nnn75 01.02.07, 21:50 Dziewczyny ! smoczki jakiej firmy kupujecie maluszkom ??zastanawiam się czy nuk czy avent a może inna firma , poradżcie .. pozdrawiam, MAgda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasienka1978 Re: jakiej firmy smoczek uspokajający ?? 01.02.07, 22:05 Zależy od dziecka, co mu przypasuje. Mój synek nie gardzi żadnym chociaż teraz używamy tylko nuka, wcześniej był avent i był ok. Firma w tym przypadku nie ma znaczenia, chociaż te 2 co wymieniłyśmy robią najładniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
iwo78 Re: jakiej firmy smoczek uspokajający ?? 01.02.07, 22:50 Ja używam tylko Nuka, ale smoczki silikonowe, jestem bardzo zadowolona.. Odpowiedz Link Zgłoś
teane Re: jakiej firmy smoczek uspokajający ?? 02.02.07, 08:57 my używamy avent i jestem zadowolona. ale chyba wszystko jedno jaki smoczek kupisz, chociaż lepsze są silikonowe, mniej się niszcza. dziecko polubi każdego smoczusia, to na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
teane Re: jakiej firmy smoczek uspokajający ?? 02.02.07, 08:58 ach moge jeszcze dodać, że lepsze są takie z zatyczką na smoka, żeby się nie brudził jak nie jest urzywany. Odpowiedz Link Zgłoś
justaste1 AVENT 02.02.07, 11:12 Myślę, że o zależy od dziecka. Początkowo córci dawałam NUK ale ona nie chciała go zaakceptować. Ze smoczkiem Avent poszło dużo lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
mpecak NUBY - dobre na ząbkowanie 02.02.07, 11:12 Ja sobie bardzo chwalę NUBY (najpierw miała smoczek z silikonowym gryzaczkiem, teraz coś, co nazywa się "wisienka") - używamy prawie od początku, szczególnie w czasie ząbkowania się przydał, bo te smoczki mają na szyjce dodatkowo małe kuleczki/guziczki, które masują dziąsełka. Aktualnie naszej córci wyżynają się górne ząbki i to masowanie jej pomaga. Ja polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria158 Re: NUBY - dobre na ząbkowanie 02.02.07, 11:24 A moja corcia od poczatku ssie smoczusia, z firmy canpol. Maja rozne ksztalty i kolory, takze do odpowiedniego wieku(chyba jak wszedzie), ale co wazne - dobra jakosc za nizsza cene, a pamietaj ze musisz je co pare tygodni wymienic. Odpowiedz Link Zgłoś
aguu5 Re: NUBY - dobre na ząbkowanie 02.02.07, 14:35 moja pati nie chciała aventa silikonowego, teraz próbuje kauczukowego nuka ia jako tako czasem possie troszkę Odpowiedz Link Zgłoś
marcik171 Re: jakiej firmy smoczek uspokajający ?? 02.02.07, 14:39 My używaliśmy AVENT są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ninkaw Re: jakiej firmy smoczek uspokajający ?? 02.02.07, 15:55 u nas sprawdza się avent Odpowiedz Link Zgłoś
choccolatte3 Re: jakiej firmy smoczek uspokajający ?? 02.02.07, 15:59 Mój synuś toleruje tylko AVENT kauczukowy Odpowiedz Link Zgłoś
nnn75 Re: jakiej firmy smoczek uspokajający ?? 02.02.07, 19:40 Dziewczyny dziekuje za podpowiedzi kupilam NUKa silikonowego zobaczymy czy maleństwo go polubi Odpowiedz Link Zgłoś