuje nic nie przywiera, nie trzeba sie
                  meczyc przy myciu.Ta odlaczana raczka jest super jak np chowasz garnki to
                  mozesz je wkladac jeden w drugi i masz duzo miejsca zaoszczedzonego.polecam w
                  100%
    • magia Re: jakie garnki polecacie? 31.12.06, 12:00
      Mam Berghoff i Ikea 365+
      Obie serie rewelacyjne z tymze ikea 365+ tansza.
      • mamachlopca1 Re: jakie garnki polecacie? 31.12.06, 12:19
        ikea sie kupuje na sztuki czy w zestawach/a Berghoff jaki masz zestaw?one sie
        czyms oprócz skladu garnkowego a wiec i ceny różnia?te z Ikei tez maja te
        wielowarstwowe dna,termometry itp?
    • mama-smyka Re: jakie garnki polecacie? 31.12.06, 12:27
      Ja mam garniki z Ikei, seria 365+.
      www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?cattype=sub&categoryId=15692&storeId=19&catalogId=10103&langId=-27
      Jak wielu Polaków (a raczej Polek wink) wpadłam w ikeomanię i każda rzecz w Ikei,
      choćby była brzydsza niż podobna, ale "no-name", wydaje mi się cudowna. wink
      W domu pełna ikeizacja. wink Wszystko, co ma napis Ikea na spodzie, jest cacy. wink
      Trochę żartuję, oczywiście, ale niedawno byłam z mężem w Ikei i tak chodzą
      sobie od regału do regału wyliczaliśmy, co mamy w domu. Po powrocie do domu
      popatrzyłam na pokoje - ściany, podłogi, meble i ich zawartość - po prostu
      szok.
      No ale do tematu - garnki z tej serii jak dla mnie są świetne. Uchwyty
      oczywiście się nie nagrzewają a garnki choć bez teflonu chyba jeszcze niczego
      mi nigdy nie przypiliły.
      Mamy je jakieś 4 lata i nadal wyglądają świetnie.
      Lubię zresztą całą serię 365+, bo to nie tylko garnki, ale i noże, naczynia,
      pojemniki... No sporo tego.
      • mamachlopca1 Re: jakie garnki polecacie? 31.12.06, 13:41
        ja mam noze z tej seriiwinkszkoda tylko ze ikea tak daleko-200 km a wiec wyprawa
        na caly dziencryingi widze ze maja duze garnki!
        • mama-smyka Re: jakie garnki polecacie? 31.12.06, 13:52
          Tak, są całkiem spore, ale i tak w sam raz. smile
        • krasulas Re: jakie garnki polecacie? 31.12.06, 13:53
          Mam jakąś dziwną serię ZEPTER International i komplet Sollingena. Obydwa
          komplety po 4-6 latach użytkowania straciły uchwyty z pokrywek. Poprzypalały
          się spody plastikowe od rączek. Fakt - część z nich była mocno użytkowana,
          ale.. zawiodłam na niby dobrych firmach.
          Kupiłam równieżsmile Ikeę 365+... ciutkę nagrzewają się uchwyty - ale to zależy
          od mocy palnika itp. Jestem zadowolona - choć patelnia z zestawu średnia -
          lepszy Tefal. Kupiłam komplet i to na max promocji - gdyż pojedynczo kompletnie
          się nie opłaca. W najbliższym czasie również zafunduję sobie Igenio z BPsmile
          pzdr
          Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka