olej1300 21.02.07, 13:11 witam, w maju ma przyjsc na swiat moje 1 dziecko.Bardzo prosze o opinie dotyczace wozkow firm: teutonia albo peperego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gadoma Re: wozek-teutonia albo peperego 23.02.07, 00:44 Od 7 miesięcy mam teutonię i bardzo sobie chwalę. Prowadzi się ładnie, gondola duża, ma uszy do przenoszenia, solidna niemiecka robota, zarówno gondolę jak i spacerówkę można wpinać przodem i tyłem do kierunku jazdy,spacerówkama dwustronny materiał, wózek nie jest ciężki, budka to najlepszy bajer wśród wszystkich budek( okienko z filtrem UV, siatka przeciw insektom, system cichego składania, odpinana część materiału na rzecz siatki co latem jest super , pasek na zaczepienie dyndającej zabawki), 3 lata gwarancji na koła,ja mam w opcji hamulec ręczny, fajną torbę(po całkowitym rozpięciu służy za przewijak), parasolkę, folię przeciwdeszczową pasującą na gondolę i spacerówkę,łącznik do fotelika samochodowego Maxi Cosi . Wózek sprawdził się już na róznych nawierzchniach oraz na śniegu. Otrzymał przeze mnie ocenę 5. Odpowiedz Link Zgłoś
gajonka80 teutonia 23.02.07, 11:23 Polecam Teutonię Primus, której używam od 2 miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Duża gondolka, wygodne siedzisko spacerówki, przekładana rączka, 3-letnia gwarancja, pompowane koła to główne ale nie jedyne zalety tego wózka. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: teutonia 23.02.07, 11:41 Mam teutonie mistral, kupilam juz spacerowke, wiec nie wiem, co z wkladem dla noworodkow, ale wozek jest genialny, prowadzi sie swietnie, ma dobra amortyzacje, do wyboru masz rodzaj kol i polecam wybrac kola pompowane, a nie piankowe. Odpowiedz Link Zgłoś
gadoma Re: wozek-teutonia albo peperego 23.02.07, 15:38 Minus teutonii jest taki, że to niski wózek a przykrycie przeciwwietrzne( ta część stojąca przy budce) niestety jest mała. Odpowiedz Link Zgłoś
widosna Re: wozek-teutonia albo peperego 24.02.07, 00:25 Gadoma, czy możesz rozwinąć myśl? Nie bardzo rozumiem o co chodzi? Ja chcę kupić Spirita S3 ale mocowanie budki jest chyba we wszystkich modelach takie samo. Odpowiedz Link Zgłoś
utunia Re: wozek-teutonia albo peperego 24.02.07, 08:41 mam Teutonię model 2YK i nie zamieniłabym tego wózka na inny za żadne skarby... Odpowiedz Link Zgłoś
szpulakasia Re: wozek-teutonia albo peperego 25.02.07, 02:18 miałam i teutonię i peg perego i zdecydowanie wygrywa peg perego... Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_ch teutonia :)! 25.02.07, 09:18 czesto slysze ze wozki teutonia sa niskie mam duzo "parkowych" kolezanek ktore powoza np.emmaljungami i wcale moj wozek nie jest nizszy!!! co do oslony przed wiatrem - ja mam spiworek letnio-wiosenny + postawiona buda i juz Oluska spi lezy w zaciszu jakby bardzo wialo mozna zawsze przelozyc raczke ! ostatnio zaczepil mnie starszy Pan i mowi "pierwszy raz widze tak solidnie wykonany wozek!a wiem co mowie - cale zycie bylem inzynierem" )))! a peg perego? dla mnie tylko atlantico warte jest uwagi zreszta jesli chodzi o wozki i samochody zdecydownie stawiam na niemiecka dokladnosc i solidnosc ! Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: peg perego 25.02.07, 09:43 od poczatku wozilam mala w glebokim peg perego a od roku w mega wielkiej, wygodnej spacerowce peg perego At 4, mam jeszcze parasolke chicco, ale tylko do peg perego mala wsiada z radoscia, peg perego jest super, poczytaj opinie zresztw ziuzlanie tez mi sie nie poodbaja teutonie z tym zwisajacym "czyms" z tylu z budki, bllle... Odpowiedz Link Zgłoś
widosna Re: peg perego 25.02.07, 13:23 Mi też nie podoba się ta wisząca kieszeń i dlatego kupię Teutonię w kolorze fashion - ta budka nie ma wiszącej kieszeni i jest bardzo ładna. Poza tym w modelach CS na przykład Spirit S3 CS w przeciwieństwie do Spirit S3 budka spacerówki nie ma z boku na wysokości rączek dziecka materiału bocznego (no nie wiem jak to inaczej opisać )) Ale ten co chcę kupić ma i jest sliczny. Poza tym nie znalazłam ani jednej opinii negatywnej o Teutoni. Może i włoskie i inne wózki (hiszpańska Jane) są ok ale ja (hihihi) też wierzę w niemiecką solidność (pomimo, że robiony w Polsce ale Peg Perego niektóre modele robi w Chinach). Mam Forda, wcześniej miałam Opla. Teraz moje dziecko będzie miało też niemiecką brykę... Odpowiedz Link Zgłoś
helginia Re: wozek-teutonia albo peperego 25.02.07, 11:49 moj synek ma przyjsc na swiat w kwietniu, dlugo szukalismy wozka, na nic nie moglam sie zdecydowac. w koncu odebralimy w srode Peg perego young na classe 4. Jestem zadowolona. wyglada solidnie, gondolka na prawde duza, podnoszone oparcie, wentylacja w spodzie, wykonana na prawde porzadnie. Kola duze, amortyzacja calkiem dobra, kosz fajny, raczka regulowana. i najwazniejsze, wozek jeden z lzejszych (OCZYWISCIE Z TYCH "TRADYCYJNYCH"). mamy w prawdzie tylko gleboki, bo uznalam, ze jak maly podrosnie kupimy lzejsza spacerowke. mysle ze w praktyce tez bede z niego zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś