Dodaj do ulubionych

jakiej firmy smoczek uspokajający ??

01.02.07, 21:50
Dziewczyny !
smoczki jakiej firmy kupujecie maluszkom ??zastanawiam się czy nuk czy avent a może inna firma ,
poradżcie ..

pozdrawiam,
MAgda
Obserwuj wątek
    • kasienka1978 Re: jakiej firmy smoczek uspokajający ?? 01.02.07, 22:05
      Zależy od dziecka, co mu przypasuje.
      Mój synek nie gardzi żadnym chociaż teraz używamy tylko nuka, wcześniej był avent i był ok.
      Firma w tym przypadku nie ma znaczenia, chociaż te 2 co wymieniłyśmy robią najładniejsze wink
      • benignusia avent 01.02.07, 22:40

• iwo78 Re: jakiej firmy smoczek uspokajający ?? 01.02.07, 22:50
      Ja używam tylko Nuka, ale smoczki silikonowe, jestem bardzo zadowolona..smile
    • teane Re: jakiej firmy smoczek uspokajający ?? 02.02.07, 08:57
      my używamy avent i jestem zadowolona. ale chyba wszystko jedno jaki smoczek
      kupisz, chociaż lepsze są silikonowe, mniej się niszcza. dziecko polubi każdego
      smoczusia, to na pewno smile
    • teane Re: jakiej firmy smoczek uspokajający ?? 02.02.07, 08:58
      ach moge jeszcze dodać, że lepsze są takie z zatyczką na smoka, żeby się nie
      brudził jak nie jest urzywany.
    • asia0212 Re: jakiej firmy smoczek uspokajający ?? 02.02.07, 09:35
      Avent-gumowy.
      • justaste1 AVENT 02.02.07, 11:12
        Myślę, że o zależy od dziecka. Początkowo córci dawałam NUK ale ona nie chciała go zaakceptować. Ze smoczkiem Avent poszło dużo lepiej
    • mpecak NUBY - dobre na ząbkowanie 02.02.07, 11:12
      Ja sobie bardzo chwalę NUBY (najpierw miała smoczek z silikonowym gryzaczkiem,
      teraz coś, co nazywa się "wisienka") - używamy prawie od początku, szczególnie
      w czasie ząbkowania się przydał, bo te smoczki mają na szyjce dodatkowo małe
      kuleczki/guziczki, które masują dziąsełka. Aktualnie naszej córci wyżynają się
      górne ząbki i to masowanie jej pomaga. Ja polecam.
      • wiktoria158 Re: NUBY - dobre na ząbkowanie 02.02.07, 11:24
        A moja corcia od poczatku ssie smoczusia, z firmy canpol. Maja rozne ksztalty i
        kolory, takze do odpowiedniego wieku(chyba jak wszedzie), ale co wazne - dobra
        jakosc za nizsza cene, a pamietaj ze musisz je co pare tygodni wymienic.
      • aguu5 Re: NUBY - dobre na ząbkowanie 02.02.07, 14:35
        moja pati nie chciała aventa silikonowego, teraz próbuje kauczukowego nuka ia
        jako tako czasem possie troszkę
    • marcik171 Re: jakiej firmy smoczek uspokajający ?? 02.02.07, 14:39
      My używaliśmy AVENT są ok.
    • ninkaw Re: jakiej firmy smoczek uspokajający ?? 02.02.07, 15:55
      u nas sprawdza się avent smile
      • choccolatte3 Re: jakiej firmy smoczek uspokajający ?? 02.02.07, 15:59
        Mój synuś toleruje tylko AVENT kauczukowy smile
        • nnn75 Re: jakiej firmy smoczek uspokajający ?? 02.02.07, 19:40
          Dziewczyny
          dziekuje za podpowiedzi kupilam NUKa silikonowego smile zobaczymy czy maleństwo go polubi smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka