matusia3 12.01.07, 22:34 Witam! Zamówiliśmy zmywarkę Ariston wypasioną Kto z Was ma zmywarkę tej firmy? Przeglądałam rózne fora i przeczytałam wszelakie opinie i te dobre i te złe. Napiszcie,że dobrze wybraliśmy z mężem....... matusia3 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moofka Re: Zmywarka??? 12.01.07, 22:39 ja mam wprawdzie elektoluxa ale i tak powiem, ze dobrze zmywarka jest moja najlepsza kolezanką odkad mam ją humor mam lepszy i manikiur ;D Odpowiedz Link Zgłoś
e5121 Re: Zmywarka??? 13.01.07, 09:44 Miałam, używałam dwa razy do roku na święta,zeby ja przepłukać. Uważam to urządzenie za zbędne. W nowym mieszkaniu nie pozwoliłam mężowi zamontować tego ustrojstwa.Nie lubię zbieractwa, choć pralki jednak używam.Za to zmywac wolę ręcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Zmywarka??? 13.01.07, 11:10 Zmywarka bez względu na firmę to wspaniałe urządzenie,dzięki niemu mam więcej czasu dla siebie,a gotowanie zajmuje mi mniej czasu bo nie muszę zmywac a do zbierania naczyń można się przyzwyczaić poprostu wstawia się je do zmywarki i zamyka drzwiczki Ja zmywam z reguły co drugi dzień więc przez ten czas nie zdążą one zapleśnieć i nie śmierdzą Odpowiedz Link Zgłoś
donatta Re: Zmywarka??? 13.01.07, 11:20 Przy pięciu osobach w domu, zmywarka to moja bogini Chodzi 2-3 razy dziennie, dzień w dzień. Co do Aristona, zmywarkę nie, ale pralkę mam tej firmy, i też wypasioną. Przeczytałam niepochlebne opinie na temat tej marki i zrugałam mojego męża, że wybrał Aristona, a nie Boscha, czy coś innego. Jak na razie - odpukać - spisuje się idealnie. Ma mnóstwo fantastycznych funkcji, dobrze pierze, nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
ola3391 Re: Zmywarka??? 13.01.07, 21:57 nie mam tej firmy zmywarkę ,ale mam inna i jestem zadowolona z niej Odpowiedz Link Zgłoś
luxure Re: Zmywarka??? 13.01.07, 11:20 Ja mam Indesit, wiem że dobrze wybrałam bo zrobiłam to dla siebie i swojej wygody. A to czy Wy dobrze wybraliście, mnie trudno ocenić. Sami sie przekonacie. Dysonans pozakupowy tak czy inaczej bedzie))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaroksany Re: Zmywarka??? 13.01.07, 11:50 jak większość mam popieram, zmywarka w domu to jedno z potrzebniejszych urządzeń, przy dwójce dzieci i pracujących rodzicach to prawie jak gosposia na etacie Ja mam Zanussi na najmniejszą ilość kpl ale to chyba lepiej bo zmywam raz na 2,3 dni co nie powoduje śmierdzenia wewnątrz a i nie musiałam aż tak dużo dokupować naczyń aby zawsze coś było w szafkach. Manicure jest na swoim miejscu, czasu na gotowanie i pogaduchy z dziećmi to jedne z zalet więc chyba nie ma znaczenia co za firma, byle myła, nie zostawiała smug - co zależy też od tabletek i wody - oraz nie warczała zbyt głośno pozdrawiam i gratuluje mądrego zakupu Odpowiedz Link Zgłoś
agysa Re: Zmywarka??? 13.01.07, 13:06 Ja mam Boscha i jestem bardzo zadowolona mam więcej czasu dla siebie i oszczędność wody też jest duża )) Zmywam przeważnie raz dziennie a niekiedy co dwa dni. Teraz jak poszłam do pracy nie wyobrażam sobie życia bez zmywarki, załanczam na noc i idę spać a garki się myją.... Odpowiedz Link Zgłoś
matusia3 Re: Zmywarka??? 13.01.07, 23:03 Już nie mogę się doczekać tego dnia......kiedy włączę to super cacko Życie stanie się łatwiejsze Odpowiedz Link Zgłoś
anedziax Re: odradzam 14.01.07, 16:22 ja wcześmiej miałam boscha i nie narzekałam była swietna,po urządzeniu nowej kuchni nowy zakup ,tym razem ariston , nie jestem zadowolona nie domywa naczyń i do tego bardzo głośna. Odpowiedz Link Zgłoś
mamachlopca1 Re: odradzam 14.01.07, 19:49 ja mam whirpool 6 zmysł i jestem BARDZO zadowolona.nie znam opinii na forum na temat zmywarek i firm-jakie polecane a jakie nie.ja zaufałam panu w sklepie i nie zawiodłam sięjuz ponad 2 lata nam służy.i uwielbiam ja.nie wiem jak żylismy gdy jej nie było Odpowiedz Link Zgłoś
lis888 Re: Zmywarka??? 14.01.07, 21:26 Ja mam Aristona, nie wiem, czy wypasiona, w kolorze inox. Jestem z niej średnio zadowolona. Często nie domywa naczyć, zwłaszcza garnków po mleku. Dwa razy wpadła nam pestka od cytryny do pompy, zmywarka stanęła, - dobrze że była na gwarancji. Uważaj na tego typu resztki, mój znajomy, który zawodowo zajmuje sie serwisem AGD, mówi, że właśnie na wpadaniu resztek do pomp najwięcej zarabia na zmywarkach(50 zł od wizyty pogwarancyjnej). Odpowiedz Link Zgłoś
bea116 Re: Zmywarka??? 14.01.07, 22:07 Mam Whirpoola, który chodzi już ponad 6 lat i nie mieliśmy ani jednej usterkiNie wiem czy była z górnej półki, bo kupiliśmy ją m.in. dlatego że pasowała do piekarnika tej samej firmy, ale była wtedy dość droga bo chyba około 3200. Na początku mąż marudził, że moze zrezygnujmy, bo wydaliśmy na nią ostatnie pieniądze z remontu, ale teraz nie oddał by jej chyba za nic - oszczędnośc czasu, wody i zawsze czysto w kuchni. Dla obecnych, zwłaszcza pracujących mam, rzecz po prostu niezastąpiona. Mam nadzieję, że spełni Twoje oczekiwania) Odpowiedz Link Zgłoś
helginia Re: Zmywarka??? 14.01.07, 23:54 uwielbiam to urządzenie Mamy boscha i jestem z niego szalenie zadowolona. nie płukam naczyń przed załadowaniem, jedyne co to zgarniam "wieksze" resztki. chodzi juz ponad rok i nigdy nic sie nie zatkało. Gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_maruda Re: Zmywarka??? 15.01.07, 00:21 Mam Boscha od tygodnia, a już jestem zakochana Nienawidziłam myć garów i zmywarka to dla mnie wybawienie! Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Zmywarka??? 15.01.07, 00:34 Ja Wam się szczerze przyznam że mam zmywarkę ale ani razu jej nie używałam... Kiedy urządzaliśmy z mężem kuchnię ulegliśmy presji otoczenia że należy takie urządzenie kupić i zamawiając meble oraz wszystkie sprzęty do zabudowy,zmywarkę również dokupiliśmy.I stoi sobie idelanie nowa już 3 lata...!Mało jemy,mąż po 18 nie,ja tyle co nic i zazwyczaj od razu zmywam w zlewie bo mydawało mi się że długo trzeba czekać na zakończenie cyklu zmywania no i dla kilku talerzy nie warto...A pewnie wody na ich umycie to kilka razy więcej zużywam myjąc w ten sposób prawda? To znaczy w zlewie.. Odpowiedz Link Zgłoś
pasmo30 Re: Zmywarka??? 15.01.07, 01:17 Ja mam zmywarkę od miesiaca i jestem w niej zakochana! Codziennie ją zapuszczam na noc i jest pełna. Odpowiedz Link Zgłoś
sefora74 Re: Zmywarka??? 15.01.07, 09:44 Witam, ja mam od ponad roku zmywarkę boscha jest świetna ładnie wszystko domywa,przy dwójce dzieci to ogromne ułatwienie w prowadzeniu kuchni. Pozdrawiam s Odpowiedz Link Zgłoś