Dodaj do ulubionych

wozek-teutonia albo peperego

21.02.07, 13:11
witam, w maju ma przyjsc na swiat moje 1 dziecko.Bardzo prosze o opinie
dotyczace wozkow firm: teutonia albo peperego. smile
Obserwuj wątek
    • gadoma Re: wozek-teutonia albo peperego 23.02.07, 00:44
      Od 7 miesięcy mam teutonię i bardzo sobie chwalę. Prowadzi się ładnie, gondola
      duża, ma uszy do przenoszenia, solidna niemiecka robota, zarówno gondolę jak i
      spacerówkę można wpinać przodem i tyłem do kierunku jazdy,spacerówkama
      dwustronny materiał, wózek nie jest ciężki, budka to najlepszy bajer wśród
      wszystkich budek( okienko z filtrem UV, siatka przeciw insektom, system cichego
      składania, odpinana część materiału na rzecz siatki co latem jest super , pasek
      na zaczepienie dyndającej zabawki), 3 lata gwarancji na koła,ja mam w opcji
      hamulec ręczny, fajną torbę(po całkowitym rozpięciu służy za przewijak),
      parasolkę, folię przeciwdeszczową pasującą na gondolę i spacerówkę,łącznik do
      fotelika samochodowego Maxi Cosi . Wózek sprawdził się już na róznych
      nawierzchniach oraz na śniegu. Otrzymał przeze mnie ocenę 5.
    • gajonka80 teutonia 23.02.07, 11:23
      Polecam Teutonię Primus, której używam od 2 miesięcy i jestem bardzo zadowolona.
      Duża gondolka, wygodne siedzisko spacerówki, przekładana rączka, 3-letnia
      gwarancja, pompowane koła to główne ale nie jedyne zalety tego wózka. Polecam!
      • phantomka Re: teutonia 23.02.07, 11:41
        Mam teutonie mistral, kupilam juz spacerowke, wiec nie wiem, co z wkladem dla
        noworodkow, ale wozek jest genialny, prowadzi sie swietnie, ma dobra
        amortyzacje, do wyboru masz rodzaj kol i polecam wybrac kola pompowane, a nie
        piankowe.
    • gadoma Re: wozek-teutonia albo peperego 23.02.07, 15:38
      Minus teutonii jest taki, że to niski wózek a przykrycie przeciwwietrzne( ta
      część stojąca przy budce) niestety jest mała.
      • widosna Re: wozek-teutonia albo peperego 24.02.07, 00:25
        Gadoma, czy możesz rozwinąć myśl? Nie bardzo rozumiem o co chodzi? Ja chcę
        kupić Spirita S3 ale mocowanie budki jest chyba we wszystkich modelach takie
        samo.
    • utunia Re: wozek-teutonia albo peperego 24.02.07, 08:41
      mam Teutonię model 2YK i nie zamieniłabym tego wózka na inny za żadne skarby...
    • szpulakasia Re: wozek-teutonia albo peperego 25.02.07, 02:18
      miałam i teutonię i peg perego i zdecydowanie wygrywa peg perego...
      • dzidzia_ch teutonia :)! 25.02.07, 09:18
        czesto slysze ze wozki teutonia sa niskie
        mam duzo "parkowych" kolezanek ktore powoza np.emmaljungami i wcale moj wozek
        nie jest nizszy!!!
        co do oslony przed wiatrem - ja mam spiworek letnio-wiosenny + postawiona buda
        i juz Oluska spi lezy w zaciszu
        jakby bardzo wialo mozna zawsze przelozyc raczke smile!
        ostatnio zaczepil mnie starszy Pan i mowi "pierwszy raz widze tak solidnie
        wykonany wozek!a wiem co mowie - cale zycie bylem inzynierem" smile)))!
        a peg perego?
        dla mnie tylko atlantico warte jest uwagi
        zreszta jesli chodzi o wozki i samochody zdecydownie stawiam na niemiecka
        dokladnosc i solidnosc smile!
        • kaliaa Re: peg perego 25.02.07, 09:43
          od poczatku wozilam mala w glebokim peg perego a od roku w mega wielkiej,
          wygodnej spacerowce peg perego At 4, mam jeszcze parasolke chicco, ale tylko do
          peg perego mala wsiada z radoscia, peg perego jest super, poczytaj opinie smile
          zresztw ziuzlanie tez mi sie nie poodbaja teutonie z tym zwisajacym "czyms" z
          tylu z budki, bllle...
          • widosna Re: peg perego 25.02.07, 13:23
            Mi też nie podoba się ta wisząca kieszeń i dlatego kupię Teutonię w kolorze
            fashion - ta budka nie ma wiszącej kieszeni i jest bardzo ładna. Poza tym w
            modelach CS na przykład Spirit S3 CS w przeciwieństwie do Spirit S3 budka
            spacerówki nie ma z boku na wysokości rączek dziecka materiału bocznego (no nie
            wiem jak to inaczej opisać smile)) Ale ten co chcę kupić ma i jest sliczny. Poza
            tym nie znalazłam ani jednej opinii negatywnej o Teutoni. Może i włoskie i inne
            wózki (hiszpańska Jane) są ok ale ja (hihihi) też wierzę w niemiecką solidność
            (pomimo, że robiony w Polsce ale Peg Perego niektóre modele robi w Chinach).
            Mam Forda, wcześniej miałam Opla. Teraz moje dziecko będzie miało też niemiecką
            brykę...
    • helginia Re: wozek-teutonia albo peperego 25.02.07, 11:49
      moj synek ma przyjsc na swiat w kwietniu, dlugo szukalismy wozka, na nic nie
      moglam sie zdecydowac. w koncu odebralimy w srode Peg perego young na classe 4.
      Jestem zadowolona. wyglada solidnie, gondolka na prawde duza, podnoszone
      oparcie, wentylacja w spodzie, wykonana na prawde porzadnie. Kola duze,
      amortyzacja calkiem dobra, kosz fajny, raczka regulowana. i najwazniejsze,
      wozek jeden z lzejszych (OCZYWISCIE Z TYCH "TRADYCYJNYCH"). mamy w prawdzie
      tylko gleboki, bo uznalam, ze jak maly podrosnie kupimy lzejsza spacerowke.
      mysle ze w praktyce tez bede z niego zadowolona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka