Dodaj do ulubionych

Drogi internecie,

31.03.25, 09:37
ja naprawdę potrzebowałem Tylko jedną zmywarkę! 🙃
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • feniks_z_popiolu Re: Drogi internecie, 31.03.25, 09:58
      Przywieźli jedenaście?
    • kk345 Re: Drogi internecie, 31.03.25, 10:08
      Przez miesiąc będą Ci się wyświetlać, pogódź się z tym big_grin
      • heca007 Re: Drogi internecie, 31.03.25, 10:49
        Tak, to jest jakaś nieudana głupota. Jak człowiek szuka zmywarki czy tv w internecie i ją kupi to nie potrzebuje trzydziestu następnych reklam bo już tą zmywarkę ma! To nie lepiej w tym czasie zacząć spamować mu (patrzę z punktu widzenia reklamy) innymi sprzętami kuchennymi bo może do nowej zmywarki wymieni sobie lodówkę i piekarnik na ta samą firmę?
        • balladyna Re: Drogi internecie, 31.03.25, 11:30
          A masz może pomysł, w co ja musiałam kliknąć, że od tygodnia wyświetla mi się strona z ornatami? Chyba że powiedziałam coś o diable, który ornat włożył i ogonem na mszę dzwoni - innej możliwości nie widzę.
          • heca007 Re: Drogi internecie, 31.03.25, 12:40
            Jak powiedziałaś to znaczy, że cię podsłuchują wink
            • balladyna Re: Drogi internecie, 31.03.25, 15:16
              Oszaleję, znowu są! 😭
              • kamin Re: Drogi internecie, 31.03.25, 15:37
                nie miałam pojęcia, że tu też są trendy i modele do wyboru
                chyba myślałam, że dostają jeden słubowy i tyle
                • ewka.n Re: Drogi internecie, 31.03.25, 18:17
                  Nie mogę się powstrzymać przed zalinkowaniem genialnego pokazu mody w Watykanie w reżyserii mistrza Felliniego big_grin

• la_felicja Re: Drogi internecie, 31.03.25, 19:45
                To nie patrz na ornaty, patrz na zawartość big_grin
    • afro.ninja Re: Drogi internecie, 31.03.25, 10:10
      Ale jak.podsluchuja. zaczęłam rozmawiać z córką o butach i nagle na jej pinterescie same zdjęcia butów i to tej konkretnej marki o której wspomniała.
      • asia.sthm Re: Drogi internecie, 31.03.25, 10:13
        Już wszyscy w to wierzà, podsłuchujà albo duchy 😱
        • andaba Re: Drogi internecie, 31.03.25, 11:07
          Podsłuchują.

Rozmawiałam z synem o książce.
          Zacytowałam fragment.
          Syn wrócił do domu, otwarł przegladarkę w telefonie, wyswietliło mu sie jakieś pismo, którego nigdy nie czytał wcześniej, wszedł, a tam dyskusja o książce, o której rozmawialiśmy, z tym konkretnym cytatem.

Za dużo na zbieg okoliczności.
        • ewka.n Re: Drogi internecie, 31.03.25, 11:17
          asia.sthm napisała:

> Już wszyscy w to wierzà, podsłuchujà albo duchy 😱

Facebook i Google podsłuchują rozmowy. Są na to dowody

"Wiemy, co myślisz. Czy to w ogóle legalne? Słuchanie ciebie przez telefony i inne urządzenia jest legalne. Kiedy nowa aplikacja jest pobierana lub aktualizowana, użytkownicy są proszeni o zaakceptowanie wielostronicowego regulaminu, w którym w drobnym druku często znajduje się zgoda na Aktywne Słuchanie" - czytamy w usuniętym już wpisie na blogu CMG z listopada 2023 roku.

Cox Media Group (CMG) reklamuje się, że jest w stanie na podstawie próbek głosu i sztucznej inteligencji zidentyfikować plany zakupowe użytkowników i dostarczyć odpowiednio spersonalizowane listy reklam na bazie ich zainteresowań.

Chociaż big techy od zawsze zapewniają, że celność reklam wynika z rozmaitych anonimizowanych operacji i analiz behawioralnych zarówno naszych zachowań, jak i naszych bliskich znajomych, te same big techy niespodziewanie znalazły się na liście kluczowych partnerów i beneficjentów usługi Active Listening firmy CMG. Na liście jest Facebook, Amazon, Google i Bing Microsoftu, a więc cała śmietanka firm, które użytkownicy potrafią oskarżać o podejrzanie zbyt skuteczne reklamy.

Facebook i Google są oburzeni — no tak, jasne

Google w odpowiedzi na artykuł 404 Media natychmiast usunął CMG ze swojego programu partnerskiego. To działanie Google'a natychmiast wzbudziło zainteresowanie Facebooka, który teraz zabrał się do analizy, czy aby na pewno jego partner, CMG, nie łamie jakichś zasad działania platformy Meta. Rzecznik Amazonu zapewnił z kolei, że jego dział reklam nigdy nie korzystał z tego rozwiązania CMG i nie zamierza.

www.telepolis.pl/tech/aplikacje/google-facebook-podsluchuje-reklamy-szpieguje-mikrofon
        • hanusinamama Re: Drogi internecie, 31.03.25, 11:27
          Przeciez o tym wiadomo od dawna...z książyca spadłaś
    • alpepe Re: Drogi internecie, 31.03.25, 10:15
      Wyczyść cookies, pousuwaj subskrybcie newsletterów i nie wspominaj o zmywarce, to przejdzie. Córka ma iphona i jak jej się za dużo wyświetla reklamy czegoś, to mówi do telefonu, że sobie nie życzy więcej danych reklam i się kończy.
      • alpepe Re: Drogi internecie, 31.03.25, 10:39
        subskrybcje big_grin
    • nick_z_desperacji2 Re: Drogi internecie, 31.03.25, 12:09
      Narzekasz na zmywarki? Phi
      Przez ostatni miesiąc wyświetla mi się seks-popiersie blondwłosego dziewczęcia w mundurku szkolnym i z wywalonym językiem./
    • malaperspektywa Re: Drogi internecie, 31.03.25, 12:36
      Niemożliwe. Każdy człowiek potrzebuje w jednej kuchni co najmniej kilku. smile AI wie lepiej.
    • mama-ola Re: Drogi internecie, 31.03.25, 12:40
      Potrzebujesz dopełniacza!
      • kk345 Re: Drogi internecie, 31.03.25, 15:04
        Dopełniacz wyszedł z mody 🤷🏻‍♀️
        • daniela34 Re: Drogi internecie, 31.03.25, 15:06
          Teraz mamy dyktaturę biernika!
          • la_felicja Re: Drogi internecie, 31.03.25, 19:44
            Dyktatura biernika i ommów.
            Załamać się można.
    • tanebo0001 Re: Drogi internecie, 31.03.25, 15:10
      Może to cię pocieszy www.wirtualnemedia.pl/artykul/tworca-pop-upow-internet-bylby-lepszy-bez-reklam
    • srubokretka Re: Drogi internecie, 31.03.25, 15:38
      Tobie sie tylko wyswietlaja. Mojemu mezowi do pracy przywiezli ze 30 galonow wody w galonowych butelkach. Mialy byc w malych i tylko malych. Dostawcy nie oplaca sie ich wziac z powrotem, wiec zostaly i irytuja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka